Verstappen: "Ik had er veel meer van verwacht"

De kwalificatie van de Grand Prix van Singapore verliep niet geheel naar wens voor Max Verstappen. De jonge Nederlander hoopte op meer dan een vierde plaats.

"We komen hier om te winnen. Men verwacht wel dat het goed loopt, maar je moet nog altijd eerst een goede balans vinden in de auto. Die was er wel en de auto voelde goed aan, maar we hadden niet genoeg grip. Zodra ik sneller wilde gaan, begon ik te glijden", aldus vertelde de Red Bull-coureur zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het is lastig te zeggen waar het precies aan ligt, maar we kwamen de gehele kwalificatie al snelheid tekort, vooral in Q3. Ik ben wel wat verrast dat we hier na het positieve weekend in Monza niet zo competitief zijn. Daar moeten we naar gaan kijken. Ik denk dat een vierde plek het maximaal haalbare was. We zijn uiteindelijk wel nog voor een Mercedes geëindigd", zo vulde Verstappen aan.

Voor de Nederlander kwam de pole position voor een Ferrari als een verrassing. "Dat had ik niet verwacht, maar ze hebben het goed gedaan en het betekent dat we harder moeten werken."

Een overwinning ziet Verstappen niet direct gebeuren. "Dan moet er veel gebeuren als je vierde start, maar we gaan het zien. Het is gewoon niet ideaal. Ik had er veel meer van verwacht, maar het is zo. Vanaf het moment dat we aan het rijden gingen zagen we al gauw dat Mercedes en Ferrari erg snel waren."

Verstappen: "Ik had er veel meer van verwacht" (Pro Shots / Zuma Press)
Verstappen: "Ik had er veel meer van verwacht" (Pro Shots / Zuma Press)