Getuigenoproep na vondst 48 vaten met drugsafval

De politie is een onderzoek gestart nadat agenten vrijdagmiddag  gedumpte vaten met drugsafval aantroffen op de Langeweg-Noord in Standdaarbuiten. De politie vraagt mensen die vrijdag iets verdachts hebben gezien om zich te melden. Ook vragen we mensen die vrijdag langs de dumplocatie zijn gekomen of zij iets hebben gezien.

Agenten kregen rond 15.15 uur een melding dat er in een sloot op de kruising Langeweg-Noord en Vlietweg tussen twee viaducten vaten met mogelijke drugsafval lagen. Ter plaatse constateerden agenten dat het ging om 48 vaten. De vaten waren afgesloten. De eerste testresultaten gaven een positief resultaat dat het vermoedelijk gaat om synthetisch drugsafval. Op de locatie is sporenonderzoek gedaan. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten opgeruimd.

Het milieuteam van de politie doet verder onderzoek naar de afvaldumping en roept mensen die iets verdachts hebben gezien om zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via WhatsApp.