MLB: Braves winnen NL East; vijftigste homerun voor rookie Alonso

Atlanta Braves was al even zeker van de play-offs in de MLB, maar vannacht hebben ze ook de divisietitel in de National League East gewonnen, de tweede op rij voor de Atlanta Braves. Ook Houston Astros is zeker van het postseason, maar na alle waarschijnlijkheid zullen ze zaterdagnacht de titel binnenslepen in de American League. Ze moeten daarvoor winnen tegen de Los Angeles Angels.

Atlanta Braves wonnen vannacht met 6-0 van de San Francisco Giants en zijn daardoor niet meer te achterhalen in de NL East. De Nederlander Ozzie Albies sloeg één punt binnen, maar de meeste aandacht ging zoals zo vaak uit naar Ronald Acuña Jr. De outfielder sloeg alweer zijn 41ste homerun van het seizoen.

Wie in het homerunklassement nog beter doet is Pete Alonso van de New York Mets. De eerste honkman sloeg vannacht alweer zijn vijftigste homerun van het seizoen en is daarmee de eerste speler in de MLB die dit seizoen heeft bereikt. Alonso komt in het rijtje met Aaron Judge. Beide spelers sloegen in hun rookieseizoen vijftig of meer homeruns. In 2017 kwam Judge tot 52 voor de New York Yankees, Alonso heeft nog negen wedstrijden om dat record te verbreken.

Uitslagen MLB vrijdag:
Chicago Cubs - St. Louis Cardinals 1-2
Baltimore Orioles - Seatlle Mariners 5-3
New York Yankees - Toronto Blue Jays 3-4
Cincinnati Reds - New York Mets 1-8
Cleveland Indians - Philadelphia Phillies 5-2
Detroit Tigers - Chicago White Sox 1-10
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 5-4 (elf innings)
Miami Marlins - Washington Nationals 4-6
Atlanta Braves - San Francisco Giants 6-0
Houston Astros -Los Angeles Angels 6-4
Minnesota Twins - Kansas City Royals 4-3
Milwaukee Brewers - Pittsburgh Pirates 10-1
Oakland Athletics - Texas Rangers 8-0
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies 12-5
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 0-9