Brouwer en Meeuwsen verliezen finale voor startbewijs Tokio

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd om voor Nederland een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio veilig te stellen.

De Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo versloegen op het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Haiyang het Nederlandse koppel in twee sets: 21-17 en 21-19.

Het was een van de twee finales in Haiyang waarin de deelnemende beachvolleybalkoppels een eerste startbewijs voor hun land konden pakken. Op basis van de ranking over de prestaties tussen 1 september 2018 en 14 juni 2020 worden verder vijftien koppels aangewezen. Andere tickets worden verdeeld tijdens continentale OKT’s, onder meer in Eindhoven. Brouwer en Meeuwsen gaan op basis van de ranking Tokio wel halen. Het tweede Nederlandse koppel Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde moeten nog flink wat punten sprokkelen om zich via de ranking te kunnen plaatsen. Als Brouwer en Meeuwsen hadden gewonnen, dan was de route naar Tokio een stuk makkelijker geweest.  

Bij de vrouwen strandden Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de tweede groepsfase.