Theuns verrast sprinters in Primus Classic, Groenewegen vierde

Edward Theuns heeft de Primus Classic gewonnen. De Belg van Trek-Segafredo hield de sprinters net achter zich nadat hij er in de laatste vijf kilometer vandoor was gegaan. De Duitser Pascal Ackermann won met ruim verschil de pelotonsprint, maar kwam net te kort voor de zege in de Belgische wedstrijd.

De Primus Classic gold voor veel renners als een laatste test voor het WK van volgende week zondag. Onder meer Mathieu van der Poel kwam aan de start, maar ook Peter Sagan en Gerg van Avermaet waren aanwezig. Fridtjof Roinas, Michael Schär, Dylan Bouwmans, Elias Van Breussegem en Aaron Verwilst waren de vroege vluchters van de dag, maar zouden geen rol spelen in het wedstrijdverloop.

Van der Poel zou dat wel doen. De Nederlander, een van de topfavorieten op het WK van volgende week, trok door op 45 kilometer van de meet. Hij kreeg Sagan en Van Avermaet met zich mee. Ondanks de kwaliteit in de groep van was er geen samenwerking, waardoor het peloton terug kon komen. Vooraan reden nog twee renners voorop, maar die werden met negen kilometer ingelopen.

Een sprint met het peloton leek voor de hand te liggen, maar Trek-Segafredo wilde dat voorkomen. Jasper Styuven ging er vandoor en net voordat hij werd ingelopen door het peloton kon Edward Theuns ernaar toe rijden. Stuyven deed nog een kopbeurt voor zijn ploegmaat. Bij het ingaan van de slotkilometer had Theuns nog een mooie voorsprong op het peloton. Sagan trok de sprint aan voor Ackermann en die ging vervolgens ook vroeg de sprint aan, maar aan de meet kwam de Duitser toch net te kort voor de zege, want Theuns hield net voldoende over van zijn voorsprong. Het was voor de Belg van Trek-Segafredo de eerste zege van het seizoen.

Jasper de Buyst maakte het podium compleet in Haacht. Dylan Groenewegen kwam als vierde over de streep.