Volleyballers uitgeschakeld op EK na nederlaag in achtste finales tegen Duitsland

De Nederlandse volleybalmannen zijn op het EK uitgeschakeld. In de achtste finales verloor het in Apeldoorn in vier sets van Duitsland: 17-25, 22-25, 32-30, 23-25.

De eerste set ging kansloos verloren tegen de Duitsers. Vanaf de tweede set ging het beter lopen bij Nederland. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza kwam in de tweede set op 21-20, maar vanaf dan liep het fout voor de Nederlandse ploeg in de tweede set. Mede dankzij een netservice en twee fouten passen ging de set verloren.

Ook in de derde set verspeelde Oranje een voorsprong op het einde van de set. In de slotfase van die set stond het 23-20 voor Nederland, maar Duitsland kwam helemaal terug in de set. Het kreeg zelfs zes wedstrijdpunten, maar die wist Nederland allemaal weg te werken en ze wonnen uiteindelijk op het tweede setpunt van Nederland de set.

In de vierde set ging het gelijk op tussen de beide landen, maar Duitsland won uiteindelijk de set door onder op een belangrijk punt een ace te slaan. Oranje kon vervolgens de achterstand op het eind van de set niet meer goed maken en is Nederland in de achtste finales uitgeschakeld.