FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 november 2018

Van der Vaart beëindigt per direct zijn carrière

Rafael van der Vaart heeft per direct een punt achter zijn actieve loopbaan gezet. Dat vertelt de 109-voudig international aan aan De Telegraaf.

"Ik moet nu gewoon stoppen, ik ben hier niet om te revalideren, maar om te voetballen", zegt Van der Vaart tegen de Nederlandse krant.

Van der Vaart speelde sinds het begin van dit seizoen voor Esbjerg fB, maar had daarin geen basisplaats, net zoals bij zijn vorige Deense club FC Midtjylland. De 35-jarige Nederlander kwam bij Esbjerg fB tot drie invalbeurten, in die invalbeurten speelde hij nog geen zestig minuten bij de Deense club van de Nederlandse trainer John Lammers.

Van der Vaart doorliep de jeugdopleiding van Ajax, de club waarvoor hij op 19 april 2000 zijn debuut maakte in het uitduel tegen FC Den Bosch. In vijf seizoenen bij Ajax won hij twee landstitels, voordat hij naar Hamburger SV vertrok. Via Real Madrid, Tottenham Hotspur, weer HSV en Real Betis kwam hij in 2016 in Denemarken terecht.

Vorige maand kreeg de 109-voudig international al een afscheid bij het Nederlands elftal rondom het duel tegen Duitsland. Van der Vaart speelde 109 interlands voor Oranje, waarin hij 25 keer trefzeker was. Hij maakte zijn debuut op 6 oktober 2001 tegen Andorra. Met het Nederlands elftal speelde hij drie EK’s (2004, 2008 en 2012) en twee WK’s (2006 en 2010). Zijn laatste interland speelde Van der Vaart op 19 november 2013 tegen Colombia.

Van der Vaart beëindigt per direct per carrière (Pro Shots / Henk Jan Dijks)
Van der Vaart beëindigt per direct per carrière (Pro Shots / Henk Jan Dijks)

Van 't Hek: 'Prins Bernard is een maffiose vastgoedprins'

Youp van ’t Hek heeft flink uitgehaald naar Prins Bernhard van Oranje in zijn column. Hij is niet te spreken over zijn idee om de Formule 1 naar Zandvoort te halen, schrijft AT5 op zijn website.

'De eigenaar van het circuit wil het. En die eigenaar is niet de eerste de beste. Het is de beruchte pandjesmelker Prins Bernhard. Die aanstellerige bril die met een paar vriendjes heel Amsterdam huis voor huis opkoopt. Vastgoedvolk waar je ver van moet blijven', zegt van 't Hek in zijn column in het NRC

Formule 1 mogelijk naar Zandvoort 
Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit in Zandvoort, wil de Formule 1 maar al te graag naar Zandvoort halen. Donderdag werd bekend dat de leiding van de Formule 1 het circuit in Zandvoort een aanbod heeft gedaan om de sport terug te halen naar Nederland. 

'Maffiose vastgoedprins'
Youp van 't Hek is geen voorstander van het idee om de Formule 1 naar de Noord-Hollandse kustplaats te halen. Het TT circuit in Assen, dat ook in de race is, vindt de columnist een betere locatie. 'Ik hoop zo dat ze winnen. GP Assen 2020! En dan moet die maffiose vastgoedprins glashard geweigerd worden', schrijft van 't Hek. 

Een van de grootste vastgoedbezitters
Prins Bernhard is een van de grootste vastgoedbezitters van de stad. De 349 adressen die hij bezit zijn niet alleen huizen, maar ook kantoorpanden en winkels.  

Amsterdammers moeten zèlf toeristenbelasting betalen

Udo Kock wil de zogehete dagjesmensen belasting laten betalen voor hun bezoek aan de stad. Maar volgens de wethouder kan dat alleen als Amsterdammers mee gaan betalen.

Op dit moment betalen alleen de toeristen die ook in de stad overnachten belasting. De dagjesmensen, die de helft van het jaarlijkse bezoekersaantal uitmaken, ontspringen nu de dans. 'Een belasting op attracties. Ik denk dat je dat kunt inzetten om dagjesmensen een bijdrage te laten leveren. Als ze toch komen, willen we er wel wat aan verdienen. Dan hebben de Amsterdammers er ook nog wat aan', zegt Kock tijdens het debat in De Balie. Dat geld is volgens de wethouder nodig voor extra handhaving, reiniging en andere maatregelen om de toeristische drukte in toom te houden

Omdat de Amsterdammer niet vrijgesteld kan worden van die nieuwe attractiebelasting die Kock wil introduceren, zullen de stadsbewoners ook getroffen worden. 'Een belasting op attracties is mogelijk, zowel juridisch als in de uitvoering, dat hebben we al onderzocht. Maar dat kan alleen als Amsterdammers ook gaan meebetalen. En daar wil ik graag het gesprek over aangaan.' Kock had het over een tax van ongeveer 75 cent tot 1 euro per ticket. 

Extra contributie
Voormalig wethouder Carolien Gehrels zei gisteren tegen Het Parool dat zij vindt dat de gemeente naast toeristenbelasting extra contributie moet vragen. Een 'slimme chipkaart die bijhoudt waar bezoekers naartoe gaan' kan helpen. 

Youp van 't Hek: 'Prins Bernard is een maffiose vastgoedprins'

Youp van ’t Hek heeft flink uitgehaald naar Prins Bernhard van Oranje in zijn column. Hij is niet te spreken over zijn idee om de Formule 1 naar Zandvoort te halen, zo schrijft AT5. 

'De eigenaar van het circuit wil het. En die eigenaar is niet de eerste de beste. Het is de beruchte pandjesmelker Prins Bernhard. Die aanstellerige bril die met een paar vriendjes heel Amsterdam huis voor huis opkoopt. Vastgoedvolk waar je ver van moet blijven', zegt van 't Hek in zijn column in het NRC.

Formule 1 mogelijk naar Zandvoort
Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit in Zandvoort, wil de Formule 1 maar al te graag naar Zandvoort halen. Donderdag werd bekend dat de leiding van de Formule 1 het circuit in Zandvoort een aanbod heeft gedaan om de sport terug te halen naar Nederland.

'Maffiose vastgoedprins'
Youp van 't Hek is geen voorstander van het idee om de Formule 1 naar de Noord-Hollandse kustplaats te halen. Het TT circuit in Assen, dat ook in de race is, vindt de columnist een betere locatie. 'Ik hoop zo dat ze winnen. GP Assen 2020! En dan moet die maffiose vastgoedprins glashard geweigerd worden', schrijft van 't Hek.

Een van de grootste vastgoedbezitters
Prins Bernhard is een van de grootste vastgoedbezitters van de stad. De 349 adressen die hij bezit zijn niet alleen huizen, maar ook kantoorpanden en winkels.

Messi reist met Barcelona mee naar Milaan

Lionel Messi herstelt sneller dan verwacht van de breuk in zijn rechterarm. Mogelijk maakt hij dinsdag zijn rentree tegen Internazionale.

Barcelona meldt zondagavond via de officiële kanalen dat Messi maandag meereist naar Milaan. De Argentijn hoort dus bij de wedstrijdselectie, maar de medische staf heeft hem nog niet vrijgegeven. Mogelijk kan Messi dus speelminuten maken, al lijkt een basisplek uitgesloten.

Messi raakte op 20 oktober geblesseerd aan zijn arm tijdens de thuiswedstrijd in La Liga tegen Sevilla (4-2). De verwachting was dat hij zo'n drie weken uitgeschakeld zou zijn. Zonder de sterspeler won Barça vervolgens van Inter (2-0), Real Madrid (5-1), Cultural Leonesa (0-1) en Rayo Vallecano (2-3).

Afgelopen woensdag verscheen Messi voor het eerst weer op het trainingsveld en nu mag hij dus hopen op een snellere rentree. De 31-jarige vedette speelde dit seizoen twaalf officiële duels voor de Catalanen, waarin hij twaalf keer scoorde. In La Liga staat de teller op zeven goals in negen optredens.

Lazio houdt aansluiting, Hateboer en De Roon winnen met Atalanta

Lazio heeft in de Serie A een ruime thuiszege geboekt op SPAL. Ciro Immobile was twee keer trefzeker, waarna Danilo Cataldi en Marco Parolo ook nog tot scoren kwamen. Mirko Antenucci had SPAL na 28 minuten nog hoop gegeven met de gelijkmaker, uiteindelijk tevergeefs: 4-1.

Met Marten de Roon en Hans Hateboer op het middenveld won Atalanta op bezoek bij Bologna. Ibrahima Mbaye tekende na drie minuten nog voor 1-0, maar Gianluca Mancini en Duvan Zapta brachten de bezoekers in de tweede helft langszij: 1-2.

Juventus staat met 31 punten bovenaan, Inter en Napoli hebben er 25, Lazio staat op 21 punten.

Uitslagen Serie A zondag
Lazio - SPAL 4-1
Chievo - Sassuolo 0-2
Parma - Frosinone 0-0
Sampdoria - Torino 1-4
Bologna - Atalanta 1-2
Udinese - AC Milan 0-1

Mönchengladbach duwt Bayern naar plek drie

Borussia Mönchengladbach heeft in de Bundesliga de tweede plek overgenomen van Bayern München. BMG speelde zondag thuis tegen Fortuna Düsseldorf en klopte de bezoekers met 3-0.

Thorgan Hazard tekende kort na rust vanaf elf meter voor de openingstreffer, twintig minuten later zorgde Jonas Hofmann voor de 2-0. Hazard was in de slotfase nog eens trefzeker en bracht de eindstand op de borden.

Na tien wedstrijden heeft de ploeg uit Mönchengladbach twintig punten, net zoveel als Bayern, dat een minder doelsaldo heeft. Borussia Dortmund staat met 24 punten bovenaan.

Uitslagen Bundesliga zondag
Borussia Mönchengladbach - Fortuna Düsseldorf 3-0
FSV Mainz - Werder Bremen 2-1

Chinese mannen domineren op derde dag WK gewichtheffen

De wereldkampioenschappen gewichtheffen in het Turkmeense Ashgabat hebben zondag weer voor flink wat spektakel gezorgd. In drie klassen werden de medailles verdeeld en daarbij sneuvelden behoorlijk wat van de nieuwe standaardwereldrecords.

Mannen -67kg
Bij de mannen tot 67kg werd het vooral om zilver een spannende strijd. De Chinees Huang Minhao begon met het winnen van het trekken, waar hij 152kg boven zijn hoofd knalde. Dat was twee kilo meer dan zijn landgenoot Chen Lijun, tweevoudig wereldkampioen tot 62kg.

De Venezolaan Julio Ruben Mayora Pernia deed met 147kg ook nog prima mee, terwijl ook de Oezbeek Doston Yokubov (139kg) en de Colombiaanse olympisch kampioen tot 62kg, Oscar Figueroa (140kg) wegens hun kwaliteiten bij het stoten zeker nog niet uitgevlakt konden worden.

Huang kwam bij het stoten al vroeg in actie en bleef steken op 171kg, voor een totaal van 323kg. Mayora Pernia tilde 175kg omhoog en kwam op totaal 322kg uit, nadat zijn overige twee pogingen mislukten. Dat leek de deur te openen voor Yokubov en Figueroa, maar die bleven steken op respectievelijk 180kg (totaal 319) en 178kg (totaal 318), waardoor de Venezolaan alsnog op het podium eindigde.

Op Chen stond geen maat: met zijn eerste poging op 178kg was het goud al zo goed als binnen, met 182kg was het een feit. Chen kwam uit op totaal 332kg en dat is officieel een nieuw wereldrecord, één kilo boven de door gewichthefbond IWF gestelde standaard.

Chen was met afstand de beste (Bron: YouTube)

Vrouwen -59kg
De vrouwen tot 59kg zorgden voor een mooie strijd om het goud, met name tussen Kuo Hsing-Chun uit Taiwan, tweevoudig wereldkampioene tot 58kg, en de Chinese Chen Guiming. Kuo pakte bij het trekken met 105kg gelijk het wereldrecord, één kilo boven de standaard.

De Letse Europees kampioene Rebeka Koha, nog altijd maar 20 jaar, tekende voor 103kg en de tweede plek, voor de 100kg van de Thaise Pimsiri Sirikaew, tweevoudig winnares van olympisch zilver. Chen bleef met 98kg wat achter, maar had nog wel een ijzersterk stukje stoten achter de rug.

Met 124kg en 125kg bleven Koha en Sirikaew een beetje achter, hoewel het totaal van Koha (227kg) genoeg bleek voor brons. Kuo opende met 128kg en nam de leiding, Chen volgde met 130kg. De Taiwanese faalde op 132kg, maar kreeg dat gewicht in haar laatste poging wel omhoog, waardoor ze op een totaal van 237kg eindigde, twee wereldrecords in één klap: stoten was op 131kg gezet, de totaalstandaard stond op 232kg.

Chen had als enige nog pogingen over, twee stuks zelfs, en ging voor 133kg - en dus stootgoud - in haar tweede poging. Dat leverde succes op, maar voor totaalgoud was maar liefst 140kg nodig, twee kilo onder Kuo's wereldrecord in de oude gewichtsklasse (-58kg). Het was een ultieme poging en het lukte nog bijna ook, maar Chen moest haar meerdere erkennen in de zwaartekracht en nam tevreden genoegen met totaalzilver (231kg).

Vrouwen -59kg (Bron: YouTube)

Mannen -73kg
De wedstrijd bij de mannen tot 73kg werd een ware demonstratie van de Chinees Shi Zhiyong, wereldkampioen in 2015 en olympisch kampioen in 2016, beiden in de klasse tot 69kg. Hij zorgde er voor een 'triple': goud op het trekken, goud op het stoten en dus automatisch ook totaalgoud, alles ook nog eens met een wereldrecord (164kg, 196kg en 360kg). 

Het zilver was er voor de wat onbekende Wit-Rus Vadzim Likharad, die pas voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd buiten Wit-Rusland tilde. Hij trok 156kg boven het hoofd en maakte bij het stoten indruk met 187kg, goed voor 343kg als totaal.

Ri Chong Song uit Noord-Korea vocht zich naar een knappe bronzen medaille. Bij zijn eerste poging op het trekken (150kg) leek hij zijn enkel te blesseren, maar uiteindelijk slaagde hij zelfs op 155kg. De 21-jarige Noord-Koreaan kreeg vervolgens 187kg bij het stoten omhoog, goed voor 342kg totaal.

Het stootzilver ging overigens naar Nijat Rahimov, die in Rio met een fenomenaal wereldrecord in de laatste poging goud pakte in de klasse tot 77kg. Hij kwam nu tot 190kg en dus zilver achter Shi, maar voor een totaalmedaille was het niet genoeg.

Shi's landgenoot Feng Lyudong stond na het trekken nog op de derde plek, maar ging bij het stoten de mist in en eindigde zonder resultaat. Teleurstellend, maar achteraf bleek dat Feng er een reden voor had: zaterdagavond was hij, zo meldde Chinese media, flink aan de schijterij geraakt.

Shi Zhiyong was onklopbaar (Bron: YouTube)

Desisa wint marathon New York, Keitany voegt zich bij grootsten ooit

Lelisa Desisa heeft de 48e marathon van New York gewonnen. Hij is pas de derde Ethopiër die de grote marathon in de VS op zijn naam heeft geschreven en het werd zelfs een Ethiopisch één-tweetje in Central Park.

Titelverdediger Geoffrey Kamworor was de favoriet, maar de trainingsmaat van wereldrecordhouder Eliud Kipchoge had het lastig. De Keniaan moest zowel Desisa als Shura Kitata in de slotfase laten gaan. Kitata, in Londen dit jaar goed voor de tweede plek en vorig jaar winnaar in Rome en Frankfurt, kwam net tekort om Desisa te kloppen.

De Ethopiër, tweevoudig winnaar van de Boston Marathon, kwam binnen in 2:05.59 uur, de tweede tijd ooit gelopen in New York en twee seconden sneller dan Kitata en een kleine halve minuut voor Kamworor. Desisa werd in New York al eens tweede en twee keer derde.

Bij de vrouwen vestigde Mary Keitany zich definitief bij de grootsten aller tijden. De Keniaanse wereldrecordhoudster in een marathon zonder mannelijke tempomakers liep lang samen met onder meer landgenote Vivian Cheruiyot, maar tien kilometer voor het einde liet ze de olympisch kampioene op de vijf kilometer staan.

Keitany sloeg een gigantisch gat, liep de tweede halve marathon in een ietwat bizarre splittijd van minder dan 1:07 uur en finishte in 2:22.48 uur, meer dan drie minuten voor Cheruiyot. Keitany won de marathon van New York zo voor de vierde keer, terwijl ze de marathon van Londen ook al drie keer op haar naam schreef.

Snowboarder Van der Velden 6e in World Cup op big air, Maas 12e

Snowboarder Niek van der Velden heeft tijdens de World Cup big air in het Italiaanse Modena het beste resultaat uit zijn nog jonge carrière behaald. In de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen kwam de 18-jarige Van der Velden tot de zesde plek, een verbetering van zijn achtste plek in Mönchengladbach afgelopen seizoen.

Van der Velden scoorde in de finale 168 punten, nog net niet genoeg voor zijn eerste medaille. De 17-jarige Japanner Takeru Otsuka troefde de Amerikaan Chris Corning nipt af in de strijd om de winst, Kalle Jarvilehto uit Finland werd derde, Casper Wolf eindigde als 27e.

Bij de vrouwen kwam Cheryl Maas na een val niet verder dan de twaalfde stek. Ook hier ging de winst naar een 17-jarige uit Japan: Reira Iwabuchi won in september de eerste World Cup in het Nieuw-Zeelandse Cardrona al en was nu ook de beste met 166,50 punten, net iets meer dan landgenote Miyabi Onitsuka. Olympisch kampioene Anna Gasser uit Oostenrijk pakte de derde plek in haar eerste wedstrijd sinds ze in Pyeongchang olympisch goud won.

Takeru Otsuka (Bron: YouTube)

Reira Iwabuchi (Bron: YouTube)

Huizinga en Groenewoud winnen massastart in Thialf

Op het World Cup-kwalificatietoernooi in Heerenveen heeft Chris Huizinga de massastart bij de mannen gewonnen. De 21-jarige schaatser van de Jumbo-ploeg was te sterk voor zijn ploeggenoot Douwe de Vries. Arjan Stroetinga werd derde.

De Jumboploeg heeft vijf van de zes afstanden gewonnen bij de mannen. Alleen de 500 meter werd gewonnen door Kai Verbeij, die uitkomt voor de Reggeborgh-formatie. Jan Smeekens die uitkomt voor de Jumboploeg werd op de 500 meter tweede op één honderdste tweede.

Jumbo op weg naar een-tweetje met De Vries en Huizinga in massastart ((Foto: dennistd)
Jumbo op weg naar een-tweetje met De Vries en Huizinga in massastart ((Foto: dennistd)

Bij de vrouwen ging de winst in de massastart naar Marijke Groenewoud. Het pas 19-jarige schaatstalent, die vaak uitkomt in het marathonschaatsen, won voor Bianca Bakker en Jessica Merkens.

Bij de massastart heeft Nederland twee startplekken in de wereldbeker, bij de mannen en bij de vrouwen. Normaal gesproken maakt de bondscoach de selectie voor deze wedstrijden. Omdat de KNSB nog geen nieuwe bondscoach heeft aangewezen na het vertrek van Geert Kuiper zal de selectiecommissie van de KNSB de plekken toewijzen voor de eerste wereldbekers.

Marijke Groenewoud op weg naar winst in massastart met daarachter Melissa Wijfje (Foto: dennistd)
Marijke Groenewoud op weg naar winst in massastart met daarachter Melissa Wijfje (Foto: dennistd)

Nieuw-Caledonië stemt tegen onafhankelijkheid van Frankrijk

Het onafhankelijkheidsreferendum op de eilandengroep Nieuw-Caledonië, in de Stille Oceaan ten oosten van Australië, is niet geslaagd. Althans, vanuit het oogpunt van de mensen die graag onafhankelijk van Frankrijk wilden worden, want die onafhankelijkheid komt er niet.

De Franse president Emmanuel Macron heeft laten weten dat 57,3 procent van de stemgerechtigden er voor hebben gekozen om bij Frankrijk te blijven. De opkomst was bijzonder hoog: meer dan tachtig procent bracht een stem uit, flink meer dan vooraf werd verwacht.

Sinds halverwege de negentiende eeuw bestuurt Frankrijk de archipel, waar zo'n 278.000 mensen wonen - ruim een derde daarvan in hoofdstad Nouméa. In 1988 kwam een gewelddadige periode rondom de onafhankelijkheid tot een einde, met als afspraak dat er een referendum zou komen.

Dat heeft even mogen duren, maar zondag was het dan zover, met 'Geen onafhankelijkheid' als winnaar. Overigens is er nog niks definitiefs: in de grondwet staat dat men bij 'Nee' in 2020 en 2022 nog een keer mag stemmen, mits de lokale autoriteiten vóór een referendum stemmen.

Nuis raast naar toptijd op 1000 meter, jonge Leerdam verrast

Op het World Cup-kwalificatietoernooi in Heerenveen heeft schaatser Kjeld Nuis de 1000 meter gewonnen. Dat deed hij na een ongekend goede rit tegen Thomas Krol, die zelf ook razendsnel was.

De Jumbo-teamgenoten vochten tot op de laatste meters, waarna Nuis als winnaar uit de bus kwam in 1:07,95 minuten, de tweede tijd ooit gereden in Thialf. Krol finishte in 1:08,03 en dat leverde hem de vierde tijd ooit op het Heerenveense ijs op. 

Gijs Esders zorgde met de derde plek voor een kleine sensatie. Hij begon met een persoonlijk record van 1:10,10 en finishte in 1:09,18 minuten, goed voor de vijfde plek en dus een World Cup-ticket. Kai Verbij (1:08,24) en Hein Otterspeer (1:09,03) mogen het World Cup-circuit ook in, Dai Dai Ntab greep er net als op de 500 meter met een zesde plek precies naast.

Thomas Krol en Kjeld Nuis na hun fenomenale race op de 1000 meter (Foto: dennistd)
Thomas Krol en Kjeld Nuis na hun fenomenale race op de 1000 meter (Foto: dennistd)

Bij de vrouwen lukte het Jutta Leerdam op de 1500 meter niet, maar op de 1000 meter mag de wereldkampioene junioren wél de World Cups in. De 19-jarige Leerdam plaatste zch niet alleen, met 1:15,33 won ze de wedstrijd zelfs in een snellere tijd dan de tijd waarmee Jorien ter Mors vorig jaar het OKT won.

Ireen Wüst eindigde met 1:15,56 als tweede, voor haar vriendin Letitia de Jong (1:15,78), winnares van de 500 meter. Antoinette de Jong rondde haar ijzersterke weekeinde af door zich na de 5000, 3000 en 1500 meter zelfs op de 1000 meter voor de World Cups te plaatsen: vierde in 1:15,83, vlak voor de 19-jarige Joy Beune, die het laatste ticket voor de neus van Lotte van Beek weg kon kapen.

Jutta Leerdam na haar zeer fraaie 1000 meter (Foto: dennistd)
Jutta Leerdam na haar zeer fraaie 1000 meter (Foto: dennistd)

Manchester City haalt flink uit tegen Saints

Manchester City heeft met een fraaie zege op Southampton alleen de koppositie gegrepen in de Premier League. In het Etihad Stadium vielen zeven goals.

De eerste viel al na een minuut of zes en hij kwam op naam van Wesley Hoedt. Bij een voorzet van Leroy Sané probeerde de Nederlander te voorkomen dat Raheem Sterling kon scoren en hij werkte de bal daardoor achter zijn eigen doelman. Kort daarna was het opnieuw raak voor The Citizens. Sterling legde af op Sergio Agüero, die zijn 150ste doelpunt in de Premier League produceerde.

Voor Southampton werd de schade alleen maar groter, want na ruim een kwartier maakte David Silva er al 3-0 van. Daarna schakelde City een versnelling terug en konden The Saints iets terugdoen. Ederson ging in de zestien meter in de fout tegen Danny Ings, die zelf de penalty benutte. Toch werd nog vóór de pauze de marge van drie goals weer hersteld dankzij een goal van Sterling in blessuretijd.

In de tweede helft kwamen er nog twee doelpunten bij. Sterling was opnieuw trefzeker, dit keer vanuit een prachtige aanval, en in de slotfase knalde Sané met links de 6-1 binnen. Eerder had de Duitser de paal al geraakt. Manchester City gaat nu alleen aan kop in de Premier League. Liverpool, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij Arsenal, heeft twee punten minder. Door de winst op Crystal Palace staat Chelsea op gelijke hoogte met The Reds.

Uitslagen Premier League zondag
Manchester City - Southampton 6-1
Chelsea - Crystal Palace 3-1

94-jarige kampbewaker moet voor kinderrechter verschijnen

De 94-jarige Duitse oorloogsmisdadiger Johann R. zal dinsdag terechtstaan in Münster omdat hij tussen 1942 en 1944 in het dodenkamp Stutthof (nabij Gdansk in Polen) heeft gewerkt als kampbewaker. Hij wordt er van beschuldigd meegewerkt te hebben aan de honderden tot duizenden mensen die de Nazi's in het kamp om het leven brachten. Zelf ontkent hij de beschuldigingen, hoewel hij wel heeft toegegeven dat hij in het kamp gewerkt heeft. 

Volgens Der Spiegel werden de gevangen in het kamp omgebracht in gaskamers of doordat er vergif in hun hart werd geinjecteerd. Daarnaast stierven de gevangen als gevolg van extreme kou, of werden ze simpelweg doodgeschoten. R. zou tijdens een verhoor hebben gezegd dat het voor de bewakers ook niet meeviel dankzij schaarste en voedseltekorten.   

Opmerkelijk is dat R. door een jeugdrechter zal worden berecht, omdat hij ten tijde van de Tweede Wereldoorlog nog geen 21 jaar was. De De hoorzittingen die zijn gepland in de zaak Stutthof duren maximaal twee uur per dag, vanwege de slechte gezondheid van de oorlogsmisdadiger. 

Rooney nog één keer terug in Engelse ploeg

Wayne Rooney zal nog voor één keer te bewonderen zijn in de Engelse nationale ploeg. De aanvaller speelde in 2016 zijn laatste interland.

De aanvaller van DC United was in november 2016 voor het laatst te bewonderen in het shirt van the Three Lions en maakte in augustus 2017 bekend te stoppen als international. Hij keert nu nog een keer terug voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

 

Wayne Rooney in Engelse nationale elftal (Bron: Youtube)

Rooney zal tijdens de wedstrijd afscheid nemen van het publiek en daarnaast zal hij geld inzamelen voor de Wayne Rooney Foundation. De organisatie zet zich in om het leven van kinderen op allerlei gebieden te verbeteren. De wedstrijd op 15 november wordt zijn 120e interland.

"Ik ben echt nederig en enorm opgewonden om opnieuw te spelen voor Engeland op Wembley", vertelt Rooney in een verklaring van de FA. "Ik wil Gareth Southgate en The FA graag bedanken voor het feit dat ze me opnieuw hebben uitgenodigd en mijn Foundation daarbij helpen."

"Spelen voor Engeland was de grootste eer in mijn carrière, dus het spelen van mijn 120e, en laatste, interland zal een bijzonder moment voor mij zijn. Het is toepasselijk dat de wedstrijd tegen de VS zal zijn en ik hoop dat fans van beide kanten van de wedstrijd zullen genieten."

Khachanov verrast Djokovic in Parijs en pakt eerste Masterstitel

Novak Djokovic heeft verrassend de finale van het Masterstoernooi van Parijs verloren. De nieuwe nummer één van de wereld verloor met 7-5, 6-4 van de Rus Karen Khachanov.

Djokovic had liefst 22 wedstrijden op een rij gewonnen. Zijn zegereeks begon op het Masterstoernooi van Cincinnati. Daarna won ook hij de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, en vervolgens won de Serviër ook het Masterstoernooi van Shanghai.

In de finale was Djokovic kansloos tegen Khachanov. De 22-jarige Rus maakte dit toernooi indruk en en versloeg voor de vierde maal een speler uit de top tien van de wereldranglijst. Eerder won hij al van John Isner (9), Alexander Zverev (5) en Dominic Thiem (8)

Door de zege stijgt Khachanov naar de elfde plaats op de wereldranglijst en is het zijn eerste Masterstitel uit zijn carrière.

Man huilt bloed

Het klinkt als een prima Halloweenkostuum, maar in Italië was een man toch minder blij met zijn plotselinge angstaanjagende aandoening. Bij de man stroomde van de één op andere dag bloed uit zijn ogen, zo werd duidelijk uit een publicatie in het zeer toonangevend wetenschappelijk tijdschrift New England Journal of Medicine van 1 november.

De 52-jarige Italiaan kwam binnen bij de eerste hulp met bloedende ogen, iets waar hij nooit eerder last van had gehad. Alhoewel het er erg dramatisch uitzag, had de man geen pijn of enig trauma aan zijn hoofd. Zijn zicht was prima en de man kon beide ogen prima bewegen. Ongeveer een uur nadat het 'huilen' begon hield het ook zomaar weer op.

De man werd gediagnostiseerd met de aandoening met een pakkende naam hemolacria, een aandoening waarbij bloed zich met tranen vermengd. Dit kan veroorzaakt worden door infecties, ontstekingen of zelfs tumoren van het oog of het weefsel daaromheen. Sommigen krijgen hier last van nadat zij bij een bloedneus hun neus dichtknijpen. Hierdoor kan het bloed zich ophopen en via de ogen en zelfs oren een uitweg zoeken.

In het geval van de Italiaanse man kwam het doordat een aantal goedaardige tumoren, hemangioma's, in beide oogleden waren gegroeid. Hemangioma's bestaan uit doorgroeiende bloedvaatjes en kunnen al vanaf de geboorte ontstaan.

De man werd behandeld met timolol-oogdruppels, zodat de druk in zijn oogbol iets afnam en volgens het artikel zijn na een jaar de bloedtranen nooit meer bij de man teruggekomen. 

Nederland verslaat Spanje in heerlijke finale met 3-2

De Oranje hockeyheren hebben zondagmiddag in Valencia het vierlandentoernooi gewonnen door in de finale gastland Spanje met 3-2 te verslaan. Daarmee nam Nederland revanche op de 2-1 nederlaag in de openingswedstrijd van het toernooi tegen de Spanjaarden. De goals in de finale kwamen van Jeroen Hertzberger, Seve van Ass en Mink van der Weerden.

Topschutter Mink van der Weerden had het zaterdag na de gewonnen halve finale tegen Ierland al gezegd: Oranje was gebrand op revanche na de verliespartij eerder deze week tegen Spanje. En dat was te zien. Nederland opende sterk en creëerde al snel de twee eerste grote kansen van de wedstrijd. Spanje hield stand dankzij hun voortreffelijke keeper Quico Cortes, die na afloop van de finale gekroond werd tot beste doelman van het toernooi.

Spanje toonde zich zondag voor eigen publiek wederom een zeer lastige tegenstander om tegen te spelen. Met veel jonge spelers uit een sterke lichting zochten de Spanjaarden na de druk van Oranje aan het begin zelf ook vol de aanval op. Uiteindelijk was het Nederland wat de score opende via een harde strafbal tegen de plank van Jeroen Hertzberger. Vijf minuten later trok Spanje de stand gelijk met een rake strafcorner van Albert Bertran.

Lang stond het gelijkspel niet op het scorebord want Seve van Ass tipte een hard ingeslagen pass van Valentin Verga vanuit de as van het middenveld twee minuten later handig achter keeper Cortes. Na de rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: twee teams die de aanval zochten. Dat leverde Spanje na zeven minuten spelen een goal op, nadat de scheidsrechter vrij gemakkelijk een strafbal had gegeven na een overtreding op een Spanjaard die over de achterlijn naar binnen wilden snijden. Ondanks hevig protest van Oranje, verschalkte Xavi Lleonart (ex-Bloemendaal) vanaf de strafbalstip keeper Pirmin Blaak.

In de slotminuut van het derde kwart schonk Mink van der Weerden wederom dit toernooi de mannen van bondscoach Caldas de 3-2 voorsprong. En de overwinning zo bleek later. Zijn goal vanuit de strafcorner was winnend en alweer zijn zesde treffer deze week. Daarmee werd het strafcornerfenomeen uit Geldrop na afloop onderscheiden met de award voor topscorer van het toernooi.

Spanje zocht hierna naar de gelijkmaker, maar Nederland bleek niet meer te verslaan. Elf Spaanse veldspelers in de laatste vier minuten van de wedstrijd in het veld werden vakkundig gepareerd door de mannen van Oranje. Aanvoerder Billy Bakker kon dan ook na afloop van het duel met een tevreden lach op zijn gezicht de beker van dit vierlandentoernooi in ontvangst nemen.

Bij Oranje speelde reservespeler Joep de Mol vandaag weer achter in de defensie. Dit toernooi maakte alle WK-selectiespelers, inclusief de reserves, speelminuten. Op Lars Balk na. Balk, hersteld van een lichte hamstringblessure, is nagenoeg wedstrijdfit en werd in Valencia rust gegund. Sander de Wijn werd door de organisatie tijdens de huldiging verkozen tot beste speler. Een prestatie van formaat: dit waren de eerste interlands die de verdediger van Kampong speelde, na een lange afwezigheid bij Oranje vanwege zijn studie.

Eerder op de dag speelden Ierland en Engeland de wedstrijd om het brons. De wedstrijd eindigde in en 2-2 gelijkspel waarna Ierland via shootouts beslag legde op de derde plek. Zonder aanvoerder en keeper David Harte. Hij keek met zijn rechtervoet in het gips toe vanaf de zonnige tribune. Kampong-keeper Harte had zaterdag tijdens de warming-up van de halve finale tegen Nederland een hard ingeslagen bal van een teamgenoot vol op zijn hak gekregen en na controle in het ziekenhuis van Valencia bleek de voet gebroken.

Dat zou mogelijk een streep door het WK betekenen voor de tweevoudig wereldkeeper van het jaar, maar een second-opinion bij zijn terugkomst in Nederland moet meer duidelijkheid brengen.

De Jong teleurgesteld over slechte spel na de 2-0

Frenkie de Jong is niet blij dat zaterdagavond na 22 minuten de eindstand van 2-0 al was bereikt in de wedstrijd tussen Ajax en Willem II.

Ajax opende in de eigen Johan Cruijff ArenA na elf minuten via Kasper Dolberg de score, waarna De Jong de 2-0 voor zijn rekening nam. De twee vroege treffers gooiden de wedstrijd al snel in het slot, waarna de Amsterdammers vervolgens slordig werden.

"In de tweede helft was het echt heel slecht", concludeert De Jong, die zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen maakte, in gesprek met NUSport. "We deden maar wat. Het was ieder voor zich leek het wel. Als we zo spelen, dan worden we nooit kampioen."

"Hier moeten we echt wat aan doen. Het is niet de eerste keer dat we met twee doelpunten voor komen en dan stoppen met voetballen. We slaan ons zelf voor ons hoofd als we straks de landstitel op doelsaldo missen. Nee, ik word hier niet vrolijk van."

Feyenoord - VVV gestaakt vanwege uitgevallen lichtmasten

De laatste competitiewedstrijd van speelronde elf in de Eredivisie tussen Feyenoord en VVV-Venlo is gestaakt. Binnen de minuut vielen de lichtmasten uit in de Kuip. De technische dienst van de thuisclub kreeg vervolgens de lichtmasten niet meer aan, waardoor scheidsrechter Bas Nijhuis na veertig minuten wachten de wedstrijd definitief te staken.

Het is nog onbekend wanneer Feyenoord-VVV-Venlo wordt uitgespeeld.

Uitslag FC Utrecht - ADO Den Haag

FC Utrecht heeft zondagmiddag drie punten gepakt tegen ADO Den Haag. De ploeg won in een matige wedstrijd met 3-0.

De thuisploeg begon in goede vorm aan de wedstrijd, aangezien de laatste vier wedstrijden werden gewonnen door de ploeg van trainer Dick Advocaat. Midweeks was het in de TOTO KNVB Beker met 5-1 te sterk geweest voor ASWH. ADO Den Haag wist de laatste drie wedstrijden niet te winnen en werd door Feyenoord met 5-1 uitgeschakeld in de beker.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was er voor de bezoekers, waar Wilfried Kanon over kopte. In de negende minuut hielp ADO vervolgens FC Utrecht aan de voorsprong. Doelman Indy Groothuizen nam de bal slecht aan, waardoor de bal tegen de paal kwam en Cyriel Dessers was er snel bij om de 1-0 binnen te tikken.

Na een half uur spelen kreeg ADO een goede kans op de gelijkmaker. Lex Immers kon de bal vanaf een meter of vijftien inschieten, maar hij schoot de bal recht op doelman David Jensen. Direct na rust was ADO wederom dicht bij de 1-1, waar Jensen handelend op moest treden op een schot van Sheraldo Becker.

Kansen waren schaars in de tweede helft en bij de eerste beste mogelijkheid gooide FC Utrecht de wedstrijd in het slot. Vanuit een hoekschop tikte Willem Jansen van dichtbij raak: 2-0. Het verzet van de gasten was definitief gebroken en Joris van Overeem maakte er 3-0 van. Na een goede individuele actie van Gyrano Kerk kon de middenvelder afronden.

FC Utrecht

3 - 0

ADO Den Haag

 8' Dessers
 68' Janssen
 77' v. Overeem
   
 
 Gele kaart: v. Overeem, Gustafson, v.d. Maarel, (FC Utrecht), Beugelsdijk, Troupée, (ADO Den Haag)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 15.946
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Jensen
Klaiber
Letschert
Janssen
Gavory
v. Overeem
Gustafson (v.d. Streek/83)
Emanuelson (Boussaid/80)
Tannane
Dessers (vd.Maarel/60)
Kerk
  Groothuizen
Troupée
Beugelsdijk (Pinas/72)
Kanon
Meijers
Immers
El Khayati
Malone
Hooi (Falkenburg/73)
Necid
Becker (Goppel/52)

Uitslag Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Fortuna Sittard heeft in de Eredivisie goede zaken gedaan door in eigen huis te winnen van PEC Zwolle. Dankzij de 3-0 klimmen de Limburgers naar de tiende plaats op de ranglijst met een puntje meer dan Zwolle dat dertiende staat.

Voor Stokkers was er basisplaats weggelegd en de aanvaller beloonde de keuze van de trainer al na drie minuten door raak te schieten. In het vervolg van de eerste helft was Fortuna de bovenliggende partij, maar vlak voor rust had Mike van Duinen de stand zomaar om kunnen draaien. De spits van PEC trof hij doelman Koselev op zijn weg en even later had de keeper geluk dat de bal niet over de doellijn rolde.

Na de pauze raakte Hutten de paal, voordat Diemers vanaf de strafschopstip tweemaal toesloeg. Eerst ging Lam in de fout, terwijl vijf minuten voor tijd Hamer een overtreding op Stokkers beging. Namens PEC trof Scamacca het net, maar zijn doelpunt werd afgekeurd: 3-0.

Fortuna Sittard

3 - 0

PEC Zwolle

3' Stokkers
67' Diemers(pen)
86' Diemers(pen)
   
 
Gele kaart: Lamprou, (Fortuna Sittard), Hamer, Van Crooy, (PEC Zwolle)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 8.332
Arbiter: Bax
 
Opstelling:   Opstelling:
Koselev
Ciranni
Dammers
Heerings (Ramírez/73)
Pinto
Diemers
Hutten (El Messaoudi/81)
Smeets (Vidigal/88)
Semedo
Stokkers
Lamprou
  Van der Hart
Ehizibue
Lam
Lachman (Van der Berg/46)
Paal (Scamacca/74)
Hamer
Bouy (Van Crooy/46)
Namli
Genreau
Flemming
Van Duinen

Van der Poel prolongeert Europese titel

Mathieu van der Poel is voor de tweede keer in zijn carrière Europees kampioen veldrijden geworden. In Rosmalen kwam de Nederlander na een lange aanval solo over de finish. Regerend wereldkampioen Wout van Aert werd tweede. Op de derde plaats finishte Laurens Sweeck.

Na de start nam Van Aert de leiding. Van der Poel had een mindere start en kwam pas als zevende door. Halverwege de eerste ronde had Van Aert een zestal seconden voorsprong op een groep met onder andere Lars van der Haar, Toon Aerts en Van der Poel.

In de tweede ronde wist Van der Poel aan te sluiten bij de wereldkampioen. Aerts volgde op vijf seconden, met daarachter Van der Haar. Op het einde van de ronde verhoogde Van der Poel de snelheid en reed in no-time drie seconden weg bij zijn medevluchter. Buiten de leider en Van der Haar is de volledige top tien op dat moment een Belgische aangelegenheid.

Halverwege de wedstrijd had Van der Poel een voorsprong van zestien seconden op Van Aert. Voor de derde plaats strijden Van der Haar, Aerts, Sweeck en Michael Vanthourenhout. De eerste twee moesten even later afhaken, daarna gooide ook Vanthourenhout de handdoek.

In de laatste ronde kwam de overwinning voor Van der Poel niet meer in gevaar. Op veertien seconden kwam Van Aert als tweede over de finish. Zijn landgenoot Sweeck won het brons.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Michael Vanthourenhout (BEL)
5. Toon Aerts (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Joris Nieuwenhuis (NED)
8. Quinten Hermans (BEL)
9. Gianni Vermeersch (BEL)
10. Daan Soete (BEL)

Roest ook op 10km fenomenaal sterk in Thialf

Tijdens de World Cup-kwalificatiewedstrijden in Heerenveen heeft Patrick Roest nog eens laten zien dé schaatser van het moment te zien. De wereldkampioen allround reed op de vijf kilometer al het baanrecord van Sven Kramer uit de boeken, won de 1500 meter en verpletterde zondag de concurrentie op de tien kilometer, waar Kramer wegens rugproblemen afwezig was.

De nog maar 22-jarige Roest vertrok met een persoonlijk record van 13:21,11 minuten, vorig jaar maart gereden in Hamar. Het was wel min of meer duidelijk dat dat eraan zou gaan, de vraag was met hoeveel. Roest begon relatief rustig, maar bleef ronde na ronde versnellen. In de slotfase dook hij onder de 30 seconden en Roest's slotronde van 29,1 seconden was zelfs een halve tel sneller dan de snelste ronde van Ted-Jan Bloemen tijdens diens wereldrecord.

Zijn fenomenale race bracht Roest naar een eindtijd van 12:47,89 minuten, een verpulvering van zijn persoonlijk record. De jonge Nederlander is nu de vijfde man ooit op de tien kilometer, achter Bloemen, Kramer, Jorrit Bergsma en Bob de Vries. Douwe de Vries dook net als Roest voor het eerst onder de dertien minuten: met 12:56,71 eindigde hij zelfs als tweede, want Bergsma kwam met 12:56,89 net iets tekort.

Kars Jansman, een van de verrassingen van het weekeinde, begon met een PR van 13:48,80, maar kwam net als Roest met de race van zijn leven: 13:01.73 en de vierde plek, wat hem een World Cup-ticket oplevert. Ook Simon Schouten gaat de World Cup in: hij klopte Jouke Hoogeveen in een rechtstreeks duel in 13:03,86.

Patrick Roest op weg naar weer een fenomenale prestatie (Foto: dennistd)
Patrick Roest op weg naar weer een fenomenale prestatie (Foto: dennistd)

Tragisch: vrouw krijgt donorlongen en sterft aan longkanker

Een 39-jarige vrouw in Frankrijk die aan taaislijmziekte leed en daarom in 2015 een dubbele longtransplantie onderging is vorig jaar overleden aan longkanker. Saillant detail: de donorlongen waren afkomstige van een 57-jarige vrouw die dertig jaar lang circa 20 sigaretten per dag rookte voor haar dood. Het wetenschappelijk blad Lungcancer publiceerde in het oktobernummer een artikel over de trieste kwestie. 

Ten tijde van de longtransplantatie leek er niets aan de hand te zijn met de donorlongen, maar twee jaar later kreeg de vrouw plotseling ademhalingsproblemen en koorts. Bij een ct-scan werden verschillende vlekken ontdekt op de longen en twee maanden later stierf de vrouw aan longkanker. 

De eerste tekenen van de longkanker bleken achteraf al zichtbaar te zijn op de scans die een jaar na de transplantatie werden gemaakt. Dit wijst erop dat de kanker zich dus al kort na de transplantie manifesteerde. Dat doet vermoeden dat de basis voor de kanker al was gelegd toen de donor nog in leven was.

Dat de ziekte zo snel om zich heen kon grijpen is volgens artsen te wijten aan de behandeling die de vrouw kreeg om te zorgen dat ze de donorlongen niet zou afstoten. 

Tragisch: vrouw krijgt donorlongen en sterft aan longkanker (Foto ter illustratie ©Pxhere)
Tragisch: vrouw krijgt donorlongen en sterft aan longkanker (Foto ter illustratie ©Pxhere)

Game of Thrones-prequel heeft een naam: The Long Night

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is volgend jaar pas te zien, maar er is wel alvast wat informatie te melden over waar we daarna naar kunnen gaan kijken. Er worden mogelijk tot vijf spin-offs gemaakt en van de eerste is nu de naam bekend: The Long Night.

Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin heeft de naam bekendgemaakt. Liefhebbers van het hele GoT-gebeuren zullen aan de hand van de titel wel ongeveer weten waar de prequel over gaat: de langste winter in de geschiedenis van het GoT-universum, zo'n achtduizend jaar voor de gebeurtenissen uit de bekende hitserie, een periode waarin de White Walkers al het leven op de wereld probeerden te vernietigen.

Volgens Martin is er maar één zekerheid over die periode: "De gruwelijke geheimen van Westeros, de echte oorsprong van de White Walkers, de oostelijke mysteries en de legendarische Starks...het is niet het ons bekende verhaal", aldus de schrijver.

Een datum voor de première van The Long Night is er nog niet, hoewel wel duidelijk is dat het pas na de afsluiting van Game of Thrones zal zijn. Naomi Watts zal de vrouwelijke hoofdrol op zich nemen, Josh Whitehouse maakt ook deel uit van de cast.

Uitslag sc Heerenveen - FC Emmen

FC Emmen heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het duel tegen sc Heerenveen. De bezoekers maakten twee minuten voor tijd de gelijkmaker.

Heerenveen had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen op eigen veld, waar Emmen zes van de negen punten buitenshuis had gepakt. De eerste grote mogelijkheden waren voor de bezoekers, maar zij faalden in de afronding. Glenn Bijl schoot naast nadat Warner Hahn mis zat en een minuut later hield Hanh Alexander Bannink van het scoren af.

Halverwege de eerste helft werd Emmen weer gevaarlijk, waar een schot van Caner Cavlan werd gekraakt en Bannink in het zijnet schoot. Tegen de verhouding kwam Heerenveen na een half uur vervolgens op voorsprong. Arber Zeneli draaide een vrije trap er vanuit bijna een onmogelijke positie in een keer in, waar doelman Kjell Scherpen niet geheel vrijuit ging. Scherpen trad enkele minuten later wel goed op op een schot van Sam Lammers. Emmen kreeg nog voor rust een mogelijkheid op de 1-1. De ploeg speelde een vijf-tegen-drie-situatie niet uit.

Direct na rust kreeg Emmen wederom een mogelijkheid, maar Bijl schoot recht op Hahn af. Aan de andere kant kreeg Lucas Woudenberg de bal na een goede aanval, maar de linksback schoot een kansrijke mogelijkheid voorlangs. De tweede helft was een stuk rommeliger en het aantal kansen nam aanzienlijk af.

Zeneli kreeg een goede mogelijkheid op de 2-0, maar acht minuten voor tijd was de grootste kans er voor Emmen. Na een uitstekende voorzet kon Jafar Arias de bal geheel vrijstaand inkoppen, maar hij kopte simpel in de handen van Hahn. Emmen kreeg in de 87ste minuut bijna de hulp van Heerenveen, waar Hahn een bal van verdediger Dave Bulthuis net uit de hoek kon tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop volgde alsnog de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Reuven Niemeijer de 1-1 tegen de touwen.


SC Heerenveen-speler Lucas Woudenberg in duel met FC Emmen-speler Luciano Slagveer (Pro Shots / Henk Jan Dijks)

sc Heerenveen

1 - 1

FC Emmen

 30' Zeneli    88' Niemeijer
 
 Gele kaart: Rienstra, Bulthuis, (sc Heerenveen), Gronsveld, (FC Emmen)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 19.835
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Floranus
Bulthuis
Pierie
Woudenberg
Thorsby
Vlap (v.Amersfoort/81)
Rienstra
Kobayashi (v.Bergen/85)
Lammers
Zeneli
  Scherpen
Klok (Gronsveld/73)
Veendorp (Engbers/88)
Bakker
Siekman (Slagveer/72)
Cavlan
Bannink
Bijl
Niemeijer
Chacon
Arias

Worst, Vos en Betsema zorgen voor oranje podium bij EK veldrijden

Annemarie Worst is zondag in Rosmalen Europees kampioen veldrijden geworden. De veldrijdster uit Nunspeet kwam solo over de finish. Ook het zilver en brons was voor Nederland: Marianne Vos werd tweede, voor Denise Betsema.

Na de start ontstond een kleine groep. In de tweede ronde reden Worst en Vos langzaam weg bij de eerste achtervolgers Ellen van Loy en Sanne Cant. Even later zakte het tempo en volgde er een samensmelting tot een Nederlands-Belgisch onderonsje met Worst, Vos, Betsema, Van Loy, Cant en Loes Sels.

Een ronde verder verhoogde Betsema de snelheid. Worst en Vos volgden, de Belgen kraakten maar konden voorlopig in het wiel blijven. In de bossen ging Worst vervolgens in de aanval. Al snel had ze een voorsprong van vijf seconden.

Bij het ingaan van de laatste ronde leek Worst definitief weg te zijn. Op tien seconden daarachter Vos, Betsema en Cant. De rest was afgehaakt voor het podium. De achtervolgers kwamen een paar seconden dichter bij Worst maar de winst kwam niet meer in gevaar. De sprint voor plaats twee tussen Vos en Betsema werd gewonnen door de ervaren Brabantse. Wereldkampioene Cant werd vierde.

Uitslag
1. Annemarie Worst (NED)
2. Marianne Vos (NED)
3. Denise Betsema (NED)
4. Sanne Cant (BEL)
5. Ellen van Loy (BEL)
6. Loes Sels (BEL)
7. Alice Maria Arzuffi (ITA)
8. Nikki Brammeier (GBR)
9. Helen Wyman (GBR)
10. Laura Verdonschot (BEL)
11. Kim van de Steene (BEL)

Schaatsster Visser met toptijd naar winst 5km in Thialf

Schaatsster Esmee Visser heeft tijdens het World Cup-kwalificatietoernooi in Heerenveen weer eens flink uitgehaald op de vijf kilometer. De 22-jarige olympisch kampioene domineerde met wederom een geweldige rit, zoals ze het hele (voor)seizoen al heeft gedaan.

Visser snelde naar een wereldtijd van 6:50,64 minuten, de derde tijd ooit gereden in Thialf. Alleen Martina Sablikova was ooit sneller en de Tsjechische leek haar baanrecord (6:49,31 uit 2007) zelfs nog even kwijt te raken. Dat lukte net niet, hoewel Visser eind december op het NK afstanden zeker nog een kans krijgt.

Antoinette de Jong eindigde met een eveneens scherpe 6:57,66 minuten als tweede, waarmee ze iets sneller was dan Melissa Wijfje: 6:58,80, de eerste keer dat Wijfje onder de zeven minuten dook, waarmee ze net als De Jong een World Cup-ticket te pakken heeft.

Visser op weg naar een wereldtijd (Foto: dennistd)
Visser op weg naar een wereldtijd (Foto: dennistd)

Fantastisch gevecht tussen aartsvijanden om wereldtitel boksen

De bokswereld had de ogen zaterdagavond gericht op het Texaanse El Paso, want daar werd gevochten om de WBC-wereldtitel in het supervedergewicht (-59kg). Die was in handen van de Mexicaan Miguel El Alacrán Berchelt (34-1), die het opnam tegen veteraan en landgenoot Miguel Mickey Román (60-12), die meer knock-outs op zijn naam had staan (47) dan Berchelt aan profgevechten had.

Berchelt en Román hebben een godsgruwelijke hekel aan elkaar en Mickey wilde dan ook alles op alles zetten om zijn vijand diens wereldtitel af te nemen. In een geweldige sfeer klapten de twee er vanaf de eerste bel volle bak op en al snel werd duidelijk dat dit wel eens een van de allerbeste titelgevechten van de laatste jaren zou kunnen worden.

Het tempo bleef onverminderd hoog, waarbij Berchelt langzaam maar zeker wel iets meer rake klappen uit begon te delen. In de zesde ronde leek hem dat de winst op te leveren: Román ging neer, overleefde een paar seconden en ging nóg eens neer, maar daarna wist hij wonder boven wonder het einde van de ronde nog te halen.

Berchelt trok alles uit de kast om Román het licht uit de ogen te slaan, maar die bleef maar staan en daagde zijn opponent na een paar minuten zelfs weer uit. In de negende ronde deelde Román zelf wat stevige klappen uit, maar het was Berchelt die het hardst sloeg en hem naar het canvas dwong. Ook nu stond de schier onverwoestbare Mexicaan weer op, tot hij enkele seconden voor het einde van de ronde tegen de touwen gedwongen werd.

Met Román's rug letterlijk tegen de touwen rande Berchelt nog eens alles eruit wat hij in zich had, vol in het gezicht van zijn tegenstander, wat voor de scheidsrechter dan eindelijk genoeg was: de leidsman sprong ertussen en maakte een einde aan het gevecht en de titelaspiraties van Mickey.

Berchelt - Román (Bron: YouTube)

World Boxing Super Series
In Glasgow werd weer gevochten in de World Boxing Super Series, te beginnen met het superlichtgewicht (-63,5kg). In de vierde en laatste kwartfinale nam thuisheld Josh Taylor (13-0) het op tegen de Amerikaan Ryan Martin (22-0). Taylor is nog niet lang professional, maar maakt al in zijn hele profcarrière flink wat indruk.

Dat deed hij ook tegen Martin: de Amerikaan werd door The Tartan Tornado in de zevende ronde naar het canvas geslagen en de scheidsrechter maakte er een einde aan. Taylor neemt het in de halve finales op tegen de Wit-Rus Ivan Baranchyk.

De laatste kwartfinale in het bantamgewicht (-53,5kg) ging tussen de Noord-Ierse WBA-wereldkampioen Ryan Burnett (19-0) en de 35-jarige Filipino Flash Nonito Donaire (38-5), tussen 2007 en 2016 wereldkampioen in maar liefst vier gewichtsklassen en twee keer goed voor de knock-out van het jaar.

Het gevecht ging aanvankelijk gelijk op, mogelijk met een licht voordeel voor Burnett, maar in de vierde ronde sloeg het noodlot toe. De Noord-Ier miste een rechterstoot en een paar seconden later ging hij naar de grond met hevige pijn in zijn rug. Met vermoedelijk de nodige verrekte spieren maakte hij de ronde af, maar nog voor de vijfde ronde begon gaven zijn trainers aan dat het afgelopen was.

Donaire hield het vieren van zijn zege bescheiden en kwam als eerste bij zijn opponent kijken, die per brancard de ring uit werd gedragen, een matig einde van de avond. 

Streaker verstoort wedstrijd in Tweede Divisie

Zaterdag werd de wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en AFC Amsterdam opgeschrikt door een vrouwelijke streaker. Onder luide aanmoedigingen van het publiek maakte de vrouw ongestoord haar ronde over het veld. Mogelijk vanwege de #metoo discussie durfden de voetballers en stewards niet in te grijpen. AFC Amsterdam won de wedstrijd overigens met 6-2.

Streaker op het veld bij Rijnsburgse Boys - AFC Amsterdam (Bron: Youtube)

Nederland begint succesvol aan EK veldrijden

Nederland is zondag goed begonnen aan het Europees kampioenschap veldrijden in Rosmalen. Pim Ronhaar won goud bij de junioren. Bij de vrouwen onder 23-jaar was het volledige podium oranje. Favoriete Ceylin del Carmen Alvarado won de wedstrijd. Inge van der Heijden en Fleur Nagengast werden tweede en derde.

Na de start nam Witse Meeussen de leiding, zes renners waaronder Ronhaar wisten bij de Belg aan te sluiten. Na twintig minuten wedstrijd ging Ronhaar alleen in de aanval. Door zijn hoge tempo kon alleen Meeussen enigszins in de buurt blijven. Bij het ingaan van de laatste ronde had de 17-jarige Nederlander achttien seconden voorsprong. Meeussen werd tweede. Het brons werd gewonnen door Thibau Nys, zoon van voormalig veldrijder Sven Nys.

Vooraf aan de wedstrijd was Alvarado favoriet voor de titel bij de vrouwen onder 23-jaar. De 20-jarige Rotterdamse maakte die rol volledig waar. Al vroeg in de wedstrijd ging ze in de aanval. Ronde na ronde werd haar voorsprong groter. In de slotronde was de voorsprong op eerste achtervolgster Van der Heijden een halve minuut. De Brabantse veroverde het zilver. De strijd voor de derde plaats tussen Nagengast en de Tsjechische Czeczinkarova werd gewonnen door de Nederlandse. Naast het oranje podium was de top tien ook oranje gekleurd: Puck Pieterse (5e), Yara Kastelijn (6e) en Aniek van Alphen (8e).

De wedstrijd voor de mannen onder 23-jaar was een prooi voor de Brit Tom Pidcock. Eli Iserbyt uit Belgie werd tweede, voor de Fransman Antoine Benoist. Beste Nederlander was Roel van der Stegen op de achtste plaats.

Vanmiddag volgt de afsluiting van het EK. Om 13.45u gaan de elite vrouwen van start en om 15.15u volgen de elite mannen. De wedstrijden zijn live op televisie te zien via NOS, Sporza en Eurosport.

Politie gebruikt wapenstok tijdens uitgaansgeweld

In de nacht van zaterdag 3 november op zondag 4 november werd op de Oude Kerkstraat in Veldhoven een 18-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden wegens belediging. Na de aanhouding keerde een grote groep zich tegen de politie. De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart en zoekt getuigen.

De agenten waren ter assistentie aanwezig bij de uitstroom van een horecagelegenheid aan de Oude Kerstraat. Eerder op de avond hadden zich al wat opstootjes voorgedaan. Toen twee agenten een groep jongeren buiten op straat aan wilden spreken werden ze direct uitgescholden en beledigd. Op het moment dat ze een van de jongens wilden aanhouden, keerde een groep van ongeveer 15 man zich met geweld tegen de agenten.

Een aantal van hen probeerden de aanhouding te voorkomen. De agenten werden ingesloten en geduwd en geslagen. Ze voelden zich zo in het nauw gedreven door de grote groep jongeren, dat ze genoodzaakt waren om de wapenstok te gebruiken. Met de komst van andere eenheden kon de groep uiteindelijk op afstand worden gebracht, daarbij is noodgedwongen de wapenstok gebruikt. Hierna keerde de rust terug in de straat.

Er is een onderzoek gestart naar deze groep. Er zijn camerabeelden veilig gesteld en ook buiten op straat zijn opnames gemaakt. Deze beelden worden bekeken om de identiteit van de jongeren die betrokken waren bij ongeregeldheden te achterhalen en aan te houden. De politie sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit. Ze doen de dringende oproep aan degene die zich misdragen hebben om zich bij de politie melden.

Politie gebruikt wapenstok tijdens uitgaansgeweld (Foto: stockfoto politie.nl)
Politie gebruikt wapenstok tijdens uitgaansgeweld (Foto: stockfoto politie.nl)

Waarschuwingsschoten gelost bij achtervolging

Zaterdagnacht heeft de politie achter een gestolen personenauto aangereden door Nijmegen en A325 richting Beek. De politie heeft waarschuwingsschoten gelost in verband met vermoedelijk wapenbezit van de inzittenden. Twee Nijmegenaren zijn gearresteerd.

Afgelopen nacht werd door agenten in Nijmegen uitgekeken naar een gestolen voertuig, gesignaleerd in het Nijmeegse centrum. De bestuurder zou al enkele dagen gevaarlijk rijgedrag vertonen. Rond 01.20 uur werd aan de politie gemeld dat er personen met wapens waren gezien in het Nijmeegse centrum. Kort daarop werd op diezelfde locatie bij het Kelfkensbos de auto gesignaleerd.

Toen de auto werd gesignaleerd, vluchtte de bestuurder richting Beek over de A325 en terug. Daarbij is geprobeerd de vluchtauto te stoppen door politieauto’s als rem in te zetten. De bijrijder sprong uit de nog rijdende auto en vluchtte. Daarop zijn waarschuwingsschoten gelost en is deze verdachte gearresteerd. Het gaat om een 22-jarige Nijmegenaar.

De bestuurder reed intussen verder maar kwam uiteindelijk tot stilstand op de Cargadoorweg in NIjmegen. Daar vluchtte hij de auto uit. De politiehond is daarop gaan zoeken in de omgeving en heeft de verdachte gepakt. Deze 31-jarige Nijmegenaar is aangehouden voor diefstal cq heling auto en diefstal kentekenplaten. Daarnaast wordt hij verdacht van enkele eerdere gepleegde mishandelingen.

Tijdens de achtervolging zijn 2 dienstauto’s flink beschadigd en hebben enkele agenten wat lichamelijke klachten opgelopen. Zij zijn vannacht ter controle naar het ziekenhuis geweest. De vluchtauto is inbeslaggenomen voor onderzoek. Daarin werden geen wapens aangetroffen. De Landelijke eenheid, politiehond en heli werkten in dit onderzoek vannacht samen met de lokale politieteams. Het verdere onderzoek wordt gedaan door de districtsrecherche.

Verdachte aangehouden na dodelijke steekpartij

Een 23-jarige inwoner van Dordrecht die vannacht in Breda werd neergestoken is korte tijd later aan zijn verwondingen bezweken. De politie kon al snel een verdachte aanhouden.

Kort na 04:00 uur meldden getuigen bij de politie dat er een man zou zijn neergestoken op de Adriaan van Bergenstraat in Breda. Daar werd inderdaad een hevig bloedende man aangetroffen. Hulpdiensten zetten alles in het werk om eerste hulp te verlenen, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed korte tijd later.

Toegesnelde agenten kregen een goed signalement van de mogelijke dader en gingen direct naar hem op zoek. Hij werd na een tip van een getuige gevonden op de Middellaan tegenover de ingang van Parkeergarage De Prins. Daar hield de man zich verstopt. De verdachte, een 36 jarige inwoner van Breda, is ingesloten op verdenking van doodslag.

Het voorval gebeurde in het uitgaansgebied van Breda terwijl al veel mensen op weg waren naar huis. De politie vermoedt dan ook dat er meerdere mensen getuige zijn geweest. Mogelijk zijn er ook beelden gemaakt. De politie roept deze mensen op zich te melden. Dat kan via het algemene nummer op 0900-8844.

UFC 230: Rammen zoals het hoort

UFC-kampioen Daniel Cormier heeft weer overtuigend laten zien dat hij tot één van de beste MMA-vechters van de wereld behoort. Met speels gemak ontdeed de zwaargewicht zich van de teleurstellende Derrick Lewis en prolongeerde zijn UFC-titel in een volgepakt Madison Square Garden.

Iedereen vreesde de kracht in combinatie met de grootte van Lewis, die negen van zijn laatste tien gevechten had gewonnen, maar Cormier bracht de grote Amerikaan naar de grond wanneer hij maar wilde. Het publiek was op de hand van de underdog Lewis en iedereen zat te wachten tot hij zijn zware vuisten in stelling zou brengen om de veel kleinere kampioen zwaar knock-out te slaan, zoals hij achttien tegenstanders vóór DC bewusteloos had geslagen.

Niets van dat alles. Het was het superieure worstelwerk van DC dat het spel beheerste. Lewis werd bij elke kans omver gegooid, getackled of geduwd. Alsof de ruim honderdtwintig kilo zware reus niets woog, viel hij als een lappenpop door de octagon. Met pure kracht stond Lewis elke keer weer op, maar met een tegenstander die zo gevaarlijk als Cormier is, moest dat foutgaan.

in het begin van de tweede ronde ging het inderdaad fout. Lewis probeerde weer eens onder de zware druk van DC te komen en was daarbij onvoorzichtig. De kampioen nam direct zijn kans waar en zette een verwurging aan waar Lewis niets ander mee kon doen dan afkloppen.

"Ik vecht al meer dan negen jaar", vertelt de kampioen na afloop. "Ik vecht al acht jaar op kampioensniveau. Mensen moeten begrijpen dat er weinig verrassingen voor me zijn. Je moet meer in huis hebben dan keihard kunnen slaan. Je moet één van de besten zijn om mee te mogen doen."

Misschien dat één van die besten dan toch WWE-superster en voormalig UFC-kampioen Brock Lesnar kan zijn. "Brock Lesnar, als je komt, neem die WWE-titel mee! Ik voel me nu ook een beetje WWE-kampioen, dus kom maar op. Breng die gordel mee en kom naar mijn huis!", probeert de bijna 40-jarige Cormier alsnog een lucratief gevecht aan het einde van zijn MMA-carrière te scoren.

Chris Weidman vs Jacare Souza
Puff, wat een heerlijkheid, dit gevecht. Twee van de beste grapplers ter wereld gingen een puur kickboksgevecht aan. Geen van beiden durfde naar de grond te gaan, uit angst om daarmee de ander in de kaart te spelen. Dus werd het staand knallen. Heerlijk.

Weidman bracht zijn supersnelle jab en Jacare zijn Braziliaans straatvechten mee in de octagon. Beide werkten prima, met het publiek als grote winnaar. Jacare bewerkte vooral het lichaam van de stugge Weidman, met harde stoten op de lever van de Amerikaan. Weidman daarentegen hield afstand en wist al snel de neus van de Braziliaan te breken en gebruikte die als bullseye in het verloop van het gevecht.

Drie ronden van vijf minuten pure agressie. De jury zou een zware kluif gehad hebben om deze pot te scoren, maar halverwege de derde ronde zette Jacare orde op zaken door met een harde rechterstoot op de slaap Weidman zwaar KO te slaan. Scheidrechter Miragliotta had nog niet in de gaten hoe ver Weidman in dromenland was, Weidman ging puur op instinct verder met vechten, maar na drie onnodige slagen van een protesterende Jacare werd  het gevecht dan toch beëindigd.

Niets dan lof van de winnaar voor Weidman. "Ik hou van Chris, wat een held en een legende in de sport." Deze tweestrijd is dan ook volledig verdiend uitgeroepen tot Gevecht van de Avond, met de daarbij behorende bonus van 50.000 dollar voor beide vechters.

Overige uitslagen UFC 230
Daniel Cormier verslaat Derrick Lewis na opgave (rear naked choke, ronde 2)
Ronaldo Souza verslaat Chris Weidman door TKO (stoten, ronde 3)
Jared Cannonier verslaat David Branch door TKO (stoten, ronde 2)
Karl Roberson verslaat Jack Marshman na jurybesluit (30-26 x2, 30-27)
Israel Adesanya verslaat Derek Brunson door TKO (stoten, ronde 1)
Jordan Rinaldi verslaat Jason Knight na jurybesluit (30-27, 30-25, 30-26)
Sijara Eubanks verslaat Roxanne Modafferi na jurybesluit (30-27 x3)
Sheymon Moraes verslaat Julio Arce na jurybesluit (29-28, 28-29, 30-26)
Lyman Good verslaat Ben Saunders door KO (stoten, ronde 1)
Matt Frevola vs. Lando Vannata eindigt onbeslist (29-28, 28-28 x2)
Shane Burgos verslaat Kurt Holobaugh na opgave (armklem, ronde 1)
Marcos Rogerio de Lima verslaat Adam Wieczorek na jurybesluit (30-27 x3)

NHL: Sabres halen hard uit tegen Senators

De ijshockeyers van de Buffalo Sabres hebben zaterdagavond in het eigen KeyBank Center een bijzonder ruime overwinning behaald. De Ottawa Senators kwamen op bezoek, maar werden met een 9-2 nederlaag aan de broek weer terug naar Canada gestuurd. 

Dankzij Kyle Okposo, Jeff Skinner en Jason Pominville stond het na de eerste periode al 3-0, Skinner en Zemgus Girgensons - de enige Let in de NHL - maakten er 5-0 van. Max McCormick kon eindelijk wat terugdoen namens de Senators, maar dat werd gelijk weer hard afgestraft.

Pominville tekende een half minuutje later voor 6-1, Conor Sheary was nog eens veertig seconden later goed voor 7-1. Het bleef vervolgens even rustig, tot Patrik Berglund in de derde periode de 8-1 scoorde, gevolgd door de 9-1 van de jonge Casey Mittelstadt, waarna Cody Ceci de eindstand op 9-2 zette. 

Uitslagen NHL zaterdag
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 9-2
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 3-4
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 1-4
New York Islanders - New Jersey Devils 3-0
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 0-5
Washington Capitals - Dallas Stars 3-4 OT
Nashville Predators - Boston Bruins 1-0
St. Louis Blues - Minnesota Wild 1-5
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 5-3
Vegas Golden Knights - Carolina Hurricanes 3-0
Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 4-1
San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 4-3 OT

Sabres - Senators (Bron: YouTube)

Fun met Funda #124 - Patat of Friet?

Welke je ook kiest, in deze Fun met Funda kun je ze zelf gaan verkopen. In Haarlem vinden we aan de Gasthuislaan deze leuke snackbar. De inventaris is in overleg met de verkoper over te nemen. Voor slechts 250.000 euro is dit unieke object voor jou, om de bovenverdieping op te knappen zul je echter nog wel wat moeten investeren. 

Liever alle foto's op één pagina? Bekijk dan snel de laatste pagina! 

Patat of Friet? Je eigen snackbar in Haarlem  (Foto: Funda)
Patat of Friet? Je eigen snackbar in Haarlem (Foto: Funda)

Van Barneveld moeizaam langs Smith, Van Gerwen laat Heta kansloos

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen staan in de kwartfinales van de World Series of Darts Finals. Van Barneveld had het lastig tegen Raymond Smith en Van Gerwen maakte geen fout tegen Damon Heta. In de kwartfinales zondagmiddag treffen beide landgenoten elkaar. 

Van Gerwen won met 6-0 van Heta met een gemiddelde van 104,86. Heta moest het doen met 85,62. Van Barneveld kwam nochtans goed uit de startblokken en kwam op een 3-0 voorsprong. Smith brak echter tweemaal terug en het stond 3-3 na zes legs. Van Barneveld kwam pas echt in de problemen toen hij vervolgens met 5-4 achterkwam. De vijvoudig wereldkampioen maakte gelijk en brak de Australiër daarna in de beslissende leg voor de overwinning.

James Wade won van thuisfavoriet Mensur Suljovic. The Machine won met 6-3. In de kwartfinales treft Wade Jamie Lewis, die met 6-5 won van Rob Cross. De kwartfinales worden zondagmiddag gespeeld en de halve finales en finale zijn zondagavond.  

Uitslagen tweede ronde World Series of Darts
Michael Smith (103,98) 6-3 (97,46) Kyle Anderson
Raymond van Barneveld (89,36) 6-5 (83,77) Raymond Smith
Gary Anderson (110,36) 5-6 (95,80) Dave Chisnall
Peter Wright (79,94) 1-6 (81,44) Gerwyn Price
Simon Whitlock (88,68) 6-5 (95,02) Daryl Gurney
Rob Cross (83,86) 5-6 (87,87) Jamie Lewis
Mensur Suljovic (87,30) 3-6 (97,82) James Wade
Michael van Gerwen (104,86) 6-0 (85,62) Damon Heta

Kwartfinales vanaf 13.45 uur 
Gerwyn Price v Simon Whitlock
Michael Smith v Dave Chisnall
Jamie Lewis v James Wade
Raymond van Barneveld v Michael van Gerwen

Halve finales vanaf 20.00 uur
Price/Whitlock v Smith/Chisnall
Lewis/Wade v Van Barneveld/Van Gerwen

Finale

FOK!legende tong80 van de troon gestoten als postkoning

FOK!legende tong80 is niet langer de 'postkoning' van het FOK!forum. De jongeman kwam in zijn vele jaren op het forum tot een grandioos aantal van 668.717 posts, maar is na ruim dertien jaar van de troon gestoten door haags_kwartiertje.

De vriendelijke Hagenees is vooral een graag geziene gast in het Mens Erger Je Niet-subforum (MEN), waar hij met name veel post in reeksen als 'Even naar 300.000 tellen'. Elke post is daar weer van een ongekende schoonheid, waarbij we even een willekeurige greep doen in zijn bijna tweehonderdduizend - ja, tweehonderdduizend - MEN-posts sinds januari: "215455", "105417", "184838", "244393", om maar eens wat te noemen.

De diversiteit kent geen grenzen, zo zien we bijvoorbeeld in de 'Met letters tellen'-reeks, waar nog een veel breder scala aan topposts van de nieuwe nummer één van FOK! te vinden is: "Jesf", "Ypc", "Kdjh" en "Kdpx", zo zien we bij een korte blik op die prachtige reeks. Ook topics waarin willekeurige meisjesnamen - of zelfs jongensnamen - genoemd worden verwelkomen de nieuwe postkoning regelmatig, met stuk voor stuk louter kwaliteitsposts.

Zondagochtend, 4 november 2018 om 08:58.15 uur, was het dan zover: de 668.718e post van haags_kwartiertje, die uiteraard maar wat goed op de hoogte was van zijn jubileum - gezien het feit dat zijn 668.718e post de eerste post was van zijn eigen jubileumtopic.

Dat tong80 van de troon werd gestoten was overigens slechts een kwestie van tijd. Niet alleen gaat het vrij hard met reeksen als 'Naar 300.000 tellen', waar al snel zo'n driehonderdduizend posts voor nodig zijn, ook heeft de Baas van Bommel al geruime tijd een permban op het forum.

FOK!cijfergod Arcee leert ons verder nog dat tong80 sinds 29 juli 2005 de nummer één was op FOK!, een dikke dertien jaar lang dus. Hij naam die positie destijds overigens over van yvonne - die slechts 121.149 posts had, haha - en werd daarmee de elfde nummer één in de FOK!geschiedenis.

De 10 FOK!kers met de meeste posts en dus het minste leven ooit
De 10 FOK!kers met de meeste posts en dus het minste leven ooit, gefeliciteerd!

Politie zoekt getuigen gewapende overval

Zaterdagmiddag rond 17.30 uur is de Spar aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn overvallen. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. Aan het eind van de middag kwam een man de winkel in en eiste geld van de caissière. Daarbij toonde hij een mes aan de vrouw. Nadat het slachtoffer een onbekend geldbedrag had afgegeven, liep dat dader naar buiten. Daar stond voor zover nu bekend, een 2e dader op de uitkijk. Beiden zijn er op een scooter vandoor gegaan richting de Badhuislaan.

Bij de supermarkt zijn kort na het incident meerdere getuigen gehoord, die op moment van de overval in de winkel waren. Van het slachtoffer is een aangifte opgenomen. De districtsrecherche en forensische opsporing zijn ook ter plaatse geweest om zoveel mogelijk gegevens en sporen veilig te stellen. Na de overval zocht een politieheli die in de buurt was, mee naar de verdachten. De daders werden helaas niet meer aangetroffen.

Beide daders waren donker gekleed. Van de dader in de winkel is bekend dat hij opvallend lang was, circa 2 meter.Hij had een zwarte sjaal om zijn hoofd en een getint uiterlijk. De man sprak met een Surinaams of Antilliaans accent. Van de 2e dader of de scooter is verder niets bekend. Mensen die iets gezien of gehoord hebben wordt verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Auto rijdt op vangrail in, twee gewonden

Twee inzittenden raakten zaterdagavond rond 20:25 uur op de Steldijk in Wemeldinge gewond, nadat de auto waaarin zij zaten regelrecht in een houten vangrail was gereden. Vermoedelijk verloor de 55-jarige bestuurder uit Wemeldinge de macht over de auto en vloog op de Binnendijk met de Steldijk uit de bocht. De auto raakte frontaal de vangrail die bestaat uit houtstammen.

De bijrijder raakte bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Een passagier achter in de auto raakte gewond en werd onder medische behandeling gesteld. De vierde passagier raakte niet gewond. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, maar hij blies 'slechts' 160 ugl en zal derhalve daarvoor niet vervolgd worden. De politie onderzoekt nog of er sprake was van gevaarlijk rijgedrag en kijkt onder meer naar de snelheid.

KNVB-beker: Feyenoord loot FC Utrecht, Ajax naar Roda JC

Feyenoord heeft bij de loting voor de derde ronde van de KNVB-beker FC Utrecht getroffen. De winnaar van het bekerseizoen van het afgelopen seizoen speelt thuis tegen Utrecht. Ajax speelt een uitwedstrijd tegen Roda JC, terwijl AZ in de achtste finales een thuiswedstrijd speelt tegen PEC Zwolle.

De amateurs van ODIN '59 en Kozakken Boys hebben een thuisduel geloot. ODIN '59 neemt het op tegen sc Heerenveen. Kozakken Boys ontvangt Vitesse, de bekerwinnaar van 2017. De amateurs van AFC hebben een uitduel geloot tegen Willem II.

Politie neemt AK-47 in beslag

De politie heeft gisteren een echte AK-47 in beslag genomen die te koop werd aangeboden in de RAI in Amsterdam. Agenten in burger gingen een kijkje nemen in het evenementencomplex naar aanleiding van een tip over het wapen. En inderdaad, daar troffen zij een AK-47 aan.

Hoewel het automatische geweer echt was, kon je er niet meer mee schieten. De AK-47 was namelijk onklaar gemaakt. 'De loop van het geweer was dicht gelast en in de patroonhouder konden geen partonen meer. Ook was de slagpin verwijderd.'

Volgens de politie werd het wapen als collectors-item tentoongesteld en te koop aangeboden. De eigenaar is niet aangehouden. 'Hij is door ons gehoord en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.'

Ook nam de politie een handgranaat in beslag. Die was van plastic.

Politie neemt AK-47 in beslag (Foto Politie Amsterdam Zuid de Pijp)
Politie neemt AK-47 in beslag (Foto Politie Amsterdam Zuid de Pijp)

FOK! Wat een weer: gewoon

Goeiedag!  

Hogedruk, hogedruk en nog eens hogedruk. Voor de komende 10 dagen zit er nagenoeg geen regen en wind in het verschiet. Héél misschien dat er op donderdag een buitje valt, maar de laatste modeluitvoer laat die zwakke storing alweer voor de deur oplossen.

Ik weet het eigenlijk ook niet wat ik moet vertellen. Misschien maar een paar daagjes geen weerbericht . Ik wil in ieder geval geen papagaai van mezelf worden. Alles wat ik zou kunnen vertellen heb ik dit jaar al zo vaak verteld. Misschien nog niet dat het ook bijzonder nat is in Bergen (Noorwegen). Dé regenstad van Europa. Daar viel vanaf augustus ruim 1400 mm regen. Depressies botsen daar tegen de bergen aan en blijven zodoende leegregenen boven het westen van Noorwegen. Ook komende week veranderd hier vooralsnog weinig aan.

Bij ons is het enige wapenfeit dat er misschien een paar wolkenvelden boven het oosten van ons land overtrekken. Voor de rest is het overwegend zonnig. Er kan wel wat sluierbewolking overtrekken. Wind staat er nauwelijks en het wordt tussen de 10 en 13 graden.

Hopende dat de weerkaarten morgen wat beter zijn, maar dit is weer zo'n hardnekkige blokkade dat ik daar zeer mijn twijfels over heb.

Tot morgen!  

Nederland

Zonnetje tussen de wolken (Foto: Raymond Dobber)
Het zonnetje schijnt tussen de wolken. Mooie foto van mijn goede vriend Raymond Dobber. ( Foto: Raymond Dobber)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Honkballer Van der Hurk werpt team naar Japanse titel

Honkballer Rick van der Hurk heeft zich groot gemaakt in Japan. In de Japan Series, de finale van de Nippon Professional Baseball-competitie, gooide de 33-jarige Eindhovenaar de Fukuoka SoftBank Hawks in de zesde wedstrijd naar de eindwinst tegen Hiroshima Toyo Carp.

Van der Hurk kwam een kleine week eerder al in actie in de tweede wedstrijd, maar daarin ging het niet zo best en Fukuoka verloor met 5-1. De Hawks wonnen echter de drie volgende wedstrijden in eigen huis, waarna het in Hiroshima afgemaakt kon worden.

Van der Hurk kreeg nog een kans, gaf al vroeg een hit op, maar gooide daarna inning na inning ijzersterk. De thuisploeg kreeg nauwelijks nog kansen, kwam niet meer tot scoren en Van der Hurk zag hoe zijn ploeg met 0-2 de winst pakte en dus de serie met 4-1-1 won - wedstrijd één was geëindigd in een gelijkspel.

Zwolse basketballers vernederen Leeuwarden, Rotterdam klopt Amsterdam

In de Dutch Basketball League trok koploper Landstede Basketbal zaterdag van Zwolle naar het hoge noorden. In Friesland speelde de ploeg na vijf overwinningen in vijf wedstrijden tegen Aris Leeuwarden, maar echt spannend werd dat niet.

Aris kent allerhande personele problemen, van geblesseerde spelers tot simpelweg een tekort aan spelers, waardoor men haastig op zoek moest naar versterkingen of opvullingen. Landstede profiteerde daar maximaal van door de Friezen volledig op te rollen: 29-52 bij rust werd uiteindelijk een 59-105 zege. Mike Schilder en Kaza Kajami-Keane waren aan Zwolse zijde beiden goed voor 17 punten, David Michaels (Aris) tekende voor 18 punten.

Feyenoord Rotterdam heeft na zeven wedstrijden eindelijk de eerste punten binnen. De ploeg ontving Apollo Amsterdam en stond halverwege met 37-25 voor, een voorsprong die ze keurig vast wisten te houden: 67-52, met onder meer 20 punten en 11 rebounds van Justin Gordon.

Het Groningse Donar deed het op bezoek bij de Den Helder Suns zonder Thomas Koenis en Shane Hammink relatief rustig aan. Bij rust stond een voorspong op de borden (35-45), wat Donar met name in het derde kwart uit kon bouwen naar een 73-91 overwinning, de vijfde in zes wedstrijden in het DBL-seizoen.

Valpartij in slotfase beslist GP van Maleisië in MotoGP

Marc Marquez heeft de Grand Prix van Maleisië in de MotoGP gewonnen. De Spaanse wereldkampioen had daar wel wat hulp voor nodig, want Valentino Rossi leek lange tijd op weg naar de zege, tot hij tegen het asfalt schoof. 

Rossi pakte bij de start de leiding door polesitter Johann Zarco te verschalken, terwijl het Yamaha-duo werd gevolgd door Jack Miller, Andrea Iannone, Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa en Marquez, die de snelste was in de kwalificatie, maar een gridstraf van zes plekken kreeg.

Voor Iannone was zijn goede begin nutteloos: al in de tweede ronde reageerde hij op een bijna-valpartij van Marquez, waarbij de Italiaan zelf níet de controle over zijn machine wist te behouden. Marquez had het tempo lekker te pakken en pakte al snel de derde plek van Miller, achter Rossi en Zarco.

Na een handvol ronden moest ook Zarco zijn plek afstaan aan de wereldkampioen, terwijl diens teamgenoot Pedrosa langs Miller oprukte naar de vijfde plek. Dat werd nog voor de helft van de race een vierde plaats, want Dovizioso had het flink lastig en viel terug tot achter Pedrosa en ook Alex Rins.

Halverwege de race lag Rossi nog altijd aan de leiding, waarbij Il Dottore een snaarstrak tempo reed en Marquez constant op ongeveer een seconde achterstand hield. Thuisheld Hafizh Syahrin, de eerste Maleisiër ooit in de MotoGP, had het mes ondertussen goed tussen de tanden: na een matig weekeinde vertrok hij als 23e, maar hij rukte in straf tempo op naar de tiende stek met acht ronden te gaan.

Marquez kwam langzaam wat dichterbij, maar toch leek Rossi op weg naar zijn eerste zege sinds de TT in Assen vorig jaar...tot vier ronden voor het einde: de veelvoudig wereldkampioen schoof onderuit en Marquez kreeg de eerste plek in de schoot geworpen. 

Marquez reed vanaf dat moment ineens onbedreigd naar de zege, maar om plek twee werd hard gevochten. Zarco moest die in de allerlaatste ronde afstaan aan Rins, Maverick Viñales eindigde als vierde, voor Pedrosa. Een emotionele Syahrin kwam voor zijn uitzinnige thuispubliek op een zeer knappe tiende plek over de streep.

NBA: Oladipo schiet Pacers in slotseconden langs Celtics

De basketballers van de Indiana Pacers hebben zaterdag een fraaie thuiszege geboekt op de Boston Celtics. Die kwam pas in de allerlaatste seconden tot stand, want het leek erop dat de Celtics de winst zouden pakken.

De Celtics hadden in de eerste helft vrijwel continu een voorsprong, maar daarna kwamen de Pacers beter in het spel. Onder leidinv van Victor Oladipo (24 punten, 12 assists) hield de ploeg Boston in bedwang, maar met nog geen vier seconden op de klok leidden de Celtics toch: 99-101. Op dat moment sloeg Oladipo toe en met een drietje met 3,4 tellen op de klok hielp hij de Pacers aan de 102-101 zege.

De Atlanta Hawks wonnen thuis met 123-118 van de Miami Heat en vooral Trae Young maakte wederom grote indruk. De rookie tekende voor 24 punten en 15 assists, waarmee hij een groot aandeel had in de winst van de Hawks. 

Uitslagen NBA zaterdag
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 109-99
Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 126-94
Indiana Pacers - Boston Celtics 102-101
Atlanta Hawks - Miami Heat 123-118
Chicago Bulls - Houston Rockets 88-96
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 109-95
Denver Nuggets - Utah Jazz 103-88
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 110-114

Oladipo slaat toe (Bron: YouTube)

Rojer naar mastersfinale dubbelspel Parijs, Djokovic klopt Federer

Tennisser Jean-Julien Rojer heeft op het masterstoernooi van Parijs de finale van het dubbelspel gehaald. Samen met de Roemeen Horia Tecau was Rojer in de halve eindstrijd te sterk voor de Amerikanen Mike Bryan en Jack Sock, die dit jaar zowel Wimbledon als de US Open wonnen: 6-1, 7-5.

Marcel Granollers en Rajeev Ram zijn de tegenstanders in de eindstrijd, nadat het Spaans/Amerikaanse duo te horen kreeg dat de als eerste geplaatste Oliver Marach en Mate Pavic zich terug moesten trekken voor de halve finale.

In het enkelspel gaat de finale tussen Novak Djokovic en Karen Khachanov. Djokovic rekende in een thriller af met eeuwige concurrent Roger Federer, een duel waar pas na ruim drie uur een beslissing in viel: 7-6 (6), 5-7, 7-6 (3). Khachanov stuurde Dominic Thiem beduidend eenvoudiger naar huis: 6-4, 6-1.

Bagnaia wereldkampioen Moto2, halfbroertje Rossi pakt 1e zege

Francesco Bagnaia is de nieuwe wereldkampioen in de Moto2. De Italiaan kwam tijdens de Maleisische Grand Prix in Sepang als derde over de streep en dat was voldoende. De winst was er voor Luca Marini, de allereerste voor het halfbroertje van Valentino Rossi.

Luca Marini kende vanaf de tweede plek een prima start en nam de leiding, voor de vanaf plek zeven vertrokken Miguel Oliveira en diens titelrivaal Francesco Bagnaia. Remy Gardner en Mattia Pasini volgden daar dan weer achter, polesitter Alex Marquez viel terug naar de negende plek.

De teamgenoten van Sky, Marini en WK-leider Bagnaia, namen het heft al snel in handen, terwijl Oliveira zich na een wat moeizaam begin vast kon bijten in het achterwiel van de Italiaan. Die kon hij niet veel later inhalen, hoewel dat met het oog op de titelstrijd nog niet voldoende was voor Oliveira.

Voor men het goed en wel wist stonden er nog maar twee ronden op de teller en was de situatie nog exact hetzelfde: Marini op kop met Oliveira in het achterwiel, met Bagnaia en Pasini op een gaatje, wat voor Bagnaia ruimschoots voldoende was om de wereldtitelstrijd vroegtijdig te beslissen.

Daar bleef het ook bij en dus is Bagnaia de nieuwe wereldkampioen in de Moto2, alvorens hij volgend jaar - net als Oliveira - zijn debuut in de MotoGP zal gaan maken. Het was dubbel feest bij Sky, want Marini pakte zijn allereerste GP-overwinning.

Elia houdt koppositie met Basaksehir na winst op Besiktas

In de Turkse Süper Lig heeft Basaksehir in eigen huis de topper tegen Besiktas gewonnen. Met Eljero Elia in de basis won de koploper met 1-0 van het eveneens uit Istanbul afkomstige Besiktas, waar Jeremain Lens en Ryan Babel in de basis begonnen.

In de negentiende minuut werd de score geopend door de Moldavische verdediger Alexandru Epureanu, maar daar bleef het ook bij: nog een goal viel er niet te vieren voor de fans. Basaksehir heeft na elf wedstrijden nu 24 punten, Galatasaray staat tweede met 20 punten. Besiktas heeft zes punten minder dan Elia en co en staat daarmee op de vijfde plek.

Martin wereldkampioen Moto3 na ruime zege in Maleisië

Motorcoureur Jorge Martin heeft zich op het circuit van Sepang in Maleisië met nog één race te gaan laten kronen tot wereldkampioen in de Moto3. De Spanjaard, die volgend jaar de stap naar de Moto2 maakt, pakte de winst en zag titelconcurrent Marco Bezzecchi op de vijfde plek eindigen, precies genoeg voor Martin, die dit jaar nog geteisterd werd door polsproblemen.

Bezzecchi nam op de nog wat vochtige baan de leiding vanaf de tweede startplek, die iets droger was dan de in de schaduw gelegen poleposition van Jorge Martin. Martin sloot wel gelijk aan, gevolgd door Tony Arbolino, Albert Arenas, John McPhee en de sterk vertrokken Darryn Binder, terwijl onder meer ook Lorenzo Dalla Porta en Tatsuki Suzuki zich voorin kwamen melden.

WK-leider Martin leek zich wel erg druk te maken om de titelstrijd: hij reed veel te voorzichtig en zakte naar plek acht, waardoor Bezzecchi met de eerste plek virtueel de leiding in het WK in handen nam. Een week eerder pakte Celestino Vietti in pas zijn tweede GP ooit een derde plek op Phillip Island, maar zondag was het snel klaar: in de tweede ronde schoof de Italiaan onderuit, terwijl hij weer sterk voorin reed.

Martin bleef het lastig houden, hoewel hij na acht ronden wel drie man weg zag vallen:McPhee, Dennis Foggia en Alonso Lopez reden elkaar onderuit. De Spanjaard had ineens het goede gevoel te pakken en schoof in één klap door naar voren, waar hij concurrent Bezzecchi passeerde en de leiding in de race in handen nam, met nog negen ronden te gaan.

Aron Canet meldde zich voorin bij de twee kemphanen, maar dat ging niet lang goed: hij schoof vanaf de leiding onderuit. Met vijf ronden te gaan bleek dat vooral thuisheld Adam Noroddin een wereldrace aan het rijden was. De Maleisiër moest vanuit de pitstraat starten, maar meldde zich in de slotfase helemaal voorin, waar Bezzecchi, Dalla Porta, Arbolino en Martin duelleerden om de eerste plek.

Drie ronden voor het einde nam Martin het heft in handen, terwijl Bezzecchi naar plek vier zakte. Daarmee kwam plotseling een mogelijke beslissing in de titelstrijd al in zicht, want bij winst van Martin en géén top-4 voor Bezzecchi, mocht Martin zich de nieuwe wereldkampioen noemen. De Spanjaard sloeg in één klap een groot gat, Bezzecchi moest zich het snot voor de ogen rijden om de top-4 te halen, terwijl Noroddin helaas sneuvelde.

In de slotronde werd Bezzecchi gepasseerd door Fabio Di Giannantonio, theoretisch nog titelkandidaat, maar vooral teamgenoot van Martin. Bezzecchi pakte hem nog wel terug, maar doordat Dalla Porta, Enea Bastianini en Arenas hem voor konden blijven eindigde hij als vijfde en met de winst van Martin was het ineens beslist: Martin is de nieuwe wereldkampioen in de Moto3.

Barcelona ontsnapt op miraculeuze wijze

Barcelona heeft ternauwernood drie punten gepakt op bezoek bij Rayo Vallecano. De Catalanen waren in de slotminuten twee keer trefzeker.

Na vier overwinningen in de laatste vier speelronden maakte Barcelona een goede start op weg naar nummer vijf. Na elf minuten zorgde Luis Suarez namelijk voor de 0-1. De Uruguayaan was het eindstation van een aanval via de linkerflank, die Jordi Alba in de gelegenheid bracht om Suarez te laten scoren. Rayo Vallecano, de nummer negentien van LaLiga, groeide daarna echter in de wedstrijd.

De eerste goede kans voor de thuisploeg was voor José Ángel Pozo, op aangeven van Raúl de Tomás. Pozo miste in eerste instantie, maar tien minuten voor rust was het wel raak. Via de binnenkant van de paal schoot hij de bal achter Marc-André Ter Stegen na onzorgvuldig uitverdedigen van Clément Lenglet.

Suarez raakte nog voor de pauze de paal, waarna Rayo Vallecano in de tweede helft zelfs de leiding nam. Invaller Álvaro García scoorde uit een rebound en dus mocht Rayo dromen van de tweede competitiezege van dit seizoen. Die kwam er echter niet, dankzij een Houdini-act van Barça in de slotminuten.

Het elftal van coach Ernesto Valverde bracht Ousmané Dembélé de score weer in evenwicht en bij het ingaan van de blessuretijd maakte Suarez uit een voorzet van Sergi Roberto zijn tweede van de avond: 2-3. De Catalanen breiden hun voorsprong daardoor uit naar vier punten op Atlético Madrid, dat niet verder kwam dan 1-1 bij Leganés. Het gat tussen Barcelona en Real Madrid (zesde) blijft zeven punten.

Uitslagen LaLiga zaterdag
Rayo Vallecano - FC Barcelona 2-3
Leganés - Atlético Madrid 1-1
Real Madrid - Valladolid 2-0
Valencia - Girona 0-1

[esports] uitslag Starcraft II WCS Global Finals

De Finse speler Joona "Serral" Sotala heeft vannacht een gigantische schok teweeggebracht in de wereld van esports. Op Blizzcon won de twintig-jarige zerg de finale van de WCS Global Finals met 4-2 van de Zuid-Koreaanse Protoss Kim "Stats" Dae Yeob, waarmee hij zichzelf tot wereldkampioen Starcraft II kan kronen.

De prestatie van Serral is ongekend: Zuid-Korea is altijd dominant geweest in het twintigjarige bestaan van de Starcraft-franchise en de esports rondom de game begon in Zuid-Korea. Serral is de eerste niet-Koreaanse speler in twintig jaar die het lukt om de finale van het wereldkampioenschap van zowel Brood War als Starcraft II te bereiken, en zelfs er in slaagt om die te winnen. 

Serral begon fantastisch aan de finale en kwam zelfs op een 3-0 voorsprong tegen Stats, die gebruik maakte van dubbel stargate die Serral telkens wist te counteren met swarm hosts. Stats slaagde er daarna in de strategie van Serral beter te counteren en kwam terug tot 3-2, maar in game 6 besloot Serral het roer helemaal om te gooien. Hij ging razendsnel naar de late-game units van zerg met corruptors en brood lords, en slaagde met kleine steken erin de economie van Stats ten val te brengen en zo de game naar zich toe te trekken.

Serral was al eerder oppermachtig tijdens zijn kwalificatie in de WCS Circuit: hij won alle vier de grote toernooien in Leipzig, Austin, Valencia en Montreal, en won ook al het toernooi GSL. vs the World waar zowel Zuid-Koreanen als foreigners meededen. Naast dat Serral geschiedenis heeft geschreven met deze overwinning kan hij ook 240.000 dollar aan prijzengeld op zijn bankrekening bijschrijven.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.