Game of Thrones-prequel heeft een naam: The Long Night

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is volgend jaar pas te zien, maar er is wel alvast wat informatie te melden over waar we daarna naar kunnen gaan kijken. Er worden mogelijk tot vijf spin-offs gemaakt en van de eerste is nu de naam bekend: The Long Night.

Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin heeft de naam bekendgemaakt. Liefhebbers van het hele GoT-gebeuren zullen aan de hand van de titel wel ongeveer weten waar de prequel over gaat: de langste winter in de geschiedenis van het GoT-universum, zo'n achtduizend jaar voor de gebeurtenissen uit de bekende hitserie, een periode waarin de White Walkers al het leven op de wereld probeerden te vernietigen.

Volgens Martin is er maar één zekerheid over die periode: "De gruwelijke geheimen van Westeros, de echte oorsprong van de White Walkers, de oostelijke mysteries en de legendarische Starks...het is niet het ons bekende verhaal", aldus de schrijver.

Een datum voor de première van The Long Night is er nog niet, hoewel wel duidelijk is dat het pas na de afsluiting van Game of Thrones zal zijn. Naomi Watts zal de vrouwelijke hoofdrol op zich nemen, Josh Whitehouse maakt ook deel uit van de cast.