Manchester City haalt flink uit tegen Saints

Manchester City heeft met een fraaie zege op Southampton alleen de koppositie gegrepen in de Premier League. In het Etihad Stadium vielen zeven goals.

De eerste viel al na een minuut of zes en hij kwam op naam van Wesley Hoedt. Bij een voorzet van Leroy Sané probeerde de Nederlander te voorkomen dat Raheem Sterling kon scoren en hij werkte de bal daardoor achter zijn eigen doelman. Kort daarna was het opnieuw raak voor The Citizens. Sterling legde af op Sergio Agüero, die zijn 150ste doelpunt in de Premier League produceerde.

Voor Southampton werd de schade alleen maar groter, want na ruim een kwartier maakte David Silva er al 3-0 van. Daarna schakelde City een versnelling terug en konden The Saints iets terugdoen. Ederson ging in de zestien meter in de fout tegen Danny Ings, die zelf de penalty benutte. Toch werd nog vóór de pauze de marge van drie goals weer hersteld dankzij een goal van Sterling in blessuretijd.

In de tweede helft kwamen er nog twee doelpunten bij. Sterling was opnieuw trefzeker, dit keer vanuit een prachtige aanval, en in de slotfase knalde Sané met links de 6-1 binnen. Eerder had de Duitser de paal al geraakt. Manchester City gaat nu alleen aan kop in de Premier League. Liverpool, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij Arsenal, heeft twee punten minder. Door de winst op Crystal Palace staat Chelsea op gelijke hoogte met The Reds.