Barcelona ontsnapt op miraculeuze wijze

Barcelona heeft ternauwernood drie punten gepakt op bezoek bij Rayo Vallecano. De Catalanen waren in de slotminuten twee keer trefzeker.

Na vier overwinningen in de laatste vier speelronden maakte Barcelona een goede start op weg naar nummer vijf. Na elf minuten zorgde Luis Suarez namelijk voor de 0-1. De Uruguayaan was het eindstation van een aanval via de linkerflank, die Jordi Alba in de gelegenheid bracht om Suarez te laten scoren. Rayo Vallecano, de nummer negentien van LaLiga, groeide daarna echter in de wedstrijd.

De eerste goede kans voor de thuisploeg was voor José Ángel Pozo, op aangeven van Raúl de Tomás. Pozo miste in eerste instantie, maar tien minuten voor rust was het wel raak. Via de binnenkant van de paal schoot hij de bal achter Marc-André Ter Stegen na onzorgvuldig uitverdedigen van Clément Lenglet.

Suarez raakte nog voor de pauze de paal, waarna Rayo Vallecano in de tweede helft zelfs de leiding nam. Invaller Álvaro García scoorde uit een rebound en dus mocht Rayo dromen van de tweede competitiezege van dit seizoen. Die kwam er echter niet, dankzij een Houdini-act van Barça in de slotminuten.

Het elftal van coach Ernesto Valverde bracht Ousmané Dembélé de score weer in evenwicht en bij het ingaan van de blessuretijd maakte Suarez uit een voorzet van Sergi Roberto zijn tweede van de avond: 2-3. De Catalanen breiden hun voorsprong daardoor uit naar vier punten op Atlético Madrid, dat niet verder kwam dan 1-1 bij Leganés. Het gat tussen Barcelona en Real Madrid (zesde) blijft zeven punten.