Uitslag Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Fortuna Sittard heeft in de Eredivisie goede zaken gedaan door in eigen huis te winnen van PEC Zwolle. Dankzij de 3-0 klimmen de Limburgers naar de tiende plaats op de ranglijst met een puntje meer dan Zwolle dat dertiende staat.

Voor Stokkers was er basisplaats weggelegd en de aanvaller beloonde de keuze van de trainer al na drie minuten door raak te schieten. In het vervolg van de eerste helft was Fortuna de bovenliggende partij, maar vlak voor rust had Mike van Duinen de stand zomaar om kunnen draaien. De spits van PEC trof hij doelman Koselev op zijn weg en even later had de keeper geluk dat de bal niet over de doellijn rolde.

Na de pauze raakte Hutten de paal, voordat Diemers vanaf de strafschopstip tweemaal toesloeg. Eerst ging Lam in de fout, terwijl vijf minuten voor tijd Hamer een overtreding op Stokkers beging. Namens PEC trof Scamacca het net, maar zijn doelpunt werd afgekeurd: 3-0.