Van der Poel prolongeert Europese titel

Mathieu van der Poel is voor de tweede keer in zijn carrière Europees kampioen veldrijden geworden. In Rosmalen kwam de Nederlander na een lange aanval solo over de finish. Regerend wereldkampioen Wout van Aert werd tweede. Op de derde plaats finishte Laurens Sweeck.

Na de start nam Van Aert de leiding. Van der Poel had een mindere start en kwam pas als zevende door. Halverwege de eerste ronde had Van Aert een zestal seconden voorsprong op een groep met onder andere Lars van der Haar, Toon Aerts en Van der Poel.

In de tweede ronde wist Van der Poel aan te sluiten bij de wereldkampioen. Aerts volgde op vijf seconden, met daarachter Van der Haar. Op het einde van de ronde verhoogde Van der Poel de snelheid en reed in no-time drie seconden weg bij zijn medevluchter. Buiten de leider en Van der Haar is de volledige top tien op dat moment een Belgische aangelegenheid.

Halverwege de wedstrijd had Van der Poel een voorsprong van zestien seconden op Van Aert. Voor de derde plaats strijden Van der Haar, Aerts, Sweeck en Michael Vanthourenhout. De eerste twee moesten even later afhaken, daarna gooide ook Vanthourenhout de handdoek.

In de laatste ronde kwam de overwinning voor Van der Poel niet meer in gevaar. Op veertien seconden kwam Van Aert als tweede over de finish. Zijn landgenoot Sweeck won het brons.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Michael Vanthourenhout (BEL)
5. Toon Aerts (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Joris Nieuwenhuis (NED)
8. Quinten Hermans (BEL)
9. Gianni Vermeersch (BEL)
10. Daan Soete (BEL)