Van der Vaart beëindigt per direct zijn carričre

Rafael van der Vaart heeft per direct een punt achter zijn actieve loopbaan gezet. Dat vertelt de 109-voudig international aan aan De Telegraaf.

"Ik moet nu gewoon stoppen, ik ben hier niet om te revalideren, maar om te voetballen", zegt Van der Vaart tegen de Nederlandse krant.

Van der Vaart speelde sinds het begin van dit seizoen voor Esbjerg fB, maar had daarin geen basisplaats, net zoals bij zijn vorige Deense club FC Midtjylland. De 35-jarige Nederlander kwam bij Esbjerg fB tot drie invalbeurten, in die invalbeurten speelde hij nog geen zestig minuten bij de Deense club van de Nederlandse trainer John Lammers.

Van der Vaart doorliep de jeugdopleiding van Ajax, de club waarvoor hij op 19 april 2000 zijn debuut maakte in het uitduel tegen FC Den Bosch. In vijf seizoenen bij Ajax won hij twee landstitels, voordat hij naar Hamburger SV vertrok. Via Real Madrid, Tottenham Hotspur, weer HSV en Real Betis kwam hij in 2016 in Denemarken terecht.

Vorige maand kreeg de 109-voudig international al een afscheid bij het Nederlands elftal rondom het duel tegen Duitsland. Van der Vaart speelde 109 interlands voor Oranje, waarin hij 25 keer trefzeker was. Hij maakte zijn debuut op 6 oktober 2001 tegen Andorra. Met het Nederlands elftal speelde hij drie EK’s (2004, 2008 en 2012) en twee WK’s (2006 en 2010). Zijn laatste interland speelde Van der Vaart op 19 november 2013 tegen Colombia.

Van der Vaart beëindigt per direct per carrière (Pro Shots / Henk Jan Dijks)
Van der Vaart beëindigt per direct per carrière (Pro Shots / Henk Jan Dijks)