Rooney nog één keer terug in Engelse ploeg

Redactie

Wayne Rooney zal nog voor één keer te bewonderen zijn in de Engelse nationale ploeg. De aanvaller speelde in 2016 zijn laatste interland.

De aanvaller van DC United was in november 2016 voor het laatst te bewonderen in het shirt van the Three Lions en maakte in augustus 2017 bekend te stoppen als international. Hij keert nu nog een keer terug voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

 

Wayne Rooney in Engelse nationale elftal (Bron: Youtube)

Rooney zal tijdens de wedstrijd afscheid nemen van het publiek en daarnaast zal hij geld inzamelen voor de Wayne Rooney Foundation. De organisatie zet zich in om het leven van kinderen op allerlei gebieden te verbeteren. De wedstrijd op 15 november wordt zijn 120e interland.

"Ik ben echt nederig en enorm opgewonden om opnieuw te spelen voor Engeland op Wembley", vertelt Rooney in een verklaring van de FA. "Ik wil Gareth Southgate en The FA graag bedanken voor het feit dat ze me opnieuw hebben uitgenodigd en mijn Foundation daarbij helpen."

"Spelen voor Engeland was de grootste eer in mijn carrière, dus het spelen van mijn 120e, en laatste, interland zal een bijzonder moment voor mij zijn. Het is toepasselijk dat de wedstrijd tegen de VS zal zijn en ik hoop dat fans van beide kanten van de wedstrijd zullen genieten."