Uitslag sc Heerenveen - FC Emmen

FC Emmen heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het duel tegen sc Heerenveen. De bezoekers maakten twee minuten voor tijd de gelijkmaker.

Heerenveen had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen op eigen veld, waar Emmen zes van de negen punten buitenshuis had gepakt. De eerste grote mogelijkheden waren voor de bezoekers, maar zij faalden in de afronding. Glenn Bijl schoot naast nadat Warner Hahn mis zat en een minuut later hield Hanh Alexander Bannink van het scoren af.

Halverwege de eerste helft werd Emmen weer gevaarlijk, waar een schot van Caner Cavlan werd gekraakt en Bannink in het zijnet schoot. Tegen de verhouding kwam Heerenveen na een half uur vervolgens op voorsprong. Arber Zeneli draaide een vrije trap er vanuit bijna een onmogelijke positie in een keer in, waar doelman Kjell Scherpen niet geheel vrijuit ging. Scherpen trad enkele minuten later wel goed op op een schot van Sam Lammers. Emmen kreeg nog voor rust een mogelijkheid op de 1-1. De ploeg speelde een vijf-tegen-drie-situatie niet uit.

Direct na rust kreeg Emmen wederom een mogelijkheid, maar Bijl schoot recht op Hahn af. Aan de andere kant kreeg Lucas Woudenberg de bal na een goede aanval, maar de linksback schoot een kansrijke mogelijkheid voorlangs. De tweede helft was een stuk rommeliger en het aantal kansen nam aanzienlijk af.

Zeneli kreeg een goede mogelijkheid op de 2-0, maar acht minuten voor tijd was de grootste kans er voor Emmen. Na een uitstekende voorzet kon Jafar Arias de bal geheel vrijstaand inkoppen, maar hij kopte simpel in de handen van Hahn. Emmen kreeg in de 87ste minuut bijna de hulp van Heerenveen, waar Hahn een bal van verdediger Dave Bulthuis net uit de hoek kon tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop volgde alsnog de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Reuven Niemeijer de 1-1 tegen de touwen.

SC Heerenveen-speler Lucas Woudenberg in duel met FC Emmen-speler Luciano Slagveer (Pro Shots / Henk Jan Dijks)

sc Heerenveen

1 - 1

FC Emmen

30' Zeneli    88' Niemeijer

Gele kaart: Rienstra, Bulthuis, (sc Heerenveen), Gronsveld, (FC Emmen)

Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 19.835