Bagnaia wereldkampioen Moto2, halfbroertje Rossi pakt 1e zege

Francesco Bagnaia is de nieuwe wereldkampioen in de Moto2. De Italiaan kwam tijdens de Maleisische Grand Prix in Sepang als derde over de streep en dat was voldoende. De winst was er voor Luca Marini, de allereerste voor het halfbroertje van Valentino Rossi.

Luca Marini kende vanaf de tweede plek een prima start en nam de leiding, voor de vanaf plek zeven vertrokken Miguel Oliveira en diens titelrivaal Francesco Bagnaia. Remy Gardner en Mattia Pasini volgden daar dan weer achter, polesitter Alex Marquez viel terug naar de negende plek.

De teamgenoten van Sky, Marini en WK-leider Bagnaia, namen het heft al snel in handen, terwijl Oliveira zich na een wat moeizaam begin vast kon bijten in het achterwiel van de Italiaan. Die kon hij niet veel later inhalen, hoewel dat met het oog op de titelstrijd nog niet voldoende was voor Oliveira.

Voor men het goed en wel wist stonden er nog maar twee ronden op de teller en was de situatie nog exact hetzelfde: Marini op kop met Oliveira in het achterwiel, met Bagnaia en Pasini op een gaatje, wat voor Bagnaia ruimschoots voldoende was om de wereldtitelstrijd vroegtijdig te beslissen.

Daar bleef het ook bij en dus is Bagnaia de nieuwe wereldkampioen in de Moto2, alvorens hij volgend jaar - net als Oliveira - zijn debuut in de MotoGP zal gaan maken. Het was dubbel feest bij Sky, want Marini pakte zijn allereerste GP-overwinning.