Uitslag FC Utrecht - ADO Den Haag

FC Utrecht heeft zondagmiddag drie punten gepakt tegen ADO Den Haag. De ploeg won in een matige wedstrijd met 3-0.

De thuisploeg begon in goede vorm aan de wedstrijd, aangezien de laatste vier wedstrijden werden gewonnen door de ploeg van trainer Dick Advocaat. Midweeks was het in de TOTO KNVB Beker met 5-1 te sterk geweest voor ASWH. ADO Den Haag wist de laatste drie wedstrijden niet te winnen en werd door Feyenoord met 5-1 uitgeschakeld in de beker.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was er voor de bezoekers, waar Wilfried Kanon over kopte. In de negende minuut hielp ADO vervolgens FC Utrecht aan de voorsprong. Doelman Indy Groothuizen nam de bal slecht aan, waardoor de bal tegen de paal kwam en Cyriel Dessers was er snel bij om de 1-0 binnen te tikken.

Na een half uur spelen kreeg ADO een goede kans op de gelijkmaker. Lex Immers kon de bal vanaf een meter of vijftien inschieten, maar hij schoot de bal recht op doelman David Jensen. Direct na rust was ADO wederom dicht bij de 1-1, waar Jensen handelend op moest treden op een schot van Sheraldo Becker.

Kansen waren schaars in de tweede helft en bij de eerste beste mogelijkheid gooide FC Utrecht de wedstrijd in het slot. Vanuit een hoekschop tikte Willem Jansen van dichtbij raak: 2-0. Het verzet van de gasten was definitief gebroken en Joris van Overeem maakte er 3-0 van. Na een goede individuele actie van Gyrano Kerk kon de middenvelder afronden.