FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 september 2018

Dit jaar geen Miss Hitler

Voor alle mannen en vrouwen die wel van wat vrouwelijk schoon houden is er slecht nieuws: de Miss Hitlerverkiezing zal dit jaar, na aanhoudende klachten, geen doorgang vinden.

Deze, sinds 2014 jaarlijks terugkerende, schoonheidswedstrijd wordt normaal gesproken georganiseerd op de Russische social mediasite VKontakte. De vrouwen die in aanmerking komen voor de titel Miss Hitler moeten wel aan een aantal eisen voldoen: ze moeten puur blank zijn en ze moeten op één of andere manier kunnen bewijzen dat ze het gedachtegoed en herinnering aan de Duitse Führer hoog in het vaandel hebben staan.

Sinds begin september is de site kandidaten aan het werven, maar dit jaar gaat het feest dus niet door, tot teleurstelling van velen, voornamelijk neo-nazi's. Op het moment dat de site op zwart werd gezet, stond de Duitse blonde schone met de naam 'Miss Skuld' op de eerste plek, gevolgd door 'Miss Edelweis' en 'Miss Marta'.


Wat schoonheden uit het deelnemersveld in 2017 (Bron: Youtube)

Teamkillen in Rainbow Six Siege levert nu insta-ban op

Middels een nieuwe patch voor Ubisofts online shooter Rainbow Six Siege worden zwaardere straffen in de game verwerkt voor het neerschieten van je teamgenoten. Na een teamkill volgt er nu onmiddellijk een kick van de server met een 30-minuten time-out op alle gamemodi.

Waar het voorheen nog mogelijk was om na een kick uit een ranked-potje te queuen voor een casual match of een potje terrorist hunt, is de sanctie met deze nieuwe patch uitgebreid naar een volledige ban van een half uur op alle modi. Opeenvolgende overtredingen zorgen voor time-outs van een uur, twee uur en 24 uur. Als je dan een vijfde keer de fout in gaat lig je er een week vanaf.

Het aangescherpte bansysteem is onderdeel van Ubisofts poging om de 'toxiciteitsproblemen' rondom de Siege-community aan te pakken. In juli werd er al een chat-filter geïnstalleerd om homofobe en racistische scheldpartijen de kop in te drukken. De patch, gedoopt patch Y3S3.1, brengt verder nog een scala aan bugfixes met zich mee die je hier kunt bekijken.

89 miljoen euro contant kwijt in Liberia

De centrale bank in het West-Afrikaanse Liberia heeft een probleempje: men is omgerekend zo'n 89 miljoen euro aan contant geld kwijt. Dat kan natuurlijk de beste overkomen, maar de regering heeft toch maar besloten om een onderzoek in te stellen.

Inmiddels hebben vijftien mensen al te horen gekregen dat ze het land voorlopig niet mogen verlaten, waaronder het voormalige hoofd van de centrale bank en de zoon van oud-president Ellen Johnson Sirleaf. 

Volgens de autoriteiten zijn in het afgelopen jaar meerdere ladingen met bankbiljetten simpelweg verdwenen. Die biljetten werden in het buitenland gedrukt en vervolgens via Liberiaanse havens het land binnen gebracht.

Het gaat om zo'n vijf procent van het totale bruto binnenlands product van Liberia. De bestellingen van de biljetten werden geplaatst toen Sirleaf nog president was, maar zij is inmiddels opgevolgd door oud-voetballer George Weah.

Heel ingewikkeld lijkt het overigens niet te zijn om aan het geld te komen. We raden Liberia aan om eerst even wat geld naar onze rekening over te maken voor de onkosten, wij hebben wellicht nog een erfenis van 89 miljoen dollar voor de Liberianen liggen.

Ajax keert met ruime zege terug in Champions League

Ajax heeft woensdagavond de eerste groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. Op eigen veld was de ploeg te sterk voor AEK Athene.

Vanwege een lichte knieblessure moest Matthijs de Ligt de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan en daardoor was er een basisplaats voor Carel Eiting en speelde Frenkie de Jong in het hart van de verdediging. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA was de honderdste thuiswedstrijd voor Ajax op het hoogste niveau in Europa en daarmee zijn de Amsterdammers de eerste Nederlandse club die deze mijlaal bereikten.

Ajax deelde in de openingsfase de eerste speldenrprikjes uit, maar een voorzet van Hakim Ziyech was net iets te hoog voor Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar kon niet bij voorzetten van Tadic en Lasse Schöne. Na veertien minuten werd AEK voor het eerst gevaarlijk. Een strakke vrije trap werd door André Simoes net naast gekopt.

Hoewel Ajax de wedstrijd in balbezit domineerde, bleken de Grieken het gevaarlijkst. Een schot van Ezequiel Ponce werd op het laatste moment geblokt door De Jong. Na 33 minuten schoot de thuisploeg voor het eerst op doel. Een inzet van Ziyech was echter niet hard genoeg om het doelman Vasilios Barkas lastig te maken en de stand halverwege was dus nog 0-0.

Ajax kwam furieus uit de kleedkamer en zette AEK direct onder druk. Een afgeslagen hoekschop werd in de 46ste minuut door David Neres wederom voor het doel gebracht, waarna Nicolás Tagliafico helemaal vrij stond om de bal binnen te tikken: 1-0. De Argentijn kreeg nog binnen het uur een kans op zijn tweede doelpunt. Uit een hoekschop dook Tagliafico op voor Barkas, maar de doelman kon nog net een hand achter zijn inzet krijgen.

De ploeg van Erik ten Hag drukte door en Tadic kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Noussair Mazraoui tot doelpunt te promoveren. Na 67 minuten wist invaller Donny van de Beek wel te scoren, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Na 77 minuten mocht Van de Beek alsnog juichen. Een perfecte voorzet van Tadic kon door de ingevallen middenvelder worden binnengeschoten: 2-0.

Direct na het doelpunt mocht Kasper Dolberg zijn opwachting maken bij Ajax, als vervanger van David Neres. Het was het eerste optreden van de Deen voor de Amsterdammers sinds 6 mei. De spits zag Tagliafico in de laatste minuut nog de 3-0 tegen de touwen schieten. De linksback schoot vanaf de rand van het strafschopgebied fantastisch raak. Ajax kent zodoende een perfecte start van het Champions League-seizoen, de competitie waarin het tijdens het seizoen 2014/15 voor het laatste speelde.

'Trump heeft champignonpenis en schaamhaar als een Yeti'

Stormy Daniels, ze zal inmiddels bij de meesten wel bekend zijn. In het kort: de porno-actrice zegt met de inmiddels Amerikaanse president Donald Trump het bed gedeeld te hebben, waarna ze een behoorlijke som aan zwijggeld kreeg. Alles wijst die kant op, tot en met de ex-advocaat van Trump aan toe, alleen de president zelf lijkt nog te geloven dat het allemaal fake news is.

Ook bij Daniels moet er natuurlijk geld in het laatje komen en dus brengt ze een boek uit, waar de nodige details alvast over zijn uitgelekt. Waarom ze begin dit jaar besloot met haar verhaal naar buiten te komen, ondanks het ontvangen van een flink pak zwijggeld in 2016, dat geloven we allemaal wel. We willen natuurlijk vooral weten hoe die eerste nacht met Trump in 2006 verliep.

Gelukkig biedt Daniels de nodige details. Trump vertoont mogelijk wat compensatiegedrag, want volgens Daniels is zijn jongeheer kleiner dan gemiddeld, hoewel ze zegt dat het niet 'bizar klein' is. 'De allergrootste ooit' dus, zo mogen we misschien nog verwachten als reactie van Trump op de presidentiële Twitter.

Ook de vorm viel Daniels op. De oranje president heeft namelijk een penis 'met een eikel die lijkt op een paddenstoel, zoals een champignon'. De seks zelf vond Daniels bijzonder matig. "Het verveelde me dat ik genomen werd door een vent met schaamhaar als een Yeti en een piemel die lijkt op het champignonfiguurtje uit Mario Kart."

Volgens Daniels was het 'misschien wel de minst indrukwekkende seks die ik ooit heb gehad', maar niet geheel verrassend leek haar bedpartner die mening niet te delen. "Hij had duidelijk een andere mening over zijn prestaties."

Uiteindelijk is er natuurlijk maar één echt belangrijke zaak: je denkt nu aan de in een enorme bos schaamhaar verstopte champignonpiemel van Donald Trump. Fijne avond.

2 auto's in beslag genomen bij fraudeonderzoek

Woensdag 19 september hielden de politie en het OM een gezamenlijke actie met de gemeente en de Belastingdienst in de wijk Wilhelminadorp in Best. Een woorvoerder van de politie: "We doorzochten een woning en we namen twee personenauto’s in beslag. Het onderzoek richtte zich op witwassen, in dit specifieke geval op zogenoemde ‘windhappers’."

De bewoners leiden een luxe leven, maar ze hebben voor zover bekend geen officieel inkomen dat dit kan verklaren. Het gezamenlijke onderzoek richt zich erop te achterhalen waarmee zij het geld hebben verdiend dat nodig is voor hun levensstijl. Tijdens dit onderzoek bleek al wel dat één van de hoofdbewoners onterecht gebruik maakte van een Persoons Gebonden Budget (PGB). Er kon niet aangetoond worden dat dit geld gebruikt werd waarvoor het was toegekend en daarmee werd dus uitkeringsfraude gepleegd. De gemeente heeft de uitkering per direct stop gezet.

Woning en chalet doorzocht
De woordvoerder: "Behalve de woning van het stel in Wilhelminadorp, doorzochten we ook hun vakantiechalet op een recreatiepark in de Brabantse Kempen. Tijdens de doorzoekingen werden behalve de twee auto’s, een Volkswagen Golf en een Nissan Juke, ook dure sieraden en de administratie in beslag genomen. Bij de actie van woensdag werd ook een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. Er is niemand aangehouden bij de actie."

Onverklaarbaar vermogen
Politie, OM, Belastingdienst en gemeenten werken samen in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Hieronder valt ook de aanpak van onverklaarbaar vermogen. Het gaat hierbij om personen met een levensstijl die niet aansluit bij hun officieel geregistreerde inkomen door bijvoorbeeld het bezit of huren van voertuigen of luxe goederen. Doordat de samenwerkende overheidsdiensten informatie samenbrengen kunnen deze adequaat worden aangepakt, zowel via de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijke weg.

2 auto's in beslag genomen bij fraudeonderzoek (Foto: Politie.nl)
2 auto's in beslag genomen bij fraudeonderzoek (Foto: Politie.nl)

'Drugsbaas' en bokspresident boos op IOC

De (interim-)president van de internationale boksfederatie AIBA, Gafur Rakhimov, is bepaald niet blij met een zeldzame brief van het Internationaal Olympisch Comité en Päquerette Girard Zappelli, de IOC-baas op het gebied van ethiek.

In de uitgelekte brief liet Zappelli min of meer weten dat boksen mogelijk van het olympisch programma geschrapt wordt als Rakhimov in november gekozen wordt als president. De Oezbeek is interim-president bij AIBA sinds CK Wu vorig jaar na een soort coup afgezet werd door Rakhimov en consorten.

Het IOC liet in de brief weten dat 'het voor de toekomst van het boksen op de Spelen cruciaal is dat alleen mensen met een goede staat van dienst zich kandidaat mogen stellen om president van AIBA te worden'. Dat klinkt op zich natuurlijk logisch, maar bij AIBA is dat een beetje een probleem: Rakhimov staat bepaald niet bekend als 'vlekkeloos'.

Sterker nog, Rakhimov, die nooit veroordeeld is, zou een van de grootste drugsbazen van Centraal-Azië zijn. De Amerikaanse overheid heeft hem op een lijst staan als een van de voornaamste criminelen in Oezbekistan, terwijl de man in de VS geen financiële transacties uit mag voeren. Dat alles is bij het IOC natuurlijk niet onopgemerkt gebleven.

Rakhimov is echter met een statement naar buiten gekomen en gaat er met gestrekt been in: "AIBA-leden zullen niet beïnvloed worden door geruchten. We maken onze beslissingen op basis van wat wij - en wij alleen - denken", aldus de Oezbeek. "Zoals iedereen weet is dit een belangrijke tijd voor onze sport en we leveren de laatste tijd al goed werk door voor het eerst in de AIBA-geschiedenis transparant te zijn."

IOC-president Thomas Bach liet vorige maand ook al weten dat een verkiezing van Rakhimov de positie van het boksen op de Spelen in groot gevaar kan brengen.

Hazard krijgt rust bij Chelsea in Europa League

Eden Hazard is buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de Europa League-wedstrijd van Chelsea tegen PAOK Saloniki.

Maurizio Sarri gaf de indicatie dat hij de Belgische vleugelaanvaller rust zou kunnen geven nadat hij een hattrick scoorde in de Premier League-zege tegen Cardiff City op Stamford Bridge afgelopen zaterdag.

Hazard krijgt nu rust omdat hij niet meereist met de 21-koppige selectie voor de wedstrijd van donderdag tegen de Grieken. David Luiz, Mateo Kovacic en Emerson Palmieri zijn ook buiten de selectie gelaten door Sarri.

Chelsea heeft alle vijf de Premier League-wedstrijden gewonnen onder de Italiaan. De ploeg is samen met Liverpool koploper in Engeland.

Nieuwe sfinx gevonden in Egypte

Archeologen hebben bij de tempel van Kom Ombo, in de buurt van de zuid-Egyptische stad Aswan, een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens werkzaamheden om het grondwater in de tempel te laten zakken ontdekte men een heuse sfinx, vermoedelijk een dikke 2000 jaar oud.

Op beelden is te zien wat het een 'klassieke sfinx' is: het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens, met een slangenkroon. Het zandstenen beeld is grotendeels intact gebleven. Mostafa Waziri, de grote baas in Egypte als het om de Oudheid gaat, liet weten dat de sfinx gevonden is in de buurt van twee zandstenen beelden van koning Ptolemaeus V, die daar onlangs ontdekt werden.

De komende tijd zullen meer opgravingen gedaan worden, vooral om meer te weten te komen over de nieuw gevonden sfinx. De wereldberoemde Grote Sfinx van Giza is met haar ruim twintig meter wel een stukje groter dan de nieuwe, die zo'n 38 centimeter hoog is. De tempel van Kom Ombo is bijzonder, want er werden twee goden geëerd: krokodillengod Sobek en valkengod Haroeris.

Gratis uitbreiding Frostpunk, Fall of Winterhome nu beschikbaar

Ontwikkelaar 11 Bit Studios heeft met een tweetal trailers een kersverse uitbreiding voor hun citybuilding-survivalgame Frostpunk aangekondigd. De uitbreiding, genaamd Fall of Winterhome, is geheel gratis en behelst de gebeurtenissen voorafgaand aan de gewone campaign. 

Volgens de Poolse studio biedt de DLC uren aan gloednieuwe content, nieuwe visuals, nieuwe gebouwen en nieuwe mechanics. Ook kunnen spelers in de uitbreiding veel meer te weten komen over de lore van het spel. Behalve de nieuwe content is er ook een hele zut aan balans- en bugfixes inbegrepen in de update. Klik hier voor een overzicht.

In Frostpunk moet de speler met een groep overlevenden een onophoudelijke kou trotseren die inmiddels het grootste deel van het leven op aarde heeft weggevaagd. 11 Bit Studios combineert in Frostpunk een citybuilder met ijskoude survivalelementen, en besprenkelt dit met morele dilemma's zoals we die kennen uit de studio's vorige titel This War of Mine. De uitbreidingen zijn meteen beschikbaar via Steam. Bekijk de trailer en de dev diary van Fall of Winterhome hieronder.

Verstappen heeft goede hoop in 2020 structureel mee te doen voor winst

Volgens Max Verstappen heeft Red Bull Racing dit seizoen al de beste auto van het veld maar is de Renault-motor nog niet opgewassen tegen die van concurrenten Mercedes en Ferrari. De 20-jarige coureur hoopt om in 2020 structureel mee te kunnen doen voor overwinningen.

“Ik denk dat we de beste auto van het veld hebben, dat bleek wel weer in Singapore”, vertelt Verstappen aan Motorsport.com. “We hopen natuurlijk dat het volgend jaar met een nieuwe motorleverancier Honda wel verder de goede kant opgaat. We hebben nu al de juiste mensen aan boord, alleen klopt het hele pakket nog niet. Dat zal volgend jaar ook nog lastig worden, maar ik hoop dat we het jaar daarna wel echt een kans maken.”

De Nederlander heeft veel vertrouwen in de samenwerking met Honda. “Ten eerste vanwege het budget dat ze hebben, dat is vele malen groter dan dat van onze huidige motorleverancier. Verder gaan ze gewoon de goede kant op, ook qua testbankresultaten. Bovendien willen ze heel graag, ze willen echt winnen. De mentaliteit om te willen winnen hebben wijzelf al in het team, maar nu moet de kant van de motor nog en dat gaan we volgend jaar zeker krijgen.”

Barnes: "Wijnaldum maakt al maanden het meeste indruk"

Liverpool heeft dit seizoen nog geen punten laten liggen en Georginio Wijnaldum speelt een belangrijke rol onder manager Jürgen Klopp.

Door de zomerse komst van Naby Keïta en Fabinho leek hij overbodig te worden bij de Reds, maar niets blijkt minder waar. De Nederlander speelt tot nu toe alles en clubicoon John Barnes ziet hem op dit moment als de belangrijkste middenvelder van Liverpool.

"Wijnaldum was de afgelopen vier, vijf maanden fantastisch", stelt hij in gesprek met Alan Brazil Sports Breakfast. "Hij was geweldig aan het einde van vorig seizoen, zowel in de Champions League als in de Premier League. De vraag is nu wie de eerste drie middenvelders gaan zijn. Je hebt Henderson, Wijnaldum, Milner, Keïta en Fabinho."

De 79-voudig international speelde zelf tien jaar voor Liverpool en volgt de club nog altijd op de voet. Zodoende weet hij dat trainer Jürgen Klopp lastige keuzes moet maken op het middenveld. "Maar ik vind Wijnaldum al vier of vijf maanden het meeste indruk maken, samen met Milner”, aldus Barnes, die bijval krijgt van David Seaman.

De oud-doelman van Arsenal is ook onder de indruk en vergelijkt Wijnaldum met een voormalig ploeggenoot bij de Gunners. “Hij doet me denken aan Gilberto Silva van Arsenal, met die kleine passes waarmee hij strooit. Wijnaldum is een speler die niet opvalt, maar de verdediging wel goed verbindt met de aanval met kleine passes.”

Barnes noemt de Oranje-international daarom een speler die perfect in het straatje van zijn Duitse trainer past. “Klopp aast niet op spelers als Kevin De Bruyne of David Silva. Hij zoekt naar drie hardwerkende spelers die het de tegenstander lastig maken en negentig minuten werken. Hij laat niet toe dat zijn spelers kunnen rusten."

Afscheid nadert voor Van Peppen: "Ze boden een schaal bitterballen"

Ard van Peppen is sinds zijn zomerse vertrek bij Roda JC op zoek naar een nieuwe werkgever, maar de aanbiedingen vallen hem vooralsnog vies tegen.

Dd 33-jarige vleugelverdediger houdt er dan ook rekening mee dat zijn carrière als profvoetballer ten einde is, verklapt hij in De Limburger. Eerder meldde hij al dat hij een voorstel van de Luxemburgste stuntclub F91 Dudelange, dat in de groepfase van de Europa League uitkomt tegen AC Milan, naast zich neer had gelegd en daarna bleef het angstvallig stil rondom Van Peppen.

"Dat is nu een beetje zuur, maar de motivatie zat ‘m niet in het sportieve", verklaart de back, die hoopte op een optie dichter bij huis. "Ik had wel gedacht dat er meer voorbij zou komen. Daar ben ik heel eerlijk in. Ik had niet verwacht dat het zo minimaal zou zijn", bekent de routinier, die onlangs een oproep op netwerksite LinkedIn plaatste.

Daarmee hoopte Van Peppen alsnog een leuke profploeg te prikkelen, maar hij kreeg vooral reacties van amateurverenigingen. "Die boden me een paar consumptiebonnen, een schaal bitterballen of kratjes bier. Genoeg concrete aanbiedingen dus, maar niet helemaal waar ik op zat te wachten."

Nu dat vooralsnog uitbleef, sluit hij een voetbalpensioen niet uit. “Het moment gaat toch een keer komen. Het zou een klap in mijn gezicht kunnen zijn, maar die heb ik nu nog niet gehad. Misschien komt die nog. Ik heb nu een mooi leven. Moet ik dan gaan huilen omdat ik geen profvoetballer meer ben? Nou nee."

Defensiemedewerkers kunnen live chatten over arbeidsvoorwaarden

Defensiemedewerkers kunnen morgen via Facebook in gesprek over de nieuwe arbeidsvoorwaarden. Staatssecretaris Barbara Visser en Hoofddirecteur Personeel Peter Reesink zitten tussen 13:00 en 13:30 uur klaar om live vragen te beantwoorden.

Defensie en de vakbonden voor Defensiepersoneel bereikten onlangs een onderhandelingsresultaat voor nieuwe arbeidsvoorwaarden. Hier zijn echter veel vragen over en er leven verschillende zorgen.

Iedereen die vragen heeft over de arbeidsvoorwaarden kan deze op de Facebookpagina van Defensie stellen per persoonlijk bericht of morgen tijdens de live chatsessie.

Warface uit op PS4

De free-to-play shooter Warface van Crytek is nu ook speelbaar op PlayStation 4. Het is een ambitieuze game met veel verschillende gamemodes, omgevingen en natuurlijk wapens. Je kunt hier altijd wel een schietfestijn vinden waar je zin in hebt.

 

Je kan het met maximaal drie vrienden opnemen tegen de computer in korte missies of uitgebreide speciale verhaalmissies. De meeste gamers gaan voor PvP en dat heeft Warface ook: Team Death Match, Bom plaatsen en natuurlijk Battle Royale. Je hebt vier klassen om uit te kiezen: rifleman (schiet alles kapot), engineer (blaas mensen op), medic (genees je vrienden) en sniper (knal vijanden van afstand neer).  

Warface

De wapens die je vindt kun je aanpassen. Je kan het vizier, de loop en de rail modificeren. Mocht je interesse hebben om Warface, te proberen, ga dan eerst naar de website voor een kadootje als je je inschrijft op de nieuwsbrief.

Warface

Zoals je ziet heeft Crytek een hele hoop DLC een gamemodes klaarstaan. Warface is ook speelbaar op pc (Windows) en Xbox One.

Ajax Onder-19 geeft goede voorbeeld tegen AEK Athene

De Onder-19 van Ajax heeft het goede voorbeeld gegeven aan het eerste elftal, wat woensdagavond tegen de Grieken uitkomt in de Champions League.

Het team van John Heitinga boekte woensdagmiddag in de UEFA Youth League een 6-0 overwinning op AEK Athene. De andere wedstrijd in Groep D, tussen Benfica en Bayern München, eindigde in een 2-0 zege voor de Portugezen.

Ajax kende een vliegende start op De Toekomst, want binnen zes minuten was het raak: Nicolas Kühn werd vrijgespeeld door Jurgen Ekkelenkamp en schoot raak. Via Ché Nunnely werd het 2-0: na een lange bal pikte de rechtsbuiten de bal op en volleerde hij het leer prachtig in de verre hoek. De ruststand werd bepaald door Victor Jensen, die kon binnentikken na een lage voorzet van de mee opgekomen Liam van Gelderen.

In de tweede helft liep Ajax verder weg van de Grieken: een paar minuten na zijn invalbeurt tikte Sontje Hansen de 4-0 tegen de touwen na een voorzet van Van Gelderen en Sergino Dest profiteerde van een fout van de doelman en noteerde de 5-0. Kühn had er hierna 6-0 van kunnen maken, maar de Duitser stuitte op Panagiotis Kinis. In de 84e minuut viel de zesde Ajax-treffer alsnog: Naci Ünüvar benutte een strafschop na een overtreding op Jensen.

De vijftienjarige Ünüvar loste zodoende Ryan Gravenberch af als de jongste doelpuntenmaker ooit in de UEFA Youth League, al werd hij kort daarna zelf alweer afgelost door Rayan Cherki, die nog twee maanden jonger is en namens Olympique Lyon doeltrof. Ajax Onder-19 kan zich nu richten op de competitiewedstrijd van komende zaterdag tegen ADO Den Haag. De rood-witten staat na twee speelronden met zes punten op een gedeelde eerste plaats; ook PSV en Sparta Rotterdam zijn foutloos.

Douane vindt 62 kilo cocaïne tussen bananen en coquilles

Tijdens een controle in de Rotterdamse haven is door de Douane op dinsdag 18 september een partij van 23, 22 en 17 kilo cocaïne in beslag genomen. De verdovende middelen, die gelijk zijn vernietigd, zaten verstopt in het motorgedeelte van drie containers die afkomstig waren uit Colombia en Peru.

Twee van de drie containers, gevuld met bananen, zijn geladen in Equador en overgeladen in Colombia. De derde container, afkomstig uit Peru, was geladen met coquilles. De containers zijn op 18 september gearriveerd bij een terminal op de Maasvlakte in Rotterdam.

Het Hit And Run Cargo team (HARC) in Rotterdam, een samenwerking tussen OM, Zeehavenpolitie, FIOD en Douane doet nog verder onderzoek naar deze drugssmokkelzaak.

Douane vindt 62 kilo cocaïne tussen bananen en coquilles (Foto: Openbaar Ministerie)
Douane vindt 62 kilo cocaïne tussen bananen en coquilles (Foto: Openbaar Ministerie)

Man steelt schaftkeet in Apeldoorn

Een 36-jarige man uit Apeldoorn zonder vaste woon- of verblijplaats zocht afgelopen vrijdag kennelijk een manier om toch droog en (redelijk) comfortabel te kunnen slapen. Agenten zagen de man 's avonds rijden met een schaftkeet achter zijn auto. Helaas voor de man waren de agenten er van op de hoogte dat hij niet over een rijbewijs beschikt. 

Ze besloten om de man controleren, maar hij ging ervandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten hem klemrijden op de Arnhemseweg. Daar bleek dat hij waarschijnlijk teveel alcohol had genuttigd, en omdat hij inderdaad geen rijbewijs kon tonen werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek uit onderzoek dat de keet eerder die avond gejat was aan de Koning Lodewijklaan. 

De man wordt verdacht van diefstal en werd vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten om de man met 14 dagen in bewaring te stellen. Slaapt hij in ieder geval droog de komende twee weken. 

Moscon te snel voor Bardet en Pozzovivo in Giro della Toscana

Gianni Moscon heeft de Giro della Toscana op zijn naam geschreven. Op de laatste beklimming van de Monte Serra reed samen weg met de Fransman Romain Bardet en zijn landgenoot Domenico Pozzovivo. In de sprint die volgde was Moscon de snelste voor Bardet en Pozzovivo. In de sprint om de vierde plaats was Giovanni Visconti de snelste.

In een wedstrijd van 198 kilometer door Toscane moesten de renners onderweg drie keer de Monte Serra, een klim van 9,1 kilometer aan 6,8%. Op de laatste beklimming, op dertig kilometer van de streep reden Moscon samen met Bardet en Pozzovivo weg uit het peloton.

Ondanks dat Pozzovivo in de kopgroep niet op meereed bleef de kopgroep wel op kop. Onder de vlag van de laatste kilometer probeerde Pozzovivo nog weg te komen, maar Moscon reageerde op de kleine Italiaan. Pozzovivo was daardoor kansloos voor de zege en kwam dan ook als derde over de streep. In de sprint voor de overwinning was Moscon duidelijk te sterk voor Bardet.

De Italiaan van team Sky, die voor vijf weken was geschorst door de UCI na het slaan van Elie Gesbert in de Tour, won afgelopen ook al Coppa Agostoni. De Italiaan lijkt klaar voor het WK wielrennen, waar hij de kopman is van de Italiaanse selectie.

Elder Scrolls VI heet mogelijk Redfall

ZeniMax, het moederbedrijf van ontwikkelaar en uitgever Bethesda, heeft de rechten aangevraagd voor ‘Redfall’. Wordt Redfall de titel van de nieuwe Elder Scrolls-game?

De merkaanvraag zou een aantal dingen behelzen, waaronder pc- en consolevideogames. Wat deze verder zou inhouden is niet bekend. Veel mensen speculeren nu dat Redfall wel eens de naam van de nieuwe Elder Scrolls-game kan zijn, omdat deze zou lijken op het in 1998 uitgekomen The Elder Scrolls Adventures: Redguard.

Het vastleggen van dit handelsmerk hoeft overigens niet te betekenen dat er ook daadwerkelijk iets uitkomt met de naam Redfall. Zo heeft Activision bijvoorbeeld de rechten op Call of Duty Space Warfare en Future Warfare, zonder dat er ooit enige sprake is geweest hier echt iets mee te doen.

Bethesda heeft er echter wel een handje van handelsmerken vast te leggen lang voordat deze gebruikt worden. Zo hebben ze de rechten op Starfield al in 2013 verkregen, terwijl de game pas afgelopen E3 is aangekondigd.

Of dit met Redfall ook gaat gebeuren en of dit dan inderdaad de nieuwe Elder Scrolls gaat zijn, zullen we in de komende jaren ontdekken. Bethesda heeft nog niet gereageerd op de geruchten, dus we zullen het voorlopig nog even met de E3-aankondigingsteaser van The Elder Scrolls VI moeten doen.

Vermiste Rodechelies (12) mogelijk verborgen

De 12-jarige Rodechelies Celedonio Santo uit Amsterdam Zuidoost is sinds donderdagochtend 13 september vermist. Het onderzoeksteam van de politie houdt rekening met het scenario dat Rodechelies mogelijk ergens verborgen wordt gehouden.

Het verborgen houden van een minderjarig kind is een misdrijf en dus strafbaar. Het onderzoeksteam dat zich bezig houdt met de vermissing van Rodechelies ontving sinds het moment van haar vermissing meerdere tips, maar vooralsnog is zij nog altijd niet terecht.

Mensen die meer informatie hebben over de verblijfplaats van het meisje worden met klem verzocht zich bij de politie te melden via de opsporingstiplijn 0800-6070, via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000

Bertens naar achtste finales op WTA-toernooi Seoul

Kiki Bertens heeft de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi in Seoul. De Nederlandse won in twee sets van de Thaise Luksika Kumkhum: 7-6 (7), 6-2.

Bertens keek in de eerste set meerdere malen tegen een breakachterstand aan, maar de nummer twaalf van de wereld knokte zich terug. In de tiebreak keek Bertens ook tegen een achterstand aan. Kumkhum kreeg twee setpunten in de tiebreak, maar die waren niet aan haar besteed. Op het eerste setpunt voor Bertens sloeg de 26-jarige Wateringse direct toe.

In de tweede set had Bertens al snel een break voorsprong te pakken en hield deze break steeds vast. Op de service van Kumkhum, de nummer 90 van de wereld, wist Berens het eerste wedstrijdpunt te benutten.

In de achtste finales speelt Bertens tegen de Sloveense Dalila Jakupovic, de nummer 89 van de wereld. Beide speelsters speelde nog nooit tegen elkaar.

Bertens naar achtste finales op WTA-toernooi Seoul (Pro Shots / Action Images)
Bertens naar achtste finales op WTA-toernooi Seoul (Pro Shots / Action Images)

MLB: Yankees stellen Red Sox-feestje uit

De honkballers van de Boston Red Sox hebben hun divisie in de MLB, de American League East, nog niet gewonnen. De kans dat dat alsnog mislukt is bijna gelijk aan nul procent, maar ze moeten in elk geval een dagje langer wachten.

Dinsdagavond speelden de Red Sox in de Bronx tegen de New York Yankees, de concurrenten in de strijd om de divisietitel. In de zevende inning sloeg Neil Walker met twee man op de honken een homerun en dat leverde de Yankees uiteindelijk de winst op: 3-2.

Uitslagen MLB dinsdag
Baltimore Orioles - Toronto Blue Jays 4-6
New York Yankees - Boston Red Sox 3-2
Philadelphia Phillies - New York Mets 5-2
Pittsburgh Pirates - Kansas City Royals 2-1
Cleveland Indians - Chicago White Sox 5-3
Detroit Tigers - Minnesota Twins 3-5
Miami Marlins - Washington Nationals 2-4
Atlanta Braves - St.Louis Cardinals 1-8
Milwaukee Brewers - Cincinnati Reds 1-3
Texas Rangers - Tampa Bay Rays 0-4
Houston Astros - Seattle Mariners 7-0
Arizona Diamondbacks - Chicago Cubs 1-9
Oakland Athletics - Los Angeles Angels 7-9
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies 3-2
San Diego Padres - San Francisco Giants 4-5

Yankees - Red Sox (Bron: YouTube)

Netwerktest Dark Souls Switch dit weekend

Bereid je maar vast voor veel dood te gaan dit weekend, of juist veel dood en verderf te zaaien. Want 21, 22 en 23 september vinden de netwerktests plaats van Dark Souls Remastered voor Nintendo Switch.

Dit is bekendgemaakt op het Twitter-kanaal van de populaire actie-RPG. De netwerktest brengt Switch-eigenaren naar Undead Parish, waar ze toegang hebben tot de single- en multiplayercontent. De testversie is vanaf nu te vinden in de eShop. Om mee te doen aan de test heb je een abonnement op het zojuist uitgekomen Nintendo Online nodig. Deze dienst is de eerste zeven dagen gratis te proberen.

Vrijdag, zaterdag en zondag kun je de game alvast testen tussen zeven en elf uur ’s avonds. Dark Souls Remastered komt – na de nodige vertraging – in al zijn volledigheid op 19 oktober naar de Nintendo Switch.

Wilders wil verbod op islamitische uitingen

Geert Wilders heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen een verrassende uitspraak gedaan. De leider van de Partij voor de Vrijheid wil de vrijheid van ongeveer 850.000 mensen inperken met 'een verbod op islamitische uitingen'.

Wilders zegt een wetsvoorstel daartoe te hebben en het gaat daarbij niet om de extremistische Syriëstrijder-achtige mensen, maar om alles: islamitische scholen, moskeeën, boerka's en zelfs het islamitische equivalent van de Bijbel, de Koran. Zijn wet zou dat allemaal in één klap aan kunnen pakken, zo stelt Wilders.

Niet geheel verrassend kwam er de nodige kritiek op de plannen van Wilders, waarop zijn antwoord simpel was: "Het is geen haat, maar liefde. Liefde voor ons eigen land en onze vrijheid." Naast het nieuws dat Wilders graag de complete islam uit wil bannen, schijnt water ook nat te zijn.

Coe hoopt op olympische comeback veldlopen

De president van de internationale atletiekfederatie IAAF, Sebastien Coe, hoopt dat veldlopen ooit weer een comeback maakt op de Olympische Spelen. De sport staat komende maand op het programma van de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires en Coe hoopt dat het een eventuele terugkeer helpt bevorderen.

Veldlopen staat in Argentinië voor het eerst op het programma van de Jeugdspelen, maar op de Olympische Spelen was het al te bewonderen. Dat zal vermoedelijk geen enkele lezer van dit bericht - op wellicht een krasse bejaarde na - ooit meegemaakt hebben, want de laatste keer was tijdens de Spelen in Parijs in 1924.

"Het is al lange tijd onze hoop om veldlopen terug op de Spelen te zien", aldus Coe. "Dat veldlopen in Buenos Aires gehouden wordt zien we als een eerste stap richting een terugkeer op het hoofdprogramma van de Olympische Spelen. Veldlopen is de basis van het langeafstandslopen en wij zijn er van overtuigd dat het die erkenning moet krijgen."

Het Internationaal Olympisch Comité zou het IOC niet zijn als men zich niet in allerlei bochten gewrongen heeft om tot een wat apart format te komen in Buenos Aires en dat is er dan ook: de 1500 meter, 3000 meter en 2000 meter steeplechase op de baan worden afgewerkt in heats, waarna iedereen de veldloop doet. De resultaten worden dan bij elkaar opgeteld om zo één winnaar te kronen - hoewel de winnaars van de individuele onderdelen ook medailles krijgen.

Ellie Lust stopt; politiewerk niet te combineren met tv

Politiefunctionaris en televisie-persoonlijkheid Ellie Lust gaat weg bij de politie. De Amsterdamse gaat zich volledig focussen op televisiewerk.

Haar vertrek wordt bevestigd door een woordvoerder van de politie. Dat werk valt niet te combineren met politiewerkzaamheden. Ellie Lust heeft zich tijdens haar carrière bij de politie veel ingezet voor de rechten van de lhbti-gemeenschap en startte het project Roze in BlauwLust ontving veel prijzen voor haar werk en is een belangrijk persoon in de acceptatie rondom de lhbti-gemeenschap.

Lust begon haar politiecarrière in 1987 als wijkagent in de Baarsjes en de Frederik Hendrikbuurt. In 2007 begon ze als politiewoordvoerster. Vanaf toen was ze ook vaker op televisie te zien. Toen startte ze ook haar project Roze in Blauw. Het samenwerkingsverband is nog steeds een actief aanspreekpunt binnen de landelijke politie. 

De afgelopen jaren was Lust steeds vaker te zien op televisie. Dat was niet vreemd voor de politievrouw. Al veel eerder verscheen ze in programma's van AT5 en Opsporing Verzocht. Toen ze in 2016 meedeed aan Wie is de Mol? genoot ze plots van landelijke bekendheid en werd haar term 'etherdiscipline' een hit. Later kreeg ze haar eigen programma Ellie op Patrouille.

74-jarige mag 7 jaar brommen voor wurgen echtgenote

Een 74-jarige man uit Amersfoort is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. Hij heeft in maart van dit jaar zijn 75-jarige vrouw om het leven gebracht door haar te wurgen.

Weerloos
De vrouw lag weerloos in haar bed te slapen toen hij haar benaderde en vervolgens haar keel dicht drukte. De rechtbank is het met de officier van justitie en advocaat eens dat er geen sprake is van moord, maar van doodslag. De verdachte geeft aan dat er geen vooropgezet plan was om zijn vrouw te doden. In het dossier zijn ook geen aanwijzingen te vinden voor het tegendeel.

Strafmaat
De man heeft de nabestaanden onherstelbaar verlies en veel leed toegebracht, zo bleek ook uit de indrukwekkende slachtofferverklaring die de zwager van het slachtoffer op de zitting heeft voorgelezen. De leeftijd van de man is voor de rechtbank geen reden om tot een lagere straf te komen. Ook de vooruitzichten met betrekking tot zijn gezondheid zijn dat niet. Er is sprake van een ernstig feit met een grote maatschappelijke impact. Verdachte is in 2003 veroordeeld voor een poging tot doodslag op hetzelfde slachtoffer.

De rechtbank rekent dit de verdachte zwaar aan en weegt dit mee in het bepalen van de straf. Uit alle rapporten van de deskundigen blijkt dat het feit hem in verminderde mate kan worden toegerekend. Hij zou in aanzienlijke mate beperkt zijn geweest in zijn keuzevrijheid en gedragingen. De rechtbank wijkt af van de eis van de officier van justitie omdat er volgens de rechtbank in de eis onvoldoende rekening is gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man.

Tot 4 jaar celstraf in Rotterdamse ontuchtzaak

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag twee mannen (64 en 53 jaar) uit Rotterdam veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De derde verdachte (46 jaar) kreeg een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. De rechtbank acht bewezen dat de drie verdachten seks hadden met een jongen, terwijl ze wisten dat hij minderjarig was. Als volwassene mag je geen seks hebben met een minderjarige; dat is strafbaar. Ook als een minderjarige zelf op zoek is naar seks.

Gebeurtenissen
Chatgesprekken tussen de oudste verdachte en het slachtoffer hebben geleid tot een seksdate. De verdachte had in zijn woning orale en anale seks met het slachtoffer. Na deze afspraak gingen de verdachte en de jongen door met chatten. Dit leidde er toe dat het slachtoffer aansloot bij een seksafspraak die de drie verdachten hadden. In de woning van de verdachte hadden de drie volwassen mannen vèrgaande seks met de jongen. Al bij de eerste afspraak wist de man dat het slachtoffer pas veertien was. Hij wist ook dat seks met een minderjarige niet goed was, maar ging er toch mee door. Hij stelde vervolgens het slachtoffer willens en wetens bloot aan seks met hemzelf en twee andere mannen.

Enkele dagen later pleegde de tweede verdachte opnieuw ontucht met dezelfde jongen. Als huisarts moet de verdachte zeer wel in staat zijn geweest om de leeftijd van de jongen te schatten. Hij had die moeten checken en extra alert moeten zijn vanwege het grote leeftijdsverschil. Het ging om een seksafspraak.

De derde verdachte ging nog verder. Hij drogeerde het slachtoffer en misbruikte hem - samen met een medeverdachte - op grove wijze. Door de pillen was het slachtoffer tijdens de seksuele handelingen zodanig onder invloed dat hij een deel daarvan niet bewust heeft meegemaakt. Toen de jongen weg wilde, dreigde de verdachte dat er ‘nare dingen’ zouden gebeuren. Uit angst nam de jongen een derde pil en werd ziek. De medeverdachte heeft toen voor de jongen gezorgd, maar de verdachte hield zich afzijdig. Het slachtoffer is later in een drugspsychose beland. Het ging zo slecht met hem, dat hij de afspraak aan zijn moeder heeft opgebiecht. Toen is ook aangifte gedaan van de seksuele contacten met de andere mannen.
De verdachte had daarnaast een flinke hoeveelheid kinderporno in bezit

Straffen
De rechtbank heeft bij het bepalen van de straffen in het voordeel van de verdachten meegewogen dat het seksuele contact plaatsvond met instemming van het slachtoffer. Dit geldt niet voor de derde verdachte. Hij drogeerde de jongen, had samen met een andere man seks met hem en zei dat hij niet weg mocht. Hij bood ook geen hulp toen het slachtoffer er slecht aan toe was. De rechtbank realiseert zich dat de verdachten nadelige gevolgen hebben ondervonden en mogelijk zullen ondervinden van (de publiciteit rond) deze strafzaak, zowel beroepshalve als in de privésfeer. Daar staat tegenover dat de verdachten, anders dan het slachtoffer, als volwassenen de mogelijke negatieve gevolgen van hun handelen konden overzien. Dit heeft hen er niet van weerhouden om de ontucht te plegen.

Op de ernstige feiten kan naar het oordeel van de rechtbank niet anders worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenisstraf, waarvan een deel voorwaardelijk. Daarnaast moet de derde verdachte aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 2500 euro.

Downhiller Atherton eindelijk de beste op spectaculaire Red Bull Hardline

Voor de mountainbikeliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde. Naar Wales, om precies te zijn. In de heuvels van de Dyfi Valley vond daar het jaarlijkse Red Bull Hardline plaats, een spectaculaire competitie voor 's werelds beste downhillers.

De zege ging dit jaar eindelijk naar de Brit Gee Atherton, wereldkampioen in 2008 en 2014. De jongere broer van parcoursontwerper Dan Atherton probeerde het al vijf keer, maar had telkens te maken met zaken als lekke banden en valpartijen, tot hij dit keer met afstand de beste was.

Atherton had 3:06,73 minuten nodig om het behoorlijk natte en zeer uitdagende parcours af te werken, een kleine zes seconden minder dan Bernard Kerr. De derde plek was voor de jonge Charlie Hatton, die wel meer dan tien seconden toe moest geven op de ongenaakbare Atherton.

De volledige wedstrijd (Bron: YouTube)

Atherton's winnende run (Bron: YouTube)

'Krom is het nieuwe recht'

Met maar liefst 7.000 kilo courgettes wordt vanmiddag op de Dam in Amsterdam geprotesteerd tegen voedselverspilling. De courgettes die 'gewoon nog goed smaken', moeten weg omdat ze er niet mooi uit zien. Dat meldt AT5.

Kromkommer, de actiegroep, heeft de courgettes van teler Johan. Hij moest zeven ton 'imperfecte groente' in drie dagen weggooien. Onzin, vindt de actiegroep, ook kromme groenten en fruit hebben recht op een plaats in het schap.

Door de hitte van afgelopen zomer is er veel 'imperfect voedsel'. Volgens de actiegroep wordt zeker tien procent van het eten weggegooid. Dat geldt ook voor kromme pruimen en snoeptomaten met een deukje. Ook paprika's worden massaal gedumpt door imperfectie.

Voetgangers op de Dam krijgen overigens een courgette mee, dus mocht je nog boodschappen doen voor die 'zucchini pasta' die je op Instagram tegenkwam: sla je slag.

3 vrouwen mishandelen 13-jarig meisje

Dinsdagmorgen werd bij de verkeerslichten op de Antwerpseweg in Roosendaal een meisje door enkele vrouwen mishandeld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. De politiemeldkamer kreeg rond 10.15 uur een melding dat een meisje op straat werd geslagen en geschopt. Agenten konden snel daarna een vrouw aanhouden.

De 42-jarige vrouw uit Roosendaal werd voor verder onderzoek naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht. Ze heeft dinsdagmiddag een verklaring afgelegd. De vrouw mocht rond 18.45 uur het politiebureau verlaten, ze blijft verdachte in deze zaak. Met twee anderen heeft de politie reeds afspraken gemaakt om een verklaring af te leggen.

Het 13-jarige meisje uit Roosendaal heeft op het politiebureau in Roosendaal een verklaring afgelegd. Daarna is ze naar een huisarts gegaan voor behandeling van haar letsel.

Isaac en Jeanne bedacht voor One Piece World Seeker

Bandai Namco onthult een trailer voor One Piece World Seeker. De video geeft nieuwe informatie rond het verhaal en introduceert twee nieuwe personages bedacht door Oda-sensei, de bedenker van One Piece.

Eiichiro Oda – bedenker van One Piece – werd vanaf het begin betrokken bij het project en het uitwerken van het gameconcept. Hij gaf zijn zegen over het verhaal van de game en bedacht twee nieuwe originele personages, Jeanne en Isaac, waar de focus op zal liggen in dit nieuwe avontuur van de Straw Hat Crew.

Prison Island’s inwoners zijn verdeeld in twee facties. Aan de ene zijde heb je de “Pro-Navy” die het gezag en modernisatie van de Marine hebben aanvaard, aan de andere zijde heb je de “Anti-Navy” die alles traditioneel willen houden. De twee aangekondigde personages staan symbool voor beide facties.

Isaac is de gevangenisbewaker die heeft geholpen het eiland op te bouwen na de oorlog. Luffy en zijn crew wisten geen indruk op hem te maken, maar Isaac blijkt geen onbekende voor Lucci te zijn. Hij is een man van vele geheimen.

Jeanne is een “Anti-Navy” en de leider van de rebellen. Ze houdt van het eiland en zweert diens inwoners te beschermen. Ze verlangt naar vrede, gezien er al veel mensen hebben geleden onder het conflict. Hoe loopt haar ontmoeting met Luffy af en wat zal dit betekenen voor het eiland?

One Piece World Seeker verschijnt in 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en pc

De Ligt moet CL-debuut uitstellen door knieblessure

Ajax moet het woensdagavond stellen zonder Matthijs de Ligt. De aanvoerder moet de wedstrijd tegen AEK Athene missen vanwege een lichte knieblessure.

Dat meldt De Telegraaf iets na het middaguur. Onduidelijk is nog hoe lang hij uit de roulatie is, maar het lijkt niet om een periode van weken of maanden te gaan. Toch is het een flinke tegenslag voor Ajax, wat tegen de Griekse kampioen direct een slag wil slaan in de Champions League. Ook De Ligt keek enorm uit naar zijn debuut in het miljardenbal, stelde hij dinsdag tijdens een persconferentie.

"Ik heb vroeger als jonge jongen op de tribune mogen zitten bij de Champions League-wedstrijden. De sfeer is dan fantastisch”, zei de mandekker tegenover de aanwezige media. “Voor de wedstrijd al die vlaggetjes, de wedstrijd zelf en de spanning die je op de tribune had. Ik weet hoe het als supporter op de tribune voelt en hoe spannend het dan is. Dus voor mij is het mooi om morgen op dat veld te mogen staan.”

De Telegraaf schrijft dat de positie van De Ligt waarschijnlijk zal worden overgenomen door Frenkie de Jong. De middenvelder zakt dus een linie en de krant verwacht dat De Jong wordt vervangen door Carel Eiting, wat ‘een nieuwe mokerslag’ zou betekenen voor Donny van de Beek, zo klinkt het. De twintigjarige Eiting kwam dit seizoen negen keer in actie voor Ajax; vijf keer in de Eredivisie en vier keer in de voorronde van de Champions League.

eSporter 'Ninja' op cover ESPN magazine

De illustere Fortnite-streamer Ninja komt als eerste eSporter op de cover van het sporttijdschrift ESPN Magazine te staan. Het tijdschrift, dat iedere veertien dagen een nieuw deel uitbrengt, zet normaliter bekende of spraakmakende atleten op de omslag.

Kabeltelevisienetwerk ESPN houdt zich al tientallen jaren bezig met allerlei uiteenlopende sportgerelateerde onderwerpen, die op een scala van verschillende zenders in de Verenigde Staten worden uitgezonden. Het is ESPN echter niet ontgaan hoe enorm en succesvol de wereld van eSports door de jaren heen is geworden.

In de uitgave van ESPN Magazine met Tyler 'Ninja' Blevins op de voorkant is een uitgebreid profiel te lezen van Ninja, waarin zaken aan bod komen als het bijhouden van zijn reputatie door aan allerlei publieke evenementen mee te doen en ondertussen zijn core-fanbase tevreden te houden, de Twitch-abonnees. Ook zijn verdiensten zijn onderwerp van discussie, waarin Ninja onder meer hint op het feit dat hij nog een stuk meer verdient dan de 500.000 dollar per maand waar de meeste schattingen van uitgaan. 

Ook gaat Blevins in op het belang van oefenen. "Veel mensen spelen iedere dag, maar oefenen niet. Die spelen een potje en zodra ze afgaan halen ze hun schouders op en gaan verder met het volgende potje. Als je echt oefent, dan neem je iedere match serieus en zijn er geen smoesjes mogelijk: ik had dáár moeten roteren, ik had daar moeten pushen, ik had op dat moment terug moeten trekken, et cetera. Veel mensen doen dat niet".

Voorts gaat 's werelds meest succesvolle streamer nog in op de issue dat hij niet met vrouwelijke streamers samen zou willen spelen. Volgens Blevins was er in het bewuste interview van destijds sprake van een verkeerde verwoording, hoewel hij van mening blijft dat hij liever niet 'duo'd' met vrouwelijke spelers. Dat heeft volgens hem alles te maken met het feit dat hij getrouwd is (toevallig ook met een vrouwelijke streamer) en bang is dat zodra hij met andere vrouwelijke spelers samen gaat werken er binnen de kortste keren allerlei geruchten de ronde gaan doen en dat graag wil voorkomen.

De uitgave met het uitgebreide artikel over Ninja ligt vanaf 21 september in de winkel. Behalve Ninja wordt er ook aandacht besteed aan de moordpartij die plaatsvond op het Madden NFL toernooi in Florida in augustus.

Volleyballers treffen Rusland, Finland en Italië in tweede ronde op WK

Het Nederlandse volleybalteam moet in de tweede ronde van het wereldkampioenschap spelen tegen Rusland, Finland en Italië.

In de eerste ronde won Nederland vier van de vijf wedstrijden. Doordat de landen punten meenemen uit de eerste ronde staat Nederland in groep E met elf punten tweede achter Italië. De groepswinnaar plaatst zich automatische voor de finale ronde. Ook de twee beste nummers twee mogen verder op het toernooi. De wedstrijden van groep E worden gespeeld in Milaan.

Stand groep E
Italië 15 punten
Nederland 11
Rusland 10
Finland 6

Speelschema Nederland
Nederland - Rusland 21 september 17.00u
Nederland - Finland 22 september 17.00u
Nederland - Italië 23 september 17.00u

Politie onderzoekt dodelijk steekincident in Eindhoven

De politie in Eindhoven heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld dat een steekincident onderzoekt waarbij dinsdagavond een 38-jarige Eindhovenaar om het leven kwam. Een woordvoerder van de politie: "Het team tast nog volledig in het duister wat de aanleiding is voor het incident. Daarom roepen we mensen die iets gezien of gehoord hebben op zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)."

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat het slachtoffer rond 18.30 uur in zijn woning aan de Ockeghemstraat is neergestoken. Vervolgens is hij op zijn laatste krachten naar de Van Beethovenlaan gelopen waar familie woont. Agenten troffen de zwaargewonde man aan in een tuin in die straat. De Eindhovenaar werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis. Daar bezweek hij in de loop van de avond aan zijn verwondingen.

Forensisch rechercheurs zijn dinsdagavond direct gestart met sporenonderzoek, zowel op de Van Beethovenlaan als de Ockeghemstraat. Ook hebben agenten een buurtonderzoek gedaan. Daaruit is nog niet duidelijk geworden wat de toedracht van het steekincident is. Het TGO houdt daarom rekening met alle mogelijke scenario’s.

Politie onderzoekt dodelijk steekincident in Eindhoven (Foto: stockfoto politie.nl)
Politie onderzoekt dodelijk steekincident in Eindhoven (Foto: stockfoto politie.nl)

Gullit kritisch op houding Neymar en Mbappé

Paris Saint-Germain verloor dinsdag in blessuretijd van Liverpool (3-2) en Ruud Gullit vond dat Neymar en Kylian Mbappé te weinig arbeid verrichtten.

Op beIN Sports vertelde Gullit dat vooral Neymar dat gedrag in zijn ogen wel kan veranderen. "Dit deed hij niet toen hij bij Barcelona speelde, met Lionel Messi en Luis Suarez. Hij moest hard werken, dat was het plan. Ze hadden onder meer de regel om de bal na twaalf seconden terug in het bezit te hebben. Neymar maakte daar deel van uit."

Volgens Gullit kunnen beide sterspelers zich zulk gedrag niet veroorloven in een topwedstrijd tegen Liverpool. "Ik hoop dat de trainer tegen Neymar zegt dat hij mee moet werken, maar dat weten we niet. Het ergste is dat Mbappé nog een geweldige impact heeft door de 2-2 te maken. Deze houding kun je je niet permitteren op dit niveau."

PSG verloor op Anfield door een goal in blessuretijd van invaller Roberto Firmino. In de tweede speelronde, op woensdag 3 oktober, speelt de Franse kampioen een thuiswedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. De Serviërs hielden dinsdag voor eigen publiek Napoli op 0-0.

Van der Sar wil 'regelmatig doorstoten naar kwartfinale'

Edwin van der Sar ziet mogelijkheden voor Ajax om op eigen kracht de aansluiting met de Europese top terug te vinden.

De algemeen directeur vindt dat Ajax zich zo snel mogelijk weer moet kunnen meten met clubs als Real Madrid en Barcelona. "Daaronder zit een laag waar wij ons tussen moeten nestelen. We hebben de laatste jaren niet vaak genoeg overwinterd en we zouden regelmatig moeten doorstoten naar de kwartfinale. Dat is echt wel de ambitie", klinkt Van der Sar stellig in gesprek met Voetbal International. "Daarvoor moet de begroting groeien naar 150 miljoen."

Ajax wil die hogere begroting dan op eigen kracht realiseren. Voorstellen van buitenlandse investeerders die Van der Sar wel eens krijgt, kapt hij meteen af. "Je moet veel uit handen geven en we hebben een eigen filosofie die dan onder druk zal komen. Het echt grote geld waarmee je de Champions League kan winnen komt ook niet naar een kleine markt als Nederland. We blijven onderdeel van de Eredivisie, dus er zal nooit een eigenaar komen die even zevenhonderd miljoen neerlegt."

"Financieel staan we er goed voor, we hebben een grote schare fans, een wereldwijde uitstraling en een filosofie die staat als een huis", benadrukt de directeur over de huidige situatie. Ajax staat woensdagavond tegen AEK Athene en de andere twee Champions League-tegenstanders zijn Benfica en Bayern München.

Soap rondom wielrenner Van Aert lijkt uit te lopen op vechtscheiding

Maandag maakte Wout van Aert bekend zijn contract met Sniper Cycling, het bedrijf achter de Belgische wielerploeg Veranda’s Willems-Crelan, per direct eenzijdig op te zeggen. Volgens zijn advocaat Walter van Steenbrugge was een 'ernstig incident' van afgelopen weekend de oorzaak voor de breuk.

Wat dit incident precies inhield wilde Van Steenbrugge niet zeggen maar volgens Belgische media probeerde teammanager Nick Nuyens verschillende mensen binnen de ploeg te dwingen om belastende verklaringen af te leggen tegen Van Aert ten behoeve van een mogelijke rechtszaak.

Door het opzeggen van het contract met deze reden probeert Van Aert te voorkomen dat hij een afkoopsom moeten betalen om het contract te ontbinden. Het is niet waarschijnlijk dat Sniper Cylcing akkoord gaat met de breuk en een rechtszaak lijkt dan ook onafwendbaar.

De verhouding tussen Van Aert en Nuyens is al lange tijd verstoord. Van Aert is onder andere boos over de slechte communicatie binnen de ploeg en de fusie met wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij. De 23-jarige Belg rijdt vanaf het seizoen 2020 voor LottoNL-Jumbo.

Bergwijn: "Met zo'n uitslag kan je er niet van genieten"

Steven Bergwijn vond het bijzonder om een keer in Camp Nou te voetballen, maar daar had de aanvaller van PSV na afloop weinig aan.

In de aanloop naar de kraker tegen Barcelona verscheen in de media een verhaal over hoe Bergwijn tien jaar geleden Lionel Messi ontmoette. Dinsdagavond stond hij ineens tegenover hem. "Als je de wedstrijd niet hebt gezien denk je dat het een afstraffing was, maar dat was het natuurlijk niet. Die vrije trap van Lionel Messi was fantastisch binnen geschoten en zij waren bij een paar kleine dingetjes wat slimmer. Er had meer in gezeten", zei hij na afloop tegen Omroep Brabant.

Aan de 2-0 van Ousmane Dembélé ging ook een fraaie actie vooraf. "Voor jullie zijn dat soort acties misschien mooi, maar voor ons is dat natuurlijk gewoon klote. Als je iets scherper bent in de eindfase kan je misschien nog een of twee goals maken. Dit had niet zo gehoeven." Volgens Bergwijn heeft PSV ondanks de 4-0 'echt niet slecht gespeeld'. "Ik denk dat we hier motivatie uit moeten halen en gewoon verder moeten gaan."

De jonge spits was tijdens het duel niet bezig met scoren in Camp Nou, wat voor veel spelers een jongensdroom is. "Ik wilde gewoon winnen en het maakte mij niet uit wie de goals zou maken. Maar het is gewoon een leermoment voor ons. Het is natuurlijk mooi dat je hier hebt gespeeld, maar als er zo’n uitslag op het bord staat kan je er niet van genieten."

World of Warcraft: Battle for Azeroth krijgt meer content met Tides of Vengeance-patch

Ion Hazzikostas, de game director voor World of Warcraft, heeft gisteren op twitch onthuld wat spelers kunnen verwachten voor de eerste content patch van Battle for Azeroth. De patch gaat Tides of Vengeance heten en komt onder andere met twee nieuwe raids, een nieuwe warfront en meer eilanden voor de island expeditions.

Het verhaal van de war campaign wordt in Tides of Vengeance vervolgd. De alliance zint nog steeds op wraak na de brand van Teldrassil waarbij Saurfang, Tyrande en Vol'jin een grote rol gaan spelen. Nieuw zijn ook de incursions: deze zijn vergelijkbaar met de invasions van de vorige uitbreiding Legion waarbij de vijandige factie een zone op Kul'Tiras of Zandalar bezet. De world quests in deze zones worden stopgezet en vervangen door nieuwe quests, maar incursions worden ook een goede manier om alts te levelen.

Blizzard breidt het idee van heritage armor verder uit en de eerste twee "originele" rassen kunnen binnenkort een set verwachten: de dwarves voor de alliance en de blood elves voor de horde. De vereisten voor deze sets zijn niet zo hoog als bij de allied races: je hoeft slechts een character van dat ras op max level te hebben, waarna je vervolgens een korte questline krijgt waarin je deze set kan verdienen. De set van de dwarves was gisteren al te zien tijdens de presentatie:

Dwarves

Na de battle of Stormgarde komt er ook een nieuwe warfront: de battle of Darkshore. Waar bij Stormgarde de Horde begon met de contributie en de alliance met de world bosses, wordt dit voor Darkshore omgedraaid. De battle of Darkshore wordt een gevecht tussen de night elves en de forsaken, en tijdens de presentatie werd ook al een armorset getoond waarvan gespeculeerd wordt dat dit de set is die je met deze warfront kan verdienen.

Tevens krijgt de content patch twee nieuwe raids: Siege of Zuldazar en Crucible of Storms, waarvan die laatste een miniraid is vergelijkbaar met Trial of Valor in Legion. De Siege of Zuldazar is de eerste raid in World of Warcraft die exclusieve bosses heeft voor elke facties: de alliance begint bij de haven van Dazar'Alor en vechten zich een weg naar de top van de piramide naar King Rastakhan, de leider van de Zandalari. De horde aan de andere kant begint aan het noorden van de stad, dan naar de top van de piramide en vervolgens naar de docks. Daar zullen ze het opnemen tegen verschillende alliance commanders, met als hoogtepunt Jaina Proudmoore voor een spectaculair gevecht op zee.

Crucible of Storms daarintegen lijkt de langverwachte naga-raid te worden die al onthuld werd tijdens Blizzcon. Tijdens de raid ontdek je de duistere geheimen onder Stormsong Valley en heeft als eindbaas hoogstwaarschijnlijk Aszhara. Tevens komen er questlines voor beide facties, zodat je weet waarom je daar uberhaupt bent.

SiegeofZuldazar

Als laatste update voor PvE komen er twee nieuwe eilanden voor de island expeditions: Jorundall dat een Vrykul-thema heeft en Havenswood dat gethematiseerd is naar Gilneas. Er zullen ook nieuwe events en vijanden te vinden zijn op deze eilanden en spelers kunnen op nieuwe manieren interacteren met het eiland. Zo kan je een extractor opzetten die een vaste stroom Azerite oplevert. Blizzard tweakt ook hoe vijanden spawnen op de eilanden: in plaats van dat het hele eiland bedekt wordt met vijanden moeten deze nu spawnen in clusters.

Als laatste komen er een aantal grote aanpassingen aan reputation. Het is een veel gehoorde klacht van spelers dat ze geen tabards en armor kunnen gebruiken van facties waar je exalted voor moet zijn, zelfs als je dat al bent op een ander character. Het systeem wordt nu zo aangepast dat wanneer je exalted hebt op één character, je tabards, armor, toys en dergelijke ook kan gebruiken op andere characters. Tevens wordt de voortgang naar 100 exalted reputations - waarvoor je een title en een mount krijgt - straks over je hele account gevolgd in plaats van alleen je character. De reputation voor champions of Azeroth wordt straks ook over je hele account gevolgd, waardoor je snel een flink aantal item levels kan krijgen voor je heart of azeroth op een alt.

De langverwachte Kul'Tiran humans en Zandalari Trolls als allied races komen nog niet met de nieuwe patch, maar hun relatie wordt uitgediept tijdens Siege of Zuldazar. Blizzard probeerde de spelers in ieder geval al gerust te stellen wat betreft de eisen: je hoeft geen hele nieuwe reputation te grinden, exalted met de proudmoore admiralty of zandalari empire is al voldoende.

De hele developer stream is terug te kijken op het youtube-kanaal van World of Warcraft. De patch zelf moet binnenkort speelbaar zijn op de public test realm (PTR).

Automobilist wordt onwel en overlijdt

Dinsdagavond is op de Rondweg (N252) in Sluiskil een auto van de weggeraakt. De bestuurder is in het ziekenhuis overleden. De hulpdiensten kregen rond 21.30 uur een melding dat een auto van de weg was geraakt en in een sloot was beland. Politie, ambulancedienst en brandweer gingen snel ter plaatse.

De 54-jarige bestuurder uit Sluiskil werd door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdagavond overleed. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De man blijkt door een medische oorzaak te zijn overleden. Het onderzoek is afgesloten.

Auto over de kop na ruzie

Op dinsdagmiddag 14 augustus tussen 14.00 en 14.30 uur is een auto op de kop in de sloot beland op de Kanaalweg bij Laag Zuthem (tussen Zwolle en Heino). De auto raakte in een slip nadat de bestuurder en zijn passagier een handgemeen kregen in de auto.

De auto slingerde hierbij over de weg en kwam uiteindelijk op de kop in de sloot terecht. De inzittenden konden er gelukkig op tijd en zonder ernstige verwondingen uitkomen. De auto is er met behulp van een trekker van een boer uit de omgeving weer uitgehaald. In het lopende onderzoek zijn er vragen gerezen bij de politie, en daarom zijn ze nu op zoek naar getuigen die de bewuste dinsdagmiddag iets gezien hebben. 

Eigen series voor Marvel-filmhelden

Om hun aanstaande streamingdienst meer waarde (of überbaupt meerwaarde) te geven probeert Disney van al hun eigendommen de leukste krenten uit de pap te vissen. Het nieuwste idee is dat een aantal Marvel-figuren, die tot nu toe in de films te zien waren, eigen series krijgt.

Deze zet is opvallend omdat de series die tot nu toe voortkomen uit het filmuniversum van Disney-dochter Marvel voornamelijk spinoffs zijn met nieuwe personages. Alleen Phil Coulson, gespeeld door Clark Gregg, is in Agents of S.H.I.E.L.D. een personage uit de films dat verder ging op tv; andere hoofdrollen, zoals Daredevil en Luke Cage, waren voor nieuwe helden.

Volgens Variety is Disney van plan om onder andere Loki en Scarlet Witch hoofdrollen te geven in hun eigen series. De series volgen de continuïteit van de films en acteurs als Tom Hiddleston en Elizabeth Olsen zullen hun rollen hier voortzetten. Het idee is dat de series zes tot acht afleveringen tellen en geleid worden door Kevin Feige (en daarmee ook onder Marvel Studios in plaats van Disney's tv-tak ABC Studios vallen). Details zijn nog vaag; zo zijn er nog geen schrijvers bekend en Marvel noch Disney hebben officieel willen reageren op deze

Disney is al enige tijd bezig hun eigen streamingdienst op te zetten als concurrent voor Hulu, Netflix en Amazon Prime Video. Ze zullen de dienst onder meer gaan vullen met content uit het Star Wars-universum (waaronder een serie door Iron Man- en Jungle Book-regisseur Jon Favreau), een nieuwe serie uit de hoek van High School Musical en een live-action versie van Lady and the Tramp. Bovendien zullen titels als Dumbo en Captain Marvel eerder op de streamingdienst te zien zijn dan nu het geval is bij andere titels op concurrerende streamingdiensten.

Marvel-concurrent DC Comics opende afgelopen weekend de deuren van hun eigen streamingdienst DC Universe. Amerikaanse DC-fans kunnen daar onbeperkt genieten van klassieke Superman- en Batman-films, oude en nieuw geproduceerde animatieseries en de nieuwe tv-serie Titans, die vanaf volgende maand te zien is. Ook andere nieuwe series, gebaseerd op personages uit DC comics, zullen daar te zien zijn. De dienst is in eerste instantie niet buiten de VS te zien en die verwachting geldt ook voor de Disney-streamingdienst wanneer deze in 2019 start. Nederlandse Netflix-leden kunnen daarom voorlopig nog een aantal Marvel-titels blijven kijken. Sowieso zijn de Marvel-series op Netflix, zoals Daredevil en The Punisher, in opdracht van Netflix geproduceerd en is er nog niet de verwachting dat die zullen verdwijnen.

 

Vervoer gevaarlijke stoffen nagenoeg gelijk gebleven

In 2017 is het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg met 8 procent gegroeid ten opzichte van 2016. Over het spoor zijn juist 13 procent minder gevaarlijke stoffen vervoerd. Het totale gevaarlijke-stoffenvervoer is in 2017 nagenoeg gelijkt gebleven. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

In 2017 is 240 miljoen ton aan gevaarlijke stoffen in Nederland vervoerd over binnenwater, via een pijpleiding, over de weg en over het spoor. De meeste gevaarlijke stoffen worden via pijpleiding (52 procent) en de binnenwateren (40 procent) vervoerd. Dit vervoer is in 2017 vrijwel net zo omvangrijk als in 2016.

Het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg is met 8 procent toegenomen. Dit betrof vooral vloeibare geraffineerde aardolieproducten zoals benzine. Het transport van gevaarlijke stoffen over het spoor daalde met 13 procent, vooral door de daling van het vervoer van chemische producten.

Wijzigingen Black Ops 4 Blackout naar aanleiding van bèta

Ontwikkelaar Treyarch heeft een lijst aan feedback gepresenteerd die is binnengekomen naar aanleiding van de bèta afgelopen weekend en daarbij aangestipt welke pijnpunten aangepakt gaan worden. Vanaf zaterdag tot maandagavond kon iedereen op alle platforms de bèta van Black Ops 4 uitproberen, de battle royale-versie van Call of Duty: Black Ops 4.

Blackout is de eerste écht schaamteloos gekopieerde battle royale-game van een AAA-studio die vol de aanval inzet tegen de twee koplopers op dat gebied, Fortnite en PUBG. In Blackout word je samen met 99 andere spelers in een vliegtuig gezet dat langzaam in een willekeurige lijn over een groot eiland vliegt waar je op eigen initiatief uitspringt om een mooie landingsplek te bemachtigen. Eenmaal op de grond begint de race naar de beste loot en volgt er een grote slachtpartij. Queuen kan alleen, in duo's of met zijn vieren. 

De grootste klacht over de bèta had betrekking op de armor die spelers kunnen oppakken. Armor is er in drie varianten, lvl 1, 2 en 3. Met level 2 en 3 armor was je eigenlijk dermate overpowered dat spelers zonder armor geen schijn van kans tegen je hadden in een eerlijk 1v1-gevecht. Treyarch pakt dit aan door op launch de vindbaarheid van lvl 3 armor met 75% te reduceren. Ook zal lvl 3 armor sneller kapotgaan én meer schade doorlaten aan de drager. Dat houdt dus in dat er meer van spelers' health verloren gaat wanneer ze armor dragen. Ook is het de bedoeling dat er uiteindelijk balkjes komen om aan te geven hoeveel en wat voor armor er wordt gedragen voor teamgenoten en vijanden.

Ook inventory management was een hot issue, zo was er geen proximity pickup zoals dat in soortgelijke games wel aanwezig is. Met proximity pickup hoef je niet exact naar een item dat op de grond ligt te kijken voor je het op kunt pakken, maar verschijnt het in beeld zodra je in de buurt bent. Treyarch heeft aangegeven hier verbetering in aan te willen brengen.

Verder wordt er nog gewerkt aan een betere manier om snel attachments op wapens te zetten of te verwijderen, en zal het geluid van vijandelijke voetstappen iets gereduceerd worden. Er zat een bug in de bèta waardoor het soms heel eenvoudig was om vijanden van tientallen meters ver al aan te horen komen. Voor een volledig overzicht van alle veranderingen naar aanleiding van de feedback uit de bèta kun je de uitgebreide Reddit-post van Treyarch hier teruglezen.

Er wordt geen geheim van gemaakt dat het battle royale-virus ook bij AAA-studios is binnengedrongen. Van Battlefield V weten we bijvoorbeeld dat het met Firestorm ook een dergelijk modus biedt, zij het met een Battlefield-sausje. Maar ook Dead Island- en Dying Light-ontwikkelaar Techland bracht vorige week nogal onverwachts een battle royale-achtige survival spin-off naar Steams Early Access, genaamd Dying Light: Bad Bood.

Call of Duty: Black Ops 4, en daarmee de -nu al populaire- BR-mode Blackout, komt op 12 oktober uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

13-jarige mishandeld door 4 scooterrijders

Een 13-jarige jongen is dinsdagavond rond 20.40 uur mishandeld door vier personen op de Rijksstraatweg in Haarlem. Dit gebeurde ter hoogte van de ijssalon bij het Soendaplein.

De jongen had eerder op de Orionweg ter hoogte van het Zaanenpark iets geroepen / een opmerking gemaakt. Dit was voor vier jongens op twee scooters aanleiding het slachtoffer te achtervolgen en ter hoogte van de IJssalon klem te rijden. Daar ontstond een woordenwisseling.

Uiteindelijk kreeg de jongen een flinke kopstoot van een van de jongens. Het slachtoffer wist zich los te worstelen en in een nabij gelegen café de politie te bellen. De jongen had door de mishandeling letsel in het gezicht opgelopen. De politie zoekt getuigen van de mishandeling. Mensen die iets gezien hebben wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Kat Grijs na jarenlange vermissing teruggevonden

Grijs werd jarenlang vermist maar vorige week kreeg de eigenaar van de kat alsnog een verlossend telefoontje, staat op de website van AT5. De Dierenambulance vertelde dat iemand Grijs had gevonden bij de McDonalds in Amsterdam Zuidoost.

De kat zou midden in de nacht zomaar uit een auto zijn gezet. Degene die Grijs aantrof, heeft daarop de Dierenambulance gebeld.

Het dier bleek gechipt te zijn, maar de gegevens waren niet meer actueel. De eigenaar van Grijs was namelijk in de tussentijd verhuisd.

'Een mooi einde'
Na enig speurwerk is het baasje toch getraceerd. "Zoals veel katten is Grijs een opportunist; op elke hoek van de straat een ander restaurant om te eten, en om vervolgens niet meer thuis te komen", stelt de Dierenambulance op Facebook.

Gelukkig is Grijs nu wel weer herenigd met het oorspronkelijke baasje. "Een verhaal met een mooi einde!", aldus de Dierenambulance. 

PlayStation Classic komt met twintig klassieke games

Sony komt met een mini-versie van de originele PlayStation. De PlayStation Classic komt met twintig klassieke games om weer eens nostalgisch aan de slag te gaan. Het apparaat lanceert op 3 december.

De eerste titels die zijn aangekondigd zijn: Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms. De rest wordt op een later moment bekendgemaakt. PlayStation Classic komt met een HDMI-kabel en twee controllers om de games ook in multiplayer te kunnen spelen.

De adviesprijs is 99,99 euro.

Vanaf vrijdag onstuimig weer

Het warme nazomerweer maakt vrijdag plaats voor onvervalst herfstweer. Er steekt een stevige (zuid)westelijke wind op. Op de Wadden kan het stormachtig waaien en volgens sommige computerberekeningen komt het zelfs tot storm. Het is voor het eerst tijdens deze meteorologische herfst dat er kans is op storm. Zaterdag neemt de wind af, maar zondag komt er opnieuw veel wind te staan. Storm is ook dan een optie.

Vanaf vrijdag weten lagedrukgebieden vanaf de oceaan ons te bereiken. Hierdoor wordt de nazomerse warmte oostwaarts verdreven en komen we in frissere lucht terecht. De middagtemperaturen komen vanaf vrijdag uit op 16-18 graden. Bovendien wordt het wisselvallig met meer bewolking, regen en soms veel wind.

Vrijdag de eerste herfststorm?
Vrijdag trekt in de nacht en ochtend een regenzone van west naar oost over het land. Voor de regen uit wordt het nog 17-20 graden. In de middag is het afgekoeld naar slechts 16 graden en is kans op felle buien met een klap onweer.

De wind piekt waarschijnlijk in de ochtend en is dan aan zee en op de Wadden stormachtig (8 Bft.). Tijdens de ochtend draait de wind van zuidwest naar west. Sommige weermodellen berekenen zelfs tijdelijk windkracht 9. Wanneer het tot een uurgemiddelde 9 Bft. komt, is de eerste herfststorm van het jaar een feit. Of het zover komt is nu nog niet duidelijk.

Zondag een briesje of zware storm?
Zaterdag start met een aantal buien en een stevige westenwind. Later op de dag wordt het rustiger en komt er meer ruimte voor de zon. Zondag zwelt de wind mogelijk weer aan, maar hoe hard het precies gaat waaien is nu nog onzeker. De computerberekeningen lopen sterk uiteen van slechts een matige wind tot een zware storm.

Raphael vecht mee in SoulCalibur VI

Bandai Namco heeft een nieuwe naam toegevoegd aan de verzameling vechters in SoulCalibur VI. Raphael Sorel pakt zijn trouwe degen Flambert weer op.

De Fransman Raphael, niet te verwarren met de gelijknamige sai-zwaaiende ninja turtle, maakte zijn debuut in SoulCalibur 2 en heeft sindsdien een rol in elke grote game uit de serie. Door de periode waarin het aankomende deel geplaatst wordt, heeft hij qua uiterlijk veel weg van hoe hij er bij zijn debuut uit zag. In latere games heeft hij door de invloed van Soul Edge een meer vampierachtige uitstraling.

SoulCalibur VI verschijnt op 19 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk de introductievideo van Raphael hieronder.

Verkrachtende asielzoeker krijgt lichtere straf om uitzetting te voorkomen

De 38-jarige Afghaanse asielzoeker Zaman S. heeft 20 maanden gevangenisstraf gekregen voor het verkrachten van een 18-jarige licht verstandelijk beperkte vrouw. De officier van justitie had 24 maanden celstraf geëist, maar de rechter ging voor een lagere straf om uitzetting te voorkomen.

De vrouw wilde in 2016 een tas kopen, maar moest even wachten omdat het druk was. Nadat iedereen vertrokken was vroeg S. haar om even mee te lopen, waarna ze in een mini-magazijn verkracht werd. "Ik kon geen kant meer op, hij heeft me erin geluisd", aldus het slachtoffer.

S. zelf liet na zijn arrestatie weten dat de seks vrijwillig was: "Er waren misschien communicatieproblemen, maar ze gaf geen tegengas", aldus de man over zijn slachtoffer, die zelf vertelde compleet verstijfd te zijn geweest toen hij haar aanraakte. "Ik walg van hem."

De rechter oordeelde dat 24 maanden weliswaar 'de ondergrens' was voor een vaginale of orale verkrachting, waar allebei sprake van was in dit geval, maar liet ook weten dat het 'niet de bedoeling is om een dusdanige straf op te leggen die verregaande vreemdelinggerechtelijke consequenties heeft.'

Uitzetting mocht dus geen gevolg zijn van de gevangenisstraf, die daardoor een paar maanden korter werd dan geëist. "Hier is geen recht gedaan, dit soort mensen moet je gelijk het land uitgooien", aldus de vader van het slachtoffer.

Ook de advocaat van het slachtoffer, Richard Korver, is boos. Volgens hem moet het wel of niet verliezen van een verblijfsvergunning geen overweging zijn in het geval van zo'n ernstig misdrijf. "Deze man staat straks weer gewoon op straat, onbehandeld en te kort gestraft."

Twee verdachten aangehouden om steekincident Zwolle

In het onderzoek naar het steekincident op de Van Galenstraat hebben agenten dinsdagmiddag 18 september twee inwoners van Dalfsen aangehouden. Een 21-jarige vrouw uit Dalfsen wordt er van verdacht dat zij een valse verklaring heeft afgelegd om de aanhouding van de vermoedelijke dader, een 24-jarige plaatsgenoot, te voorkomen. Deze 24-jarige Dalfsenaar is dinsdag aangehouden op verdenking van poging doodslag. Een 17-jarige jongen die maandag is aangehouden lijkt onschuldig te zijn.

Zondagmiddag raakte een 35-jarige inwoner zwaargewond tijdens het steekincident. Op basis van het onderzoek hielden agenten in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige jongen aan. Hij werd ingesloten voor onderzoek. Uit het onderzoek kwam de identiteit van de twee verdachten uit Dalfsen naar voren. Zij zijn aangehouden. De Officier van Justitie heeft dinsdagmorgen besloten dat de 17-jarige jongen kon worden heengezonden.

Noord- en Zuid-Korea willen Olympische Spelen samen organiseren

De ontmoeting tussen de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en zijn Noord-Koreaanse collega Kim Jong-un heeft voor een opmerkelijke belofte gezorgd: de twee landen willen proberen om gezamenlijk de Olympische Zomerspelen van 2032 binnen te halen.

Meer details werden overigens nog niet gegeven over het plan, dus om welke steden het bijvoorbeeld zou gaan is nog niet duidelijk. Het Internationaal Olympisch Comité maakt de kandidaten doorgaans zeven jaar voor de Spelen officieel bekend, waardoor de landen nu nog een jaar of zeven hebben om de boel verder uit te werken.

Het zou de tweede keer zijn dat de Zomerspelen in Korea gehouden worden, na Seoul 1988. Pyeongchang was dit jaar de gaststad van de Winterspelen. Duitsland heeft al eens laten weten met meerdere steden een gooi te willen doen naar 2032, terwijl ook India en het Australische Brisbane interesse getoond hebben. Indonesië liet onlangs na de Asian Games in het land weten zich ook in de strijd te gaan mengen.

ANWB: Begroting lost files niet op

Uit ANWB-cijfers blijkt dat de filezwaarte in de eerste helft van dit jaar met 20% is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tot en met 2022 kan de extra reistijd met 28 procent toenemen, voorspelde het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid vorig jaar al.

In de Troonrede noemde de koning de 2 miljard euro extra die het kabinet uittrekt voor een inhaalslag in infrastructuur, bovenop de 6,2 miljard euro in het Infrastructuurfonds. Dit voorjaar is een half miljard euro extra beschikbaar gekomen, en komend jaar is dat 1 miljard euro extra. Het extra geld wordt via een vaste verdeelsleutel verdeeld over wegen, spoor en waterwegen. Het valt de ANWB op dat het extra geld een jaar langer op de plank liggen blijft: 300 miljoen euro wordt doorgeschoven naar 2020 en 400 miljoen euro naar 2021. Vanwege de groeiende files roept de ANWB de bewindspersonen van I&W op om het beschikbare extra geld voortvarend in te zetten.

Na deze kabinetsperiode (vanaf 2021) is er jaarlijks 100 miljoen euro extra beschikbaar voor infrastructuur. De ANWB blijft benadrukken dat er fors meer geld nodig is, anders gaan we de wedstrijd niet winnen. Extra geld is niet alleen nodig voor een robuuste infrastructuur, maar ook om de huidige infrastructuur te onderhouden en veiliger te maken.

Samen werken aan verkeersveiligheid
Verbetering van de verkeersveiligheid is dringend gewenst. Vorig jaar omarmde het kabinet in het regeerakkoord het manifest “Verkeersveiligheid: een nationale prioriteit”, waarmee de Verkeersveiligheidscoalitie een breed pakket aan maatregelen presenteerde om gezamenlijk de verkeersveiligheid te verbeteren. Eind dit jaar presenteert minister Van Nieuwenhuizen het Strategisch Plan Verkeersveiligheid voor de periode 2018-2030. Aan dat plan werken Rijk, provincies, gemeenten en de Verkeersveiligheidscoalitie samen. De ANWB vindt het belangrijk dat de betrokken overheden de komende jaren voldoende capaciteit en middelen beschikbaar stellen voor de uitvoering van dit plan. De onlangs gestarte landelijke campagne MONO, gericht op afleiding in het verkeer, is een geslaagd voorbeeld van publiek-private samenwerking.

Klimaatakkoord: zorgeloze mobiliteit voor iedereen
Het kabinet wil eind dit jaar tot een definitief Klimaatakkoord komen, waarvan de hoofdlijnen in juli al zijn gepresenteerd. Een deel van de voorstellen gaat over mobiliteit, waaraan de ANWB actief heeft bijgedragen. Het beeld van zorgeloze mobiliteit, voor alles en iedereen in 2050, met daarbij de uitgangspunten dat mobiliteit schoon, betaalbaar, veilig, comfortabel, makkelijk én gezond moet zijn, steunt de ANWB volledig.

Dit vraagt een integrale benadering, waarbij alle vervoermiddelen en de infrastructuur optimaal worden benut. Niet het vervoermiddel maar de reiziger moet centraal staan. En er niet alleen naar de Randstad worden gekeken, maar ook naar niet-stedelijke gebieden, waar andere oplossingen noodzakelijk zijn om mobiliteit nu en in de toekomst te garanderen. Het gaat daarbij niet alleen om automobiliteit, maar ook om het ontsluiten en verbeteren van andere vervoermiddelen, zoals trein en fiets.

De ANWB vindt de elektrische auto heel belangrijk in de overgang naar nul emissie mobiliteit. Maar elektrisch rijden komt in de consumentenmarkt nog nauwelijks van de grond. Later dit jaar geeft de ANWB hier inzicht in met de Elektrisch Rijden Monitor. De ANWB zet zich in voor maatregelen, die er aan bijdragen dat elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar en bereikbaar is. Momenteel worden er groeiscenario’s voor de elektrische auto doorgerekend, waarna het kabinet een besluit neemt. Autobelastingmaatregelen zullen uiteindelijk in de Autobrief 2021-2025 belanden, waarmee komend jaar wordt gestart.

Het kabinet presenteert al wel een fiscale regeling voor de leasefiets, die in 2020 ingaat. Net als voor de leaseauto gaat voor het privégebruik van de leasefiets een vaste bijtelling gelden. Dat wordt een bijtelling van zeven procent van de waarde van de fiets. De ANWB heeft samen met andere organisaties gepleit voor deze regeling en is hier blij mee. Een groter gebruik van de (elektrische) fiets in het woon-werkverkeer draagt namelijk bij aan vermindering van files en de CO2-uitstoot.

Rechtspraak blij met aandacht voor rechtspraak die mensen verder helpt

De Rechtspraak is blij met de aandacht van het kabinet voor maatschappelijke effectieve rechtspraak, waarbij het recht wordt ingezet om alledaagse problemen van mensen echt op te lossen. In de vandaag gepresenteerde Prinsjesdagstukken zegt het kabinet samen met de Rechtspraak te willen werken aan nieuwe vormen van rechtspraak die dit mogelijk maken.

De Rechtspraak experimenteert al langer met rechtspraak die niet gericht is op louter een juridische knoop doorhakken. Onder de noemer maatschappelijk effectieve rechtspraak zijn door het hele land ideeën bedacht die ervoor zorgen dat het werk van de rechter zoveel mogelijk effect heeft. Hiermee wordt op dit moment ervaring op gedaan. Hiervoor is ook nieuwe wetgeving nodig en het kabinet geeft aan deze in 2019 aan het parlement voor te leggen. Initiatieven die succesvol blijken te zijn kunnen landelijk worden ingevoerd zodra het kabinet daar geld voor beschikbaar stelt.

Mediation
De Rechtspraak is ook gelukkig met het voornemen van het kabinet om mediation in strafrecht verder uit te breiden. Bij een mediationtraject gaan slachtoffers en verdachten onder begeleiding van een mediator met elkaar in gesprek om zo tot afspraken te komen. Het kabinet trekt hiervoor de komende periode 1 miljoen euro per jaar uit.

Nederland in Europese top 5 online winkelen

Online winkelen is sterk in opkomst in de Europese Unie. In de EU kocht 57 procent van de mensen producten of diensten via internet in 2017. In Nederland winkelde dat jaar 79 procent van de mensen van 16 tot 75 jaar online.Nederland zit daarmee in de top 5 van EU-landen. Dit meldt het CBS naar aanleiding van vragen van omroep WNL, op basis van onderzoek naar ICT-gebruik van burgers en bedrijven in de EU.

In de hele Europese Unie is online winkelen sterk toegenomen. In 2007 kocht 30 procent van de mensen online goederen en/of diensten. In 2017 was dit percentage bijna verdubbeld tot 57 procent. Zowel in Nederland als in de ons omringende landen heeft het online winkelen een hoge vlucht genomen. Vandaag de dag is in het Verenigd Koninkrijk online aankopen het meest gebruikelijk; in 2017 winkelde 82 procent van de bevolking daar online. Van de Duitsers kocht dat jaar 75 procent goederen of diensten via internet. In België winkelen aanzienlijk minder mensen online, 60 procent.

Sterke stijging van online aankoop van kleding of sportartikelen
De meest populaire productgroep die in de EU online gekocht wordt is kleding of sportartikelen. Meer dan de helft van de Nederlanders kocht dit soort producten via internet. Het percentage Nederlanders dat kleding of sportartikelen via websites bestelde verdrievoudigde van 19 procent in 2007 naar 57 procent in 2017. Alleen in het Verenigd Koninkrijk kocht een nog groter deel van de bevolking kleding of sportspullen online (61 procent).

Nederland koploper online levensmiddelen kopen
Levensmiddelen werden tot 2006 nauwelijks online gekocht door consumenten, daarna steeg de online verkoop enkele jaren gestaag. Vanaf 2013 neemt het aantal mensen dat online levensmiddelen koopt sterk toe. In 2017 was het aandeel Nederlanders dat online levensmiddelen kocht met 29 procent het hoogste in de Europese Unie (gemiddeld 14 procent). In 2017 was dit percentage voor het eerst hoger dan in het Verenigd Koninkrijk, dat tot dat jaar hiermee voorop liep.

Te late bezorging meest voorkomende probleem
De bezorging van online bestelde producten verloopt niet altijd vlekkeloos. Te late levering wordt hierbij het vaakst als probleem genoemd. Van de Nederlandse consumenten kreeg 24 procent te maken met te late levering van het bestelde product. Dit percentage is de laatste jaren stabiel.

In de EU als geheel zegt 17 procent van de consumenten dat producten soms te laat worden bezorgd.

FOK! Wat een weer: opnieuw veel zon

Welkom!  

Het was gisteren weer een dag om door een ringetje te halen. De zon scheen volop en het werd behoorlijk warm Langs de kust een graad of 23, maar in het zuiden tipte men net aan de tropische 30 graden. Wel stond er behoorlijk wat wind uit het zuidwesten. In de nacht koelde het af naar zo'n 14 graden.

Vandaag verandert er niet veel. Er is vrij veel zon en het blijft droog. Misschien dat er wel wat wolkenvelden aan het zwerk verschijnen. De maxima komen iets lager uit en liggen tussen de 21 en 27 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Donderdag is een vergelijkbare dag. Vrijdag passeert er een koufront met regen en koelt het fors af. 

Fijne dag

Zonkracht  

Nederland

Mooi weer (Foto: Stephan5)
Een tijdje geleden zag ik een fraaie overgang van zon naar bewolking. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Willen jullie meer of minder Europa?

Ondanks de groeiende ontevredenheid onder de burgers van de aangesloten landen in de Europese Unie blijft de leiding uitermate positief over de "ever growing union". Ondanks alle problemen, veroorzaakt door diezelfde Unie, vraagt de politieke elite om méér Europa. Ondanks de Brexit, ondanks de overwinning van eurosceptische partijen, blijft de top onwrikbaar in hun positie. Hoelang nog?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.