Bergwijn: "Met zo'n uitslag kan je er niet van genieten"

Steven Bergwijn vond het bijzonder om een keer in Camp Nou te voetballen, maar daar had de aanvaller van PSV na afloop weinig aan.

In de aanloop naar de kraker tegen Barcelona verscheen in de media een verhaal over hoe Bergwijn tien jaar geleden Lionel Messi ontmoette. Dinsdagavond stond hij ineens tegenover hem. "Als je de wedstrijd niet hebt gezien denk je dat het een afstraffing was, maar dat was het natuurlijk niet. Die vrije trap van Lionel Messi was fantastisch binnen geschoten en zij waren bij een paar kleine dingetjes wat slimmer. Er had meer in gezeten", zei hij na afloop tegen Omroep Brabant.

Aan de 2-0 van Ousmane Dembélé ging ook een fraaie actie vooraf. "Voor jullie zijn dat soort acties misschien mooi, maar voor ons is dat natuurlijk gewoon klote. Als je iets scherper bent in de eindfase kan je misschien nog een of twee goals maken. Dit had niet zo gehoeven." Volgens Bergwijn heeft PSV ondanks de 4-0 'echt niet slecht gespeeld'. "Ik denk dat we hier motivatie uit moeten halen en gewoon verder moeten gaan."

De jonge spits was tijdens het duel niet bezig met scoren in Camp Nou, wat voor veel spelers een jongensdroom is. "Ik wilde gewoon winnen en het maakte mij niet uit wie de goals zou maken. Maar het is gewoon een leermoment voor ons. Het is natuurlijk mooi dat je hier hebt gespeeld, maar als er zo’n uitslag op het bord staat kan je er niet van genieten."