Eigen series voor Marvel-filmhelden

Om hun aanstaande streamingdienst meer waarde (of überbaupt meerwaarde) te geven probeert Disney van al hun eigendommen de leukste krenten uit de pap te vissen. Het nieuwste idee is dat een aantal Marvel-figuren, die tot nu toe in de films te zien waren, eigen series krijgt.

Deze zet is opvallend omdat de series die tot nu toe voortkomen uit het filmuniversum van Disney-dochter Marvel voornamelijk spinoffs zijn met nieuwe personages. Alleen Phil Coulson, gespeeld door Clark Gregg, is in Agents of S.H.I.E.L.D. een personage uit de films dat verder ging op tv; andere hoofdrollen, zoals Daredevil en Luke Cage, waren voor nieuwe helden.

Volgens Variety is Disney van plan om onder andere Loki en Scarlet Witch hoofdrollen te geven in hun eigen series. De series volgen de continuïteit van de films en acteurs als Tom Hiddleston en Elizabeth Olsen zullen hun rollen hier voortzetten. Het idee is dat de series zes tot acht afleveringen tellen en geleid worden door Kevin Feige (en daarmee ook onder Marvel Studios in plaats van Disney's tv-tak ABC Studios vallen). Details zijn nog vaag; zo zijn er nog geen schrijvers bekend en Marvel noch Disney hebben officieel willen reageren op deze

Disney is al enige tijd bezig hun eigen streamingdienst op te zetten als concurrent voor Hulu, Netflix en Amazon Prime Video. Ze zullen de dienst onder meer gaan vullen met content uit het Star Wars-universum (waaronder een serie door Iron Man- en Jungle Book-regisseur Jon Favreau), een nieuwe serie uit de hoek van High School Musical en een live-action versie van Lady and the Tramp. Bovendien zullen titels als Dumbo en Captain Marvel eerder op de streamingdienst te zien zijn dan nu het geval is bij andere titels op concurrerende streamingdiensten.

Marvel-concurrent DC Comics opende afgelopen weekend de deuren van hun eigen streamingdienst DC Universe. Amerikaanse DC-fans kunnen daar onbeperkt genieten van klassieke Superman- en Batman-films, oude en nieuw geproduceerde animatieseries en de nieuwe tv-serie Titans, die vanaf volgende maand te zien is. Ook andere nieuwe series, gebaseerd op personages uit DC comics, zullen daar te zien zijn. De dienst is in eerste instantie niet buiten de VS te zien en die verwachting geldt ook voor de Disney-streamingdienst wanneer deze in 2019 start. Nederlandse Netflix-leden kunnen daarom voorlopig nog een aantal Marvel-titels blijven kijken. Sowieso zijn de Marvel-series op Netflix, zoals Daredevil en The Punisher, in opdracht van Netflix geproduceerd en is er nog niet de verwachting dat die zullen verdwijnen.