eSporter 'Ninja' op cover ESPN magazine

De illustere Fortnite-streamer Ninja komt als eerste eSporter op de cover van het sporttijdschrift ESPN Magazine te staan. Het tijdschrift, dat iedere veertien dagen een nieuw deel uitbrengt, zet normaliter bekende of spraakmakende atleten op de omslag.

Kabeltelevisienetwerk ESPN houdt zich al tientallen jaren bezig met allerlei uiteenlopende sportgerelateerde onderwerpen, die op een scala van verschillende zenders in de Verenigde Staten worden uitgezonden. Het is ESPN echter niet ontgaan hoe enorm en succesvol de wereld van eSports door de jaren heen is geworden.

In de uitgave van ESPN Magazine met Tyler 'Ninja' Blevins op de voorkant is een uitgebreid profiel te lezen van Ninja, waarin zaken aan bod komen als het bijhouden van zijn reputatie door aan allerlei publieke evenementen mee te doen en ondertussen zijn core-fanbase tevreden te houden, de Twitch-abonnees. Ook zijn verdiensten zijn onderwerp van discussie, waarin Ninja onder meer hint op het feit dat hij nog een stuk meer verdient dan de 500.000 dollar per maand waar de meeste schattingen van uitgaan. 

Ook gaat Blevins in op het belang van oefenen. "Veel mensen spelen iedere dag, maar oefenen niet. Die spelen een potje en zodra ze afgaan halen ze hun schouders op en gaan verder met het volgende potje. Als je echt oefent, dan neem je iedere match serieus en zijn er geen smoesjes mogelijk: ik had dáár moeten roteren, ik had daar moeten pushen, ik had op dat moment terug moeten trekken, et cetera. Veel mensen doen dat niet".

Voorts gaat 's werelds meest succesvolle streamer nog in op de issue dat hij niet met vrouwelijke streamers samen zou willen spelen. Volgens Blevins was er in het bewuste interview van destijds sprake van een verkeerde verwoording, hoewel hij van mening blijft dat hij liever niet 'duo'd' met vrouwelijke spelers. Dat heeft volgens hem alles te maken met het feit dat hij getrouwd is (toevallig ook met een vrouwelijke streamer) en bang is dat zodra hij met andere vrouwelijke spelers samen gaat werken er binnen de kortste keren allerlei geruchten de ronde gaan doen en dat graag wil voorkomen.

De uitgave met het uitgebreide artikel over Ninja ligt vanaf 21 september in de winkel. Behalve Ninja wordt er ook aandacht besteed aan de moordpartij die plaatsvond op het Madden NFL toernooi in Florida in augustus.