World of Warcraft: Battle for Azeroth krijgt meer content met Tides of Vengeance-patch

Ion Hazzikostas, de game director voor World of Warcraft, heeft gisteren op twitch onthuld wat spelers kunnen verwachten voor de eerste content patch van Battle for Azeroth. De patch gaat Tides of Vengeance heten en komt onder andere met twee nieuwe raids, een nieuwe warfront en meer eilanden voor de island expeditions.

Het verhaal van de war campaign wordt in Tides of Vengeance vervolgd. De alliance zint nog steeds op wraak na de brand van Teldrassil waarbij Saurfang, Tyrande en Vol'jin een grote rol gaan spelen. Nieuw zijn ook de incursions: deze zijn vergelijkbaar met de invasions van de vorige uitbreiding Legion waarbij de vijandige factie een zone op Kul'Tiras of Zandalar bezet. De world quests in deze zones worden stopgezet en vervangen door nieuwe quests, maar incursions worden ook een goede manier om alts te levelen.

Blizzard breidt het idee van heritage armor verder uit en de eerste twee "originele" rassen kunnen binnenkort een set verwachten: de dwarves voor de alliance en de blood elves voor de horde. De vereisten voor deze sets zijn niet zo hoog als bij de allied races: je hoeft slechts een character van dat ras op max level te hebben, waarna je vervolgens een korte questline krijgt waarin je deze set kan verdienen. De set van de dwarves was gisteren al te zien tijdens de presentatie:

Dwarves

Na de battle of Stormgarde komt er ook een nieuwe warfront: de battle of Darkshore. Waar bij Stormgarde de Horde begon met de contributie en de alliance met de world bosses, wordt dit voor Darkshore omgedraaid. De battle of Darkshore wordt een gevecht tussen de night elves en de forsaken, en tijdens de presentatie werd ook al een armorset getoond waarvan gespeculeerd wordt dat dit de set is die je met deze warfront kan verdienen.

Tevens krijgt de content patch twee nieuwe raids: Siege of Zuldazar en Crucible of Storms, waarvan die laatste een miniraid is vergelijkbaar met Trial of Valor in Legion. De Siege of Zuldazar is de eerste raid in World of Warcraft die exclusieve bosses heeft voor elke facties: de alliance begint bij de haven van Dazar'Alor en vechten zich een weg naar de top van de piramide naar King Rastakhan, de leider van de Zandalari. De horde aan de andere kant begint aan het noorden van de stad, dan naar de top van de piramide en vervolgens naar de docks. Daar zullen ze het opnemen tegen verschillende alliance commanders, met als hoogtepunt Jaina Proudmoore voor een spectaculair gevecht op zee.

Crucible of Storms daarintegen lijkt de langverwachte naga-raid te worden die al onthuld werd tijdens Blizzcon. Tijdens de raid ontdek je de duistere geheimen onder Stormsong Valley en heeft als eindbaas hoogstwaarschijnlijk Aszhara. Tevens komen er questlines voor beide facties, zodat je weet waarom je daar uberhaupt bent.

SiegeofZuldazar

Als laatste update voor PvE komen er twee nieuwe eilanden voor de island expeditions: Jorundall dat een Vrykul-thema heeft en Havenswood dat gethematiseerd is naar Gilneas. Er zullen ook nieuwe events en vijanden te vinden zijn op deze eilanden en spelers kunnen op nieuwe manieren interacteren met het eiland. Zo kan je een extractor opzetten die een vaste stroom Azerite oplevert. Blizzard tweakt ook hoe vijanden spawnen op de eilanden: in plaats van dat het hele eiland bedekt wordt met vijanden moeten deze nu spawnen in clusters.

Als laatste komen er een aantal grote aanpassingen aan reputation. Het is een veel gehoorde klacht van spelers dat ze geen tabards en armor kunnen gebruiken van facties waar je exalted voor moet zijn, zelfs als je dat al bent op een ander character. Het systeem wordt nu zo aangepast dat wanneer je exalted hebt op één character, je tabards, armor, toys en dergelijke ook kan gebruiken op andere characters. Tevens wordt de voortgang naar 100 exalted reputations - waarvoor je een title en een mount krijgt - straks over je hele account gevolgd in plaats van alleen je character. De reputation voor champions of Azeroth wordt straks ook over je hele account gevolgd, waardoor je snel een flink aantal item levels kan krijgen voor je heart of azeroth op een alt.

De langverwachte Kul'Tiran humans en Zandalari Trolls als allied races komen nog niet met de nieuwe patch, maar hun relatie wordt uitgediept tijdens Siege of Zuldazar. Blizzard probeerde de spelers in ieder geval al gerust te stellen wat betreft de eisen: je hoeft geen hele nieuwe reputation te grinden, exalted met de proudmoore admiralty of zandalari empire is al voldoende.

De hele developer stream is terug te kijken op het youtube-kanaal van World of Warcraft. De patch zelf moet binnenkort speelbaar zijn op de public test realm (PTR).