De Ligt moet CL-debuut uitstellen door knieblessure

Ajax moet het woensdagavond stellen zonder Matthijs de Ligt. De aanvoerder moet de wedstrijd tegen AEK Athene missen vanwege een lichte knieblessure.

Dat meldt De Telegraaf iets na het middaguur. Onduidelijk is nog hoe lang hij uit de roulatie is, maar het lijkt niet om een periode van weken of maanden te gaan. Toch is het een flinke tegenslag voor Ajax, wat tegen de Griekse kampioen direct een slag wil slaan in de Champions League. Ook De Ligt keek enorm uit naar zijn debuut in het miljardenbal, stelde hij dinsdag tijdens een persconferentie.

"Ik heb vroeger als jonge jongen op de tribune mogen zitten bij de Champions League-wedstrijden. De sfeer is dan fantastisch”, zei de mandekker tegenover de aanwezige media. “Voor de wedstrijd al die vlaggetjes, de wedstrijd zelf en de spanning die je op de tribune had. Ik weet hoe het als supporter op de tribune voelt en hoe spannend het dan is. Dus voor mij is het mooi om morgen op dat veld te mogen staan.”

De Telegraaf schrijft dat de positie van De Ligt waarschijnlijk zal worden overgenomen door Frenkie de Jong. De middenvelder zakt dus een linie en de krant verwacht dat De Jong wordt vervangen door Carel Eiting, wat ‘een nieuwe mokerslag’ zou betekenen voor Donny van de Beek, zo klinkt het. De twintigjarige Eiting kwam dit seizoen negen keer in actie voor Ajax; vijf keer in de Eredivisie en vier keer in de voorronde van de Champions League.