Barnes: "Wijnaldum maakt al maanden het meeste indruk"

Liverpool heeft dit seizoen nog geen punten laten liggen en Georginio Wijnaldum speelt een belangrijke rol onder manager Jürgen Klopp.

Door de zomerse komst van Naby Keïta en Fabinho leek hij overbodig te worden bij de Reds, maar niets blijkt minder waar. De Nederlander speelt tot nu toe alles en clubicoon John Barnes ziet hem op dit moment als de belangrijkste middenvelder van Liverpool.

"Wijnaldum was de afgelopen vier, vijf maanden fantastisch", stelt hij in gesprek met Alan Brazil Sports Breakfast. "Hij was geweldig aan het einde van vorig seizoen, zowel in de Champions League als in de Premier League. De vraag is nu wie de eerste drie middenvelders gaan zijn. Je hebt Henderson, Wijnaldum, Milner, Keïta en Fabinho."

De 79-voudig international speelde zelf tien jaar voor Liverpool en volgt de club nog altijd op de voet. Zodoende weet hij dat trainer Jürgen Klopp lastige keuzes moet maken op het middenveld. "Maar ik vind Wijnaldum al vier of vijf maanden het meeste indruk maken, samen met Milner”, aldus Barnes, die bijval krijgt van David Seaman.

De oud-doelman van Arsenal is ook onder de indruk en vergelijkt Wijnaldum met een voormalig ploeggenoot bij de Gunners. “Hij doet me denken aan Gilberto Silva van Arsenal, met die kleine passes waarmee hij strooit. Wijnaldum is een speler die niet opvalt, maar de verdediging wel goed verbindt met de aanval met kleine passes.”

Barnes noemt de Oranje-international daarom een speler die perfect in het straatje van zijn Duitse trainer past. “Klopp aast niet op spelers als Kevin De Bruyne of David Silva. Hij zoekt naar drie hardwerkende spelers die het de tegenstander lastig maken en negentig minuten werken. Hij laat niet toe dat zijn spelers kunnen rusten."