Afscheid nadert voor Van Peppen: "Ze boden een schaal bitterballen"

Ard van Peppen is sinds zijn zomerse vertrek bij Roda JC op zoek naar een nieuwe werkgever, maar de aanbiedingen vallen hem vooralsnog vies tegen.

Dd 33-jarige vleugelverdediger houdt er dan ook rekening mee dat zijn carrière als profvoetballer ten einde is, verklapt hij in De Limburger. Eerder meldde hij al dat hij een voorstel van de Luxemburgste stuntclub F91 Dudelange, dat in de groepfase van de Europa League uitkomt tegen AC Milan, naast zich neer had gelegd en daarna bleef het angstvallig stil rondom Van Peppen.

"Dat is nu een beetje zuur, maar de motivatie zat ‘m niet in het sportieve", verklaart de back, die hoopte op een optie dichter bij huis. "Ik had wel gedacht dat er meer voorbij zou komen. Daar ben ik heel eerlijk in. Ik had niet verwacht dat het zo minimaal zou zijn", bekent de routinier, die onlangs een oproep op netwerksite LinkedIn plaatste.

Daarmee hoopte Van Peppen alsnog een leuke profploeg te prikkelen, maar hij kreeg vooral reacties van amateurverenigingen. "Die boden me een paar consumptiebonnen, een schaal bitterballen of kratjes bier. Genoeg concrete aanbiedingen dus, maar niet helemaal waar ik op zat te wachten."

Nu dat vooralsnog uitbleef, sluit hij een voetbalpensioen niet uit. “Het moment gaat toch een keer komen. Het zou een klap in mijn gezicht kunnen zijn, maar die heb ik nu nog niet gehad. Misschien komt die nog. Ik heb nu een mooi leven. Moet ik dan gaan huilen omdat ik geen profvoetballer meer ben? Nou nee."