Dying Light: Bad Blood nu in Early Access

Techlands Dying Light kon niet achterblijven in de battle royale-gekte die momenteel heerst in gameland. Dying Light: Bad Blood mixt PvP en PvE met de vertrouwde elementen die we uit de originele game kennen, zoals het voortreffelijke parcourssysteem en het uitgebreide arsenaal aan slagwapens.

In Dying Light: Bad Blood word je samen met elf andere spelers gedropt in een stedelijk gebied dat veel wegheeft van Harran, de met zombies bezaaide stad uit de originele Dying Light. Wapens en items liggen door het level verspreid en levelen doe je grotendeels door het vernietigen van zogenaamde zombie hives en het verzamelen van bloodmonsters. Ondertussen kun je ervoor kiezen om het uit te vechten met de andere spelers of in een donker hoekje blijven wachten tot de helikopter verschijnt voor evacuatie; er is slechts ruimte voor één persoon in de heli.

Dying Light: Bad Blood kun je nu aanschaffen en spelen via Steams Early Access-programma, waar het spel €19,99 kost. Houd er dus rekening mee dat het een spel betreft dat nog in ontwikkeling is. Voor meer informatie en een FAQ kun je op de website van Dying Light kijken. Er zijn in een later stadium ook plannen voor consolesversies.