Gratis uitbreiding Frostpunk, Fall of Winterhome nu beschikbaar

Ontwikkelaar 11 Bit Studios heeft met een tweetal trailers een kersverse uitbreiding voor hun citybuilding-survivalgame Frostpunk aangekondigd. De uitbreiding, genaamd Fall of Winterhome, is geheel gratis en behelst de gebeurtenissen voorafgaand aan de gewone campaign. 

Volgens de Poolse studio biedt de DLC uren aan gloednieuwe content, nieuwe visuals, nieuwe gebouwen en nieuwe mechanics. Ook kunnen spelers in de uitbreiding veel meer te weten komen over de lore van het spel. Behalve de nieuwe content is er ook een hele zut aan balans- en bugfixes inbegrepen in de update. Klik hier voor een overzicht.

In Frostpunk moet de speler met een groep overlevenden een onophoudelijke kou trotseren die inmiddels het grootste deel van het leven op aarde heeft weggevaagd. 11 Bit Studios combineert in Frostpunk een citybuilder met ijskoude survivalelementen, en besprenkelt dit met morele dilemma's zoals we die kennen uit de studio's vorige titel This War of Mine. De uitbreidingen zijn meteen beschikbaar via Steam. Bekijk de trailer en de dev diary van Fall of Winterhome hieronder.