Elder Scrolls VI heet mogelijk Redfall

ZeniMax, het moederbedrijf van ontwikkelaar en uitgever Bethesda, heeft de rechten aangevraagd voor ‘Redfall’. Wordt Redfall de titel van de nieuwe Elder Scrolls-game?

De merkaanvraag zou een aantal dingen behelzen, waaronder pc- en consolevideogames. Wat deze verder zou inhouden is niet bekend. Veel mensen speculeren nu dat Redfall wel eens de naam van de nieuwe Elder Scrolls-game kan zijn, omdat deze zou lijken op het in 1998 uitgekomen The Elder Scrolls Adventures: Redguard.

Het vastleggen van dit handelsmerk hoeft overigens niet te betekenen dat er ook daadwerkelijk iets uitkomt met de naam Redfall. Zo heeft Activision bijvoorbeeld de rechten op Call of Duty Space Warfare en Future Warfare, zonder dat er ooit enige sprake is geweest hier echt iets mee te doen.

Bethesda heeft er echter wel een handje van handelsmerken vast te leggen lang voordat deze gebruikt worden. Zo hebben ze de rechten op Starfield al in 2013 verkregen, terwijl de game pas afgelopen E3 is aangekondigd.

Of dit met Redfall ook gaat gebeuren en of dit dan inderdaad de nieuwe Elder Scrolls gaat zijn, zullen we in de komende jaren ontdekken. Bethesda heeft nog niet gereageerd op de geruchten, dus we zullen het voorlopig nog even met de E3-aankondigingsteaser van The Elder Scrolls VI moeten doen.