Soap rondom wielrenner Van Aert lijkt uit te lopen op vechtscheiding

Maandag maakte Wout van Aert bekend zijn contract met Sniper Cycling, het bedrijf achter de Belgische wielerploeg Veranda’s Willems-Crelan, per direct eenzijdig op te zeggen. Volgens zijn advocaat Walter van Steenbrugge was een 'ernstig incident' van afgelopen weekend de oorzaak voor de breuk.

Wat dit incident precies inhield wilde Van Steenbrugge niet zeggen maar volgens Belgische media probeerde teammanager Nick Nuyens verschillende mensen binnen de ploeg te dwingen om belastende verklaringen af te leggen tegen Van Aert ten behoeve van een mogelijke rechtszaak.

Door het opzeggen van het contract met deze reden probeert Van Aert te voorkomen dat hij een afkoopsom moeten betalen om het contract te ontbinden. Het is niet waarschijnlijk dat Sniper Cylcing akkoord gaat met de breuk en een rechtszaak lijkt dan ook onafwendbaar.

De verhouding tussen Van Aert en Nuyens is al lange tijd verstoord. Van Aert is onder andere boos over de slechte communicatie binnen de ploeg en de fusie met wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij. De 23-jarige Belg rijdt vanaf het seizoen 2020 voor LottoNL-Jumbo.