Moscon te snel voor Bardet en Pozzovivo in Giro della Toscana

Gianni Moscon heeft de Giro della Toscana op zijn naam geschreven. Op de laatste beklimming van de Monte Serra reed samen weg met de Fransman Romain Bardet en zijn landgenoot Domenico Pozzovivo. In de sprint die volgde was Moscon de snelste voor Bardet en Pozzovivo. In de sprint om de vierde plaats was Giovanni Visconti de snelste.

In een wedstrijd van 198 kilometer door Toscane moesten de renners onderweg drie keer de Monte Serra, een klim van 9,1 kilometer aan 6,8%. Op de laatste beklimming, op dertig kilometer van de streep reden Moscon samen met Bardet en Pozzovivo weg uit het peloton.

Ondanks dat Pozzovivo in de kopgroep niet op meereed bleef de kopgroep wel op kop. Onder de vlag van de laatste kilometer probeerde Pozzovivo nog weg te komen, maar Moscon reageerde op de kleine Italiaan. Pozzovivo was daardoor kansloos voor de zege en kwam dan ook als derde over de streep. In de sprint voor de overwinning was Moscon duidelijk te sterk voor Bardet.

De Italiaan van team Sky, die voor vijf weken was geschorst door de UCI na het slaan van Elie Gesbert in de Tour, won afgelopen ook al Coppa Agostoni. De Italiaan lijkt klaar voor het WK wielrennen, waar hij de kopman is van de Italiaanse selectie.