FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 juli 2018

Twee ton cash gevonden in spookwoning

AT5 meldt dat in een woning in het Amsterdamse Osdorp de politie bijna 200.000 euro aan contant geld heeft gevonden. Op het adres stond niemand ingeschreven, maar er woonde wel iemand: een 'spookburger'. De politie heeft het geld in beslag genomen en de recherche doet onderzoek. 

Bij spookbewoning wonen er wel mensen op een bepaald adres maar schrijven ze zich niet in bij het bevolkingsregister. Dit gebeurt wel om uit zicht te blijven van de overheid. Vaak zijn de spookburgers ook in bezit van valse papieren.

De panden worden vaak gebruikt voor criminele activiteiten. In dit geval werd er een grote hoeveelheid contant geld opgeslagen, maar soms gaat het ook om vuurwapens of drugs.

Keizer/Meppelink overtuigend naar halve finales EK beachvolleybal

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finales van het EK in Nederland. Het Spaanse duo Angela Lobato en Amaranta Fernandez werd overtuigend opzij geschoven: 21-10, 21-17. Barbora Hermannova en Marketa Slukova uit Tsjechië, de nummers zeven van de wereld, zijn de volgende tegenstanders.

Bij de mannen sneuvelden Dirk Boehlé en Steven van de Velde in de tussenronde. Ondrej Perusic en David Schweiner uit Tsjechië bleken met 13-21, 21-15, 11-15 te sterk. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst plaatsten zich dankzij een 21-15, 19-21, 15-13 zege op Philipp Bergmann en Yannick Harms uit Duitsland wel voor de achtste finales.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan zelfs al in de kwartfinales. De ex-wereldkampioenen rekenden met 24-22, 21-15 af met de Fransen Youssef Krou en Quincy Ayé.

Supertalent Evenepoel tekent bij Quick-Step

Wielrenner Remco Evenepoel heeft voor volgend jaar een contract getekend bij Quick-Step. De pas 18-jarige Belg is bezig aan een bizarre juniorenperiode en de succesformatie van manager Patrick Lefevere laat dat buitenkansje niet liggen.

Pas een jaar geleden stopte Evenepoel met voetballen, wat hij in de jeugd bij PSV en Anderlecht deed. Hij ging wielrennen en dat ging best aardig: bij de junioren reed hij gelijk alles compleet op een hoop en dat doet hij dit jaar ook weer. 

In de gemiddelde koers rijdt Evenepoel vroeg weg bij zijn leeftijdsgenoten, waarna hij ze na een lange solo pas na de finish weer ziet. Afgelopen week won hij op het EK voor junioren in Tsjechië nog de wegrace op dezelfde manier, waarbij hij over de finish kwam met een voorsprong van bijna tien minuten op de rest.

18.000 blaren geprikt tijdens Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen

Het Rode Kruis heeft de statistieken vrijgegeven van de verzorging van de lopers tijdens de 2018-editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.

Tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen werden tweeduizend blaren meer geprikt dan tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen van 2017, in totaal een mooie 18.560. Tijdens deze 102e editie werden 6076 paar voeten behandeld, meldde de organisatie vrijdag.

Vooral gedurende de eerste en laatste dag van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen werden veel mensen opgenomen met hitteklachten. Volgens de medische dienst waren er geen ernstige klachten, maar toch werden een aantal lopers voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd. De meest voorkomende pijntjes naast blaren waren spier- en gewrichtsklachten, schaaf- en snijwonden.

Ongeveer 750 vrijwilligers joegen er tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen zo'n 35 kilometer pleister en 6,5 liter jodium doorheen. De voeten werden schoongemaakt met zeventien liter kamferspiritus en wonden afgedekt met 30.000 gaasjes.

Ook op de tribunes langs het parcours van de feestelijke intocht over de Nijmeegse Sint Annastraat vielen mensen flauw in de brandende zon.

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls was vrijdag heel tevreden over de weinige incidenten tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. "Als het vrijdagavond ook allemaal goed gaat, is er nagenoeg niets gebeurd terwijl het in de stad drukker was dan ooit.” 

De organisatie denkt dat er tot en met vrijdag ruim 1,6 miljoen mensen de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen hebben aangegrepen om in Nijmegen een feestje te vieren.

Facebook onderzoekt tweede verdacht databedrijf

Weer is een Amerikaans data-verzamelbedrijf lijdend voorwerp van een onderzoek door Facebook. Ditmaal is het de beurt aan data-analysebedrijf Crimson Hexagon uit Boston. 

De Wall Street Journal berichtte als eerste over claims tegen dit bedrijf en meldde dat Crimson Hexagon geen toegang meer had tot data van Facebook en Instagram. Facebook bevestigt het onderzoek, maar stelt dat nog geen hard bewijs tegen het bedrijf is gevonden.

Crimson Hexagon zou volgens geruchten de afgelopen jaren onder meer gewerkt hebben voor een Russische non-profitorganisatie met banden met het Kremlin. Het databedrijf analyseerde ook gegevens van Facebookgebruikers voor meerdere onderdelen van de Amerikaanse overheid.

Bedrijven die gegevens van Facebook gebruiken zijn echter aan regels gebonden over wat ze daarmee mogen doen en met wie ze data mogen delen. Het bedrijf zelf zegt aan de voorwaarden van al zijn partners te voldoen en er zouden geen privégegevens worden opgeslagen.

Facebook kwam eerder dit jaar in opspraak nadat bekend werd dat data-analysebedrijf Cambridge Analytica gegevens had opgeslagen van zo’n 87 miljoen Facebookgebruikers, zonder dat die dat wisten. De gegevens werden onder meer gebruikt voor de verkiezingscampagne van Donald Trump.

Cambridge Analytica werd bedankt voor de diensten en Facebook scherpte direct zijn privacybeleid aan.


Topzwemster krijgt 2 jaar dopingschorsing: "Kwam uit het kraanwater!"

Zwemster Madisyn Cox heeft een dopingschorsing van twee jaar aan de broek gekregen. De 23-jarige Amerikaanse is betrapt op het verboden middel trimetazidine, wat volgens haar afkomstig is uit het lokale kraanwater in Texas.

Bij een test op 5 februari werd Cox betrapt op het middel, waar ze niet veel later van op de hoogte werd gebracht. Volgens Cox ging het om 'een ongelooflijk kleine hoeveelheid' trimetazidine, waar ze naar eigen zeggen nog nooit van had gehoord voor ze haar dopingtestresultaat zag.

Wereldzwembond FINA heeft na onderzoek geconcludeerd dat Cox 'een hardwerkende, eerlijke atlete' is en gelooft haar verklaring dat het middel in het lokale kraanwater zat. Daardoor komt de zwemster weg met twee in plaats van vier jaar straf, maar een verdere reductie was niet mogelijk.

Om nog minder straf te krijgen moest min of meer onomstotelijk bewezen worden dat ze de trimetazidine via het kraanwater binnen had gekregen. In de VS is het spul in bepaalde plekken inderdaad in kraanwater aanwezig, maar van Texas zijn er (nog) geen studies om dat aan te tonen.

Volgens FINA bleek uit onderzoek naar het kraanwater in haar appartement dat er geen trimetazidine aanwezig was, maar volgens de zwembond is dat niet voldoende om te bewijzen of de zwemster al dan niet per ongeluk vervuild water heeft gedronken.

Een volledig statement van Cox is hier te lezen. De Amerikaanse won vorig jaar WK-goud op de 4x200 meter vrije slag en pakte individueel brons op de 200 meter wisselslag, terwijl ze een jaar eerder ook al zilver en twee keer brons won op het WK kortebaan.

James Gunn ontslagen

Disney heeft alle banden verbroken met regisseur James Gunn. Hij is ontslagen, terwijl hij aan het werken was aan het derde deel van Guardians of the Galaxy. Dit meldt Deadline.

De reden voor het ontslag is een reeks tweets van jaren geleden. Hierin sprak hij onder andere een positief geluid uit over verkrachting en liet hij weten dat hij "het fijn vond als jonge jochies mij in m'n gekke plek aanraken". Gunn kwam al eerder onder vuur te liggen door de uitspraken en nam er toen direct afstand van. Dit was echter voor Disney niet genoeg, want toen de uitspraken weer ter sprake kwamen nadat Trump-supporters ze opnieuw uitlichtten was het voor Disney mooi geweest. 

Gunn was in de positie om de nieuwe Phase te starten van het Marvel Cinematic Universe. Daarin moet het derde deel van Guardians of the Galaxy ook een belangrijke rol gaan spelen en de film zou uitkomen in herfst van 2020. Disney laat weten dat "het geluid van de tweets niet past bij de normen en waarden van de studio en we hebben onze zakelijke relatie met meneer Gunn inmiddels beëindigd."

Het is onduidelijk of het geplande bezoek van James Gunn aan San Diego Comic-Con, waar FOK! overigens ook aanwezig is op dit moment, nog door zal gaan. 

Semenya razendsnel op 800 meter, Lyles schittert weer op 200 meter

Tijdens de Diamond League in Monaco heeft Caster Semenya op de 800 meter weer flink huisgehouden. De Zuid-Afrikaanse vertrok nog sneller dan eerder dit jaar in Parijs, toen ze de op twee na snelste vrouw ooit werd, maar eindigde een paar tienden langzamer: 1:54,60 minuten.

Elf van de twaalf dames doken onder de twee minuten in de snelle race, waarin vier persoonlijke records sneuvelden. De meest indrukwekkende was wellicht die van de Jamaicaanse Natoya Goule: met 1:56,15 werd ze derde en haalde ze anderhalve seconde van haar beste tijd ooit af.

Op de 200 meter bij de mannen was het de sinds twee dagen 21-jarige Amerikaan Noah Lyles die weer eens schitterde. Hij liep met 19,65 nog eens vier honderdsten van zijn beste tijd af en snelde naar de gedeeld achtste plek op de eeuwige wereldranglijst. Wereldkampioen Ramil Guliyev werd tweede in 19,99.

Op de 3000 meter steeplechase zorgde Soufiane El Bakkali voor een fraai sluitstuk. De Marokkaan liet samen met de Amerikaan Evan Jager de Kenianen achter zich en won in 7:58,15 minuten, goed voor de tiende plek op de eeuwige wereldranglijst. Jager eindigde in 8:01,02 en kwam zo wéér net boven de acht minuten uit.

Blindelings vechten met Voldo in Soulcalibur VI

Bandai Namco kondigt vandaag de terugkeer aan van Voldo, met zijn bizarre en dodelijke vechtstijl, in Soulcalibur VI. De bizarre vechtstijl van hem is gebleven, zoals we in de trailer zien.

Volgens het verhaal is Voldo geboren in Palermo. Hij was de wrede rechterhand van Vercci, een Italiaanse wapenhandelaar en hoofd van de Burg-familie. Hij gebruikt zijn dubbele Jamadhar-wapens, Manas & Ayus, om dodelijke boodschappen te sturen. Vercci vergaarde een enorm fortuin aan wapens en schatten in zijn leven, die hij bewaarde op een eiland middenin de Middelandse Zee, in een diepe grot die bekend staat als de Money Pit. Dit was ook de plek waar Voldo gestationeerd was voor het grootste deel van het leven van zijn meester en waar hij jaren na de dood van zijn meester bleef om de schatten te bewaken.

Al die jaren in de duistere diepten van de Money Pit zorgden ervoor dat Voldo zijn zicht verloor, maar waar hij een onwaarschijnlijk goed gehoor en verhoogde zintuigen ontwikkelde. Het was ook de plek waar hij zijn eigen, autodidactische, maar bizarre en onvoorspelbare vechtstijl ontwikkelde.

Soulcalibur VI is verkrijgbaar op 19 oktober 2018 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Chaotische Brexit steeds waarschijnlijker

De kans dat het Verenigd Koninkrijk eind maart volgend jaar zonder deal de Europese Unie uitcrasht, wordt alsmaar groter. En de oorzaak is nogal stompzinnig: de vervroegde verkiezingen die Theresa May ruim een jaar geleden uitschreef. Ze dacht deze gemakkelijk te winnen maar vergokte haar meerderheid. Onder druk van de Noord-Ierse gedoogpartner DUP die May om die reden nodig heeft, sneuvelde deze week een overeenkomst met de EU om tot een deal te kunnen komen.

In december kwamen Groot-Brittannië en de EU een ontsnappingsclausule overeen die moet zorgen dat de grens tussen Noord-Ierland en de Ierse Republiek open blijft - een voorwaarde uit het Goede Vrijdag-vredesakkoord uit 1998. Indien het Verenigd Koninkrijk niet op een andere wijze kon zorgen dat die grens openblijft, zou Noord-Ierland de douaneregels van EU blijven volgen. Ierland zit immers in de EU.

Maar deze clausule impliceert een douanegrens in de Ierse Zee, en dus sputterde de DUP tegen. Deze pro-Britse unionisten vrezen dat dat een opstap naar een verenigd Ierland zou kunnen zijn. Unionisten en pro-Ierse republikeinen waren in de laatste decennia van de vorige eeuw in een bloedige strijd verwikkeld, waaraan pas met het Goede Vrijdagakkoord een eind kwam.

Onder druk van de DUP gaf Londen dus vervolgens toe dat er geen douanegrens in de Ierse Zee zou komen te liggen. Maar toen impliceerde de ontsnappingsclausule ineens dat het hele Verenigd Koninkrijk bij gebrek aan een beter plan EU-handelsregels zou blijven volgen.

Onvrede
Theresa May kwam eerder deze maand met haar kabinet inderdaad een plan overeen waarbij dit goeddeels het geval zou zijn, en waarmee Londen na twee jaar onenigheid eindelijk met een eenduidige positie naar Brussel zou kunnen komen. Alleen kwam ze het dus niet echt overeen, want Brexitminister David Davis en minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson stapten twee dagen later uit onvrede op.

Andere harde Brexiteers in het parlement eisten vervolgens aanpassingen aan haar plan. Een harde Brexiteer van de Labourpartij (een zeldzaamheid), de Noord-Ierse Kate Hoey, legde een amendement op tafel waardoor verschillende douaneregels voor verschillende Britse landsdelen bij wet verboden zouden zijn. Dit voorstel werd vervolgens aangenomen. Daarmee is een 'zachte Brexit' voor Noord-Ierland en een 'harde Brexit' voor de rest van het Verenigd Koninkrijk onmogelijk, óók nadat de DUP geen gedoogpartner meer is.

Theresa May onderstreepte dit vrijdag tijdens een bezoek aan de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Dat Noord-Ierland de EU-regels blijft volgen bij gebrek aan een ander plan is "onacceptabel voor welke Britse premier dan ook, en voor het Britse parlement", aldus May. Daarmee zette ze definitief een streep door de ontsnappingsclausule en zitten de onderhandelingen met de EU27 opnieuw klem.

Alternatief
Volgens May moet de EU nu maar met een alternatief plan komen. Maar de overige lidstaten, en met name Ierland, vinden dat de Brexit een probleem is dat door Groot-Brittannië is veroorzaakt, en stellen dat het de Britten zijn die met een oplossing moeten komen voor de Ierse grens.

Groot Brittannië heeft technologische oplossingen zoals nummerbordherkenning voorgesteld, plus een database met 'betrouwbare handelaren' die de grens probleemloos zouden moeten kunnen passeren.

Dublin ziet hier echter niets in, en wijst erop dat de uiterst kronkelige 500 kilometer lange grens meer dan 200 overgangen heeft. Ter vergelijking: aan de oostgrens van de Europese Unie zijn er minder dan 140 overgangen met niet-EU-landen. De economieën van Noord-Ierland en de Ierse Republiek zijn nauw met elkaar vervlochten, en talloze mensen gaan dagelijks de grens over voor hun werk. Er wordt gevreesd voor het oplaaien van de oude conflicten indien de grens opnieuw dichtgaat.

Leeghoofd
De Britse boulevardkrant The Sun gooide vrijdag alvast wat olie op het vuur. De Ierse premier Leo Varadkar werd op de voorpagina pontificaal voor leeghoofd uitgemaakt, met de bewering dat hij het luchtruim voor Britse vliegtuigen "uit wraak voor de Brexit" zou sluiten.

Maar Varadkar had er enkel op gewezen dat de Britten bij een chaotische Brexit niet alleen de EU uitcrashen, maar ook de Open Skies-overeenkomst tussen de EU en de VS. Met andere woorden, de Britse luchtvaart wordt net als andere vormen van handel geraakt als er geen deal komt.

EU-onderhandelaar Michel Barnier deed evenwel nog een poging om positief te blijven. Hij noemde "bepaalde onderdelen" van Theresa Mays plannen "zeer nuttig". Volgens hem openen die "de weg naar constructieve gesprekken". Maar hij waarschuwde alvast dat andere onderdelen de gezamelijke markt zouden kunnen verstoren. "Er is geen rechtvaardiging om extra lasten in de markt te creëren, alleen maar omdat het Verenigd Koninkrijk de unie wil verlaten", aldus Barnier.

De implicatie is dat May haar plannen nog verder zou moeten afzwakken, wat ze politiek vermoedelijk niet zal overleven. De EU27 beseffen dit ook, waardoor er mogelijk toch kan worden onderhandeld, maar de kans op succes wordt samen met de resterende tijd steeds kleiner.

Chepkoech verpulvert wereldrecord op steeplechase, Schippers matig op 100m

Atlete Beatrice Chepkoech heeft tijdens de Diamond League in Monaco het wereldrecord op de 3000 meter steeplechase compleet aan puin gelopen. De 27-jarige Keniaanse, vierde op het WK vorig jaar en de Spelen van 2016, haalde maar liefst zo'n acht seconden van het record af.

Met 8:52,78 liep de Keniaanse Ruth Jebet - inmiddels betrapt op EPO - twee jaar geleden in Parijs het oude record uit de boeken, waarna Celliphine Chespol vorig jaar op zes seconden strandde. Dit keer was het de beurt aan Chepkoech, die er al vroeg vandoor ging. Dat leverde een ongelooflijk wereldrecord van 8:44,32 op.

Op de 100 meter kwam Dafne Schippers weer in actie, maar met een vijfde plek in 11,12 seconden kon de Nederlandse met het oog op het EK van komende maand niet overtuigen. De Ivoriaanse dames waren weer eens de besten: Marie-Josée Ta Lou won in 10,89 seconden, Murielle Ahouré eindigde in 11,01 als tweede, één honderdste voor olympisch kampioene Elaine Thompson.

Ook op de 1500 meter bij de mannen ging het weer erg hard, hoewel het na het wegvallen van haas Bram Som een beetje stil begon te vallen. De winst ging naar de Keniaan Timothy Cheruiyot, die ondanks een 'rustige' fase naar een wereldtijd van 3:28,41 snelde, goed voor de zevende plek op de eeuwige wereldranglijst. Met 3:31,18 is er een speciale vermelding voor Jakob Ingebrigtsen: de jongeman is pas 17 jaren jong en eindigde vlak achter zijn oudere broer Filip als vierde.

Hearthstone wijzigt meer minions en interacties

Op 7 augustus lanceert The Boomsday Project, de nieuwste uitbreiding van Hearthstone. De patch voor deze uitbreiding, 12.0, introduceert naast de nieuwe set nog een aantal andere veranderingen.

Blizzard gaat als eerste de typen van nog twee kaarten wijzigen: Ghostly Charger verliest zijn Beast-tag en Ixlid, Fungal Lord verliest zijn Elemental-tag. De reden is consistentie. De ondoden, spectrals en geesten worden niet gezien als Beast in Hearthstone en de plantaardige wezens als Ixlid worden niet gezien als Elementals.

Ook verandert Blizzard hoe het kopiëren van kaarten met enchantments functioneert. Momenteel is het zo dat de kaart die je wil kopiëren en de kaart waarmee je kopieert samen in play (op het speelveld) moeten zijn, zoals het geval is met Molten Reflection. Vanaf patch 12.0 wordt gekeken naar de overgang van zones. Er zijn vier zones in Hearthstone: Deck, Hand, Play, Graveyard. Gaat een kaart voorwaarts in deze zones (bijvoorbeeld van Hand naar Play), dan behoudt de kaart in kwestie zijn enchantments. Gaat een kaart echter terug in deze zones (bijvoorbeeld van Play naar je Deck), dan verliest een kaart zijn enchantments.

Denk bijvoorbeeld aan Archbishop Benedictus. Het deck dat je kopieert verliest in de huidige patch nog alle enchantments, maar vanaf patch 12.0 kopieer je de gebufte kaarten. Ook met een kaart als Thoughtsteal vind je vanaf patch 12.0 de kaarten met enchantments in plaats van de normale versie. Kaarten die transformeren in je hand (Molten Blade, Shifter Zerus en Shifting Scroll) verliezen vanaf de nieuwe patch ook alle enchantments. Discounts van bijvoorbeeld Emporer Thaurissan zijn op deze kaarten dus niet meer relevant.

Er is ook nog één nerf aangekondigd voor Shadowboxer. Wanneer deze kaart Lifesteal krijgt, is het mogelijk om tot dertig damage te doen in één beurt. Om dit te voorkomen activeert het effect van Shadowboxer voortaan alleen nog maar als een minion wordt gehealed.

Haase naar halve finales ATP-toernooi Umag

Robin Haase heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Umag. De 31-jarige Nederlander won in twee sets van de Rus Andrey Rublev: 6-3 en 7-6 (6).

Haase speelde een sterke eerste set tegen Rublev. De nummer 38 van de wereld ging in de vierde game van de eerste set door de service van de Rus heen, die drie plaatsen hoger op de wereldranglijst staat dan de Hagenaar. Haase hield de break vast en op het vijfde setpunt was het raak voor de Nederlander.

Haase zette zijn sterke spel in de tweede set door en kwam op een 3-1 voorsprong tegen Rublev. In de achtste game van de tweede set brak de Rus voor het eerst in de wedstrijd de service van Haase en werd het weer gelijk in de tweede set. In de tiebreak die volgde kwam Haase op een 6-3 voorsprong, maar Rublev gaf niet op en kwam terug tot 6-6. Op 7-6 kreeg Haase een vierde matchpoint en met een ace maakte de Nederlander het af.

In de halve finale speelt Haase tegen de winnaar van het duel Dusan Lajovic of Guido Pella.

Miller-Uibo bloedsnel op 400 meter, Amos zeer indrukwekkend op 800 meter

Tijdens de Diamond League in Monaco beloofde de 400 meter bij de vrouwen een van de hoogtepunten te worden. Het programma wat betreft de tv-uitzendingen werd er mee geopend en de belofte werd gelijk ingelost.

Shaunae Miller-Uibo uit de Bahama's zou het voor het eerst dit jaar opnemen tegen Salwa Eid Naser uit Bahrein en dat zorgde voor spektakel. Het werd een zeer fraaie strijd, waarin Miller-Uibo als winnares uit de bus kwam.

Dat deed ze in een ware wereldtijd van 48,97 seconden, waarmee ze de eerste vrouw is die onder de 49 seconden duikt sinds Sanya Richards-Ross in 2006 48,70 liep. Miller-Uibo schuift op de eeuwige wereldranglijst op van de gedeeld 30e naar de 10e plek.

Op de 800 meter bij de mannen was het Nijel Amos die bloedsnel was. De man uit Botswana ging vanaf het begin mee met de rap vertrokken haas Harun Abda en dat leverde hem een prachttijd op van 1:42,14 minuten. Slechts vijf man waren ooit sneller dan Amos, inclusief hij zelf.

Overigens was de race ook in de breedte sterk. Met 1:43,20 werd Brandon McBride tweede in een Canadees record, terwijl de 1:43,65 van Saul Ordoñez goed was voor een Spaans record en de derde plek. Joseph Deng liep op plek zeven nog een Oceanisch record namens Australië, door met zijn 1:44,21 de tijd van Peter Snell uit 1962 (!) uit de boeken te lopen.

Blu-ray: I, Tonya

Kunstschaatsster Tonya Harding is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse schandalen is plots in de maak. Het waargebeurde verhaal is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeentje met een talent groter dan zichzelf. Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya’s moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet.

Verstappen snelste in tweede training

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Duitsland het baanrecord in Hockenheim verbeterd. De Nederlander kwam tot een tijd van 1.13,085 waarmee hij nipt sneller was dan Lewis Hamilton die vanochtend ook al de tweede tijd liet noteren. Toen was Verstappen nog de nummer drie.

Verstappen raakte in de training even van de baan, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo zelfs spinde. De Australiër hield zich niet bezig met snelle tijden en richt zich volledig op de race na het wisselen van diverse motoronderdelen, waardoor hij zondag achteraan start. Ook Hamilton geraakte even naast de baan. Richting het einde van de training klaagde Verstappen over motorische problemen, maar de Nederlander kon richting het slot toch nog een rondje rijden.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Band Ronden
1 M. Verstappen Red Bull 1:13.085 Ultrasoft 18
2 L. Hamilton Mercedes 1:13.111 Ultrasoft 39
3 V. Bottas Mercedes 1:13.190 Ultrasoft 39
4 S. Vettel Ferrari 1:13.310 Ultrasoft 46
5 K. Räikkönen Ferrari 1:13.427 Ultrasoft 41
6 R. Grosjean Haas 1:13.973 Ultrasoft 34
7 K. Magnussen Haas 1:14.189 Ultrasoft 36
8 C. Leclerc Sauber 1:14.374 Ultrasoft 41
9 N. Hulkenberg Renault 1:14.496 Ultrasoft 31
10 E. Ocon Force India 1:14.508 Ultrasoft 39
11 S. Pérez Force India 1:14.552 Ultrasoft 38
12 C. Sainz Jr. Renault 1:14.592 Ultrasoft 43
13 D. Ricciardo Red Bull 1:14.682 Soft 36
14 M. Ericsson Sauber 1:14.783 Ultrasoft 38
15 P. Gasly Toro Rosso 1:14.793 Ultrasoft 44
16 B. Hartley Toro Rosso 1:14.830 Ultrasoft 45
17 F. Alonso McLaren 1:14.836 Ultrasoft 38
18 L. Stroll Williams 1:15.269 Ultrasoft 36
19 S. Sirotkin Williams 1:15.408 Ultrasoft 41
20 S. Vandoorne McLaren 1:15.454 Ultrasoft 34

Dubbelslag Vos in eerste etappe BeNe Ladies Tour

Marianne Vos heeft de eerste etappe van de BeNe Ladies Tour gewonnen. De Europees kampioene was de snelste van een kopgroep van drie rensters. Lotte Kopecky moest genoegen nemen met een tweede, voor Eugenia Bujak.

Bujak was in etappe van van 135,4 kilometer rondom Merelbeke er alleen vandoor gegaan. De Sloveense had één minuut voorsprong, waarna Vos samen met Kopecky de sprong naar voren maakte. In de sprint was Vos vervolgens de snelste van de drie. Ze hielden aan de finish een tiental secondes over op het peloton.

Door de bonificatieseconden aan de streep en onderweg neemt de leiderstrui over van Katie Archibald, die de proloog donderdag had gewonnen. Vorig jaar wist Vos ook al de BeNe Ladies Tour op haar naam te schrijven.

Multiplayer komt 1 augustus naar Stardew Valley

De langverwachte multiplayer-update voor Stardew Valley is bijna klaar. Ontwikkelaar Concerned Ape heeft via Twitter aangekondigd dat de update, die momenteel al in bèta is op Steam, vanaf 1 augustus beschikbaar is op pc, Mac en Linux.

De update komt ook naar Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One, maar daarvoor moeten we nog iets langer wachten. De trailer houdt het nog op een vage 'coming soon' voor deze platforms, al weten we wel dat de update voor consoles het eerst komt naar Switch.

Een nieuwe trailer is beschikbaar die toont wat je zoal kan doen met wat van je vrienden, deze is hieronder te bekijken.

AC Milan toch Europa in na vrijspraak CAS

AC Milan speelt komend seizoen toch in de Europa League nadat de Italiaanse club is vrijgesproken door het sporttribunaal CAS.

De Milanezen werden voor komend seizoen geschorst van deelname aan de Europa League vanwege financieel wanbeleid. Het CAS heeft nu besloten dat de club de financiën op tijd op orde heeft en daardoor kan het alsnog deelnemen aan de Europa League.

De Financial Fair Play-regels werden niet gehaald door AC Milan en daarom besloot de UEFA hen te straffen. Volgens de Europese voetbalbond hadden de Italianen meer geld uitgegeven dan er binnenkwam. De club ging tegen de straf in beroep en het CAS heeft hen nu gelijk gegeven.

Atalanba Bergamo leek te profiteren van de uitsluiting van AC Milan en een voorronde minder te hoeven spelen. Fiorentina zou de plek van Atalanta in de voorronde overnemen, maar dat gaat dus niet door.

Jozefzoon tekent bij club van Lampard

Florian Jozefzoon vervolgt zijn loopbaan bij Derby County. De ex-speler van onder meer Ajax komt over van Brentford en tekent voor drie seizoenen.

De transfer van de rappe buitenspeler hing al enige tijd in de lucht en is vrijdagochtend afgerond, zo meldt Derby County via de officiële kanalen. Met de komst van de 27-jarige aanvaller heeft trainer Frank Lampard er een extra optie bij, nadat eerder al Harry Wilson en Mason Mount van respectievelijk Liverpool en Chelsea zijn gehuurd. Jozefzoon kan zaterdag al zijn eerste speelminuten maken in een oefenwedstrijd van the Rams tegen Southampton. Het is onbekend welk bedrag Derby County voor hem betaalt.

“Florian is een speler die ik al op het oog heb sinds ik hier werd aangesteld”, reageert Lampard. “Het is fantastisch voor ons dat deze deal afgerond is. Ik volgde hem vorig seizoen al bij Brentford en hij is een uitstekende speler. Met zijn snelheid en creativiteit is hij een geweldige versterking voor onze selectie. Met zijn 27 jaar is hij op de top van zijn kunnen en ik ben ervan overtuigd dat hij veel kwaliteit toevoegt aan Derby County.”

Jozefzoon werd opgeleid bij Ajax, maar wist het daar niet te maken. Na een verhuurperiode bij NAC Breda maakte hij in 2012 transfervrij de overstap van Ajax naar RKC Waalwijk. Een jaar later telde PSV 275.000 euro voor hem neer. In 2017 vertrok hij voor circa 450.000 euro naar Brentford, waar hij vorig seizoen 7 doelpunten maakte en 7 assists afleverde in 39 competitiewedstrijden. Ook Leeds United had interesse, maar de voorkeur van Jozefzoon ging uit naar Derby County.

WaterpoloŰrs naar tussenronde na simpele zege op Turkije

De Nederlandse waterpoloërs hebben tijdens de EK hun laatste groepswedstrijd simpel gewonnen van Turkije. In Barcelona werd het 22-5 (6-1, 5-1, 7-1 en 4-2). Door de winst is Oranje als derde geëindigd in de poule.

Beide landen hadden hun eerste twee wedstrijden in de poule kansloos verloren van Kroatië en Griekenland. In het eerste kwart nam Nederland al afstand van Turkije. In de kwarten die volgen nam de ploeg van bondscoach Robin van Galen alleen maar meer afstand van de Turken.

Nederland treft nu in een tussenronde Hongarije. Tijdens de World League speelde Oranje twee keer tegen de Hongaren. Beide keren werd ruim verloor het kansloos van Hongarije: 13-1 en 13-6. Vorig jaar verloor Hongarije in eigen land nog de finale van het wereldkampioenschap. Op het afgelopen EK werden ze derde.

Glory kickboksen voor het eerst live bij SBS6

Voor het eerst wordt een kickboksgala, georganiseerd door Glory Kickboxing, rechtstreeks uitgezonden door TV-zender SBS6. Gala 'Glory 55' wordt zaterdagochtend rechtstreeks vanuit New York uitgezonden en de ware liefhebbers kunnen dus al vanaf half vier in de ochtend afstemmen op de campingzender nu Talpa in plaats van Ziggo de uitzendrechten heeft bemachtigd.

De Nederlander Yousri Belgaroui zal het tijdens dat gala op gaan nemen tegen Alex Pereira om de Glory-titel in het middengewicht. Voor Belgaroui, van Tunesische achtergrond, is dit de derde maal een confrontatie met de huidig kampioen. In onderlinge gevechten staat het inmiddels gelijk.


Special over Belgaroui in zijn voorbereiding op Glory 55 (Bron: Youtube)

Eerder liet de zelfverzekerde Belgaroui weten wel te houden van het uitdelen van een psychisch plaagstootje. "Ik vind het leuk om te fucken met tegenstanders. Misschien is dat wel het Amsterdamse in mij, dat je elkaar een beetje pest en kleineert. Als je een verhaal om het gevecht kan bouwen met elkaar en laat zien dat je echt met elkaar wil matten, is er voor het publiek ook meer reden om te kijken. Dat kan ook echt zijn. Muhammad Ali heeft het erin gebracht en direct ook de grenzen gesteld in mijn ogen. Ongeschreven regels. Zoals hij het deed moet het wel kunnen", aldus de lichtzwaargewicht tegen een verslaggever van Vice Sports.

De aanloop naar dit titelgevecht was enigszins saai, maar dat lag niet aan Belgaroui. "Hij praat niet eens Engels, dus we zijn snel uitgesproken. Ik ben ook niet zo goed in gebarentaal, dus dat wordt alleen een beetje boos kijken."

Kickboksgala Glory 55 wordt vrijdag 20 juli, plaatselijke tijd, gehouden in het Hulu Theatre van Madison Square Garden te New York. Het gala is live te volgen via TV-zender SBS6 of de internetstream via veronicatv.nl. Zaterdagavond 21 juli wordt het gala herhaald op TV-zender Veronica en de uitzending start dan rond de klok van elf uur. De prelims en Super Fight Series kunnen gevolgd worden via betaalde stream service UFC.TV.

Volledig programma:

GLORY 55 New York
Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui
Kevin Vannostrand vs. Petchpanomrung Kiatmookao
unior Tafa vs. Anthony McDonald
Elvis Gashi vs. Nick Chasteen
Victor Pinto vs. Nate Richardson

GLORY 55 Super Fight Series
Cedric Doumbe vs. Alan Scheinson
Tiffany Van Soest vs. Sofia Olofsson
Itay Gershon vs. Trevor Ragin
Asa Ten Pow vs. Justin Greskiewicz
Chris Lukusa vs. PJ Sweda
Joe Taylor vs. Jacob Rodriguez

GLORY 55 Prelims
Ahmad Ibrahim vs. Jonathan Di Bella
Zarrukh Adashev vs. Geoffrey Then
John Pina vs. Brandon Cuttino
Jennie Nedell vs. Chavella Lee
Avaz Achilov vs. Malik Blake
Omar Ahmed vs. Niko Tsigaris

Sagan sprint naar derde dagzege in Tour de France

Peter Sagan heeft de dertiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen was in een etappe van 169,5 kilometer van Bourg d'Oisans  naar Valencede in een massasprint te snel voor Alexander Kristoff en Arnaud Démare.

Waar een gevecht werd verwacht in de beginfase om in de juiste vlucht te komen was het al na één kilometer gedaan. Thomas de Gendt (Lotto Soudal) reed samen Thomas Scully (EF Education First-Drapac) weg uit het peloton. Later maakte ook nog Michael Schär (BMC) samen met Dimitri Claeys (Cofidis) ook nog de sprong naar voren maken.

Het viertal pakte nooit meer dan 2.30 op het peloton waar vooral Groupama - FDJ in dienst voor hun sprinter Arnaud Démare de controle behield. Met nog ruim twintig kilometer te fietsen vond Schär het niet snel genoeg gaan in de kopgroep en ging er alleen vandoor. De Zwitser werd met nog zes kilometer te gaan bijgehaald door het peloton, maar hield aan zijn poging wel de prijs van de strijdlust over.

In de finale was het vooral Trek-Segafredo die de kop nam in het peloton. Bij het ingaan van de laatste kilometer nam Groupama-FDJ het over. De Franse ploeg trok de sprint perfect op gang voor Démare, maar hij werd nog voorbij gereden door Alexander Kristoff en Peter Sagan. Wereldkampioen Sagan won uiteindelijk met een klein verschil voor Europees kampioen Kristoff. Voor Sagan was het alweer zijn derde ritzege in deze Tour en zijn elfde in totaal.

In het klassement schoven alle renners onder de vierde plaats op door de opgave van Vincenzo Nibali. De Italiaanse kopman van Bahrain Merida stond niet aan de start vanwege een gebroken rugwervel.

Sagan sprint naar derde ritzege in Tour de France (Pro Shots / Action Images)
Sagan sprint naar derde ritzege in Tour de France (Pro Shots / Action Images)

Geen vloek, wel botten en walgelijke lucht in mysterieuze sarcofaag

Een goede drie weken geleden werd in het Egyptische Alexandrië een enorme, granieten sarcofaag ontdekt, die al ruim tweeduizend jaar onaangetast was. Dat kon natuurlijk niet langer, dus moest het 27 ton zware gevaarte aangetast worden door deze te openen.

Een duizenden jaren oude Egyptische sarcofaag openen, als men íets geleerd zou hebben van films....enfin, wetenschappers besloten het risico te nemen, want er gingen allerlei mogelijkheden rond. Zo zou misschien zelfs het lichaam van niemand minder dan Alexander de Grote in de sarcofaag begraven zijn.

Een team archeologen werd aangewezen om de opening van de sarcofaag, gevonden onder een stuk bouwgrond, te regelen. Ze tilden het deksel voorzichtig op, maar na vijf centimeter ging iedereen er vandoor. Toch een vloek? Nee, dat niet, maar er kwam een godvergeten walgelijke lucht uit het ding, waardoor het directe gebied rond de sarcofaag gelijk leegliep.

Nadat er even gelucht was kon het deksel met militaire hulp verder opgetild worden, zodat men ook kon zien wat er nou begraven lag. Helaas, het was niet Alexander de Grote. Sterker nog, het was niet eens (meer) een mummie. De botten van drie personen werden gevonden, doorweekt in een laag rood-bruin, meurend rioolwater.

"Het lijkt op een familiebegrafenis. Helaas waren de mummies niet in de beste staat en zijn alleen de botten nog over", aldus Mostafa Waziri, hoogste baas van de Egyptische Raad van Oudheden. Een andere optie die geopperd werd is dat het om drie Egyptische militaire officials gaat, die gezamenlijk zijn begraven.

Waziri kon overigens wel lachen om de waarschuwingen van mensen op social media. "We hebben de sarcofaag geopend en, goddank, de wereld is niet vergaan in één grote duisternis. Ik was de eerste die zijn volledige hoofd in de sarcofaag stak....en ik sta hier voor u, volkomen in orde." Nog wel...

Het gebied is nog wel ontruimd uit angst voor mogelijke giftige stoffen die vrij kunnen komen. Overigens vertoont één van de drie schedels verwondingen die er mogelijk op duiden dat de persoon geraakt of zelfs gedood is met pijl en boog. De sarcofaag zelf komt vermoedelijk uit de Ptolemaïsche periode, grofweg in de laatste driehonderd jaar voor het jaar nul. 

Archeologen zullen de sarcofaag, de inhoud en de omgeving verder onderzoeken om meer informatie te krijgen over de 'bewoners'.

Man steekt mensen neer in Duitse bus

In de Noord-Duitse stad Lübeck zijn in een bus zeker acht mensen neergestoken met naar verluidt een keukenmes. Een man verwondde drie mensen 'middelzwaar', terwijl vijf anderen lichtgewond raakten, alvorens de dader op werd gepakt.

Volgens de Lübecker Nachrichten zat de bus vol op het moment dat een passagier plotseling in het rond begon te steken. Ook de chauffeur van de (lijn)bus werd aangevallen door de man, volgens de lokale krant een uit Iran afkomstige dertiger.

De chauffeur bracht de bus gelijk na de aanval tot stilstand en opende de deuren, zodat passagiers konden ontsnappen. Ook de dader maakte daar gretig gebruik van, maar een in de buurt rijdende patrouillewagen van de politie voorkwam dat hij ver weg kon komen.

Over een motief is nog weinig bekend. Wel wordt de rugzak van de man onderzocht, omdat men volgens het lokale OM niks uit mag sluiten, inclusief een terroristische achtergrond.

Zweden brandt: 'Extreem ernstige toestand'

Zweden staat in de fik. In het Scandinavische land woeden inmiddels meer dan vijftig bosbranden, waarvan de grootsten volgens de hulpdiensten simpelweg niet meer te blussen zijn. De enige optie bij die branden is wachten tot het weer omslaat en proberen om uitbreiding beperkt te houden.

Het hoofd van de hulpdiensten, Dan Eliasson, is pessimistisch. Volgens hem kan het nog weken duren voor het weer significant zal veranderen. Het is de zwaarste en ernstigste situatie waar de Zweedse hulpdiensten ooit mee te maken hebben gehad.

Regeringsleider Stefan Löfven heeft alarm geslagen: "Het is een extreem ernstige toestand", liet hij weten. Als alles achter de rug is moet de civiele beschermingsdienst volgens hem versterkt worden, terwijl Zweden zich beter moet voorbereiden op extreme weersomstandigheden.

Een paar honderd kilometer ten noorden van Stockholm woedt de ernstigste brand. Daar zijn inmiddels wederom diverse dorpen ontruimd, terwijl het zelfs boven de poolcirkel, in de buurt van Jokkmokk, dusdanig aan het branden is dat mensen worden geëvacueerd.

Italiaanse en Franse blusvliegtuigen doen al pogingen om de boel onder controle te krijgen, terwijl Zweden ook hulp heeft ingeroepen van Duitsland, Denemarken, Litouwen en Noorwegen. In Zweden is al sinds het begin van de metingen, eind 19e eeuw, niet zo weinig regen gevallen als nu.

Zoet laat interesse links liggen en verlengt contract

Jeroen Zoet heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij PSV. De doelman blijft tot 2021 verbonden aan de Eindhovenaren.

De 27-jarige doelman werd in verband gebracht met AS Roma, dat hem gezien zou hebben als opvolger van Alisson Becker, en ook SSC Napoli zou geïnteresseerd zijn geweest. 

"Ik heb in de voorbije weken alle opties goed bestudeerd en geconcludeerd dat PSV mij het beste voorstel heeft gedaan",vertelt Zoet op de officiële clubwebsite van PSV. "Het totaalplaatje is voor mij altijd leidend. Ik heb ontzettend veel zin om op jacht te gaan naar mijn vierde landstitel, de 25e van PSV."

De elfvoudig international erkent dat er interesse was. "En daar heb ik goed naar gekeken. Ik denk dat dit niet vreemd is als je ergens vijf jaar basisspeler bent. PSV is echter altijd in beeld gebleven. Tijdens het trainingskamp heb ik goed na kunnen denken. Daarnaast heb ik enkele goede gesprekken met de nieuwe trainer en John de Jong gehad. Vervolgens heb ik met veel vertrouwen voor PSV gekozen."

Zoet sloot zich in 2006 aan bij de jeugdopleiding van 2006 en maakt van 2008 deel uit van de eerste selectie. Sinds 2013 is hij eerste doelman en hij speelde tot dusver 158 competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren. "Geweldig nieuws", reageert trainer Mark van Bommel. "Jeroen is een uitstekende doelman, iemand die precies weet wat nodig is om prijzen te winnen. Hem behouden voor PSV was een belangrijk doel deze zomer."

Nederland en Turkije herstellen diplomatieke banden

Nederland en Turkije zijn weer vrienden. Of nou ja, de diplomatieke betrekkingen worden hersteld. Dat heeft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer laten weten.

Het houdt in dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt, en natuurlijk andersom. Sinds vorig jaar maart stond de relatie zwaar onder druk, nadat de regering twee Turkse ministers verbood om campagne te vieren voor president Recep Tayyip Erdogan. 

Beide landen riepen hun ambassadeur terug, maar Blok is blij dat dat ongedaan gemaakt wordt. "Het is goed om de bladzijde samen om te slaan, dat is nodig om te spreken over zaken die ons binden en zaken waarover we van mening verschillen."

Blok had in de afgelopen maanden onder meer zelf twee ontmoetingen met Mevlüt Çavusoglu, zijn Turkse collega. Men is het nog altijd oneens over de situatie van maart vorig jaar, maar volgens Blok is het juist daarom belangrijk om een 'volwaardige diplomatieke relatie' te hebben.

Uiteindelijk is vrijdag in een telefoongesprek tussen Blok en Çavusoglu besloten om weer ambassadeurs af te vaardigen. Onder meer kwesties als de bestrijding van IS, terugkerende Syriëstrijders en de rechtsstaat en mensenrechtensituatie in Turkije zijn nog heikele punten tussen de landen.

Tankstations droog door tekort aan chauffeurs

Steeds vaker moeten tankstations in Nederland hun klanten teleurstellen, met name in het geval van onbemande stations. Oliemaatschappijen en transporteurs kampen met onder meer een gebrek aan chauffeurs, waardoor ze er niet meer altijd in slagen de stations op tijd bij te vullen.

Een pomphouder uit Hoogeveen zegt tegenover de NOS dat hij het een paar dagen zonder V-power heeft moeten doen, terwijl hij uit het hele land meldingen krijgt van lege pompen. "Sommigen zitten dagen zonder gewone benzine, dat kost je omzet."

BP en Shell zeggen dat het al enkele weken speelt en wijten het vooral aan een tekort aan chauffeurs. Transportbedrijf Schenk Tanktransport heeft ook een andere reden: "De aantrekkende economie in de breedte zorgt voor meer files en meer benzineverbruik."

Ook de droogte helpt bepaald niet mee. De waterstand in de rivieren is lager en dus mogen schepen vanuit Rotterdam niet meer maximaal beladen de rivieren op. Depots in Arnhem en Kampen worden zo minder bevoorraad dan het aan de zee gelegen Rotterdam, waardoor chauffeurs soms ver om moeten rijden, naar Rotterdam.

Pomphouder Ewout Klok uit Hoogeveen wil nog geen actie ondernemen, maar dat moet volgens hem wel gebeuren als het een structureel probleem wordt. "Wij hebben een afnameplicht van grote oliemaatschappijen, maar zij hebben een leverplicht", zegt Klok, die vooral denkt dat transporteurs voor meer chauffeurs moeten zorgen.

'Terroriste zoekt terroristen voor aanslagen in vakantieoorden'

De Britse veiligheidsdiensten hebben gewaarschuwd: niemand minder dan de Witte Weduwe zou medeterroristen zoeken - blanke, bekeerde vrouwen die niet opvallen bij de politie - om aanslagen te plegen aan de Spaanse costa's, op de Canarische eilanden en Cyprus en in Griekenland en Turkije.

De Witte Weduwe is Samantha Lewthwaite, de weduwe van een van de mannen die op 7 juli 2005 verantwoordelijk was voor de aanslagen in Londen. Lewthwaite vluchtte na de door haar man gepleegde aanslag naar Kenia en vond onderdak bij Al Shabaab.

Inmiddels wordt de dame verantwoordelijk gehouden voor betrokkenheid bij aanslagen die meer dan vierhonderd mensen het leven hebben gekost, zoals onder meer de schietpartij in een winkelcentrum in Nairobi in 2013.

De Britse veiligheidsdiensten hebben nu berichten van haar onderschept, waaruit zou blijken dat ze druk bezig is om vakantieplannen in elkaar te knutselen. Die moeten vooral bestaan uit zaken als bomvesten. Inmiddels zou ze al dertig vrouwen gevonden hebben, die ook al getraind zouden zijn in het maken van bommen, maar ze zoekt er nog meer.

Solliciteren raden we overigens af.

Mega Man 11 voegt Torch Man toe

In Mega Man 11 vecht je net als in de andere delen eerst tegen acht 'Robot Masters'. Capcom heeft deze robots de afgelopen maanden een voor een onthuld en vandaag is Torch Man aan de beurt. Zijn level speelt zich af in een bos, iets dat natuurlijk een bosbrand veroorzaakt. Torch Man zelf is een meester in 'Torch-jutsu', in het filmpje hieronder kun je zien wat dat precies inhoudt.

Als je Toch Man verslaat krijgt Mega Man toegang tot het Blazing Torch wapen, waarmee je vuurballen kunt schieten. Mega Man 11 is de eerste nieuwe Mega Man-game in acht jaar. Capcom is van plan om de serie weer nieuw leven in te blazen. De game komt op 2 oktober uit voor PS4, Xbox One, Switch en pc.

Een overzichtje van Death's Gambit

Death’s Gambit is bijna letterlijk Dark Souls in 2D. Het lijkt zelfs meer elementen van de beroemde serie te lenen dan Salt & Sanctuary, die andere 2D Dark Souls dat in 2016 uitkwam. In een nieuwe trailer zien we een overzichtje van alles wat Death's Gambit te bieden heeft. Verwacht allerlei verschillende klassen, een non-lineaire wereld om te verkennen en functies zoals New Game+.

Death's Gambit speelt zich af in Leydia, een vreemd middeleeuws-achtige regio. Aan het begin van de game gaat de hoofdpersoon dood en sluit daarna een dealje met Death om alle zogenoemde 'immortals' af te maken. Death's Gambit komt op 14 augustus uit voor PS4 en pc.

Dark Meta Knight in Kirby Star Allies

Kirby Star Allies krijgt op 27 juli een gratis update die nieuwe speelbare personages toevoegt. Het gaat onder andere om slechteriken uit voorgaande Kirby-games. Eerder werd Daroach al belicht, nu is het de beurt aan Dark Meta Knight, een nog slechtere versie van Meta Knight. Dit personage verscheen voor het eerst in Kirby & The Amazing Mirror en maakte later ook zijn opwachting in Kirby: Triple Deluxe.

Naast Dark Meta Knight en Daroach worden ook Ribbon en Adeleine aan de game toegevoegd. Kirby Star Allies kwam eerder dit jaar uit voor de Switch. De game legt de nadruk op samenspel tot en met vier spelers.

Keizer/Meppelink naar kwartfinales EK beachvolleybal

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het EK in eigen land. In Den Haag waren ze met 21-16, 21-14 te sterk voor de Zwitserse zussen Anouk en Zoé Vergé-Dépré.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel gingen in de achtste finales onderuit. Het Duitse topduo Chantal Laboureur en Julia Sude was met 20-22, 25-27 nipt te sterk. Ook Jolien Sinnema en Laura Bloem sneuvelden: Evgeniya Ukolova en Ekaterina Birlova uit Rusland waren met 18-21, 21-18, 8-15 net wat beter.

Vrijdag worden de kwartfinales bij de vrouwen gespeeld, net als de tussenronde bij de mannen.

Mien Klaver (107) overleden als oudste 'olympiŰr' ooit

Oud-atlete Mien Schopman-Klaver is op 10 juli op 107-jarige leeftijd overleden, zo blijkt uit een overlijdensadvertentie in De Volkskrant. Schopman-Klaver is met haar fraaie leeftijd de oudste olympiër aller tijden. Althans, afhankelijk van de definitie.

De atlete mocht in 1932 met het Nederlandse team mee naar de Spelen in Los Angeles. Waar dat ergens lag moest je haar overigens niet vragen: nadat ze thuis kwam van de Bijenkorf - waar ze het olympisch tenue op kon halen - pakte ze de wereldkaart erbij om te zien waar ze eigenlijk naartoe ging.

De reis duurde twee maanden, maar uiteindelijk kwam Klaver helemaal niet in actie. In LA liep ze namelijk tegen Joop Dalmolen om het laatste plekje in de 4x100 meter, en Dalmolen won. Nederland was te laat met de inschrijvingen voor een ander onderdeel, dus uiteindelijk kwam Klaver alleen in actie tijdens de openingsceremonie.

Of ze nou de oudste olympiër ooit is of niet is - in elk geval onder sporthistorici - een flinke discussie. Eén officiële definitie van 'olympiër' is er namelijk niet: de ene statisticus is van mening dat alleen atleten die daadwerkelijk in actie zijn gekomen mee moeten tellen, terwijl bijvoorbeeld het Amerikaans Olympisch Comité ook reserves die níet in actie zijn gekomen in de statistieken opneemt.

Enfin, feit is dat Mien Schopman-Klaver een fraaie leeftijd bereikt heeft en ze was nog lang fit: in 2014 liep ze met Erik Dijkstra van de VARA nog een rondje over de atletiekbaan van Amsterdam. De immer mooie site Sportgeschiedenis.nl heeft hier een uitgebreider stuk geschreven over het leven en de loopbaan van Schopman-Klaver.

De oudste mens ooit die daadwerkelijk mee heeft gedaan aan de Spelen was de Amerikaanse FBI-agent Walter Walsh, die in 2014 vijf dagen voor zijn 107e verjaardag overleed. Hij deed in 1948 mee aan het schieten in Londen.

Ricciardo nipt de snelste in Hockenheim

Daniel Ricciardo heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland verrassend als snelste afgesloten. De Australiër was met zijn Red Bull op de Hockenheimring met een tijd van 1.13,525 vier duizendste sneller dan de Mercedes van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Max Verstappen klokte de derde tijd.

Tijdens de eerste training kwam Nicolas Latifi namens Force India in actie, terwijl Antonio Giovinazzi namens Sauber de pitboxen uitreed. De Italiaan reed in de bolide van Marcus Ericsson en kon al snel weer naar binnen, want bij het uitrijden van de pits verloor hij een deel van de motorkap.

Twee teams waar veel getest werd waren McLaren en Williams. Van dat eerste team kwamen Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne in het eerste deel van de training nauwelijks de baan op, maar in het tweede gedeelte kon het duo toch nog een aantal ronden rijden. Williams nam voor dit weekend een nieuwe voorvleugel mee en die moest flink aan de tand worden gevoeld. Een andere coureur die nog wat aanloopproblemen kende was Nico Hülkenberg die met zijn Renault in het stadiongedeelte even door de grindbak ging.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Band Ronden
1 D. Ricciardo Red Bull 1:13.525 Ultrasoft 22
2 L. Hamilton Mercedes 1:13.529 Ultrasoft 29
3 M. Verstappen Red Bull 1:13.714 Ultrasoft 34
4 S. Vettel Ferrari 1:13.796 Soft 23
5 V. Bottas Mercedes 1:13.903 Ultrasoft 30
6 K. Räikkönen Ferrari 1:14.267 Soft 24
7 R. Grosjean Haas 1:14.691 Ultrasoft 29
8 K. Magnussen Haas 1:14.853 Ultrasoft 28
9 C. Leclerc Sauber 1:15.097 Soft 25
10 N. Hulkenberg Renault 1:15.282 Ultrasoft 32
11 S. Pérez Force India 1:15.415 Medium 29
12 F. Alonso McLaren 1:15.544 Ultrasoft 13
13 L. Stroll Williams 1:15.629 Ultrasoft 32
14 C. Sainz Jr. Renault 1:15.769 Ultrasoft 10
15 B. Hartley Toro Rosso 1:15.864 Soft 36
16 S. Sirotkin Williams 1:15.876 Ultrasoft 34
17 N. Latifi Force India 1:16.023 Ultrasoft 27
18 P. Gasly Toro Rosso 1:16.071 Soft 32
19 A. Giovinazzi Sauber 1:16.136 Soft 23
20 S. Vandoorne McLaren 1:16.149 Soft 14

Ricciardo nipt de snelste in Hockenheim (Pro Shots / Action Images)
Ricciardo nipt de snelste in Hockenheim (Pro Shots / Action Images)

Van der Mark verlengt bij Yamaha

Michael van der Mark heeft zijn aflopende contract bij Yamaha met een jaar verlengd. De motorcoureur boekte dit seizoen zijn eerste overwinningen in het Superbike World Championship.

Van der Mark rijdt sinds 2017 voor Yamaha in het wereldkampioenschap. In mei won de 25-jarige coureur beide races op Donington. Momenteel staat de Rotterdammer derde in het kampioenschap. Ook zijn teamgenoot Alex Lowes heeft zijn contract met een jaar verlengd.

Tour: Etappe 13 - Even rusten na de Alpen

Het was een prachtige rit gisteren, hoewel een succesvolle afronding van de epische solo van Steven Kruijswijk het wellicht nog wat mooier had kunnen maken. De Alpen zijn nu voorbij, dus is het tijd voor een echte overgangsrit.

Vanaf Bourg d'Oisans, aan de voet van de klim naar Alpe d'Huez, rijden de heren renners een kleine 170 kilometer om uiteindelijk te finishen in Valence. Een uitgebreide voorbeschouwing over wat ze onderweg allemaal tegen zullen komen is natuurlijk weer hier te lezen.

Om 13.35 beginnen de mannen aan de tien minuten durende neutralisatie, waarna vermoedelijk een flinke kopgroep weg mag rijden. De NOS en Sporza schakelen een half uur later in, als het leukste deel - het wegrijden van de vlucht - waarschijnlijk al geweest is, Eurosport 1 is er wél gelijk bij.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)

Neymar belooft trouw: "Iedereen weet hoeveel ik om PSG geef"

De Braziliaanse aanvaller heeft geen plannen om de Franse kampioen te verlaten. Ook niet als Real Madrid voor hem aanklopt.

Neymar heeft alle geruchten over een vertrek de kop in gedrukt door zijn trouw te beloven aan Paris Saint-Germain. De oud-speler van Barcelona domineerde de afgelopen weken de headlines en een poging van Real Madrid kon haast niet uitblijven om hem in te lijven als peperdure vervanger van Cristiano Ronaldo. De Portugees is vertrokken naar Juventus en laat in Madrid een leegte achter die alleen absolute wereldspelers enigszins kunnen opvullen.

Dat ziet Neymar echter niet zitten. "Ik blijf. Ik heb een contract met PSG en heb gekozen om hier de uitdaging aan te gaan", vertelt hij in gesprek met FOX Sports. "Ik ben niet van gedachten veranderd en ga dat ook niet doen. Ik hoop dat we een goed seizoen kunnen draaien, met nieuwe prijzen. De pers houdt ervan om geruchten te creëren, maar iedereen weet hoeveel ik om PSG geef."

Zijn teamgenoot, Kylian Mbappé, wordt ook aan de Madrilenen gelinkt, maar Neymar wil graag met de beste jonge speler van het WK blijven spelen onder de leiding van nieuwe trainer Thomas Tüchel. "Hij is een fenomeen, een geweldige speler. Dat wist ik al langer natuurlijk, want ik train dagelijks met hem en zie hoe veel kwaliteiten hij heeft. Ik ben erg blij voor hem dat hij het WK heeft gewonnen", voegt Neymar daaraan toe.

Ajax komt ook tegen Engelse derdeklasser tekort

Ajax slaagde er donderdagmiddag niet in om Wolverhampton Wanderers te verslaan (1-1) en 's avonds volgde zelfs een nederlaag tegen Walsall.

Tegen de nummer negentien van vorig seizoen in de League One, het derde niveau van Engeland, verscheen Ajax met onder meer Siem de Jong en Kasper Dolberg aan de aftrap. De Jong was na een minuut of tien dicht bij de openingstreffer met een uitstekende vrije trap. Ajax had pech dat de bal de kruising raakte.

Na bijna een halfuur spelen was het aan de andere kant wel raak toen Andy Cook met een kopbal Kostas Lamprou verschalkte. Ajax ging vervolgens tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker en na de pauze paste coach Erik ten Hag een aantal wissels toe. Dani de Wit verving De Jong en later kwamen Kai Sierhuis en Victor Jensen in het veld voor Zakaria Labyad en Sven Botman.

Ondanks die wissels kwam Ajax niet langszij en verdubbelde Walsall zelfs de voorsprong. Cook maakte via de binnenkant van de paal in de korte hoek zijn tweede goal van de avond. Via Jurgen Ekkelenkamp deden de Amsterdammers bijna iets terug, maar ook hij raakte de lat. Het bleef daardoor bij 2-0.

Ajax sluit de voorbereiding af zonder oefenzege tegen een profclub. Donderdagmiddag werd er dus gelijkgespeeld tegen Wolverhampton Wanderers, terwijl eerder Preußen Münster, FC Nordsjælland en Anderlecht te sterk waren. Het duel met Walsall was de laatste oefenpot in de aanloop naar de Champions League-voorronde tegen Sturm Graz, komende woensdag (thuis) en 1 augustus (uit).

Russische club zwicht voor fans en ontslaat speler om huidskleur

Erving Botaka-Yoboma is minder dan een week na het tekenen bij Torpedo Moskou alweer ontslagen. De club is gezwicht voor druk van racistische fans.

De negentienjarige centrale verdediger kwam slechts zes dagen geleden nog transfervrij over van Lokomotiv-Kazanka Moskou en tekende tot volgend jaar zomer. Zo ver heeft het alleen niet mogen komen, want hij is na zes dagen weer buiten de deur gezet met een bijzonder treurige reden.

Fans van Torpedo Moskou waren namelijk furieus dat Botaka-Yoboma, een speler met een donkere huidskleur, het shirt van de club ging dragen. Elena Yelentseva, president van de club uit Moskou, heeft via de officiële kanalen aangekondigd dat de verdediger niet voor de ploeg gaat spelen, nadat fans het aantrekken van de jongeling hevig bekritiseerden.

“Aangezien jij het acceptabel vindt om ons huis te betreden en aan te sluiten bij onze familie zonder respect voor de regels en tradities, maken wij gebruik van onze rechten. We gaan zien wie het sterkst uit de strijd komt”, liet een fan online weten. “Zwart mag wellicht de kleur van de club zijn, maar we willen alleen witten in onze gelederen”, zo stelde een andere supporter.

De aversie van de fans tegen Botaka-Yoboma, geboren in Pushkino en in het bezit van de Russische nationaliteit, wordt verder aangewakkerd door het feit dat de verdediger eerder uitkwam voor het tweede van rivaal Lokomotiv Moskou. Opvallend detail is dat Botaka-Yoboma een jeugdproduct is van Torpedo Moskou en tweeënhalf jaar in de jeugdopleiding heeft geacteerd.

'Telltale nog niet klaar met The Walking Dead'

Op de San Diego Comic-Con heeft Kent Mudle, de creative director van Telltale Games, laten doorschemeren dat seizoen 4 van The Walking Dead wellicht niet het laatste gaat zijn.

Dit deed Mudle in een interview met IGN, waarin gesproken werd over The Walking Dead: The Final Season. Op de vraag of Telltale hierna afscheid neemt van het universum van The Walking Dead, reageerde Mudle enigszins ontwijkend. "Dit is het einde van Clementines verhaal. Dat is het enige wat ik erover ga zeggen."

The Final Season is het vierde seizoen van de verhalende gameserie met Clementine in de hoofdrol, maar Telltale heeft al eerder uitstapjes gemaakt met bijvoorbeeld The Walking Dead: Michonne en – in mindere mate – The Walking Dead: 400 Days. De kans is dus aanwezig dat we in de toekomst nog meer spin-offs gaan krijgen.

Het eerste hoofdstuk van The Walking Dead: The Final Season komt op 14 augustus uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc, en later dit jaar voor Nintendo Switch. Bekijk hieronder de nieuwe trailer van de game die op Comic-Con is gepresenteerd.

NPO vindt experiment nasynchronisatie terecht

Gisteren maakte de NPO bekend dat ze de Duitse serie Bad Banks in een Nederlandse nasynchronisatie gaan uitzenden. Ze waren zelf erg enthousiast dat ze zelfs Barry Atsma hadden kunnen inschakelen om de rol van Barry Atsma in te spreken. De reacties waren niet mals.

Over de lijn getrokken kan men stellen dat men geen fan is van het idee. Op een poll die we eerder uitzetten op onze site blijkt dat 75% (op 2000 ondervraagden) altijd vóór ondertiteling is. Je kan stellen dat (kinderseries niet meegenomen) slechts 3,3% iets ziet in nasynchronisatie in het Nederlands. Er is ook niks mis met het lezen van ondertiteling. Niet voor niks staan Nederlanders bekend om hun uitmuntende beheersing van vooral de Engelse taal. 

De NPO lijkt echter de plank volledig mis te slaan. In een interview met AD geeft woordvoerster Anneke de Vries van de NPO antwoord op de vraag of men denkt dat er vraag naar is.

,,Wij merken dat sommige kijkers het lastig vinden om bij buitenlandse series zowel ondertiteling te lezen als het programma te volgen. Je moet dan twee dingen tegelijk doen. Met dit experiment willen we onderzoeken of een Nederlands ingesproken serie het volgen van het verhaal makkelijker maakt.’’

Het AD vindt dit een opmerkelijk antwoord, gezien we al decennialang ondertiteling gewend zijn in Nederland.

,,Dat is een aanname, want dat weten we niet zeker. Vandaar dit experiment. Wat nou als het wél zo is? Dat meer mensen nu wél gaan kijken? Dan kan je toch wel concluderen dat mensen er moeite mee hadden, of dat ze het te snel vonden gaan en het lastig vonden twee dingen tegelijk te doen.’’

Hoewel de NPO dus meer lijkt te weten (het publiek vindt ondertiteling lastig) lijkt er ook geen onderzoek te zijn gedaan of dit écht zo is. Er is dus geen gegronde reden om dit experiment te starten.

Het is een vreemde tijd voor dit soort experimenten. De NPO ligt continu onder vuur vanwege de kosten die gemaakt worden, waarbij vaak de vraag wordt gesteld of dit geld goed gespendeerd wordt. Zo werd onlangs bekend dat de NPO miljoenen investeert om de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands voetbalelftal uit te zenden.

De originele, Duitse versie van Bad Banks is nog wel te zien op het (verstopte) themakanaal NPO1 Extra of via NPO Start.

Wat vinden jullie van dit experiment?

'Seks moet ook standaard strafbaar in Nederland'

Even een vluggertje met je vriendin? Vergeet het binnenkort maar. Als het aan de heldere, zelfbenoemde deskundigen ligt is dergelijk spontaan gevrij binnenkort namelijk verleden tijd. Je zult dan vooraf een contract moeten invullen met je mogelijke sekspartner waarin duidelijk wordt aangegeven dat toestemming is verleend. Zonder overeenkomst is er in alle gevallen sprake van verkrachting.

In het inmiddels compleet verloren land Zweden is de wet er al doorheen, maar ook Nederlandse deskundigen willen seks zonder nadrukkelijke toestemming bij voorbaat strafbaar stellen. Ook in Spanje wordt seks binnenkort overigens standaard verboden.

Deskundigen - waarbij onduidelijk is waar zij hun deskundigheid vandaan halen - willen nu zo'n zelfde seksverbod in Nederland. Volgens Rutgers - het 'kenniscentrum' voor seksualiteit - voldoet de huidige wet namelijk niet. Daarin staat dat iemand schuldig is aan verkrachting als een persoon met geweld tot seks wordt gedwongen, maar volgens Rutgers kan een slachtoffer van verkrachting zich niet verzetten omdat zij (of hij) verstijfd is van angst.

In dergelijke - relatief sporadische - gevallen is op het eerste oog geen sprake van dwang, terwijl iemand wel - mogelijk voor de dader onbewust - wordt verkracht. En dus zou er voor dergelijke gevallen een algeheel verbod op seks moeten komen, waarop slechts per contract een uitzondering kan worden gemaakt.

Het kabinet is al bezig met een nieuwe zedenwet. Het is nog niet bekend of daarin ook staat dat seks zonder voorafgaande, nadrukkelijke en aantoonbare toestemming is opgenomen, maar de kans erop lijkt vooralsnog relatief klein. Overigens is ook nog onbekend of iemand tijdens de seks zich in geval van een overeenkomst nog kan bedenken en hoe dat dan moet worden aangetoond, als er al een sekscontract is gesloten.

Ja, we worden met z'n allen écht steeds gekker.

update

Omdat uit de comments is gebleken dat de oorspronkelijke tekst te ingewikkeld was is deze duidelijker gemaakt.

Nederlands succes in Europa League-kwalificatie

In de eerste kwalificatieronde van de Europa League hebben diverse Nederlandse spelers - en één coach - donderdagavond kunnen juichen. Donderdag stonden de returns op het programma.

We beginnen in Slowakije, waar relatief veel Nederlanders spelen. Slovan Bratislava speelde daar thuis tegen het Moldavische Milsami en dat leverde geen problemen op: met Mitch Apau in de basis en Joeri de Kamps op de bank won Slovan met 5-0, na uit al met 2-4 gewonnen te hebben.

AS Trencin is een beetje een Nederlandse club in Slowakije, met Ricardo Moniz (ex-FC Eindhoven) als coach. Met aanvoerder Ashraf el Mahdioui, basisspeler Joey Sleegers - goed voor een assist - en bankzitters Imran Oulad en Philippe van Arnhem werd thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Montenegrijnse Buducnost. Die werden in de heenwedstrijd geklopt en dus is Trencin ook door.

In Litouwen speelde Zalgiris Kaunas met Donovan Slijngard in de basis tegen Klaksvik uit de Faeroereilanden en dat ging niet zo makkelijk. Het bleef bij 1-1, wat na de nipte overwinning op de eilanden vorige week wel voldoende was voor Slijngard en co.

Ook Geoffrey Castillion kon de armen in de lucht steken. De ex-Ajacied speelt na wat rondzwerven tegenwoordig bij Hafnarfjordur op IJsland en daar mocht hij donderdag invallen. Het bleef bij 0-0 tegen Lahti, maar na de 0-3 zege in Finland was dat voldoende.

We kijken ook nog even bij het Letse Ventspils, dat vorige week in het nieuws kwam doordat de 19-jarige Adeleke Akinyemi in een half uur tijd vier goals maakte tegen Luftetari Gjirokastra. Dit keer was de Nigeriaan twee keer trefzeker en het 3-3 gelijkspel in Albanië was dan ook genoeg voor Ventspils.

Tot slot trekken we naar Azerbeidzjan, waar Keshla FK het in Baku opnam tegen Balzan uit Malta, jawel, een echte kraker dus. Bij Balzan speelt de 20-jarige Andrija Majdevac en de jonge Serviër had een opmerkelijke avond: in de 85e minuut viel hij bij 1-0 voor Keshla in, kort daarop zag hij de 2-0 gemaakt worden, kreeg hij een gele kaart, maakte hij de 2-1 én kreeg hij nog eens geel en dus rood wegens het uittrekken van zijn shirt.

Liverpool maakt Alisson duurste keeper ooit

Liverpool heeft Alisson Becker officieel overgenomen van AS Roma. Hij tekent voor zes jaar en kost de Engelse topclub maximaal 73 miljoen euro.

Dat maakte de Braziliaanse doelman met afstand de duurste sluitpost aller tijden. Het vorige record dateerde uit 2001 toen Juventus omgerekend 52,9 miljoen euro betaalde voor Gianluigi Buffon. 

Voor Liverpool is hij alweer de vierde miljoenenversterking nadat eerder al Naby Keita, Fabinho en Xherdan Shaqiri werden aangekondigd. De 25-jarige doelman werd al tijden aan Liverpool gelinkt en de club deed er alles aan om voor het WK al tot een akkoord te komen. Dat bleek niet te lukken omdat Roma na Salah niet graag nog een keer een ster naar de Engelsen zag vertrekken. 

Roma was vastbesloten ditmaal het onderste uit de kan te halen en zette in eerste instantie in op een prijs die rond de honderd miljoen euro lag, kondigde Liverpool in januari al aan. Dat werd als buitenproportioneel gezien en de afgelopen dagen sijpelde het nieuws naar buiten dat een deal voor zo'n 84 miljoen zou komen en dat de Braziliaan zelf graag naar de Premier League wilde verkassen.

Tegelijkertijd kwam naar buiten dat Thibaut Courtois op weg naar de uitgang lijkt bij Chelsea, dus vreesde men nog even voor inmenging van the Blues, maar zo ver liet Liverpool het niet komen. De club betaalt 62,6 miljoen aan Roma, waarbij er zo'n drie miljoen naar zijn oude club Internacional gaat. De overige tien miljoen worden alleen betaald als aan verschillende bonussen wordt voldaan, zoals kwalificatie voor de Champions League, het veroveren van de landstitel en Europees succes.

Via de officiële kanalen laat de wereldrecordhouder weten dat hij heel blij is dat alles geregeld is. "Het is een droom die uitkomt dat ik dit prestigieuze shirt mag dragen voor een club die gewend is om altijd te winnen. Het is een grote stap in mijn carrière en in mijn leven. Ook voor mijn familie. Jullie kunnen er zeker van zijn dat ik ga doen wat ik kan."

Trainer Jürgen Klopp is ook tevreden met zijn aanwinst, die eerste keeper Loris Karius verdrijft uit de basiself. "We kregen de mogelijkheid om één van de beste keepers ter wereld aan te trekken, dus daar hoef je niet lang over na te denken. Om eerlijk te zijn hoefde ik alleen even te praten met de eigenaren van de club. Zij waren razend enthousiast, dus hebben we hem gehaald."

Dat het dan zo veel geld moet kosten, heeft volgens hem alles te maken met de markt. "We moesten wel. Hij kan niets aan die prijs veranderen, wij niet. Het is de markt. Zo werkt het nu eenmaal. Het toont de waarde van goede keepers aan. Het gaat de komende weken nog wel vaker gebeuren, dus ik ben heel erg blij dat hij hier nu al is."

Breath of the Wild naar Mario Kart 8 Deluxe

Een week geleden meldde Nintendo nog dat er toekomstige updates onderweg zijn voor Mario Kart 8 Deluxe, nadat compatibiliteit met Nintendo Labo is toegevoegd. Dit is niet gelogen, want de eerste update is vandaag live gegaan.

De update voegt Champion's Tunic Link en zijn Master Cycle Zero toe aan de game. De Champion's Tunic is natuurlijk Link zijn blauw outfit uit Breath of the Wild. De Master Cycle Zero is een motor die je vrijspeelde door de DLC van Breath of the Wild uit te spelen. Daarnaast zijn ook de Ancient Tires en Paraglider toegevoegd als opties voor je karts en motoren.

De update is zoals gezegd nu beschikbaar en zo gratis als maar kan.

Nieuwe trailer Spider-Man PS4 vanuit SDCC

Sony en Insomniac Games hebben een nieuwe trailer vrijgegeven voor Spider-Man. Voor je verder leest of de trailer bekijkt: de trailer bevat veel informatie en bevat dingen die als spoiler gezien kunnen worden. Je bent dus gewaarschuwd!

In Spider-Man is Norman Osborn de burgemeester en hij wil geen enkel risico nemen nu hij wederom verkiesbaar is. Om dit veilig te stellen, huurt hij de Silver Sable in en haar bedrijf Silver Sable International. Zij moeten de orde terugbrengen naar de stad en iedereen stoppen die chaos brengt. Volgens Norman Osborn hoort Spider-Man hierbij.

Verder toont de trailer enkele vijanden, Mary-Jane, Miles en natuurlijk Spider-Man zelf. Mocht je nog door hebben gelezen, dan is het ook wel de moeite waard om de trailer te bekijken. Die vind je hieronder. Spider-Man is vanaf 7 september speelbaar PlayStation 4.

FOK! Wat een weer: logische titel: droog.

Hallo!  

Mensenkinderen, wat zat ik gisteren aan de buis gekluisterd zeg. Wat een prachtige Tour-etappe. We hebben gestreden voor wat we waard waren, maar Sky heeft de regie en zal de regie ook de rest van de Tour wel houden. Jammer, maar ja. Toch zijn het de aanvallers die de koers kleuren en ondanks Sky was het toch méér dan de moeite waard om voor de buis te zitten. Ook in de Tour is het momenteel droog en zonnig.

Plotsklaps kwam ik erachter dat ik vandaag een weerbericht moest maken. Is er nog iemand wel geinteresseerd in het weer? Bij mij is het zo dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik daardoor toch elke dag even de nieuwste uitvoer bekijk. Zowel Frank als Monique zijn vandaag en morgen afwezig, dus ook morgen ben ik er. Ik zit wat te ouwehoeren momenteel, maar je moet wat hé?  

Even serieus.  We zagen gisteren boven het westen van Frankrijk een gebied met regen- en onweersbuien ontstaan. In een normale zomer zou dit doodgewoon over ons land zijn getrokken gezien de stroming. Maar dit is geen normale zomer in onze omgeving. Als we het kaartje van het KNMI erbij halen ziet het er echt naar uit dat we over een paar dagen het record-droge jaar van 1976 gaan overtreffen.

Het gaat als volgt: Die onweersbuien komen vandaag naderbij, maar komen waarschijnlijk net over het zuiden van het land tot stilstand. En dan moet de vut er natuurlijk wel in blijven. In het overgrote deel van ons land blijft het morgen gewoon droog. En het blijft zomers met 23 tot 30 graden. Ik denk dus dat Zeeland, Brabant en Zuid-Limburg nog de meeste kans hebben op een lokale bui, zeker geen grote toestanden.

En op termijn: Geen enkele vooruitzicht op wat regen. Héél misschien zaterdag in het zuidoosten, maar ook nu is de regel: het overgrote deel van het land blijft droog. 

Tot morgen! 

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Reis door Schotland (Foto: spylacopa_68)
spylacopa_68 maakt een uitgebreid fotoverslag van zijn rondreis door Schotland. Wordt vervolgd en zeker weer met nieuwe prachtige foto's. (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Kisner eerste leider op The Open, Woods 32ste

Kevin Kisner gaat na dag één aan de leiding van The Open. De 34-jarige Amerikaanse golfer ging rond in 66 slagen en dat is vijf slagen onder par. Hij heeft daarmee één slag voorsprong op een drietal achtervolgers.

Kisner maakte op de baan van Carnoustie in Schotland een eagle, vier birdies en een bogey en dat was goed voor de leiding na dag één. Zijn landgenoot Tony Finau volgt op één slag samen met de Zuid-Afrikanen Erik van Rooyen en Zander Lombard.

Rory McIlroy, een van de favorieten voor de zege, begon sterk. De Noord-Ier maakte drie birdies en een bogey en staat daarmee op een gedeelde achtste plaats. In 2014 wist hij THe Open op zijn naam te schrijven.

Tiger Woods kende een wisselvallige eerste ronde. De Amerikaanse golflegende begon uitstekend, maar op de laatste negen holes moest hij drie bogeys toestaan op zijn scorekaart. Hij sloeg ook drie birdies over zijn gehele ronde, waardoor hij op levelpar staat voor de dag. Titelverdediger Jordan Spieth maakte 72 (+1) op de eerste dag van de 147ste editie van The Open.

Voor Dustin Johnson (+5) en Sergio Garcia (+8) verliep de eerste dag wat minder op de baan van Carnoustie.

Hoogtepunten eerste dag The Open (Bron: YouTube)

Burgers kruipen 2 dagen in huid militair

Ondergedompeld worden in het militaire leven. Dat deden burgermedewerkers van Defensie en leden van politieke jongerenorganisaties de afgelopen 2 dagen. Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer had ze uitgedaagd om deel te nemen aan een militaire bivak.

Zo’n 60 jongeren gingen de uitdaging met veel enthousiasme aan. De ene helft was te gast bij 11 Luchtmobiele Brigade te Schaarsbergen. De andere groep mocht naar het Korps Mariniers op Texel.

Onvergetelijke ervaring
Bauer: “We vinden het belangrijk om deze doelgroep kennis te laten maken met de militaire organisatie. Een deel werkt bij Defensie, maar heeft weinig zicht op de dagelijkse praktijk bij operationele eenheden. Dit laatste geldt ook voor de andere deelnemers, terwijl zij in de toekomst misschien wel belangrijke besluiten over de krijgsmacht nemen. Voor beide groepen geldt dat we ze een onvergetelijke ervaring willen geven. Het kan zijn dat ze later besluiten moeten nemen die van invloed zijn op de organisatie. Ik hoop dat ze dat dan doen met de kennis in het achterhoofd die ze tijdens deze 2-daagse bivak hebben opgedaan.”

Respect
Om dit te bereiken werd de deelnemers het vuur aan de schenen gelegd. Op het programma stonden fysieke en mentale uitdagingen als de klimtoren, overnachten in het veld en een medische evacuatie. Marieke Kielman werkt op het ministerie in Den Haag: “Het was pittig. Er waren momenten dat ik dacht: wat doe ik hier? Maar ik heb zoveel meer respect gekregen voor militairen. Onvoorstelbaar wat ze allemaal moeten kunnen en dan ook nog eens onder onvoorspelbare omstandigheden met stresssituaties.”

Complete chaos
Ook teamspirit en leiderschap werden op de proef gesteld. Zo moesten de Defensieambtenaren met hun groep in een nagebootst missiegebied 3 zwaargewonden evacueren terwijl er maar 2 brancards waren. Kielman: “Knallen en ander lawaai, lichtflitsen in het donker: het was complete chaos. In korte tijd hebben we veel geleerd over leiderschap. De militairen die ons begeleidden, leken allemaal geboren leiders, maar ook zij hebben veel moeten leren. Zoals het switchen tussen verschillende leiderschapstypen, directief of coachend, afhankelijk van de situatie.” Wat Kielman betreft is de opzet van de CDS geslaagd. Niet alleen was het een onvergetelijke ervaring, ook vond ze het ontzettend leerzaam en bruikbaar. “In mijn kantoorbaan, maar ook in het dagelijks leven.”

Een deel van de deelnemers ging naar Texel (Foto: Ministerie van Defensie)
Een deel van de deelnemers ging naar Texel (Foto: Ministerie van Defensie)

(Foto:Ministerie van Defensie)
(Foto:Ministerie van Defensie)

Kielman staat met het zweet in de handen klaar om op 20 meter hoogte over de evenwichtsbalk te lopen. (Foto: Ministerie van Defensie)
Kielman staat met het zweet in de handen klaar om op 20 meter hoogte over de evenwichtsbalk te lopen. (Foto: Ministerie van Defensie)


Werken tot je erbij neervalt

Net  nu zelfs de werkgevers liever terugkeren naar het 65e jaar als pensioenleeftijd komt er een idioot met een proefschrift waarin wordt gesteld dat de mensen wel zes jaar na hun 65e jaar kunnen doorwerken. Zijn naam? Mike Boissonneault. Boisson is drank in het Frans en ik denk dan ook dat hij dat proefschrift in een dronken bui heeft geschreven. Mike is een Canadees die aan de Rijksuniversiteit van Groningen op dat proefschrift is gepromoveerd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.