18.000 blaren geprikt tijdens Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen

Het Rode Kruis heeft de statistieken vrijgegeven van de verzorging van de lopers tijdens de 2018-editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.

Tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen werden tweeduizend blaren meer geprikt dan tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen van 2017, in totaal een mooie 18.560. Tijdens deze 102e editie werden 6076 paar voeten behandeld, meldde de organisatie vrijdag.

Vooral gedurende de eerste en laatste dag van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen werden veel mensen opgenomen met hitteklachten. Volgens de medische dienst waren er geen ernstige klachten, maar toch werden een aantal lopers voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd. De meest voorkomende pijntjes naast blaren waren spier- en gewrichtsklachten, schaaf- en snijwonden.

Ongeveer 750 vrijwilligers joegen er tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen zo'n 35 kilometer pleister en 6,5 liter jodium doorheen. De voeten werden schoongemaakt met zeventien liter kamferspiritus en wonden afgedekt met 30.000 gaasjes.

Ook op de tribunes langs het parcours van de feestelijke intocht over de Nijmeegse Sint Annastraat vielen mensen flauw in de brandende zon.

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls was vrijdag heel tevreden over de weinige incidenten tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. "Als het vrijdagavond ook allemaal goed gaat, is er nagenoeg niets gebeurd terwijl het in de stad drukker was dan ooit.” 

De organisatie denkt dat er tot en met vrijdag ruim 1,6 miljoen mensen de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen hebben aangegrepen om in Nijmegen een feestje te vieren.