James Gunn ontslagen

Disney heeft alle banden verbroken met regisseur James Gunn. Hij is ontslagen, terwijl hij aan het werken was aan het derde deel van Guardians of the Galaxy. Dit meldt Deadline.

De reden voor het ontslag is een reeks tweets van jaren geleden. Hierin sprak hij onder andere een positief geluid uit over verkrachting en liet hij weten dat hij "het fijn vond als jonge jochies mij in m'n gekke plek aanraken". Gunn kwam al eerder onder vuur te liggen door de uitspraken en nam er toen direct afstand van. Dit was echter voor Disney niet genoeg, want toen de uitspraken weer ter sprake kwamen nadat Trump-supporters ze opnieuw uitlichtten was het voor Disney mooi geweest. 

Gunn was in de positie om de nieuwe Phase te starten van het Marvel Cinematic Universe. Daarin moet het derde deel van Guardians of the Galaxy ook een belangrijke rol gaan spelen en de film zou uitkomen in herfst van 2020. Disney laat weten dat "het geluid van de tweets niet past bij de normen en waarden van de studio en we hebben onze zakelijke relatie met meneer Gunn inmiddels beëindigd."

Het is onduidelijk of het geplande bezoek van James Gunn aan San Diego Comic-Con, waar FOK! overigens ook aanwezig is op dit moment, nog door zal gaan.