Semenya razendsnel op 800 meter, Lyles schittert weer op 200 meter

Tijdens de Diamond League in Monaco heeft Caster Semenya op de 800 meter weer flink huisgehouden. De Zuid-Afrikaanse vertrok nog sneller dan eerder dit jaar in Parijs, toen ze de op twee na snelste vrouw ooit werd, maar eindigde een paar tienden langzamer: 1:54,60 minuten.

Elf van de twaalf dames doken onder de twee minuten in de snelle race, waarin vier persoonlijke records sneuvelden. De meest indrukwekkende was wellicht die van de Jamaicaanse Natoya Goule: met 1:56,15 werd ze derde en haalde ze anderhalve seconde van haar beste tijd ooit af.

Op de 200 meter bij de mannen was het de sinds twee dagen 21-jarige Amerikaan Noah Lyles die weer eens schitterde. Hij liep met 19,65 nog eens vier honderdsten van zijn beste tijd af en snelde naar de gedeeld achtste plek op de eeuwige wereldranglijst. Wereldkampioen Ramil Guliyev werd tweede in 19,99.

Op de 3000 meter steeplechase zorgde Soufiane El Bakkali voor een fraai sluitstuk. De Marokkaan liet samen met de Amerikaan Evan Jager de Kenianen achter zich en won in 7:58,15 minuten, goed voor de tiende plek op de eeuwige wereldranglijst. Jager eindigde in 8:01,02 en kwam zo wéér net boven de acht minuten uit.