Sagan sprint naar derde dagzege in Tour de France

Peter Sagan heeft de dertiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen was in een etappe van 169,5 kilometer van Bourg d'Oisans  naar Valencede in een massasprint te snel voor Alexander Kristoff en Arnaud Démare.

Waar een gevecht werd verwacht in de beginfase om in de juiste vlucht te komen was het al na één kilometer gedaan. Thomas de Gendt (Lotto Soudal) reed samen Thomas Scully (EF Education First-Drapac) weg uit het peloton. Later maakte ook nog Michael Schär (BMC) samen met Dimitri Claeys (Cofidis) ook nog de sprong naar voren maken.

Het viertal pakte nooit meer dan 2.30 op het peloton waar vooral Groupama - FDJ in dienst voor hun sprinter Arnaud Démare de controle behield. Met nog ruim twintig kilometer te fietsen vond Schär het niet snel genoeg gaan in de kopgroep en ging er alleen vandoor. De Zwitser werd met nog zes kilometer te gaan bijgehaald door het peloton, maar hield aan zijn poging wel de prijs van de strijdlust over.

In de finale was het vooral Trek-Segafredo die de kop nam in het peloton. Bij het ingaan van de laatste kilometer nam Groupama-FDJ het over. De Franse ploeg trok de sprint perfect op gang voor Démare, maar hij werd nog voorbij gereden door Alexander Kristoff en Peter Sagan. Wereldkampioen Sagan won uiteindelijk met een klein verschil voor Europees kampioen Kristoff. Voor Sagan was het alweer zijn derde ritzege in deze Tour en zijn elfde in totaal.

In het klassement schoven alle renners onder de vierde plaats op door de opgave van Vincenzo Nibali. De Italiaanse kopman van Bahrain Merida stond niet aan de start vanwege een gebroken rugwervel.

Sagan sprint naar derde ritzege in Tour de France (Pro Shots / Action Images)
Sagan sprint naar derde ritzege in Tour de France (Pro Shots / Action Images)