Neymar belooft trouw: "Iedereen weet hoeveel ik om PSG geef"

De Braziliaanse aanvaller heeft geen plannen om de Franse kampioen te verlaten. Ook niet als Real Madrid voor hem aanklopt.

Neymar heeft alle geruchten over een vertrek de kop in gedrukt door zijn trouw te beloven aan Paris Saint-Germain. De oud-speler van Barcelona domineerde de afgelopen weken de headlines en een poging van Real Madrid kon haast niet uitblijven om hem in te lijven als peperdure vervanger van Cristiano Ronaldo. De Portugees is vertrokken naar Juventus en laat in Madrid een leegte achter die alleen absolute wereldspelers enigszins kunnen opvullen.

Dat ziet Neymar echter niet zitten. "Ik blijf. Ik heb een contract met PSG en heb gekozen om hier de uitdaging aan te gaan", vertelt hij in gesprek met FOX Sports. "Ik ben niet van gedachten veranderd en ga dat ook niet doen. Ik hoop dat we een goed seizoen kunnen draaien, met nieuwe prijzen. De pers houdt ervan om geruchten te creëren, maar iedereen weet hoeveel ik om PSG geef."

Zijn teamgenoot, Kylian Mbappé, wordt ook aan de Madrilenen gelinkt, maar Neymar wil graag met de beste jonge speler van het WK blijven spelen onder de leiding van nieuwe trainer Thomas Tüchel. "Hij is een fenomeen, een geweldige speler. Dat wist ik al langer natuurlijk, want ik train dagelijks met hem en zie hoe veel kwaliteiten hij heeft. Ik ben erg blij voor hem dat hij het WK heeft gewonnen", voegt Neymar daaraan toe.