FOK! Wat een weer: logische titel: droog.

Hallo!  

Mensenkinderen, wat zat ik gisteren aan de buis gekluisterd zeg. Wat een prachtige Tour-etappe. We hebben gestreden voor wat we waard waren, maar Sky heeft de regie en zal de regie ook de rest van de Tour wel houden. Jammer, maar ja. Toch zijn het de aanvallers die de koers kleuren en ondanks Sky was het toch méér dan de moeite waard om voor de buis te zitten. Ook in de Tour is het momenteel droog en zonnig.

Plotsklaps kwam ik erachter dat ik vandaag een weerbericht moest maken. Is er nog iemand wel geinteresseerd in het weer? Bij mij is het zo dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik daardoor toch elke dag even de nieuwste uitvoer bekijk. Zowel Frank als Monique zijn vandaag en morgen afwezig, dus ook morgen ben ik er. Ik zit wat te ouwehoeren momenteel, maar je moet wat hé?  

Even serieus.  We zagen gisteren boven het westen van Frankrijk een gebied met regen- en onweersbuien ontstaan. In een normale zomer zou dit doodgewoon over ons land zijn getrokken gezien de stroming. Maar dit is geen normale zomer in onze omgeving. Als we het kaartje van het KNMI erbij halen ziet het er echt naar uit dat we over een paar dagen het record-droge jaar van 1976 gaan overtreffen.

Het gaat als volgt: Die onweersbuien komen vandaag naderbij, maar komen waarschijnlijk net over het zuiden van het land tot stilstand. En dan moet de vut er natuurlijk wel in blijven. In het overgrote deel van ons land blijft het morgen gewoon droog. En het blijft zomers met 23 tot 30 graden. Ik denk dus dat Zeeland, Brabant en Zuid-Limburg nog de meeste kans hebben op een lokale bui, zeker geen grote toestanden.

En op termijn: Geen enkele vooruitzicht op wat regen. Héél misschien zaterdag in het zuidoosten, maar ook nu is de regel: het overgrote deel van het land blijft droog. 

Tot morgen! 

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Reis door Schotland (Foto: spylacopa_68)
spylacopa_68 maakt een uitgebreid fotoverslag van zijn rondreis door Schotland. Wordt vervolgd en zeker weer met nieuwe prachtige foto's. (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!