Kisner eerste leider op The Open, Woods 32ste

Kevin Kisner gaat na dag één aan de leiding van The Open. De 34-jarige Amerikaanse golfer ging rond in 66 slagen en dat is vijf slagen onder par. Hij heeft daarmee één slag voorsprong op een drietal achtervolgers.

Kisner maakte op de baan van Carnoustie in Schotland een eagle, vier birdies en een bogey en dat was goed voor de leiding na dag één. Zijn landgenoot Tony Finau volgt op één slag samen met de Zuid-Afrikanen Erik van Rooyen en Zander Lombard.

Rory McIlroy, een van de favorieten voor de zege, begon sterk. De Noord-Ier maakte drie birdies en een bogey en staat daarmee op een gedeelde achtste plaats. In 2014 wist hij THe Open op zijn naam te schrijven.

Tiger Woods kende een wisselvallige eerste ronde. De Amerikaanse golflegende begon uitstekend, maar op de laatste negen holes moest hij drie bogeys toestaan op zijn scorekaart. Hij sloeg ook drie birdies over zijn gehele ronde, waardoor hij op levelpar staat voor de dag. Titelverdediger Jordan Spieth maakte 72 (+1) op de eerste dag van de 147ste editie van The Open.

Voor Dustin Johnson (+5) en Sergio Garcia (+8) verliep de eerste dag wat minder op de baan van Carnoustie.

Hoogtepunten eerste dag The Open (Bron: YouTube)