Hearthstone wijzigt meer minions en interacties

Op 7 augustus lanceert The Boomsday Project, de nieuwste uitbreiding van Hearthstone. De patch voor deze uitbreiding, 12.0, introduceert naast de nieuwe set nog een aantal andere veranderingen.

Blizzard gaat als eerste de typen van nog twee kaarten wijzigen: Ghostly Charger verliest zijn Beast-tag en Ixlid, Fungal Lord verliest zijn Elemental-tag. De reden is consistentie. De ondoden, spectrals en geesten worden niet gezien als Beast in Hearthstone en de plantaardige wezens als Ixlid worden niet gezien als Elementals.

Ook verandert Blizzard hoe het kopiëren van kaarten met enchantments functioneert. Momenteel is het zo dat de kaart die je wil kopiëren en de kaart waarmee je kopieert samen in play (op het speelveld) moeten zijn, zoals het geval is met Molten Reflection. Vanaf patch 12.0 wordt gekeken naar de overgang van zones. Er zijn vier zones in Hearthstone: Deck, Hand, Play, Graveyard. Gaat een kaart voorwaarts in deze zones (bijvoorbeeld van Hand naar Play), dan behoudt de kaart in kwestie zijn enchantments. Gaat een kaart echter terug in deze zones (bijvoorbeeld van Play naar je Deck), dan verliest een kaart zijn enchantments.

Denk bijvoorbeeld aan Archbishop Benedictus. Het deck dat je kopieert verliest in de huidige patch nog alle enchantments, maar vanaf patch 12.0 kopieer je de gebufte kaarten. Ook met een kaart als Thoughtsteal vind je vanaf patch 12.0 de kaarten met enchantments in plaats van de normale versie. Kaarten die transformeren in je hand (Molten Blade, Shifter Zerus en Shifting Scroll) verliezen vanaf de nieuwe patch ook alle enchantments. Discounts van bijvoorbeeld Emporer Thaurissan zijn op deze kaarten dus niet meer relevant.

Er is ook nog één nerf aangekondigd voor Shadowboxer. Wanneer deze kaart Lifesteal krijgt, is het mogelijk om tot dertig damage te doen in één beurt. Om dit te voorkomen activeert het effect van Shadowboxer voortaan alleen nog maar als een minion wordt gehealed.