FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 juli 2018

Brouwer/Meeuwsen verder op EK beachvolleybal

Op het EK beachvolleybal in vier Nederlandse steden is donderdag de groepsfase voor de mannen afgerond. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als enige van de vier Nederlandse duo's rechtstreeks door naar de achtste finales.

Brouwer en Meeuwsen wonnen ook hun derde groepsduel, maar makkelijk ging het niet. Kacper Kujawiak en Maciej Rudol boden stevig partij, maar de Nederlanders wisten de Polen toch in twee sets te kloppen: 21-14, 30-28.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst verloren niet heel verrassend van de in topvorm verkerende Spanjaarden Pablo Herrera en Adrian Gavira: 15-21, 21-23. Doordat de Nederlanders hun andere twee wedstrijden wonnen mogen ze wel door naar de tussenronde.

Voor Dirk Boehlé en Steven van de Velde zit het EK er weer op: ze verloren met 19-21, 16-21 van de Zwitsers Adrian Heidrich en Mirco Gerson en eindigden onderaan hun groep. Daar eindigden Jannes van der Ham en Sven Vismans ook na hun 12-21, 12-21 nederlaag tegen Konstantin Semenov en Ilya Leshukov uit Rusland.

Voor Sophie van Gestel en Marloes Wesselink viel het doek in de tussenronde bij de vrouwen. Met 25-27, 15-21 gingen ze onderuit tegen Karla Borger en Margareta Kozuch uit Duitsland. Joy Stubbe/Marleen van Iersel, Jolien Sinnema/Laura Bloem en Sanne Keizer/Madelein Meppelink staan in de achtste finales.

Waterpolodames hebben ook met Frankrijk geen moeite

De Nederlandse waterpolosters hebben hun derde ruime zege van het EK Waterpolo binnen. Frankrijk was geen partij voor Nederland: de Oranjedames wonnen met 20-4, waarmee ze voor de derde maal dit toernooi de twintig doelpunten behaalden.

Nederland ging meteen sterk van start en had na de eerste periode al een 6-0 voorsprong. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Israel behield het team de gretigheid ditmaal de hele wedstrijd en kon het team van Arno Havenga met tevredenheid terugkijken. 

"Tegen Israël zakten we de tweede helft wat in. Dat wilden we nu voorkomen," vertelde Havenga na afloop. "Het is belangrijk dat we in het goede ritme doorgaan, helemaal met de wedstrijd tegen Griekenland voor de boeg. Natuurlijk is het ook goed voor het doelsaldo, maar dat hebben we niet helemaal zelf in de hand omdat Italië nog tegen Frankrijk moet. We kunnen in ieder geval positief op deze wedstrijd terugkijken, dat is het belangrijkste. Nu dit snel afsluiten en de puntjes op de i zetten in de voorbereiding richting Griekenland."

De laatste poulewedstrijd speelt Nederland zaterdagavond om 20:30 tegen Griekenland, een belangrijke wedstrijd om de groepswinst. Bij winst zal Nederland groepswinnaar zijn en worden de drie sterke landen uit poule B ontlopen. Bij verlies is Griekenland groepswinnaar en Nederland afhankelijk van het doelsaldo van Italië tweede of zelfs derde worden.

Morgen om 14:00 spelen de heren tegen Turkije, een op papier mindere ploeg. Bij winst is Nederland door naar de play-offs voor de kwartfinale.

Uiterst pijnlijke nederlaag gastland op EK onder 19

In Finland wordt het Europees kampioenschap voetbal onder 19 jaar gespeeld en dat leverde donderdag een uitermate pijnlijke nederlaag op voor de thuisploeg, die nu in de laatste groepswedstrijd móet winnen om nog kans te maken op de halve finales.

In Seinäjoki speelden de Finnen tegen de Noorse buren. Die kwamen vroeg op voorsprong, maar Finland sloeg terug en in de 53e minuut was het zelfs Ajacied Saku Ylätupa die de 2-1 tegen de touwen werkte. Daar bleef het lang bij, tot de blessuretijd bijna begon.

Erik Botheim kopte in de 90e minuut de 2-2 binnen, maar het werd nog erger voor Finland. Christian Borchgrevink was twee minuten later goed voor de 2-3 en de Finnen dropen net als het publiek gedesillusioneerd af. 

De goals (Bron: YouTube)

Archibald klopt Vos in proloog van BeNe Ladies Tour

Katie Archibald heeft de proloog van de BeNe Ladies Tour gewonnen. De 24-jarige Britse van Wiggle High5 was in Oosterhout de snelste over het 3,4 kilometer lange parcours.

Marianne Vos moest genoegen nemen met een tweede plaats op elf seconden van de Britse. De Nederlandse moest afgelopen week afzeggen voor La Course vanwege ziekte, en kon daardoor ook de Giro Rosa niet afmaken waar ze haar eerste zege pakte van het jaar. De Deense Pernille Mathiesen moest genoegen nemen met een derde plaats op twaalf seconden van de winnares.

Vorig jaar schreef de BeNe Ladies Tour op haar naam. Toen won ze had klassement voor Alice Barnes en Annette Edmondson.

Vrouw zomaar zwaar mishandeld

AT5 meldt dat de politie opzoek is naar getuigen van een zware mishandeling van een vrouw in het Amsterdamse Westerpark begin deze maand.

Op 4 juli rond tien uur liep de 47-jarige mevrouw Roos haar dagelijkse rondje in het Westerpark richting station Sloterdijk. Halverwege haar wandeling rust ze uit op een bankje. Verderop ziet ze een jongeman in het riet. Hij lijkt iets te zoeken, maar kijkt ook steeds haar kant op. 'Terwijl ik hier op dat bankje zat en mijn momentje pakte kreeg ik een beetje de creeps van die gast', zegt Roos in opsporingsprogramma Bureau 020.

De man stopt met zoeken en loopt langs mevrouw Roos. Ze is opgelucht dat hij doorloopt. Even later komt de man toch terug om verder te zoeken in het riet. Roos vertrouwt het niet en besluit verder te lopen, maar ze wordt gevolgd. 'Toen kwam er een stuk waar helemaal niemand was. Ik hoorde die voetstappen op mij afkomen en toen werd ik onderuit gebeukt en werd er op mijn gezicht ingehakt met een vuist', vertelt Roos.

Roos houdt er meerdere botbreuken aan haar neus en enkel aan over. Ook loopt ze een verbrijzelde knie en tal van blauwe plekken op. 'Het slachtoffer wordt uit het niets zó toegetakeld, dat is natuurlijk vreselijk. Daarom willen we ook graag weten wie deze man is', zegt politiewoordvoerder Marijke Storck. De man is rond de 25 jaar oud, heeft een licht getinte huidskleur en halflang zwart haar. Verder is hij ongeveer 1,75 tot 1,80 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een wit t-shirt met zwarte opdruk, een zwarte lange broek en gympen.

Einde Tour voor Nibali na wervelbreuk

Vincenzo Nibali krijgt dezelfde tijd als de voorste groep van etappe 12, zo meldt de RAI. De Italiaan van Bahrain Merida werd op de beklimming van de Alpe d'Huez aangereden door een motor en kwam daarbij ten val.

Nibali kwam sterk terug in de achtervolging op de voorste groep en eindigde op de zevende plaats op dertien seconden van de winnaar. Hoeveel achterstand hij krijgt is onduidelijk omdat de renners voor hem allemaal in andere tijden binnen kwamen.

Update 19:30

De wedstrijdjury heeft een besluit genomen en noemt het een 'koersincident'.

De val heeft waarschijnlijk nog gevolgen voor de Italiaan. Nibali is na de koers naar het ziekenhuis gebracht omdat hij waarschijnlijk een breuk heeft opgelopen in zijn wervelkolom. 

Update 22:57

De Tour de France is over voor Nibali. De Italiaan heeft een rugwervel gebroken en kan morgen niet meer van start gegaan, zo laat zijn ploeg weten. Bij de kopman van Bahrain Merida is in het ziekenhuis van Grenoble een breuk in het vastgesteld. Nibali stond na de etappe naar Alpe d'Huez op de vierde plaats in het algemeen klassement.

Brandt Corstius - Van Dam onbeslist

Het Openbaar Ministerie heeft beslissingen genomen naar aanleiding van de aangifte van de heer Brandt Corstius tegen de heer Van Dam, en die van de heer Van Dam tegen de heer Brandt Corstius. De aangiften zijn de afgelopen maanden onafhankelijk van elkaar onderzocht door respectievelijk een officier van justitie bij het parket Den Haag en een officier van justitie bij het parket Amsterdam. In geen van beide zaken zal het OM vervolging instellen. Beide aangevers zijn hiervan vandaag op de hoogte gesteld.

De heer Brandt Corstius deed in november vorig jaar in Den Haag aangifte tegen de heer van Dam. Hij stelde daarin in 2002 door Van Dam te zijn gedrogeerd en vervolgens seksueel te zijn misbruikt. Nadat hij dit verhaal kort ervoor geanonimiseerd in de media had gebracht, deed Van Dam in Amsterdam al aangifte van smaad en laster. Volgens Van Dam zou het geanonimiseerde media-statement van Brandt Corstius te makkelijk tot hem zijn te herleiden. Van Dam ontkent het seksuele contact niet, maar wel dat sprake was van dwang of drogeren.

Naar aanleiding van de aangifte van Brandt Corstius heeft de officier van justitie in Den Haag onderzoek gedaan. Er is geprobeerd om 16 jaar na dato toch zo veel mogelijk getuigen te horen, onder anderen mensen die destijds bij het televisieprogramma werkten waaraan zowel Brandt Corstius als Van Dam waren verbonden in die tijd. Ook zijn mensen uit de privésfeer gehoord. Dit onderzoek heeft echter geen informatie opgeleverd die de aangifte van Brandt Corstius op het punt van dwang of drogeren in voldoende mate ondersteunt.

De officier van justitie in Amsterdam heeft de aangifte van smaad en laster die Van Dam tegen Brandt Corstius heeft gedaan geseponeerd omdat er juridisch gezien geen sprake is van smaad. Van smaad kan sprake zijn indien iemand 'opzettelijk iemands eer of goede naam aantast'. Dat was in deze situatie niet het geval.

In de publicatie in dagblad Trouw geeft Brandt Corstius duidelijk aan dat de beschuldiging alleen zijn woord betreft en dat er volgens hem op dat moment geen verder bewijs was om dit te onderbouwen. Hij heeft bewust zeer weinig details vrijgegeven: er staat geen verwijzing in naar naam, functie of locatie en slechts een globale tijdsaanduiding. Het feit dat hij later de naam van het programma heeft bevestigd maakt dat niet anders.

Voor de beoordeling of er sprake is van strafbare smaad is ook de context van belang. Brandt Corstius plaatste zijn ingezonden stuk in het debat rond '#MeToo'. Dat was zijn bijdrage aan het maatschappelijke debat waarmee hij wilde aangeven dat de #MeToo-discussie ook ziet op mannelijke slachtoffers.

Het Openbaar Ministerie zal, gelet op bovenstaande, in geen van beide zaken strafrechtelijke vervolging instellen. Als aangevers het daarmee niet eens zijn, kunnen zij zich beklagen bij het gerechtshof via een zogenaamde artikel-12 procedure.

Vrouw klem onder tram

Een vrouw is vanmiddag door de brandweer bevrijd nadat zij klem kwam te zitten onder een tram. Rond een uur botste tram 17 met de fietsster. Dat gebeurde op Tussen Meer in Osdorp, ter hoogte van Korte Water. Volgens een woordvoerder van de politie is de fiets overreden, maar de vrouw niet. Zij zou niet zwaargewond zijn geraakt, maar zat wel klem.Dit meldt AT5 op haar website. 

Rond half twee was zij bevrijd en werd ze overgebracht naar het ziekenhuis.De politie heeft in alle hectiek ook nog moeten ingrijpen omdat een voorbijganger de afzetting rond het ongeluk negeerde. Dat liep uit op een handgemeen tussen de man en agenten, waarbij de man uiteindelijk is overmeesterd door meerdere agenten.

Poepbacterie op Schiphol; gebruik watertappunt!

Op zeker negen toiletkranen op Schiphol zijn coliforme bacteriën, in de volksmond ook wel de poepbacterie genoemd, ontdekt. De luchthaven adviseert dorstige reizigers gebruik te maken van de watertappunten. Dit meldt AT5 op haar website. 

In totaal heeft Schiphol zo'n 850 toiletkranen. Een deel hiervan is getest op de aanwezigheid van bacteriën. Bij een groot aantal werd niks gevonden, maar bij negen kranen was de poepbacterie dus wel aanwezig. De luchthaven gaat de komende dagen meer toiletkranen controleren.

Schiphol adviseert de reizigers, zoals altijd, om watertappunten te gebruiken voor drinkwater. Bij meerdere toiletkranen hangt een bordje om deze niet meer te gebruiken. Een woordvoerder laat weten dat dit uit voorzorg is en dat er nog geen reizigers melding hebben gemaakt van gezondheidsklachten.

Coliforme bacteriën komen voor in uitwerpselen van mensen en dieren. Afhankelijk van het type kan een besmetting leiden tot meer of minder ernstige klachten. In de meeste gevallen merk je er gelukkig niets van. In andere gevallen kan het gaan het om klachten zoals misselijkheid, braken en diarree.

'Spyro Reignited Trilogy naar pc en Switch'

Spyro Reignited Trilogy is voor PlayStation 4 en Xbox One aangekondigd, maar het lijkt erop dat we daar binnenkort nog twee platforms aan toe kunnen voegen. Op de officiële website van Spyro zien we in het lijstje platforms namelijk Nintendo Switch en pc.

Officieel zijn deze twee platforms nog niet aangekondigd, maar vrijwel iedereen verwachtte al een release voor deze twee platforms. Bij de aankondiging werd de game al vermeld op de Nintendo UK-website en de voorloper, Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, kwam ook al naar Nintendo Switch en pc.

Het is nog even afwachten op een echte aankondiging en verdere details voor deze twee platforms. Op PlayStation 4 en Xbox One kunnen we sowieso vanaf 21 september aan de slag met de game.

Deskundigen willen verplichte toestemming voor seks

Even een lekker partijtje neuqseksen? Dan zou je eerst expliciet toestemming moeten vragen, als het aan deskundigen ligt. Zij pleiten voor een strengere sekswet. Zonder deze toestemming zou dan sprake zijn van een strafbaar feit en kun je iemand vervolgen voor verkrachting.

In andere landen, zoals Zweden en Engeland, is er al zo een wet. In Nederland is het nu zo dat er pas sprake is van verkrachting als iemand gedwongen is door geweld of intimidatie. Dat is niet goed genoeg, zegt Willy van Berlo van kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers in het AD bijvoorbeeld. Zo zouden slachtoffers van verkrachting vaak verlammen, waardoor er geen dwang nodig is. Publiek theoloog Janneke Stegeman: "Seks is een activiteit waaraan iedereen wil meedoen. Als dat niet zo is, dan is het geen seks. Ik vind dat een gezonde opvatting, maar het is nu niet zo in de wet geregeld."

FOK!kers hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken over een eventuele nieuwe wet.

Haase sinds februari weer kwartfinalist

Robin Haase heeft bij het ATP-toernooi van Umag de kwartfinales bereikt. In Kroatië was de Nederlander in drie sets te sterk voor de Slowaak Martin Klizan: 3-6, 6-4, 6-3.

Het zag er in de eerste anderhalve set niet naar uit dat Haase de kwartfinales zou halen. Klizan had de eerste set gewonnen en in de tweede set had hij ook een break voorsprong te de Slowaak. Bij een 4-2 in het voordeel van Klizan won Haase vier games op rij en pakte daarmee de set. In de derde set won de Nederlander de eerste drie games van de beslissende set en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

Het is de eerste keer sinds half februari dat hij de kwartfinales wist te behalen. Dat was toen op het ABN Amro-toernooi in Rotterdam toen hij kansloos verloor van Roger Federer.

De nummer 38 van de wereld neemt het voor een plek in de halve finales op tegen Andrey Rublev uit Rusland of Felix Auger-Aliassime uit Canada.

Vitesse treft Roemenen in Europese voorronde

Vitesse moet in de tweede voorronde van de Europa League zien af te rekenen met FC Viitorul, de club waar Gehorghe Hagi hoofdtrainer is.

Viitorul won in de eerste voorronde over twee duels van Racing Luxemburg. Na de 2-0 zege in de heenwedstrijd werd er donderdag in de return niet gescoord. Vitesse gaat volgende week donderdag bij Viitorul op bezoek en een week later is de return in de Gelredome.

In de Roemeense competitie eindigde Viitorul vorig seizoen op de vierde plaats. Het jaar ervoor werd de ploeg nog landskampioen. Bij de ploeg staan Bradley de Nooijer, de zoon van FC Dordrecht-coach Gérard de Nooijer, en Mailson Lima (oud-speler van FC Dordrecht) onder contract.

Om de groepsfase van de Europa League te bereiken, moet Vitesse net als AZ drie voorrondes overleven. De Arnhemmers spelen op 12 augustus hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, thuis tegen FC Groningen.

AZ in voorronde Europa League naar Kazachstan

AZ moet het in de tweede voorronde van de Europa League opnemen tegen FC Kairat Almaty uit Kazachstan.

Het wordt voor AZ de verste uitwedstrijd ooit in het Europese voetbal. Kairat Almaty won in de eerste voorronde donderdag met 7-1 van Engordany (Andorra), nadat de heenwedstrijd al in 0-3 was geëindigd. AZ speelt op donderdag 26 juli een uitwedstrijd in Almaty, precies een week later is de return voor eigen publiek.

AZ moest in Europees verband al twee keer eerder tegen een ploeg uit Kazachstan voetballen. In 2010 werd FC Aktobe in de laatste voorronde nog net verslagen over twee duels (3-2), waardoor de Alkmaarders de groepsfase in gingen. In 2013/14 was Shakhter Karagandy de tegenstander in die poulefase.

Mocht het elftal van coach John van den Brom winnen van Kairat Almaty, dan moeten er nog twee voorrondes worden overleefd om de poulefase te halen. Vorig seizoen waren de Alkmaarders niet in Europa actief, het jaar ervoor sneuvelde men in de tweede ronde tegen Olympique Lyon.

Kruijswijk: "Het was het proberen waard"

De smaakmaker in de twaalfde etappe van de Tour de France was Steven Kruijswijk. De rit naar Alpe d’Huez was echter 3,5 kilometer te lang voor de Nederlander.

"Het was het proberen waard," aldus de nuchtere Nederlander na afloop van de etappe. "Het ging goed, ik heb het laatste stuk alleen gereden. Ik wist dat het moeilijk zou worden. Ik had minder over dan ik had gehoopt," zo zei Kruijswijk die 70 kilometer aan kop reed.

Spijt had hij in elk geval niet van zijn aanval. "Ik stond zesde in het klassement, dus het was wel een gewaagde actie. Als ik niet alleen was doorgegaan, had ik het zeker niet gehaald. Ik houd er wel van om op zo’n manier te koersen. Gewoon kijken waar het schip strandt in plaats van drie weken achtervolgen. Het was een mooie dag."

Thomas wint op Alpe d'Huez, Kruijswijk en Dumoulin sterk

De 12de etappe in de Tour de France, over 175,5 kilometer met finish op de befaamde Alpe d'Huez, is gewonnen door Geraint Thomas. De drager van de gele trui versloeg Tom Dumoulin in de eindsprint. Steven Kruijswijk leek even naar de ritwinst te gaan, maar werd 3.5 kilometer voor de finish teruggepakt.

Het was onrustig aan het begin van de etappe. Het peloton begon tesamen aan de beklimming van de eerste berg van de dag, de Madeleine (buitencategorie). Het bleef onrustig vooraan, waardoor achter in het peloton renners moesten lossen.

Verschillende renners, onder wie Gesink en Ten Dam, probeerden weg te rijden, maar ze kregen geen ruimte. Een grote groep, met daarin Valverde, Gesink, Minnaard ten Dam en Kruijswijk wist wel een gat te slaan. Een kilometer onder de top hadden ze een voorsprong van ruim twee minuten op het peloton. Alaphilippe was als eerste boven voor Barguil en Pauwels.

Rolland reed in de afdaling weg uit de kopgroep. Hij kwam als eerste boven op de Lacets de Montvernier (2de categorie). Voor Alaphilippe, Pauwels en Gesink, die de achtervolgende groep aanvoerden. Achter Rolland viel de kopgroep uit elkaar. Een groepje met Kruijswijk en Valverde ging in de achtervolging op de Fransman en sloten bij hem aan. Ze hadden een voorsprong van ruim vier minuten op het peloton. Ze kregen later gezelschap van Gesink, Zakarin, Nieve, Barguil, Majka, Izagirre, Rolland, Martinez en Amador.

Tijdens de beklimming van de Croix de Fer reed Kruijswijk weg en niemand leek hem te kunnen volgen. Tien kilometer onder de top had de Nederlander ruim een minuut op zijn achtervolgers en dat liep langzaam op. Met een voorsprong van zes minuten op de groep favorieten kwam Kruijswijk als eerste boven. In de afdaling was er geen spoor van vermoeidheid te vinden en de voorsprong bleef stabiel.

In de vallei was het verschil nog zo'n 5 minuten, door het rijden van Team Sky. Aan de voet van de Alpe d'Huez was de voorsprong van Kruijswijk iets meer dan vier minuten. Die voorsprong liep langzaam terug. De groep met favorieten dunde ondertussen langzaam uit. Negen kilometer voor de streep sprong Nibali en later Quintana weg uit de groep met favorieten, maar ze kwamen niet ver. Quintana moest even later zelfs lossen.

Kruijswijk zette ondertussen alles op alles om voorop te blijven. Acht kilometer voor de finish was het verschil nog 2,5 minuut. Het verschil werd steeds kleiner met de groep Froome waar ook Dumoulin nog in zat. Het tempo in die groep ging steeds meer omhoog. Froome plaatste een aanval en niemand kon volgen. Kruijswijk verloor steeds meer tijd en moest 3.5 kilometer voor de meet Froome voorbij laten. Dumoulin, Thomas en Bardet konden de Brit volgen.

Omdat de vier elkaar geen ruimte gaven, kon Landa terugkomen.Bardet plaatste een aanval 2,5 kilometer voor de streep, maar de vier sloten weer aan. Dumoulin was de volgende die wegreed en kreeg Thomas mee, maar ook zij kwamen niet ver. In de laatste kilometer ging Landa aan, maar de rest kon volgen. Het was Thomas die zijn tweede ritzege deze Tour pakte voor Dumoulin.

Kovac looft Robben en sluit tussentijds vertrek James uit

Niko Kovac heeft duidelijkheid gegeven over de situatie van James Rodriguez. Ondanks hardnekkige geruchten blijft hij gewoon bij Bayern München.

De 27-jarige middenvelder ruilde Real Madrid vorig jaar zomer in voor der Recordmeister, dat de Colombiaan toen een huurconstructie voor twee jaar en ook een optie tot koop wist te bedingen. Die koopsom van naar verluidt 42 miljoen euro is nog niet gelicht en de afgelopen weken wakkerden geruchten over een vervroegde terugkeer naar de Koninklijke steeds verder aan.

Dat lijkt Real Madrid echter te kunnen vergeten, want de nieuwe trainer van Bayern is absoluut niet van plan om hem te laten gaan. “Op dit moment lijkt het erop dat hij hier blijft. Ik heb verder geen nieuwe informatie, ik weet wel dat er veel geschreven wordt. We hebben hem via een huurdeal en die is nog steeds geldig. Daar zal alleen een einde aan komen als wij zeggen dat we de optie niet willen lichten”, liet de Kroatische trainer donderdagmiddag optekenen tijdens een persmoment.

Kovac is de opvolger van Jupp Heynckes in de Allianz Arena en de van Eintracht Frankfurt overgekomen oefenmeester is onlangs met Bayern begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vooralsnog kijkt hij zijn ogen uit bij zijn nieuwe werkgever: “Als je ziet met welke intensiteit en instelling de oudgedienden meedoen… Arjen Robben is ongelooflijk. Ik had al veel over hem gehoord. Maar nu zie ik het met eigen ogen en moet ik zeggen: het is waanzin.”

Kluivert noemt Totti als voorbeeld: ''Hij is een legende''

Bij zijn officiële presentatie bij AS Roma heeft Justin Kluivert zijn wensen uitgesproken bij de club: “Ik kan en moet veel beter worden.“

De negentienjarige aanvaller maakte deze zomer voor ruim zeventien miljoen euro de stap van Ajax naar AS Roma en kwam afgelopen zaterdag voor het eerst in actie met zijn nieuwe ploeg toen vierdeklasser Latina met 0-9 werd verslagen. Assists of goals maakte hij nog niet, maar het debuut smaakte duidelijk naar meer bij de enkelvoudig international.

Kluivert is zelf ook opgetogen met zijn transfer: “Ik wil laten zien wat ik kan. Ik weet dat ik hier op ieder vlak beter kan worden, ik ben nog steeds erg jong. Ik weet dat het in verdedigend opzicht beter kan. Ik wil mijn waarde bewijzen en ik wil het beter doen dan ik in Nederland heb gedaan. Ik kan en moet nog veel beter. Ik kan ook niet wachten op de start van het seizoen, met de spelers die we hebben kunnen we mooie dingen bereiken”, sprak hij donderdag middag bij zijn presentatie aan het publiek.

Daar gaf hij ook zijn doel voor de lange termijn prijs. Hij sprak voor zijn transfer met vader Patrick Kluivert, die in het verleden een seizoen voor AC Milan speelde, en noemt Francesco Totti zijn grote voorbeeld bij zijn nieuwe werkgever. “Hij is een legende en een voorbeeld voor iedereen die bij AS Roma speelt. Ik hoop ooit, net als hij, door iedereen te worden gerespecteerd.”

Technisch directeur Monchi toonde zich ook uiterst tevreden met de komst van Kluivert, die hij een belangrijke aankoop noemt. ”We hebben een goede speler gekocht voor het heden en een erg goede speler voor de toekomst, iedereen weet dat hij enorme kwaliteiten heeft. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst een belangrijke speler zal worden voor ons”, sprak de Spanjaard het verzamelde journaille toe. “Het was ontzettend lastig om Justin te halen, omdat iedereen hem wilde hebben. Onze eerste ontmoeting gaf de doorslag. Daarin hebben we hem laten zien dat AS Roma de perfecte volgende stap is.”

Mamma Mia! Here We Go Again-cast in Nederland

Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie ligt er een uitnodiging klaar om terug te keren naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA. De oude cast keert terug en is uitgebreid met onder meer Lily James, Andy Garcia en Oscarwinnaar Cher. Wij spraken met de jonge versies van de vertrouwde cast toen zij in Nederland waren én zagen de film al.

'Russisch oorlogsschip met 112 miljard euro aan goud gevonden'

Voor de kust van het Zuid-Koreaanse eiland Ulleungdo heeft een bergingsbedrijf het wrak gevonden van de Dmitrii Donskoi, een pantserschip van de Russische marine. Die werd in 1905 bij de zeeslag bij Tsushima tot zinken gebracht tijdens de Russisch-Japanse oorlog.

De vondst is bijzonder, want volgens de verhalen had het schip nogal wat goud aan boord: zo'n 5500 dozen met ongeveer 200 ton aan goudstaven en gouden munten, bij elkaar goed voor een slordige 112 miljard euro. De Russen wilden niet dat dat goud in Japanse handen viel en verhuisden het.

De vraag is echter of dat allemaal wel realistisch is. Wetenschappers noemen het zelfs onwaarschijnlijk, want waarom zouden de Russen al hun goud op één schip laden, terwijl het veel veiliger zou zijn om het per trein naar Vladivostok te brengen? 

De Shinil Group, het vorige maand opgerichte bedrijfje dat de vondst met eenmansduikbootjes deed, staat nu voor een keuze: een bergingsvergunning aanvragen bij de Koreaanse regering betekent dat ze tien procent van de geschatte waarde van het schip af moeten dragen.

Dat is een risico, want het bedrijf zelf is amper tachtigduizend euro waard, terwijl dus lang niet zeker is of er inderdaad 112 miljard euro aan goud verborgen ligt. De Shinil Group heeft in elk geval laten weten dat men, als de boel later dit jaar toch geborgen wordt, de helft van de schat over zal dragen aan de Russische regering. Met tien procent van het restant wordt geïnvesteerd in toeristische projecten op Ulleungdo.

Op HLN is een door de Shinil Group gemaakt filmpje met meer informatie over de vondst te vinden.

Jurassic World Evolution bereikt één miljoen

Simulatiespel Jurassic World Evolution heeft de mijlpaal van één miljoen sales bereikt. Dit is het totaal verspreidt over pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game had hier zo'n vijf weken voor nodig.

Frontier CEO David Braben is uiteraard blij met het resultaat. Na onder andere Elite: Dangerous en Planet Coaster is het weer een succes voor de studio. Braben: 'Zonder twijfel heeft het wereldwijde bewustzijn van de film bijgedragen aan de initiële verkoop, maar de kwaliteit van de game is wat belangrijk is en ik geloof dat ons team fantiastisch werk hebben geleverd.'

De game is over het algemeen positief ontvangen, met als voornaamste kritiek het gebrek aan diepgang. Zelf beoordeelden wij de game met een 7.5.

JWE1

Groenewegen, Gaviria, Greipel stappen af in Tour

Tony Gallopin is in de twaalfde etappe van de Tour de France afgestapt. De Fransman moest vandaag al vroeg lossen en besloot in de remmen te knijpen.

Rigoberto Urán, de nummer twee van vorig jaar in de Tour de France, ging vandaag helemaal niet meer van start.

Update 15:11 uur

Dylan Groenewegen is ook afgestapt. De Nederlandse sprinter, die deze Tour twee etappes won, heeft teveel last van de val afgelopen zondag in de etappe naar Roubaix

Update 15:35 uur

Wederom hebben twee sprinters opgegeven. André Greipel en Rick Zabel hebben allebei in de remmen geknepen.

Update 15:45 uur

En het is een slagveld vandaag in de twaalfde etappe. De Duitser Marcel Sieberg is zojuist ook afgestapt.

Update 15:54 uur

Fernando Gaviria is de volgende die in de remmen knijpt. De sprinter van Quick-Step won deze Tour twee etappes.

Topkunstschaatser Ten (25) vermoord door autospiegeldieven

Kunstschaatser Denis Ten is donderdag overleden. Dat heeft het Kazakhs Olympisch Comité bevestigd. Volgens onbevestigde berichten betrapte Ten twee mannen in zijn geboorteplaats Almaty op het stelen van zijn autospiegels, waarna hij doodgestoken werd. Ten werd slechts 25 jaar.

Ten debuteerde in 2010 op 16-jarige leeftijd al met een elfde plek op de Olympische Spelen in Vancouver. In 2013 won hij zilver op het WK, een jaar later was er brons op de Spelen van Sochi, nog een jaar later gevolgd door WK-brons. Afgelopen februari eindigde Ten op de Spelen in Pyeongchang als 27e, doordat hij niet volledig hersteld was van een enkelblessure.

Buiten dat won Ten in 2015 ook het prestigieuze Viercontinentenkampioenschap en was hij vorig jaar nog de beste op de Winteruniversiade in zijn eigen Almaty. Ook persoonlijk was hij geliefd: zo haalde hij na de Spelen van 2014 veel concurrenten naar Almaty om daar een groot kunstschaatsgala te organiseren, bedoeld om geld op te halen voor de behandeling van neuroleukemie.

Naar verluidt werden twee autospiegeldieven betrapt door Ten, waarna hij neergestoken werd en het bewustzijn verloor. Een toevallige passant vond de Kazakhse ster en belde de hulpdiensten. Ten had echter al liters bloed verloren en ondanks reanimatiepogingen overleed hij in het ziekenhuis,

Ten in actie op de Spelen van Sochi in 2014, waar hij brons won (Bron: YouTube)

Hamilton verlengt contract bij Mercedes

Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengd. De Britse F1-coureur rijdt sinds 2013 voor de Duitse autofabrikant.

Door de verlenging van het aflopende contract is de viervoudig wereldkampioen tot en met 2020 aan Mercedes verbonden. ''Deze verlenging was eigenlijk een formaliteit sinds teambaas Toto Wolff en ik afgelopen winter gingen zitten.'', vertelt Hamilton. ''Maar het is goed nu een handtekening op
papier te zetten en verder te kunnen gaan op de normale manier.''

Volgens geruchten gaat Hamilton 46 miljoen euro per jaar verdienen.

Kroaten gunnen weggestuurde Kalinic toch medaille

Nikola Kalinic had Rusland al lang en breed verlaten toen zijn landgenoten de finale speelden. Toch gunt zijn team hem ook een zilveren WK-medaille.

De dertigjarige aanvaller van AC Milan werd na de groepsfase weggestuurd omdat hij volgens trainer Zlatko Dalic niet fit genoeg was. "Tijdens de wedstrijd liep Kalinic zich warm. Hij moest invallen in de tweede helft, maar gaf aan dat hij er vanwege een kwetsuur aan zijn rug niet klaar voor was", legde Dalic destijds uit op de officiële website van de Kroatische bond. "Dat gebeurde in onze oefenwedstrijd tegen Brazilië en zondag tijdens de training ook al."

De bondscoach besloot om hem weg te sturen en leidde zijn team vervolgens naar de finale, waarin Frankrijk met 4-2 te sterk was. We zullen nooit weten of het met de 42-voudig international erbij anders was gelopen, maar Kalinic zal ongetwijfeld als een stekker balen dat hij het avontuur met zijn landgenoten niet tot het einde mee kon beleven. Bovendien was het maar de vraag of hij een medaille zou krijgen, die zoals gebruikelijk aan alle selectiespelers wordt uitgereikt.

Fransman Alphonse Areola heeft bijvoorbeeld een gouden plak gekregen, terwijl hij niet een minuut heeft gespeeld. Voor Kalinic lag het iets ingewikkelder, want hij was geen onderdeel meer van de selectie. De Kroatische bond bracht naar buiten dat de selectie mocht stemmen en inmiddels is de uitkomst duidelijk. "Het team heeft besloten dat hij ook een medaille krijgt", onthult directeur communicatie Tomislav Pacak tegenover 24sata.

Feyenoord laat aanvaller Hansson op huurbasis vertrekken naar RKC

Emil Hansson speelt het komende seizoen voor RKC Waalwijk. De club uit de Keuken Kampioen Divisie huurt de aanvaller van Feyenoord.

De Noor maakte in de zomer van 2015 de overstap van SK Brann naar Feyenoord en maakte in maart 2017 tegen AZ (5-2) zijn debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Sindsdien kwam de aanvaller, die nog tot 2020 onder contract staat bij Feyenoord, tot nog drie wedstrijden.

"Emil is een leergierige speler. Door hem dit seizoen te verhuren, kan hij zich verder ontwikkelen onder leiding van Fred Grim", vertelt technisch directeur Martin van Geel op de officiële clubwebsite. "In Waalwijk kan hij de benodigde speelminuten maken om verdere ervaring op te doen wat bij Feyenoord, gezien de vele concurrentie op zijn posities, lastig was. We hopen op een succesvol seizoen voor hem bij RKC."

De Waalwijkers zijn blij met de komst van Hansson, laat algemeen directeur Frank van Mosselveld weten. "Emil is een zeer talentvolle speler die als aanvallende middenvelder kan spelen maar ook op de flanken uit de voeten kan. Vanwege de stevige concurrentie bij Feyenoord had Emil weinig uitzicht op speeltijd, maar ik ben er van overtuigd dat hij voor ons een absolute meerwaarde gaat zijn. We zijn blij dat hij gekozen heeft voor RKC Waalwijk en zich bij ons verder wil ontwikkelen."

Maduro komt met duidelijkheid: "Mijn beslissing stond snel vast"

Hedwiges Maduro verschaft op korte termijn duidelijkheid over zijn toekomst, nadat hij transfervrij is na zijn vertrek bij Omonia Nicosia.

De 33-jarige middenvelder was afgelopen seizoen actief op Cyprus en kwam in 28 wedstrijden tot één doelpunt, voor de ploeg die het seizoen als zesde eindigde. Zijn contract bij de club liep op 1 juli af.

"Binnenkort hak ik de knoop door wat ik ga doen", vertelt Maduro in gesprek met ELF Voetbal. "Nouja… Eigenlijk heb ik dat al gedaan, maar dan wordt het bekendgemaakt. Eind juli of begin augustus zal het wel naar buiten komen."

De achttienvoudig international geeft aan dat de deal nog rond moet komen. "Persoonlijk ben ik er met de club wel uit. Of de club dicht bij huis is? Het is niet ver weg. Meer kan ik er eigenlijk niet over kwijt. Er waren veel keuzemogelijkheden. Maar mijn beslissing stond snel vast."

Guerrilla Games wil korter ontwikkelproces

Guerrilla Games, de Nederlandse ontwikkelaar bekend van de Killzone-games en Horizon Zero Dawn, wil de ontwikkeltijd van hun games verkorten. Hiervoor zijn ze flink aan het uitbreiden en genoodzaakt te verhuizen. Het oude Telegraaf-gebouw in Amsterdam wordt de nieuwe uitvalsbasis van de ontwikkelaar.

"Aan Horizon hebben we 6,5 jaar gewerkt, dat is uitzonderlijk. We willen eens in de twee, drie jaar games uitbrengen, zowel nieuwe titels als games op basis van bestaande titels," vertelt topman Hermen Hulst in een interview met Het Parool.

Om dat te bewerkstelligen zijn er meer medewerkers aangetrokken. En dat vraagt om meer werkruimte. "Na Horizon Zero Dawn ontwikkelen we ons versneld. De beste talenten komen nu naar ons toe. Alleen afgelopen maand hebben we al negen nieuwe mensen aangenomen. Maar we hadden ook meer ruimte nodig voor onze geluids- en motion tracking studio's."

Het oog is gevallen op het Telegraafcomplex tussen Kalverstraat en Nieuwezijds, waarvan Guerrilla vanaf begin volgend jaar de vijf kantoorverdiepingen gaat huren. Dit komt neer op een totaal van 7300 vierkante meter. Momenteel wordt dit pand nog verbouwd door eigenaar Kroonenberg Groep. "Dit wordt de uitvalsbasis voor Guerrilla. We gaan het helemaal naar onze hand zetten. Ik hoef me zeker de komende tien jaar geen zorgen meer te maken over onze huisvesting. Het idee is dat we hier nooit meer uit gaan." Guerrilla is momenteel nog gevestigd op de eerste verdieping van The Bank aan het Rembrandtplein. Wat daarmee gaat gebeuren is nog niet bekend.

Guerrilla

'Extern Fallout-project onwaarschijnlijk'

Voor veel fans Fallout: New Vegas de beste moderne Fallout. In tegenstelling tot 3, 4 en 76 werd deze game ontwikkeld door Obsidian en niet door Bethesda zelf. Zo'n samenwerking gaat niet snel weer gebeuren, aldus Todd Howard.

In een interview met The Guardian geeft Howard hier een simpele reden voor: Bethesda is als bedrijf sterk gegroeid de laatste jaren en houdt daardoor de projecten liever intern. Dit zien we in de ambities van het bedrijf, waar momenteel gewerkt wordt aan Fallout 76, Starfield en Elder Scrolls VI. Howard sluit een nieuwe samenwerking niet compleet uit, maar ziet het niet snel meer gebeuren.

Ook remasters van oudere games, zoals de eerste Fallout of Morrowind ziet Howard niet zitten. Hij heeft een voorkeur om games te spelen in hun oorspronkelijke vorm, wat op pc en met backwards compatibility steeds makkelijker wordt gemaakt voor spelers. Skyrim was hierbij een uitzondering, omdat de stap tussen de oorspronkelijke release en de HD-remaster niet zo groot was.

De eerstvolgende Fallout is Fallout 76, dat zich voor het eerst focust op een multiplayer-ervaring. Deze game op 14 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ten Hag tevreden: "Qua kwaliteit, maar ook in de breedte"

Erik ten Hag is tevreden met de selectie van Ajax. De Amsterdammers gaven deze zomer miljoenen uit om zich te versterken.

"Qua kwaliteit, maar ook in de breedte", vertelt Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. "Daar hebben we hard aan gewerkt. Het is een mooi resultaat, maar nu moeten we gaan kneden."

Ajax versterkte zich voor 11.4 miljoen euro met Dusan Tadic en Daley Blind kwam voor zestien miljoen euro over van Manchester United. "Je kunt niet in woorden omvatten wat dit voor jonge jongens als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Kasper Dolberg inhoudt. Je wordt een betere speler als je tegen en mét de beste jongens speelt."

Ten Hag wil echter niet stellen dat Ajax de nummer één titelkandidaat is. "Feyenoord en PSV slapen niet. Die zullen ook zorgen dat ze een heel goede selectie hebben staan. Bij Ajax is de titel elk jaar het doel. Of dit de beste selectie in twintig jaar is? Dat weet ik niet. Dat is nogal een stelling. Maar de directie, rvc en scouting hebben een goede selectie neergezet."

Opgave Urán in Tour

Rigoberto Urán, de nummer twee van vorig jaar in de Tour de France, gaat vandaag niet van start in de twaalfde etappe van deze Tour.

Afgelopen zondag kwam de Colombiaanse kopman van EF Education First-Drapac, die 30e stond in het algemeen klassement, in de etappe naar Roubaix zwaar ten val en hij hield daar pijn aan armen en benen aan over.

343 Industries: 'Enige interessante BR is de Battle Rifle'

Battle Royale blijft hot en ook de grote uitgevers volgen de hype. Zo krijgen Battlefield V en Call of Duty: Black Ops IIII hun eigen Battle Royale-modus. Niet elke uitgever ziet de trend echter zitten.

343 Industries, de makers van de nieuwe Halo-trilogie, gaan de hype niet achterna. Tijdens een livestream op Mixer kwam één van de medewerkers met de simpele boodschap: 'De enige BR waar wij in geïnteresseerd zijn is de Battle Rifle.' De Battle Rifle is natuurlijk één van de iconische wapens van Halo, maar de boodschap is vrij duidelijk: Halo Infinite krijgt geen Battle Royale.

We weten verder nog vrij weinig van Halo Infinite. De game werd tijdens de E3-persconferentie van Microsoft aangekondigd, maar zonder verdere details of gameplay. De game wordt ontwikkeld in de nieuwe Slipspace Engine.

 

Two Point Hospital opent haar deuren eind augustus

Two Point Hospital, de spirituele opvolger van Theme Hospital, heeft een releasedatum gekregen. Vanaf 30 augustus kun je aan de slag als manager van een ziekenhuis waarin de vreemdste ziektes en raarste aandoeningen worden behandeld.

Two Point Hospital is vanaf nu te bestellen via Steam, uitgever Sega zelf en Humble Bundle. Pre-order je de game, dan krijg je tien procent korting op de aankoopprijs.

Ter gelegenheid van de bekendmaking van de releasedatum is er een nieuwe video online gezet waarin we kennis maken met Trevor. Hij is de “sickest man alive” en heeft zodoende vaak medische hulp nodig. Bekijk die video hieronder. Two Point Hospital verschijnt 30 augustus voor Windows, macOS en Linux.

Tour: Etappe 12 - De Nederlandse Berg en De Nederlandse Bocht

Het is weer eens tijd voor de Alpe d'Huez. De laatste keer dat de Tour de Nederlandse Berg aandeed was alweer drie jaar geleden, dus is het de hoogste tijd om alles wat dronken is in Nederland weer van stal te halen.

De rit is dik 175 kilometer lang en na een kleine 160 kilometer mogen we de plaatsvervangende schaamte tevoorschijn halen. Bocht zeven: Nederlanders liggen er al dagenlang in hun tent, zo lam als een torretje mee te lallen met de ergste Nederlandse 'feesthits' die er zijn, het liefst met een stoel boven hun hoofd. 

Enfin, het gaat dus heel gezellig worden. Behalve dan als je bijvoorbeeld Chris Froome bent, die een beetje negatief in het nieuws is gekomen. Het lijkt bijna onvermijdelijk dat er debielen zullen zijn die hem bekers bier en pis in zijn gezicht gooien, het is een kwestie van hopen dat er geen halve crimineel staat die de Brit met z'n dronken hoofd van de fiets trekt.

Over de Alpe, de sprint bergop van US Postal en de hele etappe van vandaag is weer veel meer te lezen in de uitgebreide voorbeschouwing op het TDF-subforum. Om 12.10 uur gaat men onderweg, een kwartier later gevolgd door de officiële start. De finish ligt ergens tussen half zes en kwart over zes, dus het wordt een beetje een latertje.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De Col de la Croix de Fer (Bron: Letour.fr)
De Col de la Croix de Fer (Bron: Letour.fr)

Alpe d'Huez (Bron: Letour.fr)
Alpe d'Huez (Bron: Letour.fr)

Beroemde lijkwade van Jezus mogelijk nep

De Lijkwade van Turijn, je hoeft bepaald niet gelovig te zijn om er in elk geval wel eens van gehoord te hebben. Kort gezegd: Jezus werd ooit gekruisigd door de Romeinen, zijn dode lichaam werd in een doek gewikkeld en 'begraven', alvorens hij als ware het een wonder weer tot leven kwam.

Over het bestaan van Jezus wordt nauwelijks getwijfeld, dat hij aan het kruis genageld of gehangen is wordt eveneens door vele (niet-gelovige) geleerden geloofd. Over de rest twijfelt men echter wel en de Lijkwade van Turijn is een regelmatig terugkerend onderwerp van die twijfel.

De lijkwade, niet geheel verrassend bewaard en tentoongesteld in Turijn, zou het eerdergenoemde doek zijn waarin Jezus werd gewikkeld, inclusief een afdruk van niemand minder dan Jezus himself. Over de echtheid daarvan is echter nogal wat twijfel, zowel over de leeftijd als de afdruk op het doek.

In 1988 liet het Vaticaan drie universiteiten - Oxford, Zürich en Arizona - onderzoek doen naar het doek om de leeftijd te bepalen. Onafhankelijk van elkaar kwam men tot een periode tussen 1260 en 1390, een dikke duizend jaar na het overlijden van Jezus dus.

Volgens mensen die wél denken dat het doek echt is zegt dat dan weer niet zoveel, want volgens hen is de koolstofdatering onbetrouwbaar: doordat het doek vaak is aangeraakt is een flinterdun laagje 'bioplastic' ontstaan, wat voor de (te) recente datering zorgt. Overigens is dat toevallig ook de periode waarin het doek voor het eerst opdook, maar dat geheel terzijde.

Enfin, terug naar de actualiteit: de universiteit van Florida heeft nu onderzoek gedaan naar de afdruk op het doek, en wat blijkt? Die kan helemaal niet afkomstig zijn van een dood, liggend persoon. Met name de bloedvlekken kloppen voor geen meter, zo blijkt uit hun onderzoek.

Zowel een echt, levend persoon als een nauwkeurig gemaakte pop werden besprenkeld met bloed, vooral op plaatsen waar men bloed kan verwachten na een kruisiging. De resultaten waren opvallend: zo blijken verschillende bloedvlekken op het doek in Turijn alleen mogelijk te zijn als de betreffende persoon zich in meerdere posities tegelijkertijd bevond. 

Nou kan de gemiddelde mens ook niet over water lopen of opstaan uit de dood, dus wellicht is niet alles geheel onmogelijk als het over de Messias gaat, maar het lijkt toch wel hoogst onwaarschijnlijk dat hij zijn lichaam op één moment in meerdere posities wist te houden. Terwijl hij dood was.

Matteo Borini, de hoofdauteur van de studie, is duidelijk in zijn conclusie: "Dit kunnen geen echte bloedvlekken zijn van een persoon die werd gekruisigd en begraven. De enige conclusie is dat ze kunstmatig aan zijn gebracht door de artiest die dit doek gemaakt heeft." 

PSV hoopt op contractverlenging voor gewilde Zoet

PSV heeft goede hoop dat het Jeroen Zoet langer kan binden aan de club. De Eindhovenaren zijn in vergevorderde gesprekken met de doelman.

De 27-jarige doelman heeft nog een contract tot de zomer van 2019 en PSV verlangt op korte termijn duidelijkheid van Zoet, zo schrijft Voetbal International donderdag. Trainer Mark van Bommel bevestigde woensdag na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Galatasaray dat de gesprekken vorderen.

"Dat klopt, dat doet hij altijd al. Je ziet hoe belangrijk hij kan zijn in de coaching. We willen hem niet voor niets heel graag houden", wordt de trainer geciteerd door het weekblad. Toch lonkt een transfer naar Italië voor de elfvoudig international.

Zoet is een van de topkandidaten om Alisson Becker op te volgen bij AS Roma, zo meldt De Telegraaf. De Braziliaan wordt donderdag medisch gekeurd door Liverpool en maakt vervolgens voor 75 miljoen euro de overstap naar de Premier League.

FOK!ker I. heeft sjans op 3FM

Hoewel 3FM zeer magere luistercijfers heeft, zo mager zelfs dat er grappend wordt gezegd dat ze zich moeten hernoemen tot 2,9FM, is er nog steeds veel leuks te beleven op dit etherstation. Een van de betere jocks is Kevin, die ma-vr van 0.00-2.00 presenteert.

Kevin heeft besloten dat het een leuk idee is om IRC weer te gaan bezoeken, dus heeft hij bij lichtsnel, dat onder zeer dubieus bewind staat van Chaosje, aangeklopt om de chat (3fm.nl/chat) weer nieuw leven in te blazen. Hij kan natuurlijk veel beter voor FOK! kiezen, zoals onder andere Domien, Veenstra en Ekdom dat ook deden destijds. Moet er wel wat gedaan worden aan nachtelijk registreren natuurlijk. Sinds kort hebben enkele FOK!kers ook die chat ontdekt, waaronder I.

Tijdens deze uitzending was YSA te gast. In de chat werd er al snel een leuke dame-alert de deur uit gedaan, lang leve de webcam! YSA is de artiestennaam van Isabelle van Beek, die ook nog eens een stukkie goed kan zingen. Naast dit alles wist ze ook te vertellen dat ze vrij snel verliefd wordt en heel veel mensen interessant vond. Dit was een reden voor I. om eens brutaal te gaan doen en zijn openingszin voor te leggen. De openingszin was zo goed, dat ze een 10 kreeg van YSA. U kunt die ontknoping hier terug luisteren:
https://instaud.io/2rUm

Met dank aan de submit van: Naatje_1.

Heb je ook een leuk filmpje, verhaal of foto? Druk dan HIER op!

Honkballers verliezen van Japan op Honkbalweek

De Nederlandse honkballers hebben op de Honkbalweek verloren van Japan. Oranje verloor in een spannende wedstrijd in de tiende inning van Japan.

Nederland kreeg voldoende kansen in de wedstrijd. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen wist achttien keer op de honken te komen, terwijl de Japanners maar tien keer op de honken wist te komen. Alleen was Japan effectiever op de honken en wonnen ze de wedstrijd in de tiende inning van Nederland met 5-3.

Japan is door de winst ongeslagen gebleven in de poulefase. Oranje kwam in de poulewedstrijden uit op drie overwinningen en twee nederlagen en zal op de derde plaats eindigen achter Japan en Taiwan, dat met 11-3 won van Duitsland.

Nederland kan nog steeds de finale bereiken op de Honkbalweek Haarlem. Dan moet Nederland winnen tegen de nummer vier en dan nemen ze het op tegen de verliezer van het duel tussen Japan en Taiwan. Als die dan winnen spelen ze de finale in Haarlem.

Man valt in gracht door kapot hekwerk

In de binnenstad van Amsterdam  is vannacht een man uit de gracht gered. Dat gebeurde op een plek waar het hekwerk langs het water kapot is. Dit meldt AT5 op haar website. 

Rond een uur 's nachts viel de drenkeling in de Lijnbaansgracht, ter hoogte van de Spiegelgracht. Op die plek is het hek langs de gracht kapot, want de bovenste balk mist. Getuigen belden meteen de hulpdiensten, maar de man kon na een paar minuten zelf weer aan wal klimmen.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer niettemin meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een lint gespannen op de plek van de missende balk om te voorkomen dat meer voorbijgangers in het water belanden. Of dit lint mensen tegen kan houden als ze er tegen aan leunen is nog maar zeer de vraag. 

FOK! Wat een weer: zomer is nog niet voorbij

Vanochtend komen vooral in het noorden en midden nog wolkenvelden voor, verder start de dag zonnig met in het westen eerst nog enkele mistbanken. In de middag ontstaan er tamelijk veel stapelwolken, maar het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C langs de noordkust tot lokaal 29°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig, in het noorden en oosten overwegend oostelijk, elders uit richtingen tussen west en noord. Vanmiddag wordt de wind aan de kust overal matig uit noordelijke richtingen.

Komende avond en nacht kunnen er vooral in het noorden nog wolkenvelden voorkomen. Elders klaart het breed op. De minima liggen tussen 12°C en 16°C. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Vrijdag verandert er aanvankelijk weinig. De dag begint opnieuw op veel plaatsen zonnig en in de middag kunnen er landinwaarts weer stapelwolken ontstaan. Het blijft tot de avond droog. De maximumtemperaturen varieren van 23°C langs de noordkust tot ongeveer 30°C in het (zuid)oosten. De wind draait geleidelijk naar noord en is boven land zwak tot matig, in de kustgebieden matig tot mogelijk vrij krachtig. Vrijdagavond is er in het zuiden een kans op een lokale regen- of onweersbui. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

spylacopa_68 is op bezoek in Schotland en had een prachtig uitzicht  (Foto: Spylacopa_68 )
spylacopa_68 is op bezoek in Schotland en had een prachtig uitzicht (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Chinook opnieuw ingezet voor brandbestrijding

Voor de 3e keer deze week zijn Chinook-transporthelikopters vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen ingezet voor een brand.  Dit keer stond een deel van het Noord-Brabantse natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen in de fik. 

De Chinook is in staat met een zogenoemde bambi bucket zo’n 10.000 liter water per keer op de vlammenzee uit te storten. Daarnaast kan de Chinook op plekken komen die voor de brandweer moeilijk of niet bereikbaar zijn.

2 Chinooks hebben 35 keer grote hoeveelheden water uitgestort over 3 brandhaarden. Het water haalden zij uit een recreatieplas bij Drunen. 

Rond 21.30 uur is de inzet van de Chinooks gestopt. 

Archieffoto inzet Bambi bucket (Foto: Ministerie van Defensie)
Archieffoto inzet Bambi bucket (Foto: Ministerie van Defensie)

Bridget Maasland vindt toyboy te jong

AT5 meldt dat Bridget Maasland weer vrijgezel is. De 43-jarige tv-persoonlijkheid en de veertien jaar jongere Bram Plattel zijn uit elkaar.

Volgens Bridget speelde het leeftijdsverschil een rol in de breuk. Hun levens verkeren volgens RTL Boulevard te veel in een andere fase om nog verder te gaan met elkaar. Maar, zegt de presentatrice, de twee ex-geliefden vinden elkaar nog wel 'helemaal te gek en lief'.

De relatie tussen de twee werd eind augustus bekend. In maart 2017 liet Maasland nog weten geen relaties meer te willen met jonge mannen. 'Vanaf 45 jaar vind ik mannen te oud, maar 35 jaar lijkt me mooi. Liefst heeft hij een eigen onderneming en een druk leven, zodat hij niet zo op mij leunt', zei Bridget toen.

Laatste reviews en specials
review
Collection of Mana
special
Krezip over comeback: 'We moesten het nog allemaal kunnen en willen'
review
The Lion King (2019)
special
Opinie: Nintendo Switch Lite is een slechte deal
special
De Landmacht en FOK! schieten met scherp deel II
special
Dagje weg met DJMO #1 - Loosdrechtse Plassen
©FOK.nl e.a.