'Terroriste zoekt terroristen voor aanslagen in vakantieoorden'

De Britse veiligheidsdiensten hebben gewaarschuwd: niemand minder dan de Witte Weduwe zou medeterroristen zoeken - blanke, bekeerde vrouwen die niet opvallen bij de politie - om aanslagen te plegen aan de Spaanse costa's, op de Canarische eilanden en Cyprus en in Griekenland en Turkije.

De Witte Weduwe is Samantha Lewthwaite, de weduwe van een van de mannen die op 7 juli 2005 verantwoordelijk was voor de aanslagen in Londen. Lewthwaite vluchtte na de door haar man gepleegde aanslag naar Kenia en vond onderdak bij Al Shabaab.

Inmiddels wordt de dame verantwoordelijk gehouden voor betrokkenheid bij aanslagen die meer dan vierhonderd mensen het leven hebben gekost, zoals onder meer de schietpartij in een winkelcentrum in Nairobi in 2013.

De Britse veiligheidsdiensten hebben nu berichten van haar onderschept, waaruit zou blijken dat ze druk bezig is om vakantieplannen in elkaar te knutselen. Die moeten vooral bestaan uit zaken als bomvesten. Inmiddels zou ze al dertig vrouwen gevonden hebben, die ook al getraind zouden zijn in het maken van bommen, maar ze zoekt er nog meer.

Solliciteren raden we overigens af.