FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 augustus 2012

[Upd] Smerige poster waarschuwt voor SP

Het patserstijdschrift Quote heeft besloten zich te mengen in de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Helaas doet het blaadje dat niet met argumenten, maar met een poster waarop SP-leider Emile Roemer wordt afgebeeld als een met bloed besmeurde kettingzaagmoordenaar. Op de poster is de tekst "Als Roemer in het torentje belandt, verhuizen wij naar Zwitserland" te lezen.

De SP heeft bij monde van Kamerlid Renske Leijten laten weten de poster 'misselijk' te vinden. "Als dat de reactie is van mensen die zo ontzettend rijk zijn geworden in Nederland als het een beetje eerlijk verdeeld moet worden, dan zegt dat meer over hun, dan over ons programma."

De poster is te zien op de site van BNR.

Update 23.50 uur:

Mirjam van den Broeke, hoofdredactrice van Quote, heeft vanavond in een uitzending van Knevel en Van den Brink gereageerd. Ze zegt niets van alle ophef te begrijpen. Volgens haar staat er nergens dat de rode vloeistof bloed is en zou men er net zo goed tomatenketchup in kunnen zien. De kettingzaag zou geen moord suggereren, maar zou staan voor de afbraak van het kapitaal van de 'meerverdiener'.

[US Open] Federer als eerste geplaatst

Roger Federer is als eerste geplaatst op de US Open. Dat heeft de organisatie van het Amerikaanse grandslamtoernooi dinsdag bekendgemaakt. De Zwitser is ook de nummer een van de wereld. Novak Djokovic, tweede op de wereldranglijst, is als tweede geplaatst in New York.

De organisatie in New York houdt ook verder vast aan de wereldranglijst. Omdat Rafael Nadal geblesseerd afhaakte, is Andy Murray als derde geplaatst. Achter de Schot zijn de nummers vijf tot en met 33 van de wereld als vierde tot en met 32e geplaatst. John Isner (9), Andy Roddick (20), Mardy Fish (23) en Sam Querrey (27) zijn de vier Amerikanen die geplaatst zijn.

De plaatsingslijst van de vrouwen is nog niet bekend. Die wordt later deze week naar buiten gebracht. De US Open gaat maandag van start. Deze week wordt het kwalificatietoernooi afgewerkt.


Federer als eerste geplaatst op US Open (Foto: Novum)

Capuchonklootzakjes beroven man met veel geweld

In Amsterdam is aan de Veemkade een 33-jarige man op zeer gewelddadige wijze beroofd van zijn iPhone. De polite heeft beelden van de roofoverval online gezet en hoopt op tips.

De man liep maandagavond even na 23:00 over de Veemkade in stadsdeel Zeeburg en werd door een man op een fiets op agressieve wijze om zijn telefoon gevraagd.

De man vertrouwt het niet en rent weg, maar twee andere mannen halen hem in, schoppen hem hard onderuit en slaan en schoppen hem in het gezicht. De man met de fiets rijdt met zijn voorwiel in op het hoofd van het slachtoffer.

Uiteindelijk gaan de daders van je-verwacht-het-niet-afkomst (want niet vrijgegeven) met capuchon er met de telefoon van de man vandoor.

Voor tips kan het tipformulier op depolitiezoekt.nl worden ingevuld.


Incidentje. Doen ze anders nooit.

"Land niet veilig bij meer bezuinigingen"

Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) vreest dat de veiligheid van Nederland in het geding komt als er nog meer wordt gesneden in de begroting van Defensie. Dat zei hij dinsdagavond in Nieuwsuur.

Hillen vindt dat er altijd rekening moet worden gehouden met terroristische aanslagen of cyberaanvallen. "Er is nog ontzettend veel onrust. Je kan niet zeggen dat de wereld veilig is", betoogde Hillen. "Als we nog verder teruggaan, zijn we niet meer veilig."

Hij vergeleek de uitgaven van Defensie onder meer met de stijging van de kosten in de zorg. "Alleen de zorgstijging tijdens deze kabinetsperiode is al twee keer mijn hele defensiebegroting. We zijn niet ziek geworden. Die stijging lijkt alsof we in de afgelopen jaren doodziek zijn geworden."

Hillen schetste een situatie waarin alle Nederlanders een rollator hebben, maar dat het land vervolgens wel bezet wordt. "Dan hebben we niets aan die rollators", aldus de minister die verder ontkende dat de Joint Strike Fighter een 'speeltje' voor hem is. Hillen vindt het niet kunnen dat andere politieke partijen dat woord in de mond nemen, terwijl de toestellen de veiligheid van Nederland moeten waarborgen.


Hillen: land niet veilig bij meer bezuinigingen (Foto: Novum)

Comedyserie The Office van de buis

The Office verdwijnt van de televisie. Het aanstaande negende seizoen van de Amerikaanse comedyserie, gebaseerd de gelijknamige Britse serie, is tevens het laatste. Dat is dinsdag bekendgemaakt door producent Greg Daniels.

Hij laat weten dat het laatste seizoen spannend en gedenkwaardig zal worden. Daniels hoopt onder meer Steve Carell terug te halen voor een gastoptreden. De acteur vertolkte de hoofdrol sinds de eerste aflevering in 2005, maar verliet de serie vorig jaar.

Sinds het vertrek van Carell zijn de kijkcijfers van The Office, in de Verenigde Staten uitgezonden door NBC, flink gedaald. De serie is in Nederland te zien op Comedy Central.

[CL] Uitslagen play-offs (21/08/2012)

Vandaag waren vijf play-offwedstrijden in de Champions League. Woensdag zijn de andere vijf ontmoetingen. Dynamo Kiev deed goede zaken om de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken. De club won met 1-3 van Borussia Mönchengladbach. 

Borussia Mönchengladbach kwam nog wel op voorsprong door een treffer Alexander Ring, maar Taras Mykhalyk en Andriy Yarmolenko zorgden ervoor dat voor de rust de 1-2 al op het bord stond. Het werd in de 82ste minuut 1-3 nadat Luuk de Jong, die de hele wedstrijd speelde, een vrije trap van Dynamo Kiev achter zijn eigen doelman werkte.

Spartak Moskou won thuis van Fenerbahçe. Na een uur spelen kwam de Russische club op voorsprong door Emmanuel Emenike. Dirk Kuijt, die in de blessuretijd gewisseld werd, maakte vijf minuten later de 1-1.  Uiteindelijk besliste Dmitri Kombarov het duel in het voordeel van Spartak. Demy de Zeeuw viel vlak voor rust in. 

Celtic won in Zweden van Helsingborg met 0-2. De doelpunten werden gemaakt door Kris Commons en Georgios Samaras. 

Thuis

Uit Uitslag
Spartak Moskou(Rus) Fenerbahçe(Tur) 2-1
Helsingborg (Zwe) Celtic(Sch) 0-2 
FC Basel(Zwi) CFR Cluj(Roe) 1-2 
FC Kopenhagen(Den) Lille OSC(Fra) 1-0 
Borussia Mönchengladbach(Dui) Dynamo Kiev(Oek) 1-3 

Returns op 29 augustus

ABN Amro neemt maatregelen tegen fraude

ABN Amro heeft extra maatregelen genomen om klanten die gebruik maken van internetbankieren te beschermen tegen fraude. Zo wordt het moeilijker om geld over te maken naar buitenlandse rekeningen. Dat heeft de bank dinsdag bekendgemaakt.

Voor de meeste klanten is het voortaan niet meteen mogelijk om geld over te maken naar een buitenlandse rekening. De procedure hiervoor wordt standaard uitgezet. Klanten kunnen dit vervolgens zelf aanpassen.

De bank zegt door de maatregel 'een hoop schade en ongemak' te willen voorkomen. Voor klanten die regelmatig geld overmaken naar het buitenland verandert er niets.

Vorige week stelden onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen nog dat internetbankieren via ABN Amro niet altijd veilig is. Klanten die met de e.dentifier2 via een USB-kabel inloggen, zouden gehackt kunnen worden. De bank liet toen al weten meteen maatregelen te hebben genomen.


ABN Amro neemt maatregelen tegen fraude (Foto: Novum)

Minister Zuid-Afrika biedt excuses aan

De Zuid-Afrikaanse minister van defensie Nosiviwe Noluthando Mapisa-Nqakula heeft dinsdag ten overstaan van boze mijnwerkers excuses aangeboden en om vergeving gevraagd voor het bloedige politieoptreden van vorige week. Zij deed dat nadat een ziedende mijnwerker had gevraagd waarom president Jacob Zuma niet zelf zijn gezicht liet zien om hen toe te spreken. "Als Jacob Zuma hier niet naar toe wil komen, hoe denkt hij dan onze stemmen te winnen?", riep de man.

Terwijl mijnwerkers plastic zakjes met tientallen hulzen omhoog hielden van door de politie afgeschoten kogels, zei Mapisa-Nqakula te 'smeken' om vergiffenis. Maar zij voegde eraan toe dat 'bloed dat kookt, helemaal niemand helpt'.

De politie schoot vorige week donderdag bij een platinamijn in Marikana 34 mijnwerkers dood nadat twee agenten door stakers op brute wijze waren afgeslacht met machetes. Bij de ongeregeldheden van donderdag raakten ook 78 mensen gewond en werden zo'n 250 arrestaties verricht. Van sommige stakers wisten hun families dinsdag nog altijd niet tot welke groep ze behoorden.

Zuma keerde vrijdag vervroegd terug van een regionale top in Mozambique. Hij reisde onmiddellijk door naar Marikana, waar hij wel gewonde mijnwerkers bezocht in het ziekenhuis, maar niet naar de stakers ging om hun grieven aan te horen. Mapisa-Nqakula en andere ministers waren dinsdag pas de eerste afgevaardigden van de regering die naar de stakers toe kwamen.

Zuma's rivaal Julius Malema was hen zaterdag al voorgegaan. Hij werd als een held onthaald en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn campagne tegen Zuma te promoten. "President Zuma geeft niet om deze mensen", zei Malema dinsdag tegen journalisten bij een politiebureau, waar hij met stakingsleiders naar toe was gegaan om aangifte te doen van moord door de politie. Malema verklaarde geen vertrouwen te hebben in een door Zuma ingestelde commissie van onderzoek, omdat die 'door de politici gemanipuleerd' zal worden.

Parlementsleden hielden dinsdag in het parlement in Kaapstad een speciale herdenkingsdienst. Fractieleider van het ANC Mathole Motshekga stelde in een openingswoord de toenemende tendens aan de kaak om conflicten met geweld te beslechten. "Het mag in onze volkspsychologie nooit opkomen dat wij geweld moeten plegen en moorden om onze eisen te verwezenlijken", zei hij. "Het mag ook niet zo zijn dat handhaving van orde en wet moet eindigen in bloedvergieten."

Lonmin, de eigenaar van de platinamijn in Marikana, heeft zijn dreigement ingetrokken om stakers te ontslaan als ze dinsdag niet op het werk zouden verschijnen. In verband met het bloedvergieten is in Zuid-Afrika een week van nationale rouw afgekondigd, die maandag begon. De regering heeft de leiding van de mijn ervan weten te overtuigen dat het niet fatsoenlijk zou zijn om in de rouwperiode mensen te ontslaan.


Minister Zuid-Afrika biedt excuses aan (Foto: Novum)

Tijdelijk geen longoperaties in VUmc

Het VUmc voert tijdelijk geen longoperaties meer uit. Dat is besloten nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het Amsterdamse ziekenhuis dinsdag onder verscherpt toezicht had gesteld.

Het ziekenhuis benadrukt dat er geen afdelingen worden gesloten. Een woordvoerder laat weten dat het de inspectie zo alle gelegenheid wil bieden om met de betrokken artsen te praten en onderzoek te doen naar de het conflict op de longafdeling.

Longoperaties die niet kunnen worden uitgesteld worden voorlopig uitgevoerd door andere ziekenhuizen in Amsterdam. Patiënten worden doorverwezen naar het AMC of het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Daarover zijn afspraken gemaakt, aldus de woordvoerder.

De IGZ heeft het VUmc onder verscherpt toezicht gesteld vanwege een conflict tussen medisch specialisten op de longafdeling in het Amsterdamse ziekenhuis. Daardoor zou de patiëntenzorg ernstig in gevaar zijn.

Het VUmc zegt het onderzoek van de IGZ met vertrouwen tegemoet te zien. Een woordvoerder wil verder geen inhoudelijke reactie geven. Wanneer de IGZ het verscherpte toezicht heeft opgeheven, worden ook weer longoperaties uitgevoerd.

Deel asielzoekers vertrokken bij IND Zwolle

Een deel van de groep uitgeprocedeerde Irakese asielzoekers die sinds maandag protesteren voor een kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zwolle is vertrokken. Aan het eind van de middag waren er nog zo'n twintig tot dertig asielzoekers van de oorspronkelijke tachtig over. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Zwolle.

De Irakezen pakten hun koffers nadat adjunct-directeur Hans van Driessen van de IND had gezegd dat minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) niet opnieuw wilde kijken naar de situatie van de demonstranten. Waar de vertrokken asielzoekers heen zijn gegaan, is niet duidelijk.

De IND sprak dinsdagochtend ook al met de groep. Toen gaf de IND ook al aan dat er niets aan hun situatie verandert en dat ze moeten terugkeren naar Irak.

[US Open] Middelkoop door, vrouwen onderuit

Tennisser Matwé Middelkoop heeft de tweede ronde van het kwalificatietoernooi op de US Open bereikt. De Bredanaar, zelf 276e van de wereld, klopte de 115 plaatsen hoger gerangschikte Tsjech Jan Hernych: 7-6 (4), 3-6 en 6-4. Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs gingen gelijk onderuit, waardoor het aantal vrouwelijke Nederlandse deelnemers aan het vierde grandslamtoernooi op drie blijft.

Middelkoop brak Hernych direct twee keer en kwam op 4-1. Daarna kwam de Tsjech echter terug en was een tiebreak nodig. De Nederlander had daarin steeds een kleine voorsprong en won met 7-4. Een vroege break in het tweede bedrijf hielp Hernych terug in de wedstrijd, maar in de derde set sloeg Middelkoop juist vroeg toe. Die break gaf hij niet meer uit handen.

Hogenkamp verloor van de Servische Aleksandra Krunic met 4-6, 6-2 en 2-6. Hogenkamp verloor de eerste drie games, maar kwam terug tot 4-4. Toen liet ze Krunic, die met haar 173e plaats op de wereldranglijst dertig plaatsen hoger staat dan de Doetinchemse, toch weer weglopen.

In de tweede set stelde Hogenkamp orde op zaken en met een vroege break leek ze ook in het derde bedrijf goed op weg. Via drie breaks sleepte krunic de partij echter alsnog uit het vuur.

Schoofs, die eigenlijk aan de als negende geplaatste Olivia Rogowska gekoppeld was, moest in plaats van de Australische Catalina Castano bevechten. De Colombiaanse vervangster van Rogowska bleek een maatje te groot: 4-6 en 4-6.

Jelle Klaasen stuurde naaktfoto's aan 15-jarige

De 27-jarige Jelle Klaasen, bekend van het darten, is betrapt op het versturen van naaktfoto’s van zichzelf. Geen ramp op zich, maar de ontvanger was een 15-jarig meisje met een verstandelijke beperking. Klaasen en de familie van zijn slachtoffer kennen elkaar al jaren. Hij werd dinsdag door de zedenpolitie verhoord over de zaak.  Dit wordt gemeld door Omroep Brabant. 

Het meisje, dat ook psychische problemen heeft en in een instelling verblijft, was wel heel erg stil volgens een leerkracht, die haar naar het waarom vroeg. Daarop wees het meisje naar de naaktfoto’s van Klaasen, waarop hij staat afgebeeld met een erectie. Via Twitter en mail bestookte Klaasen het meisje ook nog eens met seksueel intimiderende vragen. Hij vroeg onder meer of ze een foto van zichzelf wilde sturen in bikinibroekje dat 'lekker strak' zat.

Hoewel de politie bevestigd heeft dat Klaasen dinsdagmiddag is verhoord inzake de kwestie, wil ze niet ingaan op de aanklacht en de inhoud van het verhoor. De website van Klaasen is sinds deze week offline, ook is hij niet beschikbaar voor commentaar. Een dezer dagen gaat het dossier naar justitie, die zal beslissen over de vervolging van Klaasen. 

Evenwel zou Klaasen in een e-mail aan de familie van het meisje gevraagd hebben om de aanklacht in te trekken, "want anders moet ik misschien een jaar de gevangenis in". De ouders denken daar niet over gezien hun reactie: "Al is het maar een uur taakstraf. De rest volgt vanzelf wel. Met onze dochter kan het beter. Ze snapt het allemaal niet en denkt dat Jelle boos op haar is."

'The World Ends With You 2 komt eraan'

Sinds enkele dagen staat er een nieuwe teasersite van Square Enix online. Op deze website staat een klokje die over vijf dagen afgeteld is. Fans denken dat het hier om The World Ends With You 2 gaat, omdat onder de website staat: 

CHARACTER DESIGN: TETSUYA NOMURA & GEN KOBAYASHI.

Deze twee grote namen binnen Square Enix waren ook verantwoordelijk voor de personages uit het eerste deel van The World Ends With You. Of het daadwerkelijk om deze game gaat, zullen we over vijf dagen horen. Misschien dat we nog meer informatie krijgen op de speciale Final Fantasy-conferentie die Square Enix eind van deze maand houdt.

Bekijk de website hier.

The World Ends With You

SP en VVD gelijk in peiling

De SP en de VVD gaan in de laatste peiling van TNS Nipo gelijk op. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komen beide partijen op 34 zetels uit, meldt het onderzoeksbureau dinsdag. Ten opzichte van vorige week wint de VVD een zetel, de SP blijft gelijk.

De PvdA krijgt er deze week twee zetels bij en komt uit op 21. Volgens TNS Nipo valt het op dat het gat tussen PvdA en SP opnieuw kleiner is geworden. Twee weken geleden was het gepeilde verschil nog twintig zetels, vorige week vijftien en nu dertien.

D66 verliest in de nieuwste peiling twee zetels en komt uit op dertien zetels. GroenLinks zakt van vijf naar vier zetels. De Partij voor de Dieren pakt een zetel winst en gaat naar twee in de peiling. De andere partijen houden hetzelfde aantal zetels als vorige week. De PVV staat op veertien, het CDA op zestien.

De Mol kampt met kijkcijferobsessie

Linda de Mol heeft ondanks al haar tv-ervaring haar kijkcijferobsessie nog altijd niet onder controle. De RTL 4-presentatrice schaamt zich daar echter helemaal niet voor.

"Als je geen obsessie voor de kijkcijfers hebt dan moet je gewoon niet bij de commerciële omroepen gaan zitten. Dan moet je bij de publieken gaan zitten en ik geloof dat ook daar de kijkcijferdruk behoorlijk hoog is", zei ze dinsdag op de perspresentatie van RTL's nieuwe televisieseizoen.

"Als het niet scoort gaat het keihard van de buis. Dat geldt bij de publieke en bij de commerciële omroep helemaal en ik vind die duidelijkheid eigenlijk wel prettig", vervolgt ze. "Dat maakt die kijkcijfers natuurlijk heel erg belangrijk. Voor televisiemensen zijn die kijkcijfers nou eenmaal heilig."

De Mol keert binnenkort terug op RTL 4 met haar spelprogramma's Ik Hou van Holland en Miljoenenjacht. Daarnaast is ze te zien in Divorce, een nieuwe dramaserie die ze tevens ontwikkelde. Andere nieuwe shows op de zender zijn onder meer de hulpprogramma's Pro Deo met Martijn Krabbé, Mijn Huis Vol Dieren met Peter van der Vorst en Ontvoerd! met John van den Heuvel.

RTL 5 wordt het meest op de schop genomen. De zender brengt het komende seizoen veel reality-tv, waaronder Zon, Zuipen, Ziekenhuis over artsen in populaire vakantiebestemmingen bij jongeren en de datingprogramma's Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde en Love in the Wild. RTL 5 heeft ook een nieuwe vormgeving gekregen, net als RTL 8.

[Vuelta] Ploegleider Valverde kwaad op Sky

Eusebio Unzue, de ploegleider van Alejandro Valverde is kwaad op onder meer Team Sky. De Britse formatie trok in de vierde etappe van de Vuelta het peloton op een lint, terwijl onder meer leider in de ronde Valverde viel. De Spanjaard verloor uiteindelijk aan de streep een minuut.

Door de actie van Sky en de valpartij brak het peloton in meerdere stukken, waarbij Valverde helemaal achteraan zat. De Spanjaard gaf met zijn teamgenoten alles om terug te keren voor de slotklim naar Estacion de Valdecaray, maar slaagde hier niet in. De Movistar-renner verloor een minuut en zag het rode leiderstricot gaan naar Joaquim Rodriguez. Unzue was na afloop dan ook kwaad dat er na de val niet even op Valverde gewacht werd. "Het tekende een gebrek van sportiviteit van Sky, Katusha en BMC."

Interview LL12: Will and the People

Eén van de zomerhits die niet meer van de radio zijn te slaan is het vrolijke 'Lion in the Morning Sun' van de jonge Britse band Will and the People. Opmerkelijk is dat zanger Will Redle (22) het nummer slechts in vijf minuten schreef. De band is inmiddels een graaggeziene gast in Nederland. Na Pinkpop, Zwarte Cross en twee Bevrijdingfestivals was het de beurt aan Lowlands, waar ze voor de tweede keer speelden. Wij spraken zanger Will en gitarist James Keo een paar uur voor het optreden.

Uitgeprocedeerde Irakezen accepteren geen 'nee' van IND Zwolle

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de gemeente Zwolle adviseren de groep uitgeprocedeerde Irakese asielzoekers die voor een kantoor van de IND in Zwolle protesteren weg te gaan. Dat laat de gemeente Zwolle dinsdagmiddag weten.

De gemeente stelt erop toe te zien dat de demonstranten zich aan de regels houden. Hierbij wordt onder meer gelet op zaken als veiligheid en hygiëne. De asielzoekers bevinden zich op terrein van de IND.

De IND sprak dinsdagochtend met de asielzoekers. Tijdens dat gesprek gaf de IND aan dat de groep is uitgeprocedeerd en dat daar niets aan verandert. De groep lijkt echter door pressie hun zin door te willen drijven.

Sinds maandag protesteren uitgeprocedeerde Irakese asielzoekers bij het kantoor van de IND in Zwolle. Aanvankelijk ging het om dertig tot veertig Iraakse Koerden, die protesteren tegen terugkeer naar Irak. Regionale media meldden dinsdag dat de groep inmiddels is verdubbeld tot ongeveer zeventig mensen. Tientallen Irakezen zouden nog onderweg zijn.

De situatie bij het pand wordt omschreven als gespannen. Ondertussen zouden de demonstranten niet beschikken over sanitaire voorzieningen.

Nicolette Kluijver in het geniep getrouwd

Aankomend MILF Nicolette Kluijver, is stiekem in het huwelijksbootje gestapt. De BNN-presentatrice beloofde dinsdag eeuwige trouw aan haar vriend Joost. Dat heeft haar management dinsdagavond bevestigd.

Kluijver, die zwanger is van haar eerste kindje, en Joost geven 's avonds een feest voor een kleine groep familie en vrienden. "Ze viert het met intimi", laat haar management weten. 

Waarom ondergetekende niet is uitgenodigd is niet bekend. Snap er niks van.

Het kersverse echtpaar verwacht een meisje, werd eerder al bekend.


Binnenkort MILF

Sinterklaas kapoentje ...

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m'n schoentje. Hoewel het hoogzomer is en de mussen dood van het dak vallen, denkt de bedrijfsleider van de Spar aan het Wielewaalplein in Groningen dat het al december is. Jacobs, de bedrijfsleider, lijkt er een sport van te maken om als eerste in Nederland de pepernoten in het schap te hebben, zo valt te lezen op Groningen Dichtbij. 

Afgelopen jaar nog startte Michiel Veenstra, dj voor 3FM, een actie om de vroege verkoop van pepernoten aan banden te leggen. Jacobs boeit dat allemaal niet zo: "Mensen vinden ze lekker, en hier in het Oosterpark vinden ze al erg gretig aftrek", aldus de bedrijfsleider, die net als vorig jaar de strijd om als eerste pepernoten te verkopen, gewonnen lijkt te hebben. 

Saillant detail is een reactie onder het bericht, waarin gemeld wordt dat de diverse groothandels pas in de eerste week van september beginnen met uitleveren van pepernoten aan de detailhandelaren. Indien dit klopt, zou de Spar nu een restpartij van vorig jaar in de winkels hebben moeten liggen. 

SyriŰ waarschuwt Obama

De Syrische vicepremier Qadri Jamil heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd tegen ieder militair ingrijpen in zijn land. Hij reageerde dinsdag in Moskou op uitlatingen van de Amerikaanse president Barack Obama.

De VS willen zich vooralsnog niet mengen in de burgeroorlog in Syrië, maar Obama zei maandag dat dit mogelijk verandert als het regime naar chemische of biologische wapens grijpt.

Jamil deed de uitlatingen van Obama als 'propagandistische dreigementen' die verband houden met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar hij zei ook dat ze aangeven dat het Westen op zoek is naar een excuus om in te grijpen.

Jamil noemde een dergelijk ingrijpen 'onmogelijk'. Degenen die dit desondanks overwegen, 'zijn er klaarblijkelijk op uit de crisis over de grenzen van Syrië uit te breiden', voegde hij eraan toe.

De Syrische bewindsman zei ook dat het aftreden van president Bashar Assad bespreekbaar is, maar alleen als de oppositie bereid is te onderhandelen over een vreedzame regeling. Het is juist de oppositie die een dialoog blokkeert door pas te willen praten als Assad opstapt, zei Jamil. "In het onderhandelingsproces kan van alles worden besproken en wij zijn bereid zelfs hierover te praten."

Adebayor nu echt van Tottenham Hotspur

Emmanuel Adebayor vervolgt zijn loopbaan bij Tottenham Hotspur. Dat meldt Manchester City, de club die hij verlaat, dinsdag. De 28-jarige Togolees kwam vorig seizoen al op huurbasis uit voor de Spurs en scoorde toen achttien keer in 37 optredens. Hoeveel de Londenaren voor de aanvaller neerleggen, is niet bekendgemaakt.

Adebayor speelde sinds 2009 voor Manchester City nadat de Citizens hem over hadden genomen van Arsenal. Al na anderhalf jaar werd hij een half seizoen uitgeleend aan Real Madrid en direct daarna een hele jaargang aan de Spurs. Zijn laatste wedstrijd voor City speelde hij dan ook al in december 2010.


Adebayor nu echt van Tottenham Hotspur (Foto: Novum)

'THQ ontslaat opnieuw personeel'

THQ heeft het afgelopen jaar een ruw jaar gehad met alle problemen en ontslagen. Nu lijkt alles nog niet voorbij want er is een e-mail doorgestuurd waar in gemeld wordt dat er twintig mensen ontslagen zijn.

De ontslagen zijn gevallen in de afdeling 'Marketing and Production' en niet bij de ontwikkelaars van de spellen zelf. De ontslagen zijn gedaan om de afdelingen te verbeteren en er wordt verwacht dat dit allemaal geen hinder zal opleveren bij aankomende games.

Wel geeft het bedrijf aan dat ze verwachten het komende jaar extra personeel aan te nemen. Zo heeft ontwikkelaar Volition het plan om komend jaar het team uit te breiden met zo'n twintig mensen.

Dorpelingen sluiten Egyptische Minister op in ziekenhuis

Boze dorpelingen in het noorden van Egypte hebben dinsdag minister van volksgezondheid Mohammed Mustafa en de gouverneur van de provincie Menoufia opgesloten in een kamer van een lokaal ziekenhuis. De mensen zijn van mening dat het drinkwater in het gebied is vervuild, waardoor tientallen mensen ziek zijn geworden.

Tientallen mensen werden dinsdag binnengebracht bij een ziekenhuis zo'n veertig kilometer ten noorden van Caïro. De patiënten hadden koorts, zware diarree en moesten overgeven. Een medisch team heeft monsters van het water, dat volgens de dorpelingen is vervuild, verzameld om te achterhalen waarom zoveel mensen ziek zijn geworden.

Toen Mustafa en gouverneur Ashraf Helal een bezoek aan het ziekenhuis brachten werden ze geconfronteerd door boze familieleden. Die hielden flessen gevuld met brak water omhoog en scandeerden "Drink het'. Vervolgens werden Mustafa en Helal opgesloten.

Judoka Grol succesvol geopereerd

Judoka Henk Grol is dinsdag met succes geopereerd aan zijn knie. De winnaar van het olympisch brons in Londen had lange tijd last van een slijmbeursontsteking.

"De operatie is goed verlopen", aldus Grol op Twitter. ''De komende maand rust houden.'' Bij de judoka is een slijmbeurs van 10 tot 15 centimeter is verwijderd. Ondanks de blessure wist Grol een medaille te winnen in de categorie tot 100 kilogram.

Uncharted 3 krijgt GOTY-editie

Sony heeft bekendgemaakt dat op 19 september de Uncharted 3: Drake’s Deception Game of the Year Edition uitkomt. De speciale editie bevat naast het spel ook de DLC die voor het spel is uitgekomen.

Wat er in de GOTY-editie zit kun je hieronder bekijken:

 • Classic Skins Packs 1 – 3
 • Multiplayer Accessory Pack
 • Flashback Map Packs 1 and 2
 • Drake’s Deception Map Pack
 • Fort Co-Op Adventure
 • Co-Op Shade Survival
 • Doughnut Skin Pack
 • Rogues Skin Pack 1 and 2

'PlayStation 3 is nu op zijn top'

In een interview met Eurogamer heeft de CEO van Sony Worldwide Studios aangegeven dat de PlayStation 3 momenteel op zijn top zit. Er komen ontzettend veel games uit, de console wordt optimaal gebruikt en derhalve zal er geen prijsverlaging gaan plaatsvinden binnenkort. 

Overigens hoeven gamers geen nieuwe versie van de PS3 te verwachten. Verhalen over een superslim PS3-4000 waren enkel geruchten volgens Yoshida. Gamers die willen wachten op de PlayStation 4 kunnen beter nu een PlayStation 3 aanschaffen; "It's a great time for consumers to look at purchasing PS3 this year. There are a variety of games coming out and new and exciting games coming out next year."


Bezitters van een PlayStation 3 hoeven zich dus geen zorgen te maken dat hun console binnenkort verlaten in de kast komt te staan. Yoshida geeft aan dat ze druk bezig zijn om (innovatieve) titels naar de PlayStation te brengen; hij verwijst hierbij naar Beyond: Two Souls en Last of Us."For people who own PS3, rest assured new content is still coming. Games like Last of Us and Beyond look amazing compared to the early PS3 titles. There's still something surprising happening on the platform."

Winnaars FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Vorige week maakte je kans op een masker van Assasin's Creed. Door een klein eventje in Keulen hebben jullie even moeten wachten op de winnaars. Het enige wat je moest doen om kans te maken is de Ubi-moeilijke vraag beantwoorden: In welke maand komt de consoleversie van Assassin's Creed III uit? Het antwoord is oktober.

De gelukkigen die het masker in de brievenbus mogen verwachten zijn trance_fan, Sempy, Solique, Sapoje en Kevin2908.

Gisteren maakte je kans op een T-shirt van Rocksmith. Het antwoord op de vraag uit welk jaar het oudste liedje uit de tracklist van Rocksmith komt is 1964. De winnaar van het T-shirt is QuincydeKoster.

Gefeliciteerd, jullie ontvangen een pm met verdere details. Volgende week maandag is er weer een prijsvraag, tot dan!

'Nieuwe Metal Gear komt pas volgend jaar'

Eric Bossic, motion capture-acteur, heeft aangegeven dat hij al wat werk voor een Metal Gear-game gedaan heeft met Kojima Productions. Daarnaast meldt de acteur ook dat de game nog lang niet klaar is en op zijn vroegst volgend jaar zomer komt.

Om welke game het gaat weet de acteur zelfs niet want ze doen erg geheimzinnig allemaal bij Kojima Productions. Bossic heeft aangegeven mogelijk dit najaar weer terug de studio in te moeten voor deze game. Ook weet Bossic wel iets meer dan de media weet maar hij houdt verder netjes zijn mond dicht.

'Games moeten verder gaan'

David Cage van Quantic Dreams vindt dat games verder moeten gaan dan ze tegenwoordig doen. De interactie die een personage moet uitvoeren, moet verder gaan dan enkel met een geweer schieten. Dat Cage wel houdt van een uitdaging en games die 'verder gaan', konden we zien met de game Heavy Rain.

Cage legt uit: “The games industry is very conservative. Each time you try something different you need to explain, evangelise and give a lot of effort just to get people to go past their current expectations. There will still be people who haven’t played Heavy Rain who think it’s a long movie with a couple of prompts, like Dragon’s Lair. I did promotion of Heavy Rain for two years and I tried to explain Heavy Rain, I showed it and I made demos. I said, ‘Look, you are in control all the time. It’s not Dragon’s Lair, you’re in control.’ But people didn’t get it, or they thought, ‘Oh, my character doesn’t have a gun so I don’t know how I can interact.’”

Developers zijn dus bang om iets unieks te doen, verder te gaan dan de massa. Helaas moet de industrie daar zelf ook aan meewerken, aldus Cage. Je hoeft niet perse een pistool vast te houden om interactief te zijn als speler. Het volgende project van Quantic Dream is Beyond: Two Souls en Cage hoopt dat deze game weer een stap vooruit kan zijn.

“What we tried to say with Heavy Rain is, ‘You can be interactive without a gun.' There are many other ways of interacting that are not through committing violent actions. With Beyond we are going to change many things. You have direct control over Aiden, and this entity is something that will sound familiar to more people, and will attract them to the game and make them realise it’s not Dragon’s Lair-esque in any way. It’s fully interactive, we have less cutscenes than many first-person shooters that I can see, and it’s just about interacting in a different way. It’s a different experience and I hope that people will be open-minded and open to trying something different.”

VVD sluit PVV niet uit

De VVD sluit nieuwe samenwerking met de PVV niet uit. Dat heeft VVD-Kamerlid Mark Harbers dinsdag gezegd tijdens een verkiezingsdebat op de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Harbers tekende er wel bij aan dat zijn partij grote problemen heeft met de PVV, omdat Geert Wilders in april wegliep uit het Catshuis-overleg en daarmee de gedoogcoalitie opblies. De VVD is de enige partij die samenwerking met de PVV niet uitsluit. Het CDA, de andere partner in de gedoogconstructie, doet dat inmiddels wel.

Samenwerking met de SP wordt ook moeilijk, zei Harbers. "Ik denk dat we heel lang moeten praten voor we het eens zijn."

SP-Kamerlid Renske Leijten maakte tijdens het VU-debat gewag van een 'officieus cordon sanitaire' tegen haar partij. Dat zou worden aangevoerd door D66. Die partij noemt dat een complottheorie. Samenwerken met de SP wordt moeilijk omdat die partij niet wil hervormen, zei D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven.

Cel geŰist voor oplichting Belastingdienst

Vijf mannen die de Belastingdienst zouden hebben opgelicht en zo voor tienduizenden euro's aan zorg-, kinderopvang- en huurtoeslagen wisten binnen te halen, moeten daarvoor tot vier jaar de cel in. Dat eiste tenminste de officier van justitie dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam.

De verdachten wisten volgens het Openbaar Ministerie (OM) de hand te leggen op BSN-nummers (voorheen sofinummer) door die uit de post en brievenbussen te halen en ingescande identiteitsbewijzen uit gestolen computers te halen. 

Daarnaast leverde een postophaler jaaropgaven en salarisstroken met BSN-nummers.

Lek in website KNVB

De site voetbal.nl van de KNVB heeft enige tijd een lek vertoond, waardoor onbevoegden bij gegevens van KNVB-leden konden komen. Het lek is verholpen, laat een woordvoerder van de voetbalbond dinsdagavond weten. Of gegevens zijn gekopieerd, weet de zegsman niet.

Het lek kwam aan het licht toen Omroep Friesland aan de bel trok bij de voetbalbond. De regionale omroep had naar eigen zeggen een anonieme tip ontvangen over het lek. Daardoor zouden adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van alle KNVB-leden, onder wie profvoetballers en scheidsrechters, op straat zijn komen te liggen.

De woordvoerder van de KNVB stelt dat via een truc bij een 'beperkt deel' van gegevens van leden te komen was. Om welk deel van de gegevens het gaat en van wie die gegevens zijn, weet hij niet. "Maar het is niet zo dat men eindeloos in de database kon spitten."

De problemen zijn volgens de zegsman verholpen. Totdat het lek definitief is gedicht, zijn nieuwe aanmeldingen niet mogelijk. Hoelang dit nog duurt, weet de woordvoerder niet. "We zijn ermee bezig."

Volgens de woordvoerder is de kwestie een signaal dat de beveiliging meer aandacht verdient.

Microsoft zoekt testers

Microsoft is de laatste tijd druk bezig geweest met een update voor Xbox Live. Momenteel loopt er zelfs een bèta maar Microsoft vind dat er te weinig testers aanwezig zijn. Zodoende hebben ze een blog online gezet waarin ze vragen om testers. Er zijn nog steeds beperkte plekken, maar niet geschoten is altijd mis, toch.

De update bevat een aantal nieuwe features waaronder:

 • Internet Explorer for Xbox
 • Recommendations and ratings
 • Pinning and favorites
 • Enhanced category search and discovery features
 • Voice search (in specified markets)

Aanmelden via de bèta kan via de blog.

[Vuelta] Ritzege Clarke, Valverde verliest tijd

Simon Clarke heeft dinsdag de vierde etappe van de Vuelta gewonnen. De Australiër van Orica-Greenedge bleef samen met Tony Martin over van een groep vluchters en troefde de Duitser in de sprint bovenop het Estacion de Valdezcaray af. Alejandro Valverde viel met nog dertig kilometer te rijden en kwam op achterstand boven. Joaquin Rodriguez van Katusha is de nieuwe drager van de rode trui.

Clarke en Martin hadden met drie anderen een lange vlucht op poten gezet. Het vijftal kreeg uitgebreid de ruimte en had op dertig kilometer van de streep nog twaalf minuten voorsprong op het peloton. Daar vond net binnen die dertig kilometer een valpartij plaats, waarvan rodetruidrager Valverde het voornaamster slachtoffer was.

Sky en Katusha, de ploegen van respectievelijk Chris Froome en Rodriguez, hadden blijkbaar nog een appeltje te schillen met Movistar en zetten zich aan kop. Het peloton brak in meerdere delen, maar de Nederlandse klassementstroeven Bauke Mollema en Robert Gesink zaten aan de goede kant.

Op de slotklim waagde Alberto Contador nog een aanval, maar hij kreeg Froome en twee anderen mee. De vier werden weer teruggegrepen door de favorietengroep en een vijftal met Laurens ten Dam probeerde het. Die aanvallen kwamen echter te laat om de overgebleven vluchters nog terug te pakken.

Clarke zette Martin (Omega Pharma-Quick-Step) met zijn sprint nog op twee tellen. Assan Bazayev van Astana, die ook in de kopgroep zat, kwam op 22 tellen boven. Ten Dam werd op 57 seconden zevende en de favorietengroep gaf 1.04 toe.

In het klassement viel Valverde uit de top weg. Rodriguez leidt nu met een voorsprong van een seconde op Froome. Contador (Saxo Bank) is op vijf seconden derde. Mollema en Gesink staan respectievelijk vierde en vijfde. De twee Raborenners geven negen seconden toe.

Woensdag staat een relatief vlakke etappe rondom Logroño op het programma. Acht omlopen van 21 kilometer rondom die stad moeten worden afgelegd. Die rit lijkt een buitenkansje voor de sprinters na twee bergritten.

Zelfs dansspellen hebben een verhaal

Vandaag zijn acht nieuwe liedjes aangekondigd voor de soundtrack van Dance Central 3, die elk authentieke dansroutines bevatten die samengesteld zijn door professionele choreografen. Microsoft geeft ook meer informatie over de storymodus van het spel.

De aangekondigde tracks zijn:

 • Afrojack ft. Eva Simons – “Take Over Control”
 • Alexandra Stan – “Mr. Saxobeat”
 • Ciara ft. Missy Elliott – “1, 2 Step”
 • Cupid – “Cupid Shuffle”
 • Daft Punk – “Around The World”
 • Dev ft. The Cataracts – “Bass Down Low”
 • Enur ft. Natasja – “Calabria 2008”
 • Martin Solveig ft. Dragonette – “Hello”
 • The Trammps – “Disco Inferno”

Spelers zullen zich bij de Dance Central Intelligence (DCI) voegen om een complot te ontrafelen dat Dance Central wil vernietigen. Om de misdadige Dr. Tan te stoppen, moeten spelers een reis door de tijd maken om iconische danspassen te leren uit de ‘70s, ‘80s, ‘90s, ‘00s en van nu. Door nieuwe power moves te unlocken en dansroutines uit verschillende decennia te decoderen moet je Dr. Tan zien te stoppen.

Het derde Dance Central 3-ontwikkelaarsdagboek nu beschikbaar en gaat verder op de karakters, hun nieuwe looks en nieuwe locaties. Dance Central 3 is vanaf 19 oktober beschikbaar voor Xbox 360 met Kinect.

De Rossi zegt nee tegen miljoenen van City

Manchester City kan de komst van Daniele de Rossi uit het hoofd zetten. De verdedigende middenvelder blijft zijn club AS Roma trouw en legt het Engelse aanbod naast zich neer.

De Rossi belegde speciaal een persconferentie om aan te geven dat hij niet uit Rome vertrekt. De geboren Romein begint zodoende komend weekend aan zijn twaalfde seizoen in dienst van de club. De Rossi liet aan pers en publiek weten dat hij het aanbod van de Engelse landskampioen heeft afgeslagen. Liever blijft De Rossi AS Roma trouw, de club waar hij sinds zijn zeventiende speelt. AS Roma gaf eerder aan bereid te zijn De Rossi te verkopen.

De weigering van De Rossi is een nieuwe tegenvaller voor Roberto Mancini. De trainer van Manchester City greep eerder naast Eden Hazard, de Belg trok naar Chelsea, en slaagde er tevens niet in Robin van Persie voor de neus van stadsrivaal Manchester United weg te kapen.

'Kosten uitstappen JSF worden onderzocht'

Op verzoek van minister Hans Hillen van Defensie gaat de Algemene Rekenkamer onderzoeken wat het zou kosten als Nederland uit het ontwikkelingstraject van de Joint Strike Fighter (JSF) zou stappen. Dat maakte de Algemene Rekenkamer dinsdag bekend.

Op 5 juli sprak een meerderheid van de Tweede Kamer zich uit voor een motie waarin de regering wordt gevraagd om uit het JSF-project te stappen. Hillen liet daarna weten dat het kabinet "goed gaat nadenken" over de motie. Wel beloofde hij een onderzoek naar de kosten van de terugtrekking uit het omstreden project. Dat gaat de Algemene Rekenkamer nu uitvoeren.

Een eveneens beloofd onderzoek naar de gevolgen van het uitstappen voor de werkgelegenheid in Nederland zal door een andere organisatie gebeuren.

Rekenkamer onderzoekt kosten uitstappen JSF
'Kosten uitstappen JSF worden onderzocht' (Foto: ANP)

Warhammer-bordspel in de maak voor iPad

Het bordspel Warhammer Quest van Games Workshop wordt gedigitaliseerd voor de iPhone en iPad. Het virtuele bordspel wordt gemaakt door Rodeo Games en moet volgend jaar op de markt komen. Dat heeft bordspelfabrikant Games Workshop dinsdag bekendgemaakt. Warhammer Quest is het eerste Warhammer-spel voor draagbare apparaten.

In het spel besturen gamers een groep van vier krijgers. Met deze gamepersonages moeten schatten gevonden worden, terwijl ze zich een baan vechten door kerkers en virtuele werelden vol monsters.

Naast deze iPhone- en iPad-game zijn onder meer spellen verschenen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Warhammer Online is een online game voor de pc, terwijl Warhammer 40K als verhaal dient voor een strategieserie.


Warhammer-bordspel in de maak voor iPad

'Rob Geus laat alles zien'

Rob Geus voorspelt een enorme impuls van zijn televisiecarrière. De 41-jarige presentator van De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie voelt dat voor hem op SBS6 'het komend jaar de rem eraf gaat'.

"Nu gaat het pas gebeuren, dat gevoel heb ik. Nu komt de echte Geus naar voren", stelt hij tegenover Nieuwe Revu. "De komende jaren hoop ik de mensen echt te laten zien dat ik meer ben dan deze twee programma's. Ik heb heel veel ideeën. En waarom niet?"

"En ik denk dat het komend jaar de rem eraf gaat. Ik heb bijgetekend tot 2014 en wil mij nu gewoon gaan neerzetten", vervolgt Geus. Hij denkt dat mensen nu zeventig procent van hem kennen, maar wil de laatste dertig procent ook laten zien. "Ik ga álles eruit halen wat erin zit."

"BŘttner ÚÚn van beste jonge linksbacks"

Alexander Büttner is akkoord gegaan met Manchester United over een vijfjarig contract. De coach van de Engelse topclub, Alex Ferguson, is verheugd over de komst van de 23-jarige speler van Vitesse.

"Alexander is één van de beste jonge linksbacks van Europa", aldus de Schot. Voor een basisplaats komt de Nederlander voorlopig nog niet in aanmerking, want Ferguson voegt toe; "Met hem erbij hebben we interessante opties voor die positie."

Büttner is op zijn beurt in zijn nopjes met zijn transfer naar de miljardenclub. "[Dit] is één van de mooiste dagen van mijn leven. Ik bewonder dit team al heel lang."

Zombie wil president VS worden

In de Amerikaanse staat Californië zegt een zombie zich verkiesbaar te gaan stellen voor de aanstaande presidentsverkiezingen. Dat deed hij bij een bijeenkomst in San Diego.

Volgens zijn echtgenote Patty Morgan-Zombie is haar man, die zich A Zombie noemt, de perfecte kandidaat: “Mijn man heeft zijn leven en dat daarna gegeven om te vechten voor de terugkeer van zombies voor iedereen in de VS.” Zombie maakt zich onder andere sterk voor recycling. Ook waar het mensen betreft.

Het campagneteam doet de komende tijd met een bus diverse grote steden in de VS aan. Helaas is de kandidaatstelling niet serieus bedoeld, maar gaat het om een promotiestunt voor het nieuwe seizoen van de serie The Walking Dead.

Foto’s van de bijeenkomst zijn te zien op de website van The Telegraph.

FOK!filmtips van de dag: Ace Ventura: Pet Detective & Ace Ventura: When Nature Calls

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er deze dinsdagavond nog wat te zien op de buis? Je leest het op FOK!

Ace Ventura Pet Detective 1

Vandaag gaan we voor een tweetal beestachtig grappige films. Jawel, u leest het goed, een dubbele FOK!filmtip van de dag! Om 20.30 uur beginnen we op RTL7 met de komedie Ace Ventura: Pet Detective uit 1994. Ace Ventura (Jim Carrey) is een dierendetective die wordt ingehuurd om de gestolen mascotte van een American Football-team, een dolfijn, terug te vinden. Na een behoorlijk onorthodoxe speurtocht komt Ace op het spoor van de dader em krijgt daarbij de verrassing van zijn leven.

Ace Ventura Pet Detective 2
Holy testicle Tuesday.

Waar veel komedies ongelooflijk voorspelbaar zijn blinkt Carrey uit in deze melige komedie. Want zeg nou zelf, hoeveel films over een dierendetective kende je voor deze film? Je moet misschien wel in de stemming zijn voor flauwe humor maar dan zit je ook gegarandeerd goed bij deze heerlijke slapstick. Carrey was ten tijde van deze film een nog relatief onbekende acteur die later hetzelfde jaar zou doorbreken met The Mask. Hij speelt een heerlijk absurde rol van een man, van wie je eigenlijk nooit weet wat zijn volgende streek zal zijn. Ook fans van Cannibal Corpse mogen deze film eigenlijk niet missen.

Jim Carrey speelde tot nu toe in vijf films die een vervolg kregen. De enige film waarin hij zelf ook in het vervolg te zien was is Ace Ventura: When Nature Calls. Nadat een tragisch ongeluk gebeurd, waarbij een wasbeer om het leven komt, trekt Ace Ventura zich terug in een klooster. De onderzoeker Fulton Greenwall weet hem over te halen om mee te gaan op zoek naar een zeldzame witte vleermuis in donker Afrika. Omdat de heilige vleermuis  spoorloos is staan twee Afrikaanse stammen, de Wachati en de Wachootoo op het punt om met elkaar een oorlog uit te gaan vechten. Als Ace zich dan, op de voor hem bekende manier, zich met de zaak bemoeit breekt de hel pas echt los.

Ace Ventura When Nature Calls 01

Vanaf de eerste minuut gaat Carrey weer heerlijk over de top los op zijn rol als ietwat gestoorde dierendetective. Het maakt niet uit hoe vaak je deze film ziet, er zit zoveel humor in verwerkt dat je elke keer wel weer wat nieuws ontdekt. Vooral de scène met de neushoorn is er eentje die je niet snel weer vergeet. Verstand op nul en de blik op oneindig en genieten van de waanzinnige perikelen van een dierendetective. Ace Ventura: When Nature Calls is vanaf 22.10 uur te zien op RTL7.

Ace Ventura When Nature Calls 02
Friends, rodents, quadrupeds, lend me your rears!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!

Ier Martin tot eind 2014 bij Garmin

Daniel Martin heeft zijn toekomst verbonden aan Garmin-Sharp. De Amerikaanse wielerploeg maakte dinsdag bekend dat de 26-jarige Ier voor twee jaar heeft bijgetekend en nu vastligt tot eind 2014. Martin is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Garmin, waar hij in 2008 zijn profcarrière begon.

"Het team voelt als familie voor mij", reageert Martin. "Na de progressie die we samen hebben geboekt sinds het tekenen van mijn eerste profcontract, is Garmin de enige ploeg waar ik het gevoel dat ik mij volledig kan ontwikkelen als wielrenner."

Martin boekte vorig jaar in de Vuelta zijn eerste ritzege in een grote ronde. Daarvoor was hij wel al enkele keren succesvol in kleine koersen als de Ronde van Polen. In 2008 schreef hij bovendien de Route du Sud op zijn naam. In juli beëindigde Martin zijn eerste Tour de France als 35e.

Agema, Pechtold en Rouvoet op zoek naar premier

Fleur Agema (PVV), Alexander Pechtold (D66) en André Rouvoet (ChristenUnie) gaan in de talentenjacht Premier Gezocht op zoek naar een nieuwe 'potentiele' premier.

In het VPRO-programma, welke vanaf 13 september te zien zal zijn, zullen 16 kandidaten vol ambitie worden gevolgd. In zes afleveringen zullen zij worden gecoacht door een aantal prominente Nederlanders, waaronder strafpleiter Inez Weski. Tijdens de finale zullen de 3 politici besluiten wie van de vier overgebleven kandidaten het meeste potentie heeft om de nieuwe premier van Nederland te worden.

De finale zal te zien zijn op 18 oktober.

Traag NS verpest snel spoorboekje

Op de in december te openen Hanzelijn van Lelystad via Dronten en Kampen naar Zwolle worden reizigers geconfronteerd met onnodig tijdverlies. Dat zegt de Maatschappij Voor Beter OV. Het nieuwe spoortraject is bouwkundig en beveiligingstechnisch geschikt voor hoge snelheden, maar doordat de NS de benodigde treinen nog steeds niet met het juiste veiligheidssysteem heeft uitgerust, kan daar niet harder dan op de oude spoortrajecten worden gereden. Van de bij de bouw aan reiziger en belastingbetaler beloofde forse reistijdwinst blijft nauwelijks iets over.

Opvallend is ook dat op sommige lange-afstandsverbindingen reizigers sneller op hun bestemming aankomen met een Sprinter dan via een overstap op een Intercity. Dat geldt bijvoorbeeld voor reizigers tussen Kampen en Amsterdam-Zuid of Schiphol. Van oudsher speelt dit probleem al op de spoorverbinding Amsterdam - Gouda - Rotterdam. De Maatschappij Voor Beter OV vindt dat op dit soort lange trajecten geen Sprintertreinen zonder toiletten mogen worden ingezet.

Op diverse nieuw te openen regionale treinstations worden geen NS-kaartautomaten meer geplaatst. Dat betekent dat reizigers die een deel van hun reis per NS-trein reizen, op die stations geen losse enkeltjes meer kunnen kopen. Zij worden dus verplicht tot het zogeheten “Reizen op Saldo” met hun OV-chipkaart, terwijl de problemen rond het dubbele opstaptarief nog niet zijn opgelost. Voor Beter OV heeft er in een brief op aangedrongen dat op de desbetreffende stations alsnog NS-automaten worden geplaatst.

Voor Beter OV is zeer bezorgd over de treinverbindingen tussen de Randstad en België. Het is de bedoeling dat deze verbindingen worden uitgevoerd met de nieuwe treinen van het type V250. De aflevering en indienststelling van deze treinen is al met vijf jaar vertraagd. Inmiddels wordt een proefbedrijf met deze treinen gereden waarbij heel vaak ritten uitvallen wegens nog steeds niet opgeloste kinderziektes: dat is niet erg hoopgevend voor de beschikbaarheid van voldoende treinen vanaf december. Voorts is de verslechtering van de binnenlandse dienst ten voordele van de duurdere hogesnelheidsdienst van de NS, sinds de Maatschappij Voor Beter OV daar een klacht bij de NMa over indiende, nog steeds een punt van aandacht voor de NMa.

Zwemster geeft overtocht Cuba - Florida opnieuw op

Ook de derde poging van Diana Nyad om van Cuba naar Florida te zwemmen is voortijdig gestrand. De 62-jarige Amerikaanse werd dinsdagochtend op de vierde dag van haar expeditie door begeleiders van het water gehaald, waarna besloten werd de zwemtocht te staken. Nyad werd vier dagen lang achtervolgd door stormen, kwallenbeten en dreiging van haaien.

De vrouw vertrok zaterdag in de hoop de 166 kilometer tussen Havana en Florida als eerste af te leggen zonder kooi als bescherming tegen haaien. Voor Nyad is het haar tweede mislukte poging in een jaar tijd. Vorig jaar gooide een astma-aanval roet in het eten. Bij een eerdere poging in 1978 strandde Nyad ook al voortijdig.

De zwemster, die woensdag 63 wordt, hoopte dat een speciaal duikpak haar tegen kwallenbeten zou beschermen. Alleen haar neus, mond en ogen raakten direct het water, maar de kwallen bleken gewoon door het pak heen te kunnen prikken.

Nyad lag in totaal 41 uur in het water. Ze had gehoopt de Amerikaanse kust in zo'n zestig uur te kunnen bereiken. Hoeveel kilometer ze precies heeft afgelegd voordat ze moest opgeven, is onbekend.

Gratis co-op in Spec Ops: The Line

De gratis cooperative multiplayermodus voor Spec Ops: The Line, die eerder door 2K Games is aangekondigd, is nu beschikbaar als gratis download.

Deze two-player cooperative multiplayermodus is gratis voor iedereen die een exemplaar heeft of aankoopt van Spec Ops: The Line. Het bonusmateriaal in Spec Ops: The Line omvat een aantal scenario’s die zich afspelen in Dubai nadat rampzalige zandstormen de stad in puin hebben gelegd. Er zijn vier snelle missies, elk met eigen unieke doelen, omgevingen en speelbare personages. De twee spelers moeten samenwerken om zich door hordes vijanden en zandstormen heen te vechten om hun doel te behalen. Daarbij draait het om teamwork en de inzet van een heel arsenaal aan wapens en explosieven.

Spec Ops: The Line is al een tijdje beschikbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Krajicek: "Het gaat goed met me"

Michaëlla Krajicek is terug op de tennisbaan. De Nederlandse is hersteld van een virusinfectie en zal deel gaan nemen aan de US Open. Voor de 23-jarige tennisster komt hier een eind aan een lange periode waarin ze niet kon spelen.

Krajicek moet opgeven in Birmingham en kwakkelde hierna met haar gezondheid. Ze sprak hierover met NUsport. "Het was geen vrolijke periode. Het was niets ernstigs, maar het duurde langer dan de doktoren hadden gedacht. Volgens de arts was stress één van de hoofdredenen voor mijn klachten. Daar heb ik nu geen last meer van. Het gaat goed met me."

De Nederlandse kon zich in mei door een knieblessure niet rechtstreeks plaatsen voor de Olympische Spelen. Ze zette de hoop op een wildcard, maar kreeg deze niet toegewezen. Hierdoor moest Krajicek na 2008 wederom een Spelen missen. Nu is ze terug en moet ze de komende maanden veel punten verdedigen. "Het is jammer hoe het de afgelopen tijd is gegaan, maar ik moet nu gewoon weer wedstrijdritme opdoen. Vooral geen druk voelen tijdens partijen. Dat benadrukken de mensen in mijn omgeving ook."

Krajicek hoopt in ieder geval op een goede loting bij de US Open, zodat ze daar ook punten kan sprokkelen. Gezond is ze in ieder geval weer. "Ik zal de komende tijd nog wel wat tests ondergaan, maar ik train nu redelijk veel en zonder problemen. Zenuwen heb ik ook niet om weer te beginnen. Als ik straks weer tussen al die speelsters rondloop, word ik vanzelf wat rustiger."

Man zit niet vast in container

Een man die vast leek te zitten in een container in de Jodenbreestraat heeft dinsdagmorgen voor nogal wat consternatie gezorgd. De man, die met zijn bovenlichaam vast leek te zitten in een vuilcontainer, leverde nogal wat opgetrokken wenkbrauwen op. Verontruste voorbijgangers belden de brandweer, die snel ter plaatse kwam om de man te helpen. 

Maar de hulp van de brandweerlieden bleek niet nodig. De man slaagde er, grotendeels op eigen kracht, in om uit de container te komen. Het bleek te gaan om een dakloze man die geen verwondingen over heeft gehouden aan zijn avontuur. Waarom de man in de container zat is nog niet bekend...

Kijk hier naar  foto's.

KPN haalt app met privacyprobleem offline

KPN heeft een app waarmee klanten hun telefoon- en sms-gebruik kunnen inzien uit de lucht gehaald, nadat twee klanten zomaar gegevens van anderen konden inzien. Dat meldt een woordvoerder van de provider dinsdag. Hoelang de MijnKPN-app, die door tienduizenden mensen is gedownload, offline is, is nog onduidelijk.

De meldingen van de twee klanten stammen van de afgelopen weken, vertelt de zegsvrouw. Een van de twee kon de gegevens van twee andere klanten inzien, de ander van één andere klant. Het gaat onder meer om de naam en nummers van willekeurige andere klanten. De woordvoerder benadrukt dat factuurgegevens niet inzichtelijk waren.

Kwaadwillenden zouden misbruik kunnen maken van de problemen met de app. De zegsvrouw stelt te vermoeden dat dit niet is gebeurd. "Wij hebben niets gezien wat duidt op misbruik."

Klanten die de gegevens die de app ze bood willen inzien, kunnen dit nog wel doen via de website van KPN.

Barbie heeft buik vol van zwangerschap

Barbie kan niet wachten tot ze bevalt. De realityster, die op knappen staat, heeft het wel gehad met haar zwangerschap en is blij is als ze haar meisje eindelijk op de wereld kan zetten.

"Ik zou zo blij zijn als ze er is", zegt ze tegen RTL Boulevard. "De babykamer is klaar, de kinderwagen staat klaar, alles staat gewoon klaar." Barbie wordt geregeld overvallen door 'huilbuien', 'lachbuien' en 'driftbuien', maar voelt zich 'voor de rest wel goed'.

De 21-jarige realityster, die eigenlijk Samantha de Jong heet, trouwde op 1 april met haar Michael. Hun ervaringen met de komst van een eerste kindje worden vastgelegd met de camera en zijn vanaf volgende week te zien op RTL 5 in Barbie's Baby.

79 jaar getrouwd blijven kan, als...

Een Zweeds echtpaar is sinds eergisteren 79 jaar getrouwd. Daarmee zijn ze het langst nog in leven zijnde echtpaar ter wereld. De 101-jarige Gustaf en zijn 98-jarige eega gaven elkaar het ja-woord in 1933.

Het grijze echtpaar heeft drie uiterst bruikbare tips voor iedereen die het ook wel ziet zitten om echt oud te worden met zijn geliefde. Ten eerste, je raadt het nooit, moet je allebei flink oud worden. Ten tweede raadt het echtpaar aan om niet teveel ruzie te maken. Hun laatste tip voor een duurzaam huwelijk is om elkaar de ruimte geven.

Het echtpaar heeft zich keurig aan alle drie hun eigen adviezen gehouden. Volgens Gustaf reageerde hij niet als zijn vrouw ergens over klaagde of zeurde. Werd dat hem uiteindelijk toch teveel, dan zonderde hij zich af in de wijnkelder.

Het stel heeft overigens niet het langste huwelijk ooit. Halverwege de negentiende eeuw was er in de VS een echtpaar 91 jaar getrouwd.

Oeuvre-SAG Award voor Dick van Dyke

Dick van Dyke krijgt een oeuvreprijs van de Amerikaanse vakbond van acteurs, de Screen Actors Guild (SAG). De 86-jarige acteur, zanger, danser, schrijver en komiek krijgt de prijs voor zijn film-, theater-, tv-werk en voor zijn liefdadigheidswerk. Dat maakte de bond dinsdag bekend.

"Dick is een enorm getalenteerde performer wiens werk talloze takken van entertainment beslaat", zegt SAG-president Ken Howard in een verklaring. Van Dyke is bekend van zijn rol als Bert in de musical Mary Poppins en van zijn in de jaren zestig populaire tv-programma The Dick van Dyke Show. "Theater, bios, tv, waar hij ook werkte: hij heeft miljoenen fans geïnspireerd", aldus Howard.

Van Dyke won vijf Emmy's, een Tony Award en een Grammy. Daarnaast zet hij zich al jaren in voor daklozen in zijn woonplaats Los Angeles. Ook is hij woordvoerder van diverse ziekenverenigingen en heeft hij op talloze benefietavonden opgetreden.

De SAG Awards worden op 27 januari uitgereikt.


Dick van Dyke krijgt oeuvre-SAG Award (Foto: Novum)

Dronken apenneuker aangehouden

Een dronken laborant van de universiteit van Georgia is opgepakt nadat hij met zijn broek op zijn knieën betrapt was tussen de apen. Hij was van plan om een aap te penetreren. Twee van de proefdieren had hij al uit hun hokken gehaald.

Toen de politie hem wilde meenemen voor verhoor, verzette de man zich hevig. Waarschijnlijk besefte hij niet dat hij in werkelijkheid gered was. De kans is bijzonder groot dat de apen weinig van de man zijn geslachtsdelen hadden overgelaten als hij zijn plan ten uitvoer had gebracht.

De apen hebben niets aan voorval overgehouden. De laborant is ontslagen en wordt aangeklaagd wegens openbare dronkenschap.

Schenkeveld moet Heracles-debuut nog uitstellen

Heracles Almelo-coach Peter Bosz kan voorlopig nog geen beroep doen op Bart Schenkeveld. De van Feyenoord overgekomen verdediger wordt binnenkort geopereerd aan een liesbreuk. Heracles verwacht Schenkeveld ongeveer vier weken kwijt te zijn, laat Bosz dinsdag weten.

"Het tijdstip van de operatie moet nog vastgesteld worden", vertelt de coach, die daarom nog niet met zekerheid kan zeggen hoelang Schenkeveld precies uit de roulatie is. "Maar we gaan uit van ongeveer vier weken."

Schenkeveld tekende vorige week een contract voor twee seizoenen bij Heracles. De huidige nummer veertien van de Eredivisie was op de hoogte van zijn blessure.

De 20-jarige Schenkeveld doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord. Hij debuteerde in november 2009 tegen ADO Den Haag in het eerste elftal. Schenkeveld speelde vorig seizoen een halfjaar op huurbasis voor Excelsior, nadat hij lang aan de kant had gestaan met een zware kruisbandblessure.

Kiserlovski verruilt Astana voor RadioShack

Robert Kiserlovski zal na dit seizoen de Astana-wielerploeg gaan verruilen voor RadioShack-Nissan-Trek. De 26-jarige Kroaat tekende een contract voor twee seizoenen bij de formatie van Johan Bruyneel.

De Belg is blij met de komst van Kiserlovski. "Het is een aanvallende renner die we al een tijdje aan het volgen zijn. Hij reed een goed voorjaar, in de Tour viel hij spijtig genoeg uit met een sleutelbeenbreuk. Hij heeft alle vereiste kwaliteiten, we moeten hem alleen nog wat standvastiger laten worden."

Pirelli-baas: "Problemen met banden te wijten aan teams"

Pirelli is niet blij met de testwagen uit 2010 die ze mogen gebruiken voor het testen van Formule 1-banden. De banden van dit jaar staan bekend om het beperkte gebied waarin ze optimaal functioneren. Volgens Paul Hembery, motorsportbaas van Pirelli, had dit voorkomen kunnen worden door medewerking van Formule 1-teams.

Tot vorig jaar moest Pirelli het doen met de Toyota TF109 uit 2009. Momenteel gebruikt de Italiaanse bandenfabrikant de Renault R30 uit 2010, welke bestuurd wordt door Jaime Alguersuari en Lucas di Grassi.

De Formule 1-auto's hebben een totaal andere 'aerodynamische balans' dan twee jaar terug, aldus Hembery. "Deze balans is belangrijk omdat het de energie in de banden beïnvloedt en de temperatuurverschillen tussen de voor- en achterbanden bepaalt."

Op de vraag of de Italiaanse rubbermaker de karakteristieken van de 2012-band kon voorzien antwoordt de Brit: "Nee, want we konden het niet waarnemen bij een wagen uit 2010. We mogen alleen met de R30 testen. Natuurlijk vinden we dat vervelend, maar het was zelfs lastig om deze bolide te bemachtigen."

"Het duurde achttien maanden voordat de teams tot een consensus kwamen voor de Renault R30. We mogen niet eens een wagen van vorig jaar gebruiken. De bolides veranderen elk jaar erg veel en het bepalen van de compounds luistert erg nauw", zo vervolgt hij.

PvdA: onderbetaling Poolse bouwvakker aanpakken

De strijd tegen oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt door Oost-Europese bouwvakkers, vrachtwagenchauffeurs en andere werknemers moet worden geïntensiveerd. Daarvoor heeft de PvdA dinsdag een plan gepresenteerd. De sociaaldemocraten bepleiten onder meer een grotere rol voor de arbeidsinspectie.

"De regels die sociale partners in cao's hebben afgesproken, worden bij deze werknemers volstrekt niet nageleefd", zei kandidaat-Kamerlid John Kerstens bij een persbijeenkomst. Het gevolg is dat in een aantal sectoren oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden plaatsvindt. "Dit gaat ten koste van de Nederlandse collega."

Een veelgebruikte route om de cao te ontduiken voor Oost-Europeanen is door zich te laten registreren als zelfstandige. Voor hen gelden de afspraken niet. Maar de praktijk wijst volgens de huidige voorzitter van FNV Bouw uit dat veel zzp'ers nog steeds voor dezelfde broodheer werken. En werknemers uit deze landen hebben er vaak zelf weinig belang bij om hun onderbetaling aan de kaak te stellen, uit angst hun baan te verliezen.

De PvdA wil daarom dat goed wordt gecontroleerd of zzp'ers uit Oost-Europa wel echt zelfstandig zijn, voordat de benodigde papieren daarvoor worden afgegeven. Ook moeten de boetes omhoog en moet de Belastingdienst voortaan gegevens kunnen doorgeven aan de arbeidsinspectie, zodat die beter kan optreden.

Friezin zwaargewond na botsing met hond

Een fietsster uit Dokkum is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een botsing met een hond. De 48-jarige vrouw is met vermoedelijk hersenletsel per traumahelikopter naar een ziekenhuis afgevoerd. Dat meldt de politie dinsdag.

De hond dook plotseling op vanachter een caravan op de Festus Hommiusstraat. De vrouw kon het dier niet meer ontwijken en kwam hard ten val.

Hoe het met de hond is afgelopen is niet bekend.

Lauryn Hill nog dieper in de belastingproblemen

De belastingproblemen van Lauryn Hill zijn nog groter geworden. De voormalige zangeres van de Fugees kan al drie jaar de bak in draaien, omdat ze enkele jaren geen belasting aan de federale overheid betaalde. Nu is bekend geworden dat ze ook de fiscus in de staat New Jersey nog ruim vier ton schuldig is.

Uit de rechtszaak die in juni is aangespannen blijkt dat Hill de staat nog 446.386 dollar schuldig is, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Ze bekende in dezelfde maand al schuld aan het opzettelijk niet betalen van belasting over de ruim 1,5 miljoen dollar die ze verdiende tussen 2005 en 2007.

Hill krijgt in november te horen welke straf ze krijgt. Haar advocaat liet eerder weten dat de zangeres haar schuld bij Amerikaanse belastingdienst alsnog zal aflossen. Op de nieuwe zaak hebben haar woordvoerders nog niet gereageerd.


Fu-lalalaaaaaaa (Foto: Novum)

Domme dief vreet verkeerde fruit

In het Engelse Bristol heeft een 39-jarige winkeldief zichzelf per ongeluk meer dan behoorlijk bestraft. Hij probeerde in een winkel het een en ander achterover te drukken en propte daarbij zijn mond helemaal vol met pepers.

En dat had de man beter niet kunnen doen. Het betrof hier namelijk geen standaardpepers, maar Scotch Bonnets. Deze pepers, die lijken op madame Jeanettes, zijn zo’n 40 keer heter dan jalapeño’s.  

De man kon hierdoor overigens bijzonder eenvoudig aangehouden worden, aangezien hij behoorlijk ziek van de pepers werd en constant hoestte.

Kamer zwijgt over spoedwet langstudeerboete

De Tweede Kamerfracties die dinsdag zijn samengekomen om te praten over een oplossing voor de langstudeerboete houden de kaken stijf op elkaar over de voortgang van dit overleg. Ze hebben radiostilte afgekondigd, zo laten de onderwijswoordvoerders weten.

De fracties werken aan een noodwet om de boete van tafel te krijgen. Een Kamermeerderheid wil dat de invoering van de boete van drieduizend euro voor studenten die langer dan een jaar uitlopen niet doorgaat, maar dat is volgens staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) onmogelijk.

De hoogte van de boete is wettelijk vastgelegd en het is volgens Zijlstra niet meer mogelijk om de wet voor die datum te wijzigen. Bovendien heeft hij geen alternatieve dekking voor de boete.

Hoewel ook een spoedwet waarschijnlijk niet voor 1 september kan worden aangenomen door beide kamers van het parlement, zou de wet ook met terugwerkende kracht kunnen worden ingevoerd.

Ook komt Kamer met een voorstel hoe de afschaffing van de boete in 2013 bekostigd moet worden. Tijdens de formatie kan dan worden gezocht naar een structurele dekking.

Donderdag keert de Kamer terug van reces om met Zijlstra over de langstudeerboete te praten. Nadat het CDA zich vorige week tegen de boete keerde bestaat hiervoor geen meerderheid meer.

[nsfw] Meisje met Anus-tattoo is een hit

De 22-jarige Maria Louise Del Rosario is vastberaden een wereldberoemd pornoster te worden. Om dat te bewerkstelligen liet ze zich tatoeeren op een wel heel aparte plek. Haar anus.

Met haar video scoorde ze meer dan 4,7 miljoen views in een week tijd. 

'Dude, it feels so fucking good', schreeuwt ze tijdens het zetten van een tatoeage van de naam van haar vriendje in haar anus.

De video hieronder is Not Safe For Work(!)
 


'Dude, it feels so f**cking good'

Dansende babes in slowmotion!

Alle festivals deze zomer, of dat nu LowLands, Mysteryland, Zwarte Cross of DanceValley is, hebben een ding gemeen: dansende babes.

FOK!tv geeft je bij deze 7:15 minuten van je leven die je nooit terug krijgt aan niets dan dansende, hete babes en bouncende b00bies in slowmotion. Enjoy!

Ow, en wees niet bang, we schoppen dit bericht nog een paar keer omhoog!

Webversie:

720P

player:
http://www.videolan.org/

FOK! de telefoongids en stuur hem terug!

Zoals je vast gelezen hebt stuurt de telefoongids nog steeds jaarlijks ongevraagd iedere Nederlander een halve dode boom toe. Daar willen wij als wereldreddende FOK!kers wat aan doen. Daarom roepen wij iedereen op om zijn telefoongids terug te sturen. En, omdat we zo geweldig zijn laten we je dat nu GRATIS! doen. Eigenlijk is dat omdat het een antwoordnummer is, maar daar hoor je ons natuurlijk niet over.

Wil jij die overbodige en ouderwetse chihuahuaverpletteraar ook niet meer hebben? Stuur hem dan snel terug!

Opsturen kan (gratis) naar:
De telefoongids (Afdeling Distributie)
Antwoordnummer 46490
1060 WD Amsterdam

Een sticker of papiertje met het adres op het telefoonboek plakken en in een brievenbus (met een hamer past alles!) gooien moet genoeg zijn. Echte bazen brengen hem natuurlijk in tienvoud naar het postkantoor, en maken daar foto's van. De origineelste foto's zullen we zo nu en dan in een update van dit bericht hier plaatsen!

14 jaar voor 'slachten' vrouw

De 27-jarige Mohammed A. draait voor 14 jaar de cel in. De rechtbank deelde de straf uit wegens doodslag. De man had in hun woning in Gouda de keel van zijn vrouw Nienke doorgesneden. Het Openbaar Ministerie (OM) had die straf ook geëist.

De twee trouwden in mei 2011 in Tunesië. Omdat beiden volgens de rechter een compleet ander beeld van het huwelijk hadden zou het zijn fout gelopen. Het slachtoffer zou de trouwerij vooral hebben gezien als een middel om de man zo snel mogelijk naar Nederland te halen, terwijl A. het wel als een traditioneel huwelijk zag.

Nadat hij zijn vrouw had geslacht, vluchtte A. direct naar Tunesië. Hij nam nog wel de telefoon van zijn slachtoffer mee en verstuurde daarmee SMS-berichten naar familieleden. Hiermee wekte hij de indruk dat Nienke nog leefde.

Operaties uitgesteld wegens hitte

Het Medisch Spectrum Twente (MST) ziekenhuis in Enschede stelde maandagmiddag tien operaties uit. De operaties werden afgezegd wegens hitte.

De hoge buitentemperatuur dreigde voor té warme operatiekamers te zorgen. Daardoor zouden makkelijk wondinfecties kunnen ontstaan.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is nooit eerder een dergelijke maatregel genomen. De afgezegde operaties worden deze week alsnog uitgevoerd. Het ziekenhuis stelt dat de patiënten begrip hadden voor de maatregel.

Routinier Lucius op amateurbasis naar RKC Waalwijk

Theo Lucius speelt komend seizoen vrijwel zeker voor RKC Waalwijk. De 35-jarige Brabander gaat op amateurbasis aan de slag bij de Waalwijkers, zegt een woordvoerder dinsdag. Lucius was de afgelopen twee weken al op proef bij RKC.

"Dat is wederzijds zo goed bevallen dat Theo op amateurbasis aan de slag gaat", aldus de zegsman, die benadrukte dat het laatste papierwerk nog wel in orde gemaakt moet worden. "Maar de intentie is er bij beide partijen."

Lucius wordt bij RKC herenigd met coach Erwin Koeman, met wie hij bij Feyenoord en FC Eindhoven al samenwerkte. De drievoudig international speelde eerder ook voor onder meer PSV, FC Utrecht en FC Groningen.

Gary Ross gaat Peter Pan-film regisseren

Gary Ross heeft getekend voor de regie van Peter and the Starcatchers. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-blog Deadline. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dave Barry en Ridley Pearson en speelt zich af voor het beroemde verhaal van Peter Pan van J.M. Barrie.

Jesse Wigutow werkt nog tot en met oktober aan het scenario van Peter and the Starcatchers. De film is een soort prequel van Peter Pan. In de boekverfilming komt de beroemde wees op een schip in aanraking met een groepje 'starcatchers'. Die verzamelen materiaal dat op aarde is neergedaald en geeft kracht aan iedereen die het spul vindt.

Ross is bekend als regisseur van The Hunger Games. De Amerikaan trok zich terug als regisseur van het vervolg, Catching Fire. De 55-jarige Ross was eerst nog verbonden aan The Secret Life of Houdini, maar die film heeft hij ook aan zich voorbij laten gaan. Ross hoopt volgend jaar aan de Peter Pan-film te kunnen beginnen.

Gary Ross gaat Peter Pan-film regisseren (Foto: Novum)

'Twente en Fulham akkoord over Douglas'

Douglas lijkt op korte termijn te vertrekken bij FC Twente. Volgens Voetbal International hebben de Tukkers en Fulham een akkoord bereikt over de transfersom, van naar verluidt 5,5 miljoen euro. De Braziliaanse verdediger moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met de Londense club, die concurrentie heeft van Newcastle United.

Douglas haalde zich eind juli de woede op de hals van Twente door te laat terug te keren van vakantie. De lange verdediger werd vervolgens tijdelijk teruggezet naar het beloftenteam. Douglas was in de tweede en derde voorronde van de Europa League en in de twee tot dusver gespeelde competitieduels gewoon weer van de partij.

De 24-jarige Douglas is inmiddels Nederlander geworden en wil ook voor Oranje uit gaan komen. Volgens de regels moet hij daarvoor vijf jaar in Nederland gespeeld hebben. Douglas maakte in december 2007 zijn debuut voor Twente. Tot dusver kwam hij tot 129 competitieduels en elf doelpunten. Douglas begon zijn carrière bij Joinville in zijn geboorteland.

Zwarte Piet krijgt 6 jaar celstraf

De 41-jarige Wilhelmus A. moet van de rechtbank in Den Haag 6 jaar de gevangenis in voor overvallen op koeriers in Leiden en Bodegraven en voor het voorbereiden van een derde overval, in Numansdorp.

Tijdens de overval in Leiden, op 3 december, waren A. en zijn mededader Tamara B. vermomd als zwarte Pieten.

B. kreeg 30 maanden omdat ze bij de overval in Leiden heeft meegeholpen. Bij de andere zaken was ze niet betrokken.


Flirtpiet - Niet de dader dus! (foto: Danny Roodbol)

Tien jaar schorsing voor manipulatie voetbalduel

De disciplinaire commissie van Europese voetbalbond UEFA heeft Kevin Sammut voor tien jaar geschorst. De Maltese middenvelder zou in 2007 een EK-kwalificatieduel tegen Noorwegen gemanipuleerd hebben. Het werd 4-0 voor de Noren, waarbij in het slot van het duel tweemaal gescoord werd.

Volgens de UEFA heeft Sammut hulp gehad van ploeggenoten Kenneth Scicluna en Stephen Wellman, maar zij zijn vrijgesproken. Sammut overweegt in beroep te gaan tegen zijn schorsing.

Vrijwel geen vertrouwen in Europese politici

De Nederlandse kiezers hebben vrijwel geen vertrouwen in de Nederlandse politici in Brussel. Slechts 11% denkt dat ze hun taak goed uitvoeren. Een derde vindt dat de EU draait om enkele grote landen en dat Nederland vrijwel geen invloed heeft. Dat staat in een uitgave van instituut Clingendael.

Volgens de directeur van Clingendael, Ko Colijn, is Nederland een introvert land geworden en is er steeds minder aandacht voor internationale zaken. Kiezers willen vooral op zaken die in het buitenland plaatsvinden bezuinigen. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat bijna 80% vindt dat de uitgaven van defensie omlaag kunnen, twee derde vindt dat de afdracht van Nederland aan de EU omlaag moet en zo’n 60% wil bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking.    

De internationale thema’s spelen volgens Colijn dan ook nauwelijks een rol in de komende verkiezingen. Alleen het thema Europa staat bij veel partijen redelijk prominent in de verkiezingsprogramma’s.

Eerste beeld van Whitaker als The Butler

Forest Whitaker heeft de hoofdrol in Lee Daniels' ensemble drama The Butler. De acteur speelt Eugene Allen, de Witte Huis-butler die in dienst kwam onder president Harry Truman in 1952 en doorwerkte tot en met 1986 onder Ronald Reagan.

Naast Whitaker zijn Oprah Winfrey, David Oyelowo, Liam Neeson, Aml Ameen, Alan Rickman, James Marsden, Jane Fonda en Robin Williams te zien in de film. Momenteel worden er opnamen gedraaid in New Orleans.

Daniels heeft het script samen geschreven met Danny Strong en ze zijn finacieel rond maar zoeken nog een distributeur.

Whitaker als The Butler


Ridley Scott legt filmopnamen stil vanwege dood broer

Ridley Scott heeft de opnamen van de film Counselor in Londen stilgelegd. De oudere broer van de zondag overleden filmregisseur Tony Scott is naar Los Angeles gevlogen om bij zijn familie te zijn, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

In Counselor spelen onder anderen Javier Bardem, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Michael Fassbender en Brad Pitt. Tony Scott was verbonden aan Counselor door het productiebedrijf dat hij samen met zijn broer Ridley had.

Voorlopig liggen de opnamen van de thriller over een advocaat die in drugs handelt een week stil. De zelfmoord van de 68-jarige Scott heeft Hollywood verbijsterd. De regisseur werkte met Tom Cruise aan een vervolg op zijn kaskraker Top Gun.

De jongere broer van Ridley pleegde zondagnacht zelfmoord door van een brug te springen in de Amerikaanse stad Los Angeles waar hij al jaren woonde. Agenten vonden verschillende afscheidsbrieven in de auto van Scott. Het gerucht dat de regisseur te horen had gekregen dat hij een hersentumor had, is door zijn vrouw Donna Wilson ontkracht.

Maandag vond autopsie plaats op het lichaam van Tony Scott.


Ridley Scott legt opnamen stil na dood broer Tony (Foto: Novum)

Vrouw wurgt man met beha

Een 26-jarige vrouw uit Zakamensk in Siberië is aangeklaagd wegens de moord op haar 65-jarige buurman. Dit hebben de Russische autoriteiten dinsdag gemeld.

De vrouw en haar vriend hadden het op een lekkere avond in juli op een zuipen gezet, maar toen de alcohol op was besloten ze bij de buurman geld te lenen voor meer drank. Toen deze weigerde sloeg de vrouw hem in het gezicht en wurgde hem, nadat een poging met blote handen was mislukt, met haar beha.

De vrouw zit vast hangende het onderzoek. Haar naam is niet vrijgegeven.

BŔta Dust 514 morgen open voor PS Plus-leden

Vanaf morgen kunnen alle PS Plus-leden aan de slag met de gesloten bèta van Dust 514. Het is mogelijk om te communiceren met de spelers van EVE Online. De MMOFPS moet dit jaar uitkomen op PlayStation 3.

Naast de gesloten bèta is er tot 5 september ook 50% korting op de Mercenary's Pack voor PS Plus-leden. Dit is een pakket voor Dust 514 met allerlei ingame items, wapens, armour en geld. Voor 9 euro kun je dit pakket aanschaffen. Voor niet-leden kost het pakket 17 euro.

Vrijgesproken man klaagt VS aan wegens slavernij

Een Amerikaanse man klaagt de Amerikaanse staat aan wegens slavernij, nadat hij in 2008 tijdens een voorarrest dwangarbeid moest verrichten. De man werd voor de keuze gesteld van eenzame opsluiting of werken in de wasserij van de gevangenis.

Finbar McGarry werd in 2008 gearresteerd wegens verboden wapenbezit, maar uiteindelijk vrijgesproken. In 2009 diende hij aanklacht in tegen de staat. Hij zou als slaaf zijn ingezet en eiste 11 miljoen dollar schadevergoeding.

De rechter verklaarde de aanklacht nietig, maar vorige week besliste een hoger rechtshof daar anders over. Wanneer de zaak dienst is niet duidelijk.

Bewaker Smithsonian schiet zichzelf dood in kelder

Een bewaker van het Smithsonian's Hirshhorn Museum and Sculpture Garden heeft zichzelf met zijn dienstwapen doodgeschoten in de kelder van het museum. Volgens de politie waren er geen ooggetuigen.

Het museum is geëvacueerd en gesloten. Het zou gaan om een man van rond de 30 jaar oud.

Het Smithsonian maakte het nieuws zelf bekend via haar Twitterpagina. De politie van Washington D.C. onderzoekt de zaak.

Extremistisch islamonderwijs betaald door Saudi-ArabiŰ

Een tiental islamitische scholen in België wordt gefinancierd met geld uit Saudi-Arabië. Met het geld worden docenten betaald die er Arabisch geven en een extremistische vorm van islamitisch godsdienstonderwijs. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De Belgische minister van Justitie, Annemie Turtelboom, ziet hierin een groot risico. "In bepaalde gevallen worden de scholen gesticht op uitdrukkelijke vraag van het regime en met fondsen uit Saudi-Arabië. Ze beantwoorden aan de wil van de Saudische autoriteiten om de officiële islam van het land, het wahabisme, te propageren. Die doctrine baseert zich op een strenge interpretatie van de islamitische godsdienst, zoals die beleden werd in de tijd van de profeet."

Geschat wordt dat slechts enkele tientallen leerlingen worden blootgesteld aan het radicale onderwijs. Volgens Turtelboom is het de bedoeling van de Arabische fondsen dat die leerlingen in de toekomst het extremistische gedachtegoed gaan uitdragen. Uiteraard zou dit een gevaar voor de staatsveiligheid vormen, maar het is nog niet bekend of er iets gedaan kan worden tegen deze vorm van buitenlandse inmenging.

Porno plat door syfilis

De complete porno-business in de Verenigde Staten dreigt op z'n gat te gaan door een uitbraak van syfilis. Specialisten waarschuwen dat deze uitbraak nog maar het topje van de ijsberg zou zijn.

Momenteel worden meer dan 1.000 werknemers in en rond Los Angeles getest en preventief behandeld met antibiotica.

De zaak kwam aan het licht nadat vijf acteurs positief testten op de geslachtsziekte. Een van hen zou een grote in de pornowereld zijn, en na zijn besmetting gewoon zijn doorgegaan met het opnemen van films.

Braziliaan Fischer verkast naar FdJ

Murilo Fischer vervolgt zijn wielercarrière bij FdJ. De 33-jarige Braziliaan heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Franse wielerploeg, bevestigt hij dinsdag aan het Braziliaanse Pedaladas. Fischer reed de afgelopen drie seizoenen voor Garmin-Sharp en diende daarvoor ook drie jaar Liquigas.

Fischer was de afgelopen jaren de trouwe assistent van Tyler Farrar in de massasprints. Zelf was de Zuid-Amerikaan vooral in 2005 succesvol, toen hij acht overwinningen boekte in overwegend kleinere wielerkoersen. Fischer won later ook nog onder meer een etappe in de Ronde van Polen.

Antibiotica bij baby oorzaak obesitas

Baby's die in de eerste 5 maanden antibiotica krijgen, lopen daardoor meer kans op overgewicht. Onderzoekers van de New York University School of Medicine meldden aanwijzingen daarvoor in de International Journal of Obesity van dinsdag.

"We denken gewoonlijk dat obesitas komt door ongezond eten en weinig beweging, maar steeds meer studies tonen dat het ingewikkelder ligt", aldus onderzoeker Leonardo Trasande. "Antibiotica vroeg in ons leven kan de gezonde bacteriën doden die bepalen hoe we voedingsstoffen verwerken en die ons normaal slank houden."

De onderzoekers volgden 11.532 kinderen die in 1991 en 1992 waren geboren in de Britse regio Avon. Baby's die in de eerste 5 maanden antibiotica kregen, bleken 22 procent meer kans te hebben om op hun derde al overgewicht te hebben dan andere kinderen.


Komt door de antibiotica... (foto: ANP)

Einde aan stierengevechten San Sebastian

De tegenstanders van stierenvechten hebben weer een slag gewonnen. De grote Spaans-Baskische stad San Sebastian houdt voorlopig geen stierengevechten meer.

Burgemeester Juan Karlos Izagirre meldde dinsdag dat het stadsbestuur de arena niet meer verhuurt aan organisatoren van stierengevechten.

"Het stadsbestuur is het 100 procent eens met de argumenten van tegenstanders van stierengevechten", zei Izagirre. "Het lijden en de dood van een dier mogen geen openbaar spektakel zijn." Bovendien is het te duur om de arena in stand te houden die slechts 7 dagen per jaar wordt gebruikt.

Bij de laatste gevechten vorige week was het stadion slechts voor een derde gevuld. Het stadion moet nu voor andere doelen worden gebruikt.

Catalonië en de Canarische Eilanden hebben stierenvechten eerder al verboden.


Dit soort dierenbeulerij gelukkig steeds minder (foto: Novum)

'Alweer storing bij Vodafone'

Klanten van Vodafone kampen dinsdag met een storing. Zij hebben geen bereik, waardoor ze niet kunnen bellen, sms'en of mobiel internetten, meldt allestoringen.nl. Ook op Twitter klagen mensen over een wegvallende verbinding.

Het aantal klachten is volgens de website erg groot. "Dat wijst op een landelijk probleem." Vodafone was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

De inkomsten uit immer stijgende tarieven lijken vooralsnog niet door te werken op de storingsgevoeligheid.

Vodafone-storing duurt vermoedelijk hele dag (ANP)

Professor Layton vs Ace Attorney bijna af

De productie van het puzzelavontuur Professor Layton vs Ace Attorney is bijna afgerond. Volgens gameontwikkelaar Shuu Takumi van gamestudio Level-5 moeten fans nog even geduld opbrengen. Dat zei hij in een gesprek met het Japanse gametijdschrift Famitsu. 

Het is al tijden stil rond het puzzelavontuur. Het is de eerste keer dat Professor Layton, een detective die graag puzzelt, en Phoenix Wright, de advocaat die de hoofdrol speelt in de puzzelreeks Ace Attorney, samen in een spel te zien zijn.

De Professor Layton- en Ace Attorney-reeks voor Nintendo DS kennen een grote schare fans. Binnen de Ace Attorney-serie zijn bijna 4,5 miljoen spellen verkocht, terwijl Professor Layton de dertien miljoen heeft aangetikt. Level-5 werkt naast Professor Layton vs Ace Attorney aan nog een Professor Layton-game voor 3DS.


Professor Layton vs Ace Attorney bijna af

Boschker en Kuiper terug bij FC Twente

Sander Boschker en Nicky Kuiper trainen weer mee bij FC Twente. Keeper Boschker kampte lange tijd met een kuitblessure, terwijl Kuiper last van zijn lies had. Het is nog onduidelijk wanneer ze zich weer bij de eerste selectie kunnen voegen.

Twente heeft verder Sheldon Bateau uit Trinidad en Tobago op proef. De 18-jarige kan in het centrum van de verdediging uit de voeten en probeert nu in Enschede een contract af te dwingen. Hij is een potentiële opvolger van Douglas die waarschijnlijk na de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen naar Engeland zal verkassen.

Zelfmoord wint aan populariteit

Voor het vierde jaar op rij hebben meer Nederlanders zichzelf van het leven beroofd. In 2011 stapten 1647 mensen vrijwillig uit het leven. Dat zijn er 47 meer dan in 2010. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In meerdere internationale onderzoeken is aangetoond dat de stijging van het aantal zelfdodingen te maken heeft met de financiële crisis. Voor Nederland zijn zulke onderzoeken nog niet uitgevoerd, waardoor het niet aantoonbaar is dat dit verband ook in Nederland bestaat.  

In de meeste gevallen van suïcide betreft het mannen. Vorig jaar vormden zij met 1136 gevallen ruim tweederde van het totaal. Ook leeftijd speelt een duidelijke rol. In ruim de helft van het totale aantal zelfdodingen ging het om iemand van tussen de 40 en 60 jaar oud. Ook maakt het uit of iemand in een stad of dorp woont. In grotere steden komt zelfdoding 30% vaker voor dan in dorpen en kleinere steden.

Ophanging is nog altijd de meest gebruikte manier van zelfdoding. Alleen voor jongeren onder de twintig geldt dat niet. Als zij het leven definitief zat zijn, kiezen zij er meestal voor om voor de trein te springen.

In Nederland maakt de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde zich hard voor het legaliseren van hulp bij zelfdoding. Dat is namelijk nog altijd strafbaar, hoewel euthanasie inmiddels vaak wel al mogelijk is bij uitzichtloos lijden.

'Apple niet duurste bedrijf ooit'

Apple is niet 's werelds duurste bedrijf, zoals maandag werd gepubliceerd. IBM had in 1967 een waarde van maar liefst 1,3 biljoen (1300 miljard) dollar. Bijna het dubbele van de waarde van Apple (661 miljard dollar).

Het Columbia Journalism Review zette een en ander in perspectief door inflatie door te rekenen. De marktwaarde van IBM bedroeg in 1967 zon 193,3 miljard dollar. 1 dollar in 1967 zou nu 6,85 dollar waard zijn.

In de strijd tussen Microsoft en Apple lijkt de winnaar vooralsnog dus IBM te zijn.

SBS6 komt met eigen Boer zoekt Vrouw

Vanaf aankomend tv-seizoen zal SBS6 komen met een eigen versie van Boer zoekt Vrouw. Het tv-programma Boer zoekt Vrouw wist de afgelopen seizoenen miljoenen mensen te bereiken en SBS6 kan daarin natuurlijk niet achterblijven.

In het programma Speld in een Hooiberg zal de 39-jarige Texelse Christiaan Rodenburg worden gevolgd in zijn zoektocht naar een vrouw. De Texelaar is naar eigen zeggen geen stereotype boer. “Ik deel mijn eigen tijd in. Zo sta ik pas om half 9 bij de koeien.“ Naast zijn dagelijkse taken op de ijsboerderij is hij bevelvoerder bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en is vader van de 11-jarige Mylene en 9-jarige Danny.

Over het meedoen aan het programma geeft hij aan 'niet hopeloos op zoek te zijn' en dat het naast het vinden naar een leuke vrouw ook gaat om de ervaring.

Lindsay Lohan ondervraagd wegens diefstal

Lindsay Lohan is weer eens door de politie aan de tand gevoeld. Ditmaal met betrekking tot een inbraak in een huis in Hollywood Hills waar de actrice afgelopen weekeinde logeerde. De actrice beweert niets met de zaak te maken te hebben, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Volgens ingewijden sliep Lohan zondagnacht in het bewuste huis na een gezellige avond met vrienden. De eigenaar van het optrekje claimt dat hij de volgende ochtend ontdekte dat iemand een aantal dure sieraden had gestolen.

De 26-jarige Lohan werd, net als alle andere gasten, ondervraagd. De actrice, die vorig jaar nog werd veroordeeld wegens diefstal van een dure ketting, wordt nog niet als verdachte beschouwd.


(foto: Novum)

Facebook-belegger verkoopt aandelen

Een van de eerste Facebook-investeerders, Peter Thiel, heeft het leeuwendeel van zijn aandelen verkocht. Dat bleek uit documenten van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

De in Duitsland geboren Thiel verkocht eind vorige week circa 20 miljoen aandelen Facebook voor een prijs tussen 19,27 en 20,69 dollar per stuk. Daarmee haalde hij ongeveer 400 miljoen dollar op. Facebook ging in mei naar de beurs voor 38 dollar per aandeel. Sinds vorige week donderdag mogen vroege investeerders in Facebook hun aandelen verzilveren.

Thiel is oprichter van de betalingssite PayPal en zit in het bestuur van Facebook. Hij bezit nog 5,6 miljoen aandelen van het bedrijf. Hij stak in 2004 toen Facebook nog maar net was begonnen door oprichter Mark Zuckerberg 500.000 dollar in de site. Toen werd Facebook gewaardeerd op slechts 4,9 miljoen dollar. Bij de beursgang was het bedrijf ruim 100 miljard dollar waard.

FOK! Daily Digest

Net wakker en op zoek naar wat leesstof? Dan is hier speciaal voor jou de Daily Digest van FOK! Hier kun je de meest populaire berichten, reviews en columns van gisteren nog even bekijken onder het genot van je eerste kopje koffie, of tijdens het verorberen van je bruine boterham met pindakaas.

De 10 populairste berichten van gisteren


De 3 minst populaire berichten van gisteren


Reviews


Specials


Columns


FOK!tv

Scout ManU: "BŘttner was derde of vierde keus"

Ed van Stijn scoutte afgelopen jaren namens Manchester United op de Nederlandse markt. Hij lieten weten dat Alexander Büttner zijn derde of vierde keus was als linksback. Büttner maakte afgelopen weekend de overstap naar de Engelse topclub.

"Elk seizoen vraagt de club aan al zijn Europese scouts om een lijstje met spelers", legt Van Stijn uit in AD Sportwereld. "Ze vragen je om op elke positie in het elftal een top-vijf van de beste spelers uit de eredivisie te maken. Op het lijstje dat ik aan het eind van vorig seizoen heb ingeleverd, had ik Büttner op nummer drie of vier staan."

"Of Büttner echt voor de opvolging van Patrice Evra is gehaald, weet je nooit bij zo'n grote club. Ik heb in het verleden ook al Belgische en Braziliaanse jongens voorbij zien komen. Als je een scoutingslijstje van eredivisiebacks maakt, kom je sowieso al snel bij Büttner terecht", vervolgt Van Stijn. "Maar ik moet ook zeggen: ik had die jongen meegenomen met Oranje naar het EK, als ik bondscoach was geweest. Ik vind hem als back meer hebben dan Jetro Willems bijvoorbeeld."

Moisander voor drie jaar naar Ajax

Niklas Moisander heeft zojuist in Amsterdam zijn handtekening gezet onder een contract bij Ajax. De verbintenis gaat per direct in en heeft een looptijd van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2015.

Moisander komt over van AZ, dat naar verluidt 3,2 miljoen euro ontvangt voor de Finse centrale verdediger. Moisander, die eerder al uitkwam voor Jong Ajax, wordt in Amsterdam gezien als de vervanger van Jan Vertonghen.

Marc Overmars, Directeur Voetbalzaken bij Ajax, is blij met de komst van Moisander. "Ik ben blij dat alles met AZ professioneel en netjes is verlopen en dat zij hem deze transfer gunden. Het was bekend dat we op zoek waren naar een ervaren centrale verdediger en dat we Niklas voor die positie wilden hebben."

"Hij is in de kracht van zijn leven en hij wilde zelf dolgraag naar Ajax, hij kent de club. Hij kon bijvoorbeeld ook naar Anderlecht, maar dit is wat hij wilde. Dat was bij ons bekend en dat straalde hij ook uit toen we elkaar de hand schudden", aldus Overmars.

[Primera Divisiˇn] Uitslagen speelronde 1

Afgelopen weekend werd in Spanje de eerste ronde in de Primera División afgewerkt. FC Barcelona won ruim met 5-1 van Real Sociedad, terwijl regerend kampioen Real Madrid twee punten morste tegen Valencia (1-1). Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Celta de Vigo Malaga CF 0-1
Sevilla FC Getafe CF 2-1
Real Mallorca Espanyol 2-1
Athletic de Bilbao Real Betis Sevilla 3-5
Real Madrid Valencia 1-1
FC Barcelona Real Sociedad 5-1
Levante UD Atletico Madrid 1-1
Deportivo la Coruna Osasuna 2-0
Rayo Vallecano Granada CF 1-0
Real Zaragoza Real Valladolid 0-1


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 FC Barcelona 1 1 0 0 3 5-1
2 Real Betis Sevilla 1 1 0 0 3 5-3
3 Deportivo la Coruna 1 1 0 0 3 2-0
4 Real Mallorca 1 1 0 0 3 2-1
5 Sevilla FC 1 1 0 0 3 2-1
6 Malaga CF 1 1 0 0 3 1-0
7 Rayo Vallecano 1 1 0 0 3 1-0
8 Real Valladolid 1 1 0 0 3 1-0
9 Atletico Madrid 1 0 1 0 1 1-1
10 Levante UD 1 0 1 0 1 1-1
11 Real Madrid 1 0 1 0 1 1-1
12 Valencia 1 0 1 0 1 1-1
13 Espanyol 1 0 0 1 0 1-2
14 Getafe CF 1 0 0 1 0 1-2
15 Celta de Vigo 1 0 0 1 0 0-1
16 Granada CF 1 0 0 1 0 0-1
17 Real Zaragoza 1 0 0 1 0 0-1
18 Athletic de Bilbao 1 0 0 1 0 3-5
19 Osasuna 1 0 0 1 0 0-2
20 Real Sociedad 1 0 0 1 0 1-5


Topscorers

# Naam Club Doelpunten
1. Lionel Messi FC Barcelona 2
2. Tomer Hemed Real Mallorca 2
3. Jorge Molina Real Betis 2


Programma speelronde 2

Datum Thuis Uit
za 25 aug, 19:00 Real Sociedad Celta de Vigo
za 25 aug, 21:00 Real Betis Sevilla Rayo Vallecano
za 25 aug, 21:00 Espanyol Real Zaragoza
za 25 aug, 23:00 Malaga CF Real Mallorca
zo 26 aug, 19:00 Osasuna FC Barcelona
zo 26 aug, 21:00 Getafe CF Real Madrid
zo 26 aug, 21:00 Granada CF Sevilla FC
zo 26 aug, 23:00 Valencia Deportivo la Coruna
ma 27 aug, 20:00 Real Valladolid Levante UD
ma 27 aug, 22:00 Atletico Madrid Athletic de Bilbao

'Weg na 'onmogelijk zwanger door verkrachting'-uitspraak'

Raadslid Todd Akin van de Republikeinse partij in de Verenigde Staten is vriendelijk doch dringend verzocht geen deel te nemen aan de senaatsverkiezing. Dit nadat hij tijdens een interview beweerde dat het voor vrouwen niet mogelijk is om bij een échte verkrachting zwanger te worden. Het vrouwelijklichaam zou 'de hele handel uit kunnen schakelen'.

Zijn achterlijke uitspraken leidden tot veel ophef in zowel de Verenigde Staten als de rest van de wereld, en ook President Barack Obama sprak zich uit tegen de uitspraken van Akin, die beweert zich 'versproken' te hebben.

Veel financiële sponsors van de senaatskandidaat hebben zich al teruggetrokken. 

In een interview met de Amerikaanse talkshowhost van CNN, Piers Morgan, kreeg Akin opnieuw een kans om zijn excuus aan te bieden, maar kwam op het laatste moment niet opdagen. Uit protest bracht CNN de lege stoel in beeld en riep het Congreslid alsnog op te verschijnen. Ook noemde Morgan hem een 'gutless little twerp'.

Alonso: "Geen snelle terugkeer Kubica"

Ferrari-coureur Fernando Alonso verwacht niet dat Robert Kubica op korte termijn terug zal keren in de Formule 1. De Pool is nog steeds herstellende van een rallycrash van februari vorig jaar en lijkt het momenteel moeilijk te hebben om de huidige situatie onder ogen te zien.

Alonso sprak hierover met F1 Racing. "Het is erg moeilijk te zeggen of Robert nog honderd procent fit zal raken en weer in de Formule 1 zal kunnen racen. Af en toe praten we met elkaar en ik weet hoeveel pijn het hem doet dat hij nu zo ver verwijderd is van de sport waar hij altijd van heeft gehouden. Hij moet kalm blijven en vooral aan zijn eigen herstel denken. Daarna kan hij pas weer aan het racen denken."

Wozniacki boekt achttiende zege op rij in New Haven

Caroline Wozniacki heeft ook dit jaar een prima start gemaakt op het tennistoernooi van New Haven. De winnares van de laatste vier edities rekende in de eerste ronde met tweemaal 6-3 af met de Russin Ekaterina Makarova. Voor Wozniacki was het alweer haar achttiende opeenvolgende overwinning op het hardcourt van New Haven.

Wozniacki moest voor het eerst sinds 2009 al in de eerste ronde in actie komen, omdat ze 'slechts' als derde is ingeschaald. Agnieszka Radwanska en Petra Kvitova zijn de hoogstgeplaatste speelsters. In de volgende ronde treft Wozniacki de Zweede Sofia Arvidsson, die afrekende met de thuisspelende Melanie Oudin.

Ook de nummer vier van de plaatsingslijst overleefde de eerste horde. Sara Errani uit Italië versloeg Bethanie Mattek-Sands met 6-4 en 7-5. Marion Bartoli (5), Dominika Cibulkova (6), Maria Kirilenko (7) en Lucia Safarova (8) wonnen eveneens hun eersterondepartijen.


Wozniacki boekt achttiende zege op rij in New Haven (Foto: Novum)

[US Open] Pittige loting Schoorel in kwalificatie

Thomas Schoorel heeft van de acht Nederlanders in het kwalificatietoernooi van de US Open op papier het zwaarst geloot. De Amsterdammer treft de als twaalfde ingeschaalde Duitser Michael Berrer. Thiemo de Bakker lootte met Daniel Brands (15) eveneens een geplaatste Duitser.

Igor Sijsling, de nummer een van de plaatsingslijst, neemt het op tegen Maximo Gonzalez uit Argentinië. De andere Nederlandse mannen in het kwalificatietoernooi zijn Jesse Huta Galung, Matwé Middelkoop en Boy Westerhof. Zij treffen respectievelijk de Amerikaan Daniel Kosakowski, de Tsjech Jan Hernych en Nicolas Devilder uit Frankrijk.

De twee Nederlandse vrouwen lootten pittig. Richel Hogenkamp treft eerst de Servische Aleksandra Krunic, maar komt bij winst mogelijk de als eerste geplaatste Slowaakse Magdalena Rybarikova tegen. Bibiane Schoofs kruist de degens met Olivia Rogowska uit Australië, de nummer negen van de plaatsingslijst.

Het kwalificatietoernooi begint dinsdag. Robin Haase, Arantxa Rus, Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek zijn op basis van hun ranking op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.


Pittige loting Schoorel in kwalificatie US Open (Foto: Novum)

Assassin's Creed 4 draait om nieuwe gamepersonages

Assassin's Creed 4 zal draaien om nieuwe personages. Dat suggereert gameontwikkelaar Alex Hutchinson van Ubisoft voor de camera van Novum Nieuws. Hij stelt dat Ubisoft spellen uit de reeks blijft maken zolang daar vraag naar is. Het verhaal over de voorouders van Desmond Miles loopt in november ten einde.

"We sluiten de reeks niet af, maar wel delen van het verhaal of verhaallijnen van bepaalde personages", aldus de topman van Ubisoft. Dat zou dan weer ruimte bieden voor nieuwe verhalen. In welke richting de reeks gaat, liet Hutchinson in het midden.

Assassin's Creed III draait om de avonturen van Connor, een indiaan die vecht voor zijn vrijheid te midden van de Amerikaanse Revolutie. Desmond Miles herleeft de avonturen van zijn voorouders, in dit geval Connor, via een machine genaamd Animus.

De nieuwe Assassin's Creed wordt gemaakt voor PlayStation 3, Xbox 360, pc en Wii U. Daarnaast is Assassin's Creed III: Liberation in de maak voor Playstation Vita.


Ajax gastheer voor voetbaltoernooi Downkinderen

Op de trainingsvelden van Ajax zal op 26 september een uniek voetbaltoernooi plaatsvinden. Acht (gemengde) teams, bestaande uit onder andere bekende Nederlanders, jeugdvoetballers en kinderen met het syndroom van Down, zullen de strijd met elkaar aanbinden.

Met onder meer Hans van Breukelen, Bas Westerweel en Bryan Roy, laten de kinderen met Down zien dat ze niet alleen in de sport kundig zijn, maar dat ze ook in sociale contacten met anderen in de maatschappij niet onder doen voor andere kinderen. Dit stelt Monique Abels, mede-oprichtster van de stichting Upside van Down. 

Volgens Abels worden kinderen met Down te vaak onderschat, ondanks dat ze met wat ondersteuning prima kunnen integreren in de maatschappij. Abels: "Door hun eigen schoonheid geven ze extra kleur en een ontwapenende puurheid mee aan het leven." Het toernooi is openlijk toegankelijk voor publiek. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina 'Geef Down De Toekomst'.

NBC bevestigt terugkeer Michael J. Fox

Jeugdheld Michael J. Fox keert definitief terug op televisie. De acteur gaat spelen in een serie die losjes is gebaseerd op zijn eigen leven, maakte zender NBC bekend. De comedy komt vanaf volgend najaar op de buis in de Verenigde Staten.

De 51-jarige Fox, die ruim tien jaar geleden van de buis verdween om zich te kunnen richten op zijn ziekte Parkinson, kruipt in de huid van een vader van drie kinderen. Het personage lijdt ook aan Parkinson.

"Het is een enorme eer om Michael J. Fox terug te halen naar NBC", vindt Robert Greenblatt, voorzitter van NBC Entertainment. "We zijn ontzettend blij dat een van de grote comedysterren weer naar huis komt." Fox was van 1982 tot en met 1989 te zien in de NBC-serie Family Ties, speelde onder meer in de Back to the Future-films en de populaire sitcom Spin City.


Michael J. Fox in Curb Your Enthousiasm

Maak kans op Firefall bŔtacodes

Tweehonderd jaar in onze toekomst probeert de mensheid zijn eerste faster-than-light ruimteship af te schieten. Het gaat echter behoorlijk mis en het schip crasht op de aarde.

De uitstoot van het schip hult het overgrote deel van de aarde in een giftige laag, the Melding, waardoor alles vergaat. In het laatste veilige stukje van de aarde, waar het schip zelf neerkwam, proberen mensen uit alle macht de vreemde wezens die uit the Melding komen op afstand te houden. Welkom in de wereld van Firefall.

FOK!games heeft 3 bètacodes voor Firefall te vergeven. Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken is hieronder in een reactie aan te geven waarom jij deze game graag zou willen spelen. Meer informatie over de game kun je vinden op de site van Firefall.

Studio MRC in gesprek voor verfilming The Dark Tower

De onafhankelijke filmstudio Media Rights Capital (MRC) is in gesprek om het prestigieuze film project The Dark Tower te financieren. Dit nieuws werd naar buiten gebracht nadat eerder bekend werd dat Warner Bros het project laat varen, zo schrijft Deadline.

De 8-delige Dark Tower serie wordt beschouwd als Stephen King's magnum opus en gaat over revolverheld Roland Deschain en zijn zoektocht naar de Donkere Toren. MCR (verantwoordelijk voor o.a. Seth MacFarlane's Ted en The Adjustment Bureau) is na Warner Bros en Universal de derde studio die in gesprek is voor de financiering.

Het is opvalland dat Warner Bros uit het project is gestapt aangezien de studio, nadat zowel de Harry Potter serie en Christopher Nolan's Batman trilogie tot hun einde zijn gekomen, hevig op zoek is naar een nieuwe film franchise.

Mocht The Dark Tower ooit het daglicht zien dan zal de serie, bestaande uit drie films en twee miniseries, worden geregisseerd door Ron Howard.

Roland Deschain voor The Dark Tower

Huizenprijzen dalen sterk

De huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand opnieuw sterk gedaald. De prijzen van verkochte koopwoningen lagen in juli gemiddeld 8 procent lager dan een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Die daling is de sterkste sinds in 1995 met de huidige meetmethode werd begonnen. De prijzen lagen daardoor vorige maand gemiddeld even hoog als 8 jaar geleden. Ten opzichte van de piek in de huizenprijzen in augustus 2008 zijn de prijzen met 15 procent gedaald.

Huizenprijzen dalen sterk
Huizenprijzen dalen sterk (Foto: ANP)

Rosie O'Donnell getroffen door hartaanval

Rosie O'Donnell heeft vorige week dinsdag een hartaanval gehad. De comédienne mag naar eigen zeggen blij zijn dat ze nog leeft.

De 50-jarige O'Donnell voelde zich misselijk, had het warm en moest overgeven, waarna ze op internet naar symptomen zocht van een hartaanval. "Ik had veel van de symptomen, maar kon niet geloven dat het mij echt overkwam", schrijft O'Donnell in haar blog. Ze nam pijnstillers en bracht pas de volgende dag een bezoek aan een cardioloog.

"Ik heb niet naar 911 gebeld", vertelt O'Donnell verder. "Vijftig procent van de vrouwen die een hartaanval krijgt, belt niet naar 911. Ieder jaar gaan er tweehonderdduizend vrouwen dood aan een hartaanval in de Verenigde Staten. Wonder boven wonder was ik niet een van hen." Volgens de comédienne was een van haar hoofdslagaderen voor 99 procent geblokkeerd.

Enkele weken geleden werd bekend dat O'Donnell haar bruiloft uitstelt omdat haar verloofde Michelle Rounds ernstig ziek is. Rounds heeft tumoren in haar lichaam en lijdt aan een zeldzame ziekte die vergelijkbaar is met kanker.

Toch waterbom van Patty Brard

Patty Brard is komend weekeinde toch van de partij bij Sterren Springen Op Zaterdag. Patty's deelname aan de schoonspringshow van SBS kwam in gevaar nadat ze bij het oefenen gewond was geraakt.

"Ok! Ik ben erbij zaterdag, maar of het een salto gaat worden, valt nog te bezien", twitterde de 57-jarige Brard. Vorige week verdraaide ze onder meer haar knie en brak een stuk van haar tand af.

In aanloop naar het nieuwe SBS-programma belandden al verschillende deelnemers in de lappenmand. Zo kneusde Emile Ratelband zijn rechterarm en verrekte hij zijn triceps. Ralf Mackenbach liep een hoofdwond op en Jody Bernal een hersenschudding.

Firefall krijgt geen releasedatum

Firefall zal nooit een releasedatum krijgen. Dat heeft de Lead Class Designer van Red 5 Studios, David Williams, in een interview met FOK!games gezegd. Firefall is een gratis MMO-shooter die sinds januari in bèta is.

Volgens David Williams impliceert een releasedatum te veel dat de game 'af zou zijn'. "Dat is ook de reden dat we graag een free-to-play game wilden maken. Spelers verwachten in zo'n game ook niet zo snel dat alles er meteen in zit. We kunnen nu gewoon één ding van onze to-do-lijst pakken, dat heel goed maken en het daarna in de game stoppen. Daarna gaan we gewoon door met het volgende ding op onze lijst."

Hoewel de game sinds januari in bèta is, wordt er al zes jaar aan de gratis shooter gewerkt. Nog geen twee maanden geleden zijn er grote aanpassingen gedaan aan het class-systeem en de gameplay. "Het lijkt behoorlijk laat om nu nog het roer om te gooien, maar we luisteren echt naar onze community en deze aanpassingen waren gewoon nodig", aldus Williams. Er wordt dus nog continu gesleuteld aan de game en dat zal volgens Williams ook nooit ophouden.

"Daarom zal Firefall geen officiële releasedatum krijgen, want we blijven er constant mee bezig. Een releasedatum geeft ons het gevoel dat je game dan af moet zijn. Als je echter met releasedatum bedoelt 'de datum dat iedereen de game kan spelen': dat zal tegen het eind van het jaar zijn. En misschien dat we ergens rond die tijd of volgend jaar de term 'bèta' voor Firefall niet meer zullen gebruiken. Maar een echte releasedatum zal er niet komen."

Tony Scott had geen hersentumor

In tegenstelling tot berichten welke in de media verspreid werden had filmmaker Tony Scott geen ongeneeslijke hersentumor. Deze verklaring werd afgelegd door Donna Scott zijn vrouw, zo schrijft Deadline.

Het gerucht dat Tony Scott een ongeneeslijke hersentumor zou hebben werd verspreid door het programma Good Morning America, dat de informatie zou hebben gekregen van een bron die dicht bij de filmmaker stond.

Ondertussen is ook de autopsie op het lichaam van Tony Scott afgerond. Het zal echter nog 4 tot 8 weken duren voordat alle resultaten van de autopsie bekend worden gemaakt. De inhoud van de afscheidsbrief, die werd aangetroffen in zijn auto, wordt voorlopig nog niet vrijgegeven.

Tony Scott overleed afgelopen maandag op 68-jarige leeftijd nadat hij van een brug was gesprongen. Scott regisseerde films als Top Gun en Man On Fire.

Ezels met WiFi in IsraŰl

Als je op vakantie gaat naar Israël, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het historisch themapark Kfar Kedem. Om het park aantrekkelijker te maken voor toeristen is de kudde ezels voorzien van WiFi-apparatuur. Op deze manier kun je gratis je foto's en ervaringen in het park delen met de rest van de wereld. 

Op dit moment zijn nog slechts vijf van de dertig ezels uitgerust met WiFi. Als het aan de parkmanager ligt, volgt de rest van de kudde zo snel mogelijk, zodat alle toeristen van de aparte attractie kunnen genieten.

Nu mét Wifi (video: YouTube )

Jim Carrey in Kick-Ass 2?

Niemand minder dan Jim Carrey wordt door Universal overwogen om een rol te spelen in Kick-Ass 2: Balls To The Wall, aldus Deadline. Mocht het verzoek van Universal de deur uit gaan, is het maar de vraag of Carrey hier 'ja' op gaat zeggen. 

Carrey zou de rol van The Colonel op zich moeten nemen. The Colonel is een personages dat het ongeorganiseerde zooitje superhelden structureert zodat ze nog beter ass kunnen kicken.

Het vervolg op Kick-Ass zal worden geregisseerd door de nog vrij onbekende Jeff Wadlow. Aaron Johnson, Chloë Moretz, Christopher Mintz-Plasse en zowaar Nicolas Cage keren terug voor de sequel. De film wordt zomer 2013 in de bioscoop verwacht.

'Ajax wil Ebecilio en Koppers verhuren'

Lorenzo Ebecilio mag van Ajax tijdelijk uitzien naar een nieuwe werkgever. De 20-jarige buitenspeler heeft net als ploeggenoot Dico Koppers te horen gekregen dat hij verhuurd mag worden. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Ebecilio debuteerde in december 2010 voor Ajax en kende een stormachtig begin in de hoofdmacht. Het afgelopen seizoen stokte zijn ontwikkeling en werd hij door trainer Frank de Boer beduidend minder vaak gebruikt. De jeugdinternational pakte met Ajax al twee landstitels en heeft 38 competitiewedstrijden en negen goals achter zijn naam staan.

De eveneens 20-jarige Koppers kende vorig seizoen zijn doorbraak, toen hij in oktober in de Klassieker tegen Feyenoord in de basis begon. Sindsdien volgden nog tien optredens. Momenteel krijgt Mitchell Dijks op de linksbackpositie de voorkeur van De Boer, die ook nog de van een blessure herstellende Nicolai Boilesen achter de hand heeft.

'Duizenden ontslagen dreigen bij Siemens'

Bij het Duitse technologieconcern Siemens zouden de komende tijd duizenden ontslagen kunnen vallen, met name in Europese landen. Dat bericht de zakenkrant  Börsen Zeitung vandaag. Intern wordt al overleg gevoerd over de banenreductie en in oktober of november zou er een officiële  aankondiging worden gedaan, aldus de krant.

In juli meldde Siemens dat door de economische crisis in Europa aanzienlijk minder nieuwe orders waren binnengekomen. Het bedrijf zei toen dat er in de kosten moet worden gesneden. Wereldwijd werken er meer dan 400.000 mensen bij Siemens.

Het afgelopen jaar had Siemens juist weer nieuw personeel aangenomen. In totaal kwamen er zo'n 23.000 nieuwe mensen bij het bedrijf, van wie 6000 in Duitsland.

GreenChoice rovers noemden zich Dagobert Duck en Boris Boef

De echtgenoot van het Rotterdamse gemeenteraadslid voor GroenLinks Judith Bokhove, Michiel Rexwinkel, en zijn mede-directeur John Appeldoorn, noemden zichzelf Dagobert Duck en Boris Boef. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

De twee drukten ruim 8 miljoen euro achterover. Klanten werden 'lomp' genoemd omdat die de te veel betaalde voorschotten niet terugvroegen. Deze klanten zagen nooit een cent terug.

Eerder kreeg het duo al persoonlijke boetes opgelegd van 450.000 euro, en ook GreenChoice kreeg al een boete van 7,2 miljoen euro wegens deze misstanden en een van ruim 2 miljoen euro wegens colportageterreur.

Gisteren publiceerde toezichthouder NMa de boetebesluiten, waarin alle details van de zaak zijn opgenomen, inclusief een uitermate pikante e-mailwisseling tussen beide directeuren. Daaruit doemt een onthutsend beeld op van steeds schaamtelozere grepen in de portemonnee van klanten door de twee, vaak voor duizenden euro’s per keer, ’tussen de hertenbiefstuk en de calvados door’.

Beide directieleden zijn al enige tijd onbereikbaar voor commentaar.

Na het vetrek van Rexwinkel schoof deze zijn partner Judith Bokhove naar voren als directeur. Naar haar wordt nu door GroenLinks een integriteitsonderzoek ingesteld.

'PvdA en CDA moeten overeenkomsten niet vergeten'

Het CDA en de PvdA moeten meer benadrukken dat ze als middenpartijen veel waarden delen. Die oproep doen zeventien (oud-)politici, bestuurders en actieve leden van beide partijen dinsdag in Trouw.

Een van de initiatiefnemers van het zogeheten Vredenburgberaad is vicevoorzitter Ronald Zoutendijk van de CDA-afdeling in Wassnaar. De belangrijkste aanleiding voor het initiatief was de vraag waarom PvdA'ers en CDA'ers zo'n 'pesthekel' aan elkaar hebben, zegt hij in de krant.

Voor initiatiefnemer van PvdA-zijde Kees Waagmeester was het laatste kabinet-Balkenende, waarbij CDA en PvdA elkaar de tent uit vochten, reden in gesprek te gaan. De groep kwam in januari voor het eerst bij elkaar. Inmiddels is de conclusie dat het beeld van elkaar niet best is, maar dat de middenpartijen elkaar nodig hebben.

De partijen moeten volgens het beraad zoeken wat hen bindt en elkaar na de verkiezingen op de hoogte houden over de formatie. De strijd om de kiezers in het centrum is volgens het beraad een belangrijke verklaring voor de wederzijdse haat. Daar komt bij dat beide partijen voortkomen uit sterk moreel geladen tradities.

Het is volgens de deelnemers niet nodig de politieke verschillen te overbruggen. Polariseren moet kunnenn als het gaat om het beklemtonen van verschillen tussen de sociaal-democratie en de christen-democratie.

Tegelijk ziet het beraad veel overeenkomsten. "Onze beide partijen zjin partijen geworden voor mensen die nog wel greep hebben op hun eigen leven, die profijt trekken van de globalisering en die zich daarin thuis voelen. Voor grote groepen in de samenleving geldt dat niet. Hun zorgen moeten wij opzoeken."

Ook als het gaat om de rechtsstaat, het gemeenschapsdenken, een degelijke overheid, een goede zorg, goed onderwijs, goede sociale voorzieningen en de weerstand tegen voortdurende schaalvergroting en commercialisering zijn er overeenkomsten.

Grote hennepactie in Tilburg

De politie voert dinsdagochtend op 13 locaties acties uit tegen de georganiseerde hennepteelt in en rondom Tilburg. Dat meldde een woordvoerder van de politie. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

De politie is op de locaties voornamelijk woonhuizen binnengevallen. Ze wil een crimineel netwerk oprollen dat geld verdient met de hennepteelt en -handel. De actie speelt zich verspreid over de stad af. Ook wordt er in twee locaties buiten de stad gezocht naar geld en wiet.

De actie is een samenwerking van de politie, de gemeente, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en Defensie.

Grote Hennepkwekerij
(foto © ANP)

Eerste Nederlandse vrouw omgekomen in Afghanistan

Afgelopen zondag zijn in Afghanistan drie militairen omgekomen toen er een bermbom ontplofte. Onder hen bevond zich een Nederlandse vrouw. De 26-jarige Jacinda Baker was afkomstig uit Roosendaal, maar diende in het uniform van Nieuw-Zeeland. Ze zat sinds dit voorjaar in Afghanistan en maakte deel uit van het 'Provinciale reconstructie team. 

Het team reed zondag in konvooi bij het stadje Do Abi toen er om 09.30 uur een bermbom ontplofte. Baker zat samen met twee anderen in de laatste auto van het konvooi. Volgens de berichten zouden de drie militairen op slag dood zijn geweest.   Dit valt vandaag te lezen in het AD. 

Baker was de dochter van een Nederlandse vrouw en een Nieuw-Zeelandse vader. Ze werd geboren in Christchurch. Baker is de eerste Nederlandse vrouw die omkomt in Afghanistan. De familie is gecondoleerd door het Ministerie van Defensie in Den Haag.

John Key, Premier van Nieuw-Zeeland heeft naar aanleiding van de dood van de drie militairen aangekondigd om te bekijken of de troepen uit Nieuw-Zeeland mogelijk eerder worden teruggetrokken uit Afghanistan.

Angela Groothuizen overvallen met straataudities

Angela Groothuizen gaat nu ze een van 's lands bekendste juryleden is niet meer zomaar over straat. De 52-jarige zangeres en presentatrice wordt geregeld aangesproken door hoopvolle talenten. "Op straat lopen is wel even werken."

"Mensen barsten op straat in zingen uit", schetst Groothuizen voor de camera van Novum Nieuws. Niet alleen op straat kan Angela op spontane audities rekenen. "Het gaat de hele dag door. Mijn mailbox en Twitter worden overspoeld met de vraag: wil je hier even naar kijken?"

Hoewel Angela de vele verzoekjes leuk vindt om te krijgen, kan ze er onmogelijk op ingaan. "Als ik dat zou doen, ben ik daar de hele dag mee bezig. Het is gewoonweg te veel. Heel soms doe ik het wel, maar dan is meteen de hele familie blij en krijg ik nog vier vragen."

Groothuizen vertrouwt erop dat de vele aandacht uiteindelijk afneemt. "Je bent zo populair als je laatste hit, dit is nu even een tijd waarin iedereen me herkent en iets liefs wil zeggen. Dat is op zich fantastisch om mee te maken, maar gaat ook weer over."

Oma's houden van porno, mama's ook

Niet alleen moeders, maar ook oma's smullen van domineerporno. De bestseller 'Fifty Shades of Grey' is inmiddels 40 miljoen keer verkocht. Vooral moeders zouden de boeken waarderen, maar de meeste vraag komt nu uit de hoek van 70-plussers.

De Britse instelling 'Calibre', die bijziende gepensioneerden helpt, meldt dat er een enorme vraag is naar audioversies van de boekenreeks.

'Fifty Shades Of Grey ' (50 tinten grijs) volgt een jonge, seksueel onervaren studente die een affaire begint met de miljardair Christian Grey. Ze laat zich domineren door de schathemeltjerijke ondernemer.

De 'mommy porn' bezorgde menig lezeres rode wangen en oortjes.

Volgens Margriet van der Linden, hoofdredacteur van Opzij is het één van de fantasieën van vrouwen om onderdrukt te worden. Dat verklaart ook wel de populariteit van het boek. Het geeft wel aan dat vrouwen vrijer gaan denken.


Misschien kunnen ze de audioversie van Gilbert Gottfried gaan uitdelen?

Henny Huisman: ik heb goud in handen

Henny Huisman denkt hoge ogen te gaan gooien met een nieuw format. De presentator rekent erop dat hij met Kill The Band, waarin experts, tv-kijkers en advocaten op zoek gaan naar een nieuwe supergroep, een 'flitsende comeback' maakt.

"Ik voel aan mijn water dat ik de nieuwe The Voice en dus goud in handen heb", vertelt Henny aan het AD. Hij heeft de rechten van het format laten vastleggen bij een notaris, maar nog niet gesproken met grote tv-producenten. "Als ze erover horen, komen ze vanzelf wel."

De 61-jarige Huisman heeft over het programma-idee hetzelfde 'onderbuikgevoel' als jaren geleden bij de succesvolle Playbackshow en Soundmixshow. "Met andere woorden: ik weet zeker dat het format een hit wordt. Het moet heel raar lopen als dit niet de nieuwe The Voice wordt."

In Henny's format nemen bestaande, maar tot nog toe weinig succesvolle Nederlandse bands het tegen elkaar op. Een vakjury bepaalt wie doorgaat naar een volgende ronde, maar mag bepaalde bandleden naar huis sturen. De groep kan vervolgens worden aangevuld met muzikanten van bands die werden weggestemd.

Huisman wil het programma graag zelf presenteren en hoopt ermee terug in de schijnwerpers te komen. "Omdat ik het televisiemaken vreselijk mis. Dit format wordt mijn flitsende comeback."

Meer levels in Diablo III

De volgende Diablo III-patch zal het 'paragon'-systeem introduceren. Het systeem beloont spelers met bonussen en extra Magic Find, zodat er meer kans is dat er betere items gaan vallen.

Zodra je level 60 bent, kun je verder gaan levelen om uiteindelijk honderd paragon-niveaus te verzamelen. Je krijgt geen skillniveaus erbij, maar wel extra stats. Je blijft level 60, maar door het paragonsysteem is er een extra reden om met dat personage door te spelen om hem nog sterker en vooral een betere itemzoeker te maken.

Blizzard somt het zo op:

 • Als je level 60 bent geworden tellen ervaringspunten die je erna verdient door monsters te doden naar het paragonsysteem
 • Er zijn honderd paragonlevels
 • Elk paragonlevel geeft je:
  - Stats zoals Strength, Dexterity, Intelligence en Vitality worden opgehoogd zoals ze dat per level deden voor je level 60 werd
  - 3% Magic Find en 3% Gold Find
 • Als extra zal er een onderscheidende rand om je ingame portret komen om je paragonvoortgang uit te beelden, met een nieuw frame om de tien levels. Deze is ook te zien voor andere spelers in je team.

Om het nieuwe systeem te ondersteunen zal de al bestaande Nephalem Valor een extra 15% ervaringsbonus per stack geven zodat je paragonlevel iets sneller omhoog gaat. Het eerste level kost je ongeveer net zoveel als van level 59 naar level 60 te gaan, daarna kost het steeds meer ervaringspunten per level. De hogere paragonlevels halen kost je ongeveer net zoveel tijd als het behalen van level 99 in Diablo II.

Met het paragonsysteem is het mogelijk het huidige Magic- en Gold find te beperken tot 300%, exclusief Nephalem Valor. Op deze manier wil Blizzard zorgen dat mensen langzamerhand hun items met Magic- en Gold Find vervangen met items die je overlevingskansen of snelheid om te doden vergroten. Met paragonlevel 100 heb je niets meer aan items die deze stats verhogen, omdat je dan al aan de 300% zit door je paragonbonus zelf.

Green Day ziet groen in Angry Birds

De populaire band Green Day krijgt een rol in Angry Birds Friends-app op Facebook. Spelers kunnen door middel van het behalen van doelen nieuwe liedjes vrijspelen die op het nieuwe album van Green Day staat. 

Angry Birds Friends starring Green Day bestaat uit tien levels en zou niet compleet zijn als de drie bandleden Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt and Tre Cool niet in bigvorm speelbaar zouden zijn. De muziek bestaat uit hun nieuwe single 'Oh Love' en een exclusieve track 'Troublemaker' en je kan herkenbare Green Day logo's slopen. Kan je niet wachten om te schieten met Green Day, dan kan je het hier spelen.

Premier EthiopiŰ Meles overleden

De Ethiopische premier Meles Zenawi is overleden. Dit heeft de Ethiopische staatstelevisie dinsdag gemeld. Meles is 57 geworden.

De premier had zich de laatste weken niet meer in het openbaar vertoond. Op de laatste beelden die van hem zijn gemaakt oogde hij vermagerd.

Over de exacte doodsoorzaak werd niets gemeld. Gezegd werd slechts dat Meles kort voor middernacht is bezweken aan een infectie.

Vicepremier Hailemariam Desalegn heeft de taken van Meles overgenomen.


Premier Ethiopië Meles overleden (Foto: Novum)

'Joodse geldschieters woest op PVV'

Joodse organisaties en rijke joodse particulieren die de PVV sponsoren zijn woedend over een verbod op de rituele slacht dat in het partijprogramma is opgenomen. Dat zegt het uit frustratie uitgetreden PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven dinsdag in De Telegraaf. Partijleider Geert Wilders doet het verhaal volgens de krant af als onzin.

Kortenoeven maakte een rondgang langs de geldschieters om ze te waarschuwen. "Ik ontmasker hem en de wijze waarop hij de joodse gemeenschap belazert", zegt hij.

Rabbijn Abraham Cooper van het Simon Wiesenthal Centrum in Los Angeles heeft Wilders gevraagd afstand te nemen van PVV-Kamerlid Dion Graus. Graus noemde de rituele slacht 'marteling'. Daarmee heeft hij volgens Cooper alle joden geraakt.

"Demoniseren van fundamentele joodse riten is historisch altijd het terrein geweest van tirannen en dictators, vaak leidend tot ernstige discriminatie, geweld en zelfs genocide op het joodse volk", schreef Cooper volgens de krant aan Wilders.

De PVV-leider zou hebben geantwoord dat er een campagne wordt gevoerd om de PVV neer te zetten als een partij die antisemitisme tolereert. "Maar ik kan u verzekeren dat de heer Graus absoluut geen antisemiet is." Over het rituele slachtverbod zegt hij dat dit afkomstig is van de Partij voor de Dieren.

De intellectueel Manfred Gerstenfeld van de denktank Jerusalem Center for Public Affairs spreekt volgens de krant van staats-antisemitisme. Graus zou een haatprediker zijn.

J÷rgen Raymann is 'Minister van Vrede'

Jörgen Raymann wordt minister. De cabaretier is dinsdag door vredesorganisatie IKV Pax Christi benoemd tot Minister van Vrede, in aanloop naar de Internationale Dag van de Vrede op 21 september. De organisatie vraagt in die week extra aandacht voor het thema 'vrede en veiligheid' en Raymann gaat daarbij helpen.

"Het is een prachtige functie, waarin ik mijn eigen ideeën kwijt kan: namelijk die van een solidaire wereld, waarin we met een prettige manier met elkaar omgaan", zegt de cabaretier, die de ministerspost overneemt van schrijver Jan Terlouw.

Raymann roept kiezers onder meer op bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 'vrede en veiligheid' zwaar mee te laten wegen.

Brandgevaar in drie regio's afgenomen

In drie veiligheidsregio's is de kans op natuurbranden afgenomen. In Utrecht en twee regio's in Gelderland is sinds dinsdagochtend sprake van verhoogd gevaar in plaats van groot gevaar. In Noord-Brabant is nog steeds sprake van zeer groot gevaar en in Limburg groot gevaar, blijkt uit een overzichtskaart van natuurbrandgevaar.nl, een website van de veiligheidregio's.

Door de aanhoudende warmte was in de nu afgeschaalde regio's sinds zondag sprake van groot gevaar. Dat betekent dat verkenningsvliegtuigen worden ingezet om de vinger aan de pols te houden. Bij branden wordt met extra materieel en mankracht uitgerukt.

Door de mist die in de regio hangt neemt het brandgevaar af. Niet alle regio's zijn op de site aangesloten, maar de droogte kan ook in andere delen van het land voor brandgevaar zorgen.

40 miljoen aan toeslagfraude

De Belastingdienst is over het afgelopen jaar op zo'n 40 miljoen euro aan fraude met toeslagen voor zorg, huur of kinderopvang gestuit. Daarnaast lopen er nog bij 160 dossiers met een belang van 40 miljoen strafrechtelijke procedures.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) schrijft dat dinsdag aan de Tweede Kamer. Met een aantal extra maatregelen wil hij volgend jaar de strijd tegen fraude onverminderd doorzetten. Zo kondigde het kabinet eerder al aan dat mensen die tot twee keer toe fraude plegen met toeslagen vanaf volgend jaar kunnen rekenen op een boete van 150 procent van het terug te vorderen bedrag. Verder stopt de Belastingdienst de uitbetaling van een toeslag als iemand niet reageert op het verzoek inkomen uit het buitenland op te geven.

De hoogte van het inkomen bepaalt de toeslag. De Belastingdienst wil ontvangers van toeslagen helpen het inkomen beter in te schatten. Als blijkt dat iemand 2 jaar op rij ten onrechte huurtoeslag uitgekeerd heeft gekregen, dan kan die stopgezet worden.

40 miljoen aan fraude met toeslagen
40 miljoen aan fraude met toeslagen (Foto: ANP)

Meer onderzoeken tegen motorbendes

Het aantal strafrechtelijke onderzoeken tegen motorbendes is sinds begin dit jaar gestegen van veertig naar meer dan zestig. De meeste onderzoeken richten zich op individuele leden die bijvoorbeeld worden verdacht van bedreiging, afpersing of wapen- of drugshandel. Dat schrijft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) dinsdag in een Kamerbrief, meldt de NOS.

Begin dit jaar kondigde Opstelten een hardere aanpak van motorbendes aan. Een landelijk team werd opgericht om burgemeesters te helpen 'outlawbikers' uit de horeca te weren door ze geen eigen clubhuis te geven. Ook zou het OM informatie uit strafrechtelijke onderzoeken bijeenbrengen om uiteindelijk hele motorclubs te kunnen verbieden.

Hij vergeleek de nieuwe aanpak met de aanpak van woonwagenkampen die als vrijplaats voor criminelen dienden. Daar heeft hij als burgemeester van Rotterdam ervaring mee opgedaan.

Het afgelopen halfjaar zijn onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Enschede clubhuizen van motorbendes gesloten. De sluitingen kunnen niet allemaal aan de hardere aanpak worden toegeschreven. Over de sluiting van een clubhuis van de Hells Angels in Amsterdam werd bijvoorbeeld al lang overlegd.

Opstelten schrijft volgens de NOS dat ook verbanden tussen leden van motorbendes en hooligans worden onderzocht. Justitie zou verder bekijken of ervaringen met het buitenland kunnen worden uitgewisseld.


Meer onderzoeken tegen motorbendes (Foto: Novum)

Politie schiet op A4

Bij een achtervolging op de A4 heeft de politie maandagnacht bij Pernis twee waarschuwingsschoten gelost. Niemand raakte gewond. Twee mannen en een vrouw werden aangehouden.

Rond 01.15 wilden agenten een auto controleren op de Waalhaven Zuidzijde in Rotterdam. Toen ze een stopteken gaven, scheurde de auto weg. Na een korte achtervolging stopte de automobilist op de snelweg bij Pernis. Omdat de inzittenden zich nog niet overgaven, werden de waarschuwingsschoten gelost.

In de auto vond de politie softdrugs. Het rijbewijs van de bestuurder bleek verlopen. De auto en de softdrugs zijn in beslag genomen.

FOK! wat een weer...

Goedemorgen! De 30 graden is gisteren vrijwel nergens meer gehaald. Dit kwam met name doordat er enkele buien over het zuiden van het land, waar het normaal het warmst is, trokken. In met name het westen was er sprake van een zogenoemde 'Zeedamp'. dit kwam doordat er een heel zwak koufront passeerde. Dit leverde soms een behoorlijk somber weerbeeld op. 

Echter, doordat het een hele zwakke overgang was is er nog geen echt koelere lucht binnen gekomen en, wat je normaal vaker wel hebt, voelde het het in het westen toch nog benauwd aan. Gelukkig had de zon nog veel kracht en brak deze nog verrassend goed door aan het eind van de dag.

Voor vandaag is de situatie vrij lastig. Er komt aan het eind van de dag een storing aan, maar voor het zover is, zit het westen van het land waarschijnlijk nog met dezelfde situatie als gisteren, met soms even heel somber en soms ineens verrassend mooi weer. Daarbij zal het met een graad of 21 ook niet zo heel warm worden. Mocht de zon echt even wat langer schijnen dan kan er een graadje bij. Dit alles bij een zuidwestenwind.

In het oosten en zuiden wordt het een stuk warmer, daar kunnen zich ook in de loop van de dag enkele regen- en onweersbuien ontwikkelen. Het is te gewaagd om een uitspraak te doen over de locaties waar buien gaan vallen. Uiteraard maken de regio's met de hoogste temperaturen de grootste kans. Maar een situatie als vandaag is om goed te blijven volgen, en dat zullen we ook doen.

Voor wat betreft het rokjesweer, vandaag in het grootste deel van het land een prima dag voor korte rokjes, dit helaas met uitzondering van het noorden van Noord-Holland en de waddeneilanden. 

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.


FOK!user dvdoord op zijn snikhete, aircoloze werkplek. Wel had hij een zonnig uitzicht op de Erasmusbrug in Rotterdam. 


FOK!user Cerby was een half uur te vroeg op zijn werk, en nam deze foto in Beek (bij Nijmegen).

Johan is een homo!

Niet veel later kreeg André Hazes Junior de beurt om zijn debiele duit in het zakje te doen: “Ik heb echt niets tegen homo’s, want ik vind ze bloedgezellig, ook om mee te stappen. Ik moet er niet aan denken, maar nogmaals ik vind ze heel gezellig.” Hoe belachelijk wil je het hebben? Ik word echt agressief van dit soort valse homofilie-sympathisanten. Dat afschuwelijke halfzachte geaai. Homo's zijn klootzakken, achterbakse honden, idioten. Lesbiennes zijn teven, trutten en sukkels. Net mensen en precies als hetero’s dus, niets bijzonders aan.

Risico op natuurbranden neemt toe

Door het tropische weekend is de kans op natuurbranden in delen van het land toegenomen. Sinds zaterdag is in het noordoosten van Noord-Brabant al code rood van kracht wegens 'zeer groot brandgevaar'. In vier andere regio's is nu 'groot gevaar'. Dat is te zien op natuurbrandgevaar.nl, een website van de gezamenlijke veiligheidregio's.

Het gebied waar code oranje geldt, is uitgebreid naar het noorden van Limburg, de provincie Utrecht en twee regio's in Gelderland. Dat betekent dat verkenningsvliegtuigen worden ingezet om de vinger aan de pols te houden. Bij branden wordt met extra materieel en mankracht uitgerukt.

In het Gooi geldt nu code geel. Ook daar wordt de inzet bij branden verhoogd. In Overijssel en Drenthe is ook een groter risico op brand, maar daar is opschaling bij branden nog niet nodig. Niet alle regio's zijn op de site aangesloten, maar de droogte kan ook in andere delen van het land voor brandgevaar zorgen.

Deze week valt nog niet veel regen. Vanaf vrijdag neemt de kans op buien toe.


Risico op natuurbranden neemt toe (Foto: Novum)

Nieuwe robot in 2016 naar Mars

De NASA stuurt in 2016 een nieuwe verkenner naar de planeet Mars. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie maandag bekendgemaakt, meldt de BBC.

De Insight zal instrumenten aan boord hebben die diep in het inwendige van de rode planeet kunnen binnendringen. Wetenschappers hopen zo meer te weten te komen over het ontstaan van Mars en de overige planeten 4,6 miljard jaar geleden.

Deze maand landde de verkenner Curiosity op Mars. Hij gaat ongeveer 2 jaar onderzoek doen. Onder meer door bodemonderzoek en het meten van gassen hopen de wetenschappers erachter te komen of er ooit op de planeet leven mogelijk is geweest.

Crisistax treft voetbalclubs onevenredig hard

PSV-directeur Tiny Sanders vindt dat de crisistax uit het lenteakkoord voetbalclubs onevenredig hard treft. Dat zei hij maandag in Knevel & Van den Brink. De tijdelijke heffing op salarissen boven de 150 duizend euro wordt op veel te korte termijn ingevoerd. "Je mag van een overheid verwachten dat zij betrouwbaar en voorspelbaar is", meent Sanders. "Dat is hier niet het geval."

De crisisheffing is volgens Sanders bedoeld voor grote bedrijven en banken. "Daar is het maar een klein percentage van de werknemers dat hoge slarissen heeft. Bij voetbalclubs is dat onevenredig veel en krijg je meteen een enorme last."

Volgens Sanders moet de hele voetbalwereld in Nederland plotseling vijftien miljoen euro ophoesten. "Voor clubs die allemaal bezig zijn van verlies naar winst te gaan, die allemaal aan het saneren zijn, is dat een hele hoop geld." Het geld zou bovendien niet bij de clubs vandaan moeten komen. "Als je dat zou willen, dan zou het logisch zijn dat degene die dat verdient, betaalt, en niet de werkgever."

De politiek krijgt van Sanders bovendien een veeg uit de pan dat te makkelijk naar een extra belasting wordt gekeken om gaten in de begroting te dichten. "Het allerbelangrijkste is dat je plotseling midden in een seizoen een heffing krijgt. De politiek moet ophouden het woord besparingen te verwarren met belasting heffen. Met zeggen we zijn aan het besparen en dan alleen maar kijken waar geld te halen is."

'Strengere wet arbeidsongeschiktheid werkt'

De tien jaar geleden strenger geworden wetgeving rond arbeidsongeschiktheidsuitkeringen werpt zijn vruchten af. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau in een dinsdag verschenen rapport.

Tussen 2000 en 2010 daalde aantal mensen met een WIA of aanverwante uitkering van 950 naar 800 duizend. Het aandeel Wajong-uitkeringen hierin nam in die tien jaar echter wel flink toe.

Het aantal jonggehandicapten met zo'n uitkering steeg van 127 duizend naar 205 duizend. De wet is inmiddels in 2010 aangepast om jonge gehandicapten aan het werk te krijgen. "Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar de instroom in de Wajong nam in 2011 voor het eerst af", schrijven de onderzoekers.

De arbeidsdeelname van gedeeltelijk arbeidsongeschikten nam in de meetperiode af van 60 naar 57 procent, onder meer doordat de gemiddelde leeftijd is gestegen en deze oudere arbeidsongeschikten minder snel aan een baan komen. De participatie van volledig arbeidsongeschikten bleef stabiel op twaalf procent. Nederland behoort hiermee tot de middenmoot.

Nederland is het in vergelijking met andere EU-landen wel beter gaan doen. Het aandeel mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering van acht procent van de beroepsbevolking is echter nog steeds 'zeer hoog'. Ook de uitgaven van Nederland aan arbeidsongeschiktheid, twee procent van het bruto binnenlandse product, behoren tot de Europese top.

Om de participatie te verhogen zien de onderzoekers verschillende aanknopingspunten. Zo werken thuiswerkende arbeidsongeschikten vaker en meer uren. Daarnaast kan het helpen om mensen positiever te laten nadenken over hun gezondheid. Mensen die een negatieve gezondheidsbeleving hebben hervatten namelijk veel minder vaak hun werkende leven.

Gevaren zien de onderzoekers in de toenemende vergrijzing. Oudere werknemers zijn weliswaar minder vaak ziek, maar als zij ziek zijn, is dat langdurig. Ook de versoepeling van het ontslagrecht is een bedreiging. Zieken weer aan het werk te krijgen lukt namelijk veel beter als dat bij de oude, vertrouwde baas gebeurt. 

Teleurstellend Russisch debuut Ízbiliz

Aras Özbiliz heeft bij Kuban Krasnodar weinig gelegenheid gekregen om zich van zijn beste kant te laten zien. De voormalig Ajacied kreeg slechts tien minuten om mee te doen.

Özbiliz verruilde Ajax onlangs voor de Russische club, maar zag bij aankomst trainer Dan Petrescu vertrekken. Onder de nieuwe coach begon de Armeense buitenspeler op de bank tijdens het competitieduel tegen Alania Vladikavkaz en kwam hij pas tien minuten voor het einde binnen de lijnen.

Krasnodar stond op dat moment 2-1 achter, een stand die uiteindelijk niet meer zou veranderen. Grootste plaag voor de bezoekers was de Braziliaan Danilo Neco, die beide Alania-treffers voor zijn rekening nam. Namens Krasnodar scoorde Angel Dealbert Ibanez.

De ploeg van Özbiliz speelde overigens bijna zeventig minuten met tien man, nadat de Ivoriaan Igor Lolo met twee keer geel vroegtijdig kon douchen.

Haase snel klaar met Davydenko

Robin Haase heeft vandaag de tweede ronde weten te bereiken van het Winston-Salem Open. In de eerste ronde was onze landgenoot snel klaar met de Russische tennisser Nikolay Davydenko; 6-2 en 6-3.

Haase, de hoogst genoteerde Nederlandse tennisser, was na nog geen vijf kwartier klaar met de Rus. De nummer 46 van de wereld serveerde sterk en wist Davydenko vier keer te breaken. De Rus kreeg één breakkans, maar deze werd weggewerkt door de Hagenaar. In de volgende ronde wacht de Argentijn David Nalbandian.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1056
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
special
Random Pics van de Dag #1052
©FOK.nl e.a.