De Mol kampt met kijkcijferobsessie

Linda de Mol heeft ondanks al haar tv-ervaring haar kijkcijferobsessie nog altijd niet onder controle. De RTL 4-presentatrice schaamt zich daar echter helemaal niet voor.

"Als je geen obsessie voor de kijkcijfers hebt dan moet je gewoon niet bij de commerciële omroepen gaan zitten. Dan moet je bij de publieken gaan zitten en ik geloof dat ook daar de kijkcijferdruk behoorlijk hoog is", zei ze dinsdag op de perspresentatie van RTL's nieuwe televisieseizoen.

"Als het niet scoort gaat het keihard van de buis. Dat geldt bij de publieke en bij de commerciële omroep helemaal en ik vind die duidelijkheid eigenlijk wel prettig", vervolgt ze. "Dat maakt die kijkcijfers natuurlijk heel erg belangrijk. Voor televisiemensen zijn die kijkcijfers nou eenmaal heilig."

De Mol keert binnenkort terug op RTL 4 met haar spelprogramma's Ik Hou van Holland en Miljoenenjacht. Daarnaast is ze te zien in Divorce, een nieuwe dramaserie die ze tevens ontwikkelde. Andere nieuwe shows op de zender zijn onder meer de hulpprogramma's Pro Deo met Martijn Krabbé, Mijn Huis Vol Dieren met Peter van der Vorst en Ontvoerd! met John van den Heuvel.

RTL 5 wordt het meest op de schop genomen. De zender brengt het komende seizoen veel reality-tv, waaronder Zon, Zuipen, Ziekenhuis over artsen in populaire vakantiebestemmingen bij jongeren en de datingprogramma's Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde en Love in the Wild. RTL 5 heeft ook een nieuwe vormgeving gekregen, net als RTL 8.