Ridley Scott legt filmopnamen stil vanwege dood broer

Ridley Scott heeft de opnamen van de film Counselor in Londen stilgelegd. De oudere broer van de zondag overleden filmregisseur Tony Scott is naar Los Angeles gevlogen om bij zijn familie te zijn, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

In Counselor spelen onder anderen Javier Bardem, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Michael Fassbender en Brad Pitt. Tony Scott was verbonden aan Counselor door het productiebedrijf dat hij samen met zijn broer Ridley had.

Voorlopig liggen de opnamen van de thriller over een advocaat die in drugs handelt een week stil. De zelfmoord van de 68-jarige Scott heeft Hollywood verbijsterd. De regisseur werkte met Tom Cruise aan een vervolg op zijn kaskraker Top Gun.

De jongere broer van Ridley pleegde zondagnacht zelfmoord door van een brug te springen in de Amerikaanse stad Los Angeles waar hij al jaren woonde. Agenten vonden verschillende afscheidsbrieven in de auto van Scott. Het gerucht dat de regisseur te horen had gekregen dat hij een hersentumor had, is door zijn vrouw Donna Wilson ontkracht.

Maandag vond autopsie plaats op het lichaam van Tony Scott.


Ridley Scott legt opnamen stil na dood broer Tony (Foto: Novum)