Smerige poster waarschuwt voor SP

Het patserstijdschrift Quote heeft besloten zich te mengen in de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Helaas doet het blaadje dat niet met argumenten, maar met een poster waarop SP-leider Emile Roemer wordt afgebeeld als een met bloed besmeurde kettingzaagmoordenaar. Op de poster is de tekst "Als Roemer in het torentje belandt, verhuizen wij naar Zwitserland" te lezen.

De SP heeft bij monde van Kamerlid Renske Leijten laten weten de poster 'misselijk' te vinden. "Als dat de reactie is van mensen die zo ontzettend rijk zijn geworden in Nederland als het een beetje eerlijk verdeeld moet worden, dan zegt dat meer over hun, dan over ons programma."

De poster is te zien op de site van BNR.

Update 23.50 uur:

Mirjam van den Broeke, hoofdredactrice van Quote, heeft vanavond in een uitzending van Knevel en Van den Brink gereageerd. Ze zegt niets van alle ophef te begrijpen. Volgens haar staat er nergens dat de rode vloeistof bloed is en zou men er net zo goed tomatenketchup in kunnen zien. De kettingzaag zou geen moord suggereren, maar zou staan voor de afbraak van het kapitaal van de 'meerverdiener'.