Jelle Klaasen stuurde naaktfoto's aan 15-jarige

De 27-jarige Jelle Klaasen, bekend van het darten, is betrapt op het versturen van naaktfoto’s van zichzelf. Geen ramp op zich, maar de ontvanger was een 15-jarig meisje met een verstandelijke beperking. Klaasen en de familie van zijn slachtoffer kennen elkaar al jaren. Hij werd dinsdag door de zedenpolitie verhoord over de zaak.  Dit wordt gemeld door Omroep Brabant. 

Het meisje, dat ook psychische problemen heeft en in een instelling verblijft, was wel heel erg stil volgens een leerkracht, die haar naar het waarom vroeg. Daarop wees het meisje naar de naaktfoto’s van Klaasen, waarop hij staat afgebeeld met een erectie. Via Twitter en mail bestookte Klaasen het meisje ook nog eens met seksueel intimiderende vragen. Hij vroeg onder meer of ze een foto van zichzelf wilde sturen in bikinibroekje dat 'lekker strak' zat.

Hoewel de politie bevestigd heeft dat Klaasen dinsdagmiddag is verhoord inzake de kwestie, wil ze niet ingaan op de aanklacht en de inhoud van het verhoor. De website van Klaasen is sinds deze week offline, ook is hij niet beschikbaar voor commentaar. Een dezer dagen gaat het dossier naar justitie, die zal beslissen over de vervolging van Klaasen. 

Evenwel zou Klaasen in een e-mail aan de familie van het meisje gevraagd hebben om de aanklacht in te trekken, "want anders moet ik misschien een jaar de gevangenis in". De ouders denken daar niet over gezien hun reactie: "Al is het maar een uur taakstraf. De rest volgt vanzelf wel. Met onze dochter kan het beter. Ze snapt het allemaal niet en denkt dat Jelle boos op haar is."