[CL] Uitslagen play-offs (21/08/2012)

Vandaag waren vijf play-offwedstrijden in de Champions League. Woensdag zijn de andere vijf ontmoetingen. Dynamo Kiev deed goede zaken om de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken. De club won met 1-3 van Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach kwam nog wel op voorsprong door een treffer Alexander Ring, maar Taras Mykhalyk en Andriy Yarmolenko zorgden ervoor dat voor de rust de 1-2 al op het bord stond. Het werd in de 82ste minuut 1-3 nadat Luuk de Jong, die de hele wedstrijd speelde, een vrije trap van Dynamo Kiev achter zijn eigen doelman werkte.

Spartak Moskou won thuis van Fenerbahçe. Na een uur spelen kwam de Russische club op voorsprong door Emmanuel Emenike. Dirk Kuijt, die in de blessuretijd gewisseld werd, maakte vijf minuten later de 1-1.  Uiteindelijk besliste Dmitri Kombarov het duel in het voordeel van Spartak. Demy de Zeeuw viel vlak voor rust in.

Celtic won in Zweden van Helsingborg met 0-2. De doelpunten werden gemaakt door Kris Commons en Georgios Samaras.