Lek in website KNVB

De site voetbal.nl van de KNVB heeft enige tijd een lek vertoond, waardoor onbevoegden bij gegevens van KNVB-leden konden komen. Het lek is verholpen, laat een woordvoerder van de voetbalbond dinsdagavond weten. Of gegevens zijn gekopieerd, weet de zegsman niet.

Het lek kwam aan het licht toen Omroep Friesland aan de bel trok bij de voetbalbond. De regionale omroep had naar eigen zeggen een anonieme tip ontvangen over het lek. Daardoor zouden adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van alle KNVB-leden, onder wie profvoetballers en scheidsrechters, op straat zijn komen te liggen.

De woordvoerder van de KNVB stelt dat via een truc bij een 'beperkt deel' van gegevens van leden te komen was. Om welk deel van de gegevens het gaat en van wie die gegevens zijn, weet hij niet. "Maar het is niet zo dat men eindeloos in de database kon spitten."

De problemen zijn volgens de zegsman verholpen. Totdat het lek definitief is gedicht, zijn nieuwe aanmeldingen niet mogelijk. Hoelang dit nog duurt, weet de woordvoerder niet. "We zijn ermee bezig."

Volgens de woordvoerder is de kwestie een signaal dat de beveiliging meer aandacht verdient.