Henny Huisman: ik heb goud in handen

Henny Huisman denkt hoge ogen te gaan gooien met een nieuw format. De presentator rekent erop dat hij met Kill The Band, waarin experts, tv-kijkers en advocaten op zoek gaan naar een nieuwe supergroep, een 'flitsende comeback' maakt.

"Ik voel aan mijn water dat ik de nieuwe The Voice en dus goud in handen heb", vertelt Henny aan het AD. Hij heeft de rechten van het format laten vastleggen bij een notaris, maar nog niet gesproken met grote tv-producenten. "Als ze erover horen, komen ze vanzelf wel."

De 61-jarige Huisman heeft over het programma-idee hetzelfde 'onderbuikgevoel' als jaren geleden bij de succesvolle Playbackshow en Soundmixshow. "Met andere woorden: ik weet zeker dat het format een hit wordt. Het moet heel raar lopen als dit niet de nieuwe The Voice wordt."

In Henny's format nemen bestaande, maar tot nog toe weinig succesvolle Nederlandse bands het tegen elkaar op. Een vakjury bepaalt wie doorgaat naar een volgende ronde, maar mag bepaalde bandleden naar huis sturen. De groep kan vervolgens worden aangevuld met muzikanten van bands die werden weggestemd.

Huisman wil het programma graag zelf presenteren en hoopt ermee terug in de schijnwerpers te komen. "Omdat ik het televisiemaken vreselijk mis. Dit format wordt mijn flitsende comeback."