GreenChoice rovers noemden zich Dagobert Duck en Boris Boef

De echtgenoot van het Rotterdamse gemeenteraadslid voor GroenLinks Judith Bokhove, Michiel Rexwinkel, en zijn mede-directeur John Appeldoorn, noemden zichzelf Dagobert Duck en Boris Boef. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

De twee drukten ruim 8 miljoen euro achterover. Klanten werden 'lomp' genoemd omdat die de te veel betaalde voorschotten niet terugvroegen. Deze klanten zagen nooit een cent terug.

Eerder kreeg het duo al persoonlijke boetes opgelegd van 450.000 euro, en ook GreenChoice kreeg al een boete van 7,2 miljoen euro wegens deze misstanden en een van ruim 2 miljoen euro wegens colportageterreur.

Gisteren publiceerde toezichthouder NMa de boetebesluiten, waarin alle details van de zaak zijn opgenomen, inclusief een uitermate pikante e-mailwisseling tussen beide directeuren. Daaruit doemt een onthutsend beeld op van steeds schaamtelozere grepen in de portemonnee van klanten door de twee, vaak voor duizenden euro’s per keer, ’tussen de hertenbiefstuk en de calvados door’.

Beide directieleden zijn al enige tijd onbereikbaar voor commentaar.

Na het vetrek van Rexwinkel schoof deze zijn partner Judith Bokhove naar voren als directeur. Naar haar wordt nu door GroenLinks een integriteitsonderzoek ingesteld.